Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

ne, aosilutno nikakav, nije hteo da ga prihvati... :)
izbacio je gorepomenutu gresku...

p.s. nisam koristio bas taj, tj. jesam, ali sam prvo iskljucio monitoring iz NiBiTor-a, kao sto mi je ivanbo predlozio...

sada sam igrao Cod2, sve na high max, itd i to na 1024x768 i sve je radilo glatko a temperatura graf je 72C...

Pitam se sta ce mi mod kada mi ovako lepo radi CoD2 :)
anti-alia je na 2x, jedino sam stavio onaj djavo bilinear, a broj leseva na medium...
ne bih da preterujem, ipak je ovo karta od 110evra :)

Aaaaaa uspeo sam da je modujem sa leadtekovim biosom,uhhh srce je htelo da mi stane kad sam kucao "y"(yes)!!?? :zgran: :D
E sad opet mi u riva tuneru javlja da driveri nece da dozvole clock preko 430/670, sad mi je default 300/650,sta se radi u riva tuneru?

Sad me nesto buni u ovom Nibitoru 2.6 ko temperature ima 2 stavke
enable 6600gt temp monitoring trick _
disable temp monitoring _

Meni ni jedna nije checkirana,jel tako treba?

Poslednja izmena:
cekaj somi, koja je tvoja grafa ono opet?

CamBieL je napisao(la):
cekaj somi, koja je tvoja grafa ono opet?
asus n6600 agp,nego sad mi riva tuner ne dozvoljava nista da diram ne znam sta se desava?
Jel treba da stoji checkirano disable temp monitoring??

Poslednja izmena:
kolko sam shvatio, mislim da treba da ucitas bios u nbitior i ISKLJUCIS monitoring temperature..
inace nista neces mooci da diras iz riva tunera...
probaj pa javi...
znaci iskljucis monitoring, pa opet flashujes, pa prises sta si uradio :)

CamBieL je napisao(la):
kolko sam shvatio, mislim da treba da ucitas bios u nbitior i ISKLJUCIS monitoring temperature..
inace nista neces mooci da diras iz riva tunera...
probaj pa javi...
znaci iskljucis monitoring, pa opet flashujes, pa prises sta si uradio :)
Evo opet sam flashovao, sad stoji disable temp monitoring i nista mi riva ne dozvoljava?!
Ne znam sta se desava,a ivanboa nema?

Somilic je napisao(la):
Evo opet sam flashovao, sad stoji disable temp monitoring i nista mi riva ne dozvoljava?!
Ne znam sta se desava,a ivanboa nema?

Sorry sto se nisam ranije ukljucio,nisam bio ciku.Mada vidim sada da ste se bacili na flesovanje...Ok,vazno je da je prihvatila modovan bios.
VAZNO: Da li ste pre flesa deinstalirali drivere preko uninstala,pa onda kao sto sam vec rekao postupak preko driver cleanera itd,pa onda uninstall riva tunera.
Tek onda mod,pa ponovni setup za forceware,pa install riva tunera!
Ali ako nije bio uninstall pre moda,nista strasno,deinstaliraj sve kako sam rekao sada,pa reboot, pa onda instaliraj kako sam rekao.
Potom probaj preko riva tunera OC.
Takodje VAZAN PODATAK(sta se meni ranije desavalo kad sam experimentisao sa flesom): Meni posle flesa BILO KOG BIOSA (pa cak kasnije i originalnog natrag cisto radi probe da li sam poludeo) NIJE hteo driver NI JEDAN MHZ napred od defaulta namestenog kroz uflesovan bios.Na kraju sam provalio(logicno) da je to neki glitch i forsirao OC preko systoola pa onda ga pesacki proveravao u Pixel Shader 2.0 testu u marku03(staiti na loop u podesavanjima,sve ostale testove pogasiti;anomalije-ako se jave- jave se u roku od mozda cak odmah zbog visokog kloka,ili najkasnije do pola sata )
Evo rekoh da pomognem posto vidim da ste zapeli sa nekim problemima

Pozdrav!

