Šta je novo?

LG G Flex 2

Nema veze sto on radi super, i g2 je radio super, z2 takodje pa je dobio MM, i iphone radi super pa dobija update-ove redovno.
A jos jedna glupost je zakljucavanje bootloadera, android gubi svaku smisao po mom misljenju. Da sam znao da ce ovako biti uzeo bih nexus 5x

Upravo i ja. Bas sam se dvoumio zesto...bilo je ni tamo ni ovamo. Neke prednosti flexa su mi bile veci ekran, micro sd slot, jaci cipset, bolja zavrsna obrada (5x nisam drzao u ruci, ali sam cuo da plastika i nije nesto, za razliku od flexa na kome sam ja video pa mozda i najkvalitetnije odradjeno plasticno kuciste) i mozda taj zakrivljeni ekran (bolja ergonomija, malo bolji za multimediju i privlaci paznju, kome je to bitno). Na strani nexusa su mi bili noviji datum, bolji i tacniji displej, mnogo bolja kamera, otisak prsta, cist android i redovni update i mozda bolja baterija. Bilo je egal sta cu uzeti. Presudilo je to sto sam u trenutku kupovine cuo da sigurno dobijamo MM (iako bih ja voleo da vidim i N na flexu, ali od toganema nista) i za nekih 20 ak evra niza cena, taman za neku opremu...futrole...stakla. Medjutim ako ne dobijemo bar MM definitivno sam se zaj***o. Niposto necu da kazem da flex ne valja, verovatno najbolji telefon koji sam do sad koristio i jedan od najboljih telefona prosle godine, ali kad se sve stavi na papir u ovom momentu i pod uslovom da ga izvisimo za MM mislim da je 5x bio bolji izbor.

Послато са LG-H955 уз помоћ Тапатока

Bas zbog tih stvari ja sam ga prodao. Jednostavno nisam nikad imao android telefon a da ne probam nesto custom na njemu. Zao mi je hardwera ali bar ne gledam u ruzni LG skin.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Ja sam se sve nadao da ce da otkljucaju taj bootloader, ali koliko vidim mi ni update-ove necemo da dobijamo...

Dobicemo MM 99% kao sto necemo N 99%. Ali su ga bas razvukli. Najavljivali su posle nove godine ali evo ga maj i nista. Cak se spekulisalo da ce pre G3 da dobije update ali G3 vec odavno dobio a mi cekamo i cekamo...

Samo da pitam ko je kiupio novog flexa kada ga je izvadio iz kutije da li je imao neku zastitnu foliju na poledjini? Ja imam jedan baloncic na poledjini nesto slicno kao kada se lepi folija pa otane. Jel to od folije ili mi je telefon sa falinkom. Da napomenem da sam ja primetio da kao ima neke folije na poledjini, ali nisam siguran da li je zastitna i da li moze da se skida ili ona ima neke veze sa onom forom za samozaceljenje pa nisam smeo da je skidam.

Dolazi folija na poledjini, jedva primetna. Sestra ga drzi u masci pa je nije skidala.

To je zapravo taj sloj koji je otporan na ogrebotine tj isceljuje se.

Sent from my ME173X using Tapatalk

Pa sta je na kraju, obicna zastitna folija koja se skida i koju mozemo naci na raznim drugim telefonima, pogotovu flagship ili taj samozaceljujuci sloj? Mislim malo mi je trulo da je taj sloj ustvari obicna folija. Sto opet znaci da ja to ne smem da skinem i da ce mi taj mehuric ostati. Ali ipak mislim da je najobicnija transportna zastitna folija kao i preko ekrana i ivica. Doduse jos uvek se ne usudjujem da pokusam da je odlepim dok ne saznam 100% sta je.

