Šta je novo?

LG G Flex 2

Samo da javim da sam danas bas slabo koristio tako da se uopste nije ispraznio pa nisam testirao punjenje sa drugim kablom. Javicu kakvo je stanje. Ali sam uspeo da ukacim po netu par nekih testova za g flex 2 na kojima su testeri postigli rezultat od oko sat i 40 minuta do 100%. Sto je vrlo problizno mom rezultatu od sat i 48 minuta. Kad se uzme u obzir da je kod mene pokvaren jedan repetitor mts-a i da je signal jako los i varira sto dodatno crpi bateriju, rezultati nam se prakticno poklapaju. Mozda je ustvari moj telefon sasvim u redu nego su me pojedini clanovi istripovali kako im se telefon do stotke puni za sat vremena. Mislim necu da kazem da bilo ko ovde prica gluposti, samo ja taj podatak nigde ne pronadjoh na netu. Nasao sam samo neka dva testa gde su ljudi postigli rezultat 1:38 odnosno 1:40 do sto posto.
Isto mi je fascinantno da se javljaju ljudi sa drugim mobovima za pomoc (i ja im se ovom priliko zahvaljujem). Cudno mi je kako odjednom na ovoj temi nema ni jednog korisnika flexa koji ce da uzdvoju dve sekunde svoje paznje i da obrati paznju u koje vreme je stavio telefon da se puni i sa koliko procenata baterije i isto tako kad se telefon napuni do kraja. Pa da okaci ovde i da uporedimo i razjasnimo jednom za svagda koliko traje to famozno brzo punjenje. Ovako se javljaju da pomognu vecinom ljudi koji nemaju flex i sve se svodi na probaj ovo, probaj ono... Ja se svima zahvaljujem jos jedno, ali bilo i dobro kada bi se nasao jos jedan vlasnik flexa pa da testiramo ovo kao sto sam napisao.

Послато са LG-H955 уз помоћ Тапатока

Evo testirao sam punjenje sa dva razlicita kabla i ja ne mogu da verujem. Sa pozajmljenim kablom od s7 od 3% do 100% za 1h i 32 minuta uz sve cari brzog punjenja tipa 50% za 40-ak minuta. Sledece punjenje sa mojim tj. originalnim kablom od flexa. Takodje sam cekao da se isprazni do 3% da bi sve bilo identicno. Dobio sam rezultat od 1h i 58 minuta. Pri tom gde je prvi put bio na 60% sada je bio na 30%. Pa da ga je**m. Ja stvarno ne razumem koji jeb**i k***c moze da bude sa kablom. Sta tu moze da ne radi? Kao da ima ne znam kakve elekrticne sklopove pa da moze da se pokvari. Najobicnija zica. Ako je cela radi, ako je prekinuta ne radi. A ne, ovo radi, ali ipak ne radi kako treba. Stvarno ne razumem. Pri tom originalni kabal dobijen uz nov, neotpakovan flex star pola meseca.

Ima uticaja kvalitet kabla a ima uticaja i dužina kabla.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Evo testirao sam punjenje sa dva razlicita kabla i ja ne mogu da verujem. Sa pozajmljenim kablom od s7 od 3% do 100% za 1h i 32 minuta uz sve cari brzog punjenja tipa 50% za 40-ak minuta. Sledece punjenje sa mojim tj. originalnim kablom od flexa. Takodje sam cekao da se isprazni do 3% da bi sve bilo identicno. Dobio sam rezultat od 1h i 58 minuta. Pri tom gde je prvi put bio na 60% sada je bio na 30%. Pa da ga je**m. Ja stvarno ne razumem koji jeb**i k***c moze da bude sa kablom. Sta tu moze da ne radi? Kao da ima ne znam kakve elekrticne sklopove pa da moze da se pokvari. Najobicnija zica. Ako je cela radi, ako je prekinuta ne radi. A ne, ovo radi, ali ipak ne radi kako treba. Stvarno ne razumem. Pri tom originalni kabal dobijen uz nov, neotpakovan flex star pola meseca.

Ne znam sta je do kabla,ja sam na jedan punjac promenio 4 kabla(svi rade) da proverim kako puni i na svakom je razlicito punio...imas aplikaciju ampere i na njoj mozes da vidis kojom brzinom puni...e sad koliko je to merodavno ne znam...

Hvala, probacu. Ma cudno mi je zato sto sa ovim kablom od s7 puni kako treba, onako kako je planirano da puni. A sa ovim originalnim puni sporije, kao da nema brzo punjenje. Skoro dva sata do 100%. Nista mi nije jasno.

Kablovi za punjac su nauka za sebe.

Struja koja prolazi kroz kabel je jednaka odnosu napona i otpora po formuli I=U/R (omog zakon). Uzecemo da se uvek koristi isti punjac pa je napon uvek isti (U je konstanta). Otpor (R) zavisi od samog kabla. R= ro x l/s gde je ro specificni otpor materijala, l je duzina kabla a s je njegov presek. Uzecemo da su kablovi koje si probao iste duzine i preseka. Dolazimo do specificnog otpora materijala ro (bakra) od kojeg je izradjen kabel. Mala promena u kvalitetu bakra dovodi do promene ove konstante a svasta se tu trpa zarad manje cene.

Kad spojimo te dve formule dobijamo:

I = U / ( ro x l / s)

Dakle struja punjenja zavisi direktno od napona a obrnuto je srazmerna specificnom otporu materijala od kojeg je kabel napravljen. Ako je kraci kabel opet je struja punjenja veca. Ako je zica deblja isto tako je veca struja punjenja.