ivanbo2003 je napisao(la):
Sorry sto se nisam ranije ukljucio,nisam bio ciku.Mada vidim sada da ste se bacili na flesovanje...Ok,vazno je da je prihvatila modovan bios.
VAZNO: Da li ste pre flesa deinstalirali drivere preko uninstala,pa onda kao sto sam vec rekao postupak preko driver cleanera itd,pa onda uninstall riva tunera.
Tek onda mod,pa ponovni setup za forceware,pa install riva tunera!
Ali ako nije bio uninstall pre moda,nista strasno,deinstaliraj sve kako sam rekao sada,pa reboot, pa onda instaliraj kako sam rekao.
Potom probaj preko riva tunera OC.
Takodje VAZAN PODATAK(sta se meni ranije desavalo kad sam experimentisao sa flesom): Meni posle flesa BILO KOG BIOSA (pa cak kasnije i originalnog natrag cisto radi probe da li sam poludeo) NIJE hteo driver NI JEDAN MHZ napred od defaulta namestenog kroz uflesovan bios.Na kraju sam provalio(logicno) da je to neki glitch i forsirao OC preko systoola pa onda ga pesacki proveravao u Pixel Shader 2.0 testu u marku03(staiti na loop u podesavanjima,sve ostale testove pogasiti;anomalije-ako se jave- jave se u roku od mozda cak odmah zbog visokog kloka,ili najkasnije do pola sata )
Evo rekoh da pomognem posto vidim da ste zapeli sa nekim problemima

Pozdrav!
Meni nece ni jedan Mhz?!
Ivane u novom nibitoru ima 2 stavke kod temperature,
enable 6600gt temp monitoring trick
disable temp monitoring
Sta treba da stoji?

Poslednja izmena:
ivanbo2003:
Doticnu kartu mozes klokovati iznad 430 Mhz skoro 99% zato sto svi koji su kupili doticni model imaju zakljucan clock u originalnom biosu.To je bio i moj slucaj.Fleshnuo sam leadtek mod15v.rom na nju i sada pici na 515/650(kroz performance force u Riva Tuner-u,znaci stalno na tom klocku;temperature su 33/50 ->idle , 48/53 -> full load)
Vazna stvar je da ne chekiras temp monitor u novom biosu za modovanje jer karta onda nesto zabrlja i ne daje da se instalira forceware.Ovo nije ni bitno jer Asus 6600 ima ugradjen temp i ambient monitor(preko leba pogaca ).
Ako hoces mogu da okacim mod15v.rom bios ovde(sa iskljucenim temp monitorom).
Ah da umalo da zaboravim: Sparkle-ov ultra bios ne ide na ovu kartu nikako(provereno u mom i u drugim slucajevima na netu...).Mozes da probas ali rizik je.... Druga stvar je da sam probao izmenjene timing-e i nista nisam dobio u mem OC,tako da i nije neka steta za doticni bios.Inace ja sam misljenja da je nekompatibilnost moguce uzrokovana nereferentnim pcb-om od strane Asusa(dobro je sto prihvata druge biose) i rasporedom mem modula na karti(vgabios prolazi sa ultra.rom-om ali pokazuje 256MB rama,sto je verovatno zbog gore navedene situacije...)
Obavezno pre flesha deinstaliraj prethodni driver i riva tuner,ne restartuj racunar,udji u driver cleaner pro,odradi cab clean,sp1,sp2 clean,zatim forceware clean.Tek onda reboot.

U tvojoj sobi...

CamBieL je napisao(la):
ivanbo2003:
Uudji u driver cleaner pro,odradi cab clean,sp1,sp2 clean,zatim forceware clean.Tek onda reboot.
Ma gde ti nadje ove sve parametre u driver cleaneru,meni stoji samo lista tipa nvidia,ati,3dfx...

Somilic je napisao(la):
Meni nece ni jedan Mhz?!
Ivane u novom nibitoru ima 2 stavke kod temperature,
enable 6600gt temp monitoring trick
disable temp monitoring
Sta treba da stoji?

Treba oba blanko da budu(tako je kod mene,znaci ne chekirana)
Inace trebao bi da pokusas da iskljucis interni test gpu i mem prilikom OC u Rivi Tuner.
Da probamo da skratimo postupak postoje 2 nacina: da izmenis proverene (prethodno nadjene) vrednosti koje su radile ,sacuvas ih u biosu i zatim flesujes ponovo u kartu(npr 450/630 ili sta god).Drugi je iskljucis interni test za gpu i mem a zatim rucno kroz igre proveravas clock.Inace moze i 'Treci" nacin: skini systool sa neta i u nvidia OC setuj parametre za OC

Natrag na disablovanje internog testa(opciju 2): U glavnom prozoru Rive odes na Power User karticu,odaberes Riva Tuner 15.7\Nvidia\Overclocking\ i sve osim enablemodeSetloopinga stavis na 1(desni klik na svaku od stavki pa na zutu sijalicicu).Ovako bi trebalo da mozes da klokujes i iz Rive(ja bih pre isao preko systoola)

Poz

Somilic je napisao(la):
Ma gde ti nadje ove sve parametre u driver cleaneru,meni stoji samo lista tipa nvidia,ati,3dfx...