Poslednja izmena:
Imas na svakom telefonu koji jenov zaštitnu foliju a taj premaz nije folija i ne odlepljuje se. Malo se se istripovao. Kad skineš tu foliju videćeš taj premaz i njega je nemogućeodlepiti kao foliju

Imas na svakom telefonu koji jenov zaštitnu foliju a taj premaz nije folija i ne odlepljuje se. Malo se se istripovao. Kad skineš tu foliju videćeš taj premaz i njega je nemogućeodlepiti kao foliju
E super...tako sam i mislio, ali reko hajde da proverim. I meni je bilo logicno da je obicna folija posto je telefon kupljen nov, neotpakovan. Znaci da taj mehuric sto imama na ledjima nije nikakva falinka, nego samo folija koju nisam skinuo. Sad cu jos da vidim ako ga budem stavljao u neki kejs necu ni da je odlepljujem, ionako se nece nista videti...ako ga budem nosio ovako "golog" skinucu je. Hvala na odgovoru uglavnom... ;)

Ajde posle nekog vremena i upoznavanja sa telefonom da pitam nesto. Neko je ovde pisao kako telefon ima brzo punjenje (sto fakat pise na punjacu) i da mu se telefon napuni za nekih 70 -ak minuta, a do 50% za nekih pola sata. Kod mene nije bas tako. Recimo meni za punjenje od 5 do 100% treba malko vise od dva sata i to u airplane modu (praktikujem da ga punim tako, manje se greje, a i brze se napuni). Da ga punim kada nije u airplane modu sigurno bi mi se punio jos vise. Tako da nije mala razlika to sto je neko napisao i ovo sto sam ja izmerio. Onda sam pomislio da nema neka opcija u telefonu gde ima da se ukljuci to brzo punjenje, kao sto je kod nekih proizvodjaca, ali nista nisam nasao. Mislim, nije da sam netadovoljan i da mi je sad toliko bitna ta duzina punjenja, ali reko hajde da proverim sa vama s obzirom da sam ja dobio prilicno drugacije rezultate nego sto je neko pisao.
I jos me zanima kako da onemogucim neke sistemske aplikacije, kao na primer fabricki e-mail, posto koristim gmail pa mi ne trebaju dva mail krijenta. Opcija "onemoguci" za ovu aplikaciju je neaktivna. Neke (mahom google) aplikacije sam onemogucio, ali ovu i jos neke ne mogu.

Ajde posle nekog vremena i upoznavanja sa telefonom da pitam nesto. Neko je ovde pisao kako telefon ima brzo punjenje (sto fakat pise na punjacu) i da mu se telefon napuni za nekih 70 -ak minuta, a do 50% za nekih pola sata. Kod mene nije bas tako. Recimo meni za punjenje od 5 do 100% treba malko vise od dva sata i to u airplane modu (praktikujem da ga punim tako, manje se greje, a i brze se napuni). Da ga punim kada nije u airplane modu sigurno bi mi se punio jos vise. Tako da nije mala razlika to sto je neko napisao i ovo sto sam ja izmerio. Onda sam pomislio da nema neka opcija u telefonu gde ima da se ukljuci to brzo punjenje, kao sto je kod nekih proizvodjaca, ali nista nisam nasao. Mislim, nije da sam netadovoljan i da mi je sad toliko bitna ta duzina punjenja, ali reko hajde da proverim sa vama s obzirom da sam ja dobio prilicno drugacije rezultate nego sto je neko pisao.
I jos me zanima kako da onemogucim neke sistemske aplikacije, kao na primer fabricki e-mail, posto koristim gmail pa mi ne trebaju dva mail krijenta. Opcija "onemoguci" za ovu aplikaciju je neaktivna. Neke (mahom google) aplikacije sam onemogucio, ali ovu i jos neke ne mogu.

Treba ti brzi punjac da bi se brze punio...ovi obicni ne podrzavaju brzo punjenje

Treba ti brzi punjac da bi se brze punio...ovi obicni ne podrzavaju brzo punjenje
Pa zar ovaj sto se dobija uz flex-a nije brzi punjac? Mislim takodje da su mnogi pisali sa se uz njega dobija brzi punjac, a i na samom punjacu pise fast charger.

Pa zar ovaj sto se dobija uz flex-a nije brzi punjac? Mislim takodje da su mnogi pisali sa se uz njega dobija brzi punjac, a i na samom punjacu pise fast charger.

Nisam siguran...ako je brzi trebao da bi da za pola sata napuni oko 50%

Slikaj taj punjac, da vidimo

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja koliko se sećam gasi se fast charge ako telefon dostigne određenu temperaturu. Ako koristiš telefon dok se puni za igrice ili slično možda je to u pitanju. Izuzetno mi je išlo na živce.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Ja koliko se sećam gasi se fast charge ako telefon dostigne određenu temperaturu. Ako koristiš telefon dok se puni za igrice ili slično možda je to u pitanju. Izuzetno mi je išlo na živce.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ma gde igram igtice. Napisao sam gore u onom duzem postu, cak ga stavljam i u airplane mod da se manje greje i da brze puni. I opet mu treba od 5 do 100 malo vise od dva sata.
Slikacu punjac pa cu da okacim.

Evo kakav je punjac.
eecf18de9a9bce4c12769f6aa8fa2e65.jpg

f647b8f80de86fbfdc0f3459fec8dec1.jpg

7e7aacab9d7f9f2b87d00c9c8b3abc12.jpg

Evo probao opet malo pre. Za pola sata mi napunilo od 6 do 24%. I to pitanje...mislim da je bio i vise od pola sata na punjacu. I to u airplane modu.

Poslednja izmena:
Probaj kabl da zameniš, možda pomogne.

Isti punjač imam i meni puni ekstra brzo, prezadovoljan sam. Taj punjač koristim i za druge telefone, ali oni se normalno pune, što znači da je telefon bitan više nego punhač! Nešto ti nije kako treba. Ja ništa nisam podešavao i besprekorno radi.

Pa dal sam baksuz tolki. Ne znam sta moze da bude onda. Evo sad mi je telefon na 5% sad cu da ga stavim bez airplane moda i da merim u minut kolko mu treba do sto pa javljam. Da vidim jel mnogo odudara od vasih rezultata.

Zameni kablic, receno ti je vec.

Sent from my Nexus 7

Evo merio sad...od 4% do 100% za sat i 48 minuta bez airplane moda. Nisam pipao telefon dok se puni. Kako to zvuci?
Ne znam sto bi bilo do kabla kad je i on originalan, iz kutije...star koliko i telefon, dve nedelje. Ali hajde probacu da nadjem negde neki drugi kabal pa da probam. Jel mogu da uzmem od nekog ortaka bilo koji kabal...mislim koji nije za brzi punjac pa da probam? Mislim glupo je da kupujem novi originalni lg kabal koji ce da mi naplate ko zna koliko, a na kraju ne bude do toga.

Poslednja izmena:
Bilo koji kabl mozes, ne zavisi brzina punjenja od istog.

Xperia Z2

Meni na G2 koji nema brzo punjenje, puni od 5 do 100% za 1h 45-50 min. To bi trebalo bar za 1h i 30 min

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Evo uzeo sam od drugara kabal od s7 edge pa cemo da vidimo.
Ako nije nije do tog kabla ja stvarno ne znam do cega onda moze da bude. Sto rece neko imamo iste punjace. Jedino ako je nesto do softvera...ne znam. Nemam garanciju...uzeo sam telefon preko oglasa. A ne bih da ga nosam po kojekakvim servisima da ga "priuceni Miloica" opravlja. Radije bih da to nekako sam resim uz vasu pomoc.

Zadnjih 5% ide bas sporo. Npr 30-95% ide za 40 min a onda onih 5% kilavi jos 15-20 min. Brzina punjenja varira i nije uvek ista. Nekad zna da bude bas brzo dok nekad kao da nije na brzom punjacu (retko se desava ali se ipak desi)

Nazad
Vrh Dno