U jednacinu se ubacuje i otpor samih konektora (materijal odnk kojeg su izradjeni).

Takodje treba voditi ibracuna o temperaturi telefona u toku punjenja (da kazem indirektno temperatura u sobi a ditektno temperatura baterije) jer telefon kao meru zastite od ostecenja baterije u toku punjenja smanji struju kodbse baterija ne ohladi. U praksi, telefon na vrucem radijatoru ce se sporije puniti nego telefon u frizideru (karikiram, nece to niko raditi, valjda :) ).

Zakljucak je da je kvalitet kabla itekako bitan za brzinu punjenja baterije.

Eto ukratko sam objasnio, trudio sam se da bude s to jasnije i nisam isao u detalje bez potrebe.

Hvala na objasnjenju. Dosta toga i ja znam (nisam bio los na casovima fizike :D). Sve bi to bilo ok da sam ja uzeo neki random kabal i sa njim izvukao 2h, a sa originalnim kablom sat i po. Medjutim situacija je obrnuta. Ovaj random kabal (od s7) puni telefon kako valja. Na sajtu lg nisam nasao kolika bi trebalo da bude ukupno vreme punjenja, ali zato ima onaj podatak da do 50% napuni za 40-ak minuta. Sto i jeste slucaj sa ovim neoriginalnim kablom, a duzina punjenja je oko sat i po vremena. Dok kad stavim original kabal prakticno nema nista od brzog punjenja. Za 40 minuta ne napuni ni 30%, a ukupno puni oko dva sata. E to je meni cudno.

Ko kaze da fabricki kabel nije iz lose serije, dosao sa losim kontaktom ili nesto slicno. Kupi drugi kabel i uzivaj.

Sad vise ne znam ni dal je do kabla. Juce ga nakacim na njegov originalni kabal i gle cuda napuni ga exta brzo. Za 40 minuta vise od 50% do stotke za sat i po. Reko full proradilo je...kad ga danas ukljucim ono haos...za 40 minuta 35%, ukupno ga punilo vise od 2h. E pa stvarno vise ne znam sta mu je. A znaci mi to brzo punjenje...da ga nakacim i za 40-ak minuta da bude na 50% (kako lg tvrdi). Inace jedan od razloga sto sam izabrao g flex 2 je i brzo punjenje. Sad ispade da to zeza.

Da li koristis (igre) telefon pre stavljanja ba punjac?

I ja tipujem na to da je zagrejan telefon pa se sporije puni.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Igre ne igram, a telefon mahom koristim pre punjenja (tako ga i ispraznim). Uz sav ovaj hajp oko pregrevanja sd810 i meni je to palo na pamet da namerno iskljucuje brzo punjenje da ne dolazi do pregrevanja. Mislis li da je zbog toga?

Probaj. Prvi put ga cepaj sa yt sa max osvetljenjem do 5% pa stavi na punjac. Drugi put istrosi do 7% pa sacekaj da se ohladi jedno sat vremen da budes siguran (taman da padne baterija na 5%) pa prikljuci. Rezultati testa ce potvrditi/opovrgnuti teoriju.

Ajd...probam pa javim.

Ako nekoga interesuje flex neka se javi na pm. Mozda ga prodjem uskoro.

Evo da kazem da sam uradio onako kako smo pricali, ostavio ga sat vremena da miruje i onda stavio na punjac. I za divno cudo punio ga je kako treba, tj. brzo. Za sat i po. Sad necu jos donositi ishitrene zakljucke, kao za kabal, ali postoji velika sansa da je to u pitanju. Tj. da telefon sam "gasi" brzo punjenje kao prevencija pregrevanja. Razlog vise da verujem u to je vec poznata stvar da sam obara takt procesora posle odredjenog vremena da bi sprecio pregrevanje ili da sam smanjuje osvetljenje iz istog razloga. Verovatno je i sa punjenjem slicno. Ali opet bi bilo najbolje da jos neko to proveri...da ga njaka malo sa igricama ili surfom do praznjenja i da ga onda odmah stavi na punjac pa da izmeri vreme punjenja, kako bismo znali da li ova teorija "pije vodu".
@nenad88 Izvini sto pitam, jel ima neki razlog sto prodajes flex-a (da ti ne odgovara iz nekih razloga) ili je ciso zelja da se posle nekog vremena promeni mob?

Hteo sam da menjam mob ali mi se oduzila nabavka novog pa odustajem od prodaje.

E falim te k... :D Mislim krajnje je vreme da dobije konacno MM

Pihh...a ja se potajno nadao da preskacemo MM i pravac na aandroid N. :D

Изгледа да је било потребно да се испуни пророчанство и Теодосић освоји Евролигу да бисмо добили мм.

Pojavila se verzija MM-a i za evropsku verziju Flexa

Link

Bice to uskoro pusteno :) trast mi

Javite utiske kada konačno neko ubaci. Ima li nekih novosti u vezi bootloader-a?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

To za bootloader i mene zanima. Posto ce, po svoj prilici, MM biti poslednja nadogradnja za ovaj fon bilo bi lepo kada bi ga otkljucali pa da pozivimo telefon jos koje vreme. Steta za ovakav hardver. Meni stvarno ne treba nista jace od ovoga i verujem da kad ga nekad budem zamenio bice to samo zbog zastarelog softvera.

Prodajem flex 2 , sve info i slike preko poruka.

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno