Šta je novo?

LG G Flex 2

vjerujem, juce sam bas forsirao messenger i facebook, i bukvalno gledam kako procenti spadaju, a tel vreo. DOduse imao sam i neku appslock aplikaciju koju sam zamjenio sa CM security-em... Kako god, cini mi se da sad bolja situacija. Koliko bi trebalo u procntima da uzimaju android os i android system?

Ја у просеку извлачим 3.5 сати sot-a, а углавном сам на WiFi, и користим FB Lite. :)

Sto znaci da je baterija ocajna i losija nego na S6. Na S6 sam izvlacio minimum 4 SOT.

vjerujem, juce sam bas forsirao messenger i facebook, i bukvalno gledam kako procenti spadaju, a tel vreo. DOduse imao sam i neku appslock aplikaciju koju sam zamjenio sa CM security-em... Kako god, cini mi se da sad bolja situacija. Koliko bi trebalo u procntima da uzimaju android os i android system?
Batali taj CM security on u sebi ima neke gluposti i antivirus. Skini neku drugu applock aplikaciju.

sve druge rade ocajno, laguju, prikazu ekran, pa posle par sekundi izbace lock.

Sto znaci da je baterija ocajna i losija nego na S6. Na S6 sam izvlacio minimum 4 SOT.
Па не мора да значи, видиш да други пребацују 4 сата константно, можда код мене нека апликација прави проблем, не знам ни ја, а мрзи ме да урадим фактори ресет. Мада сам ја веома разочаран батеријом, небо и земља када га упоредим са Г2 који сам имао раније...

Imao sam G2, a i Z3 pa znam o cemu pricas :) Ali ja sam se razocarao i kada poredim sa S6 i P8. Sa njima sam imao 4-5, nikad ispod 4. Ali kontam nov je tel, treba mu par punjenja i praznjenja da se stabilizuje.

Pa nemojte sad... :) Taman sam se odlucio da ga uzmem, cak sam i narucio neki circle case sa ebay i sad baterija, ovo ono. Moze li da izgura dan sa nekim solidnim koriscenjem? To mi je najbitnije, od jutra do mraka da ne izneveri. Mene je malo i razmazila l640, kolko god ga akao tesko da mogu da potrosim bateriju za dan, ako je ujutru bila na 100. Ako bi flex bio bar blizu bio bih prezadovoljan. Vidim neki ga uporedjuju sa g2 i kazu da je mnogo bolji g2. Pitam se zasto. Ekran slicne velicine, iste rezolucije...procesori bi trebali da napreduju i po potrosnji, a ne samo po performansama. Sumnjam da je sd800 stedljiviji od sd810. Ne znam otkud tolika razlika. Valjda ce srediti to malo sa MM.

Evo danas baterija ok. Par programa sam sklonio, facebook i messenger nisam koristio, ali su tu. Od 7 jutros od 14.20 imam 80% uz 1h SOT. Po meni i vise nego ok. Kao sto kolega gore rece, izlgeda da ga messenger bas ubija .
Pazi ovak, za 240e koliko sam ga platio, ja sam zadovoljan. Imao sam prije njega SP i P8 koji je u tom cjenovnom rangu, mozda malo skuplji. Ono sto sam izgubio sa P8 je camera, ekran, donekle fluidnost (ne brzina) i personalizacija telefona, jer huawei ima neke opcije koji drugi proizvodjaci nemaju i tu su po meni vrh (akljucavanje apps, odredjivanje koji program koji vid konekcije korisit itd). Izgibio sam i alu kuciste, kome je to bitno.
Sa flex 2 sam dobio brzo punjenje, P8 se punio 3.5 sata, FLex 2 1.5 sat. Brze otvara alikacije, iako nije fludniji. Zna da sjecne, nista strasno, ali primjetim (jer sam korstio i Nexus-e). Kamera je solidna, kao i na G3. PO danu je super, mislim da ce svakoga zadovoljiti. PO noci je bzze i par kopalja ispod S6. Video je ok po danu. Fali mu 1080p 60fps. Mnogo dobro lezi u ruci, ne klize se. Ekran je nekako zrnast pri slabom svjetlu, i svjetlijim bojama. Bijela mi je super i crna razbija. Na suncu je citljv normalno, nisam problema imao. Prima sd card, sto mi je takodje bitna stavka. Ono sto sam bas primjetio je multitasking. TU se mnogo bolje snalazi od S6, pa i od P8 koliko mi se cini.
Sve u svemu, za te pare mislim da ces biti zadovoljan. Neko sam ko je koristio dosta flagship telefona i mislim da je Flex 2 trenutno best buy. Ipak je u njemu 810 koji je u samom vrhu. LG softver ko LG softver, nit smrdi nit mirise :) BOlji od Sljamzunga kako god :) Ima samo 2gb rama, ali ima vise slobodno nego S6. Po def je slobodno oko 600-700mb.
O bateriji ne mogu da dam neki sud, jos koji dan.