Ne znam koju verziju driv. cl. imas(ja imam pro) ali cini mi se da sve imaju opciju cab cleanera...To bi trebalo da je u Tools(odmah pored File u glavnom top meniju,pa na CAb cleaner.Tu ima driver.cab(prvo njega ocisti) ,pa zatim sp1.cab i sp2.cab(ako imas sp2 instaliran na kompu)
Valjda ce ovo pomoci...
Znaci jos jednom(iz prethodnog posta) preko systoola probaj da dignes takt(bez menjanja mem. za pocetak) GPU preko limita koji si ranije imao.Meni se masina inace ranije zakucavala(sa sve BSOD) preko 430 za GPU.To je sve flash resio.
Aj pa javi

Indentifying EEPROM...
EEPROM ID (1F, 65): UNKNOWN

I nece dalje!!!
Sta sad... jel ima neko predlog?

da li cujem -protectoff?

probao sam "nvflash -4 -5 -6 -protectoff mod15vt.rom", i krene, prodje "y", isve tako lepo, kad odjednom poruka!!!

Dajte ljudi neki predlog, nemoguce da se nikom nije desilo...
Isto mi se javlja i kad pokusam sparkle bios da ubacim, sa razlikom sto leadtek prolazi vgabios "test", da se tako izrazim...

edit:
Ajde ljudi, ako neko zna da koristi bolje google od mene, a sigurno vas je mnogo, posto sam se razocarao u sebe, neka proba da mi nadje neki sajt sa bios-om koji odgovara mojoj karti...6600 Inno3d 128Mb AGP...

Ajde please...moderaaatoriii!!!

Poslednja izmena:
CamBieL je napisao(la):
Indentifying EEPROM...
EEPROM ID (1F, 65): UNKNOWN

I nece dalje!!!
Sta sad... jel ima neko predlog?

da li cujem -protectoff?

probao sam "nvflash -4 -5 -6 -protectoff mod15vt.rom", i krene, prodje "y", isve tako lepo, kad odjednom poruka!!!

Dajte ljudi neki predlog, nemoguce da se nikom nije desilo...
Isto mi se javlja i kad pokusam sparkle bios da ubacim, sa razlikom sto leadtek prolazi vgabios "test", da se tako izrazim...

edit:
Ajde ljudi, ako neko zna da koristi bolje google od mene, a sigurno vas je mnogo, posto sam se razocarao u sebe, neka proba da mi nadje neki sajt sa bios-om koji odgovara mojoj karti...6600 Inno3d 128Mb AGP...

Ajde please...moderaaatoriii!!!

Iamo je SuperStrarr skoro identican problem pre par dana,udri search po useru SuperStarr.Resio ga je flesom pomocu drugog programa u Windowsu!Znaci pomalo rizicno,fles je trajao 15 min(mada je to bio slucaj kod njega,ne mora da znaci da toliko inace traje)
Poz

PS Evo ti jedan link ka starijem biosu za tvoju kartu koji bi mogao da posluzi mozda:
http://www.mvktech.net/component/op...func,fileinfo/filecatid,1046/parent,category/

Poslednja izmena:
Evo rece mi neki lik na mvktech da probam sa nvflash -4 -5 -6 -a -y i probao sam, i kao nesto je uradio, i resetovao ga, ali sam odmah primetio da je broj verzije isti (5.02....61(u mom slucaju)...), instalirao drajvere ponovo i sve ostalo... kad ono jce, kao sta sam i mislio, nista se nije promenilo.... bios je bio mod15vt.rom...

Ubicu se, majke mi :wall: :wall: :crash: :crash: :( :( :( :vomit: :vomit:

Ma nisi jedini,Ivane ponovo sam flashovao,u riva tuneru podesio na 1 sve sto si rekao i checkirao sijalice,sad mi navodno daje da klokujem ali nema razlike u 3dmarku?Kao da je blokirao drajvere!
Systool nemogu da nadjem,tj. nasao sam neku alfa verziju ali izbaci dont send error kad je pokrenem!!! :zgran:
Inache imam drivere 81.95 forceware whql

Poslednja izmena:
Jel moguce da sam toliki basuz?

Ovaj format iz win-a sam pokusao, ali sam se na pola izgubio :?:
Now I wonder...wo wo wo wonder.. WHY???

Nece ni ovaj tvoj BIOS, iz DOS-a sa komandom -4 -5 -6 -a -y inno.rom ...

nadam se da je greska u koracima i da sam samo glup k'o ku***...

BIOS-i

Evo, ovo su svi BIOS-i koje sam probao...

Ako jos neko ima neku komandu, tipa za premoscavanje zastite, ili tako nesto nek salje...

bar da oce da zabode, pa da znam da sam nesto uradio...
Inace, originalni BIOS vidi kartu kao PCIX, sto mi nije cudno, s' obzirom da je u osnovi 6600 PCIX cip...