Ko god vidi fon, uzme ga, okrece i pita jel stvarno kriv? :D :D

Poslednja izmena:
Meni izvlaci skoro pa uvek oko 4h sot sa jos oko 20% baterije ali je skoro 80% na wifi. Ne koristim fb aplikacije ili mesengere. Za ispod 250e nema bolji novi telefon.

Napredujem ka 4h :)
uploadfromtaptalk1455951929360.jpguploadfromtaptalk1455951936060.jpg

Obzirom da je 2mp odlicna je.

Mogu
uploadfromtaptalk1455980438471.jpg

Na papiru djeluje losa, u praksi je solidna.

Moze koju hoces verziju samo moras naci rutovan image te verzije koji hoces. Imas na xda cini mi se i najnoviji v15e rutovan
Хвала, скинуо сам рутован v15c, покушаћу вечерас. Да ли img фајл може да се избрише са уређаја након рутовања?

Ne znam da li ste videli, ali izaso je g5. Sta mislite da li cemo da dobijemo ovaj njegov ui? Bolje da dobijemo od g4, jer mi je ovaj mnogo ruzan...

Mislim da ce novi ux koji je na G5 ostati ekskluzivno za njega jedan period pa ce mozda nakon nekog vremena izbaciti za ostale telefone. Meni izgleda previse cartoon. Nadam se da ce u martu izaci 6.0. Skoro sam poredio HTC M9 sa 6.0 sa flexom i razlika je drasticna. HTC je drasticno brzi i fluidniji telefon. Sense je jednostavno svjetlosnu godinu od ovog LG interfejsa. Iskreno se nadam da ce i Flex da se preporodi nakon updatea, jer 810-ka nije za baciti kad vidim kako radi 6p, M9, Z5...

Pa imao sam priliku da poredim flex 2 sa note 5 i 6p i reci cu samo da flex 2 nije animacijski fluidan kao 6p, ali je itekako brz telefon i odlicno se snalazi sa MT iako ima svega 2gb rama.
6p jeste brzi, ali note 5 i nije. Mate s je mnogo fludniji od flex 2 ali nije brzi. Flex 2 brze otvara app i brzi mu je MT.

Ali citao sam mnogo kritika na njegov ekran. Meni je ekran mnogo dobar. Vidljivost na 0% osvjetljenja mi je kao 40% na P8. Siva mu je zrnasta i nije umjerena ali su bijela i crna super. Nema fleka niti zutila. Tel je proizveden kraj oktobra 2015.

Poslednja izmena:
Par dana sam koristio Runtastic za trcanje i setnju i mogu reci da prozdire bateriju vise nego na Lumiji 1520. Za dva ipo sata setnje pojeo 20% baterije a ekran gotovo nisam palio.

ili brze :D

Pa da, g5 ce se naci u prodaji tek aprila a mi valjda dobijamo MM marta tako da cemo ipak dobiti ui od g4.
a sto se tice brzine sigurno ce biti poboljsanja. G3 je sa MM konacno postao telefon. I brzinu i bateriju su mu poboljsali tako da mozemo mi to isto ocekivati...
Kad bi i kameru malo poboljsali bilo bi u full-u :D

kameru nemaju sta da poboljsaju, f 2.4 radi maksimum sto moze. Za bolju kameru kupi S6, G4 itd. Razlika je velika, pogotovo u brzini fokusa i nocnog snimanja. Sa S6 sam presao na Flex 2 i mogu ti reci da je razlika nebo i zemlja :) Po danu i nekako, ali cim je mracnije, velika je razlika.

Poslednja izmena:
Veruj mi da mogu da poboljsaju... G3 sa istom optikom pravi lepse slike u slabijem osvetljenju. Cak i g2 sa modom je pravio bolje low light slike.

Sve je to smjesno u poredjenju sa S6, a mogu da zamislim sa S7.

Vrh Dno