Prilozi

• svi_bios-i.rar
    246.4 KB · Pregleda: 47
Asus n6600 128 agp
E uspeo sam sinoch da klokujem graficku iz riva tunera,modovanu sa leadtekovim biosom,proverio sam samo da li ide preko famoznih 430,stavio sam 435/675 i dobio priblizno rezultat kao sa asusovim biosom i 410/680!! :D

Nisam hteo da forsiram sinoch dok ne proverim temperature,e sad iz kog programa je najbolje meriti temperaturu gpu/mem i jos jedna stvar koji naponi treba da stoje za gpu i memoriju? :wave:

Inache u riva tuneru mi na hardware monitoring pokazuje 66 stepeni,na 300Mhz a 75 na 435,to mi ne deluje realno,jer mi je asus doctor pokazivao oko 45/48 na primer posle 3dmarka,ali sad ne radi sa novim biosom!?
Jedino ako je novi bios digao toliko napon pa se greje??!! :zgran:

Poslednja izmena:
Somilic je napisao(la):
E uspeo sam sinoch da klokujem graficku iz riva tunera,modovanu sa leadtekovim biosom,proverio sam samo da li ide preko famoznih 430,stavio sam 435/675 i dobio priblizno rezultat kao sa asusovim biosom i 410/680!! :D

Nisam hteo da forsiram sinoch dok ne proverim temperature,e sad iz kog programa je najbolje meriti temperaturu gpu/mem i jos jedna stvar koji naponi treba da stoje za gpu i memoriju? :wave:

Da problem je bio sto u riva tuneru nisam stavio force 3d performance!??

E u ovom poslednjem je bila caka ;)
U Rivi imas opciju za monitoring svega sto ima sensor u kompu!
Znaci pored onog 128 bit(8x1ps,3vp) tralala u nastavku malo nize imaz kvacicu koju kas kliknes izadje horizontalni meni i odaberes pretposlednu stavku Monitoring!
Onda udjes u setup od novootvorenog prozora za Monitoring i nadjes nesto kao T0 i T1 senzore i stikliras(ne znam bas tacno ali procunjaj malo).Inace namesti kuler u Rivi da se pali na 100% u 3Dmodu i chekiraj Apply at system startup.
Takodje kod one stavke (u tom istom prozoru/kartici) gde si OC-ovao i stavio force 3d perf. chekiraj i Apply at sys. startup kao i Use Alternate startup daemon.Takodje pri tim setovanjima koji si i sam naveo da si uspeo da OC najbolje bi bilo da pustis Pixel Shader test u mark03 na loop(ostale testove odchekiraj).Pusti da vrti jedno 15 min i posmatraj temp. u Rivinom monitoru kao i pojavu eventualnih artefakata.Ako je sve(na oko ) OK,onda pusti neku igru(preterani OC memorije ce da ti izbaci ILI zelene linije na teksurama ili BSOD u igrama(kod mene je bio slucaj sa mem >670-posto imamo istu kartu- sa porukom da se driver nv4disp_ zabagovao u infinite loop-u; Preterani OC Gpu sa druge strane ce da tis izbacuje povremeno fleshovanje tekstura u tankim linijicama ili slicno).Ako imas artefakte vrati za 10 Mhz pa opet sve ponovo probaj! Ako je sve OK u Pixel Shader testu i igrama(fear ,COD2..) ,onda povecaj za 10 MHz Gpu (bez mem povecavanja) i testiraj ponovo .Ako prodje ponavljaj(znaci samo za Gpu ) ovaj postupak do pojave artef./pucanja igara.Kad ustanovis max OC za GPU ,onda ga vrati za 50Mhz(za potrebe testiranja i eliminacije Gpu kao uzroka pucanja/artefakata) a memoriju polako povecavaj za po 5Mhz(nemoj vise od ovog).Kad nadjes max za mem onda kombinuj oba faktora pa isto sve kao i prethodni put.E sad ako je sve OK odlicno!Ako pocnu artefakti,vrati i GPU i mem za po 5-10 Mhz nazad i trebalo bi da bude OK.
Nisi napisao koje napajanje imas posto i to moze da bude veci faktor (zbog kvaliteta napona koji dobija graficka preko dodatnog molexa).
Toliko od mene za sada.
Ah da,skini systool sa :

http://www.techpowerup.com/systool/
Lakse se klokuje sa njim(ali mora da ti stoji force perf. 3d u Rivi stikilrano,kao i da kazes -kada nadjes stabilan OC- SAVE u Rivinom OC meniju da bi zapamtio podesavanja a zatim i na Apply at sys. startup kao i Use alter. daemon)

Pozdrav

EDIT:
Nisam video da si napisao da si u Rivi citao temerature.Malko su vece(meni su 33/50 i 48/53,sa pasivnim kulercicima na mem,zamenjenom pastom na GPU i otvorenom bocnom stranicom).Inace napon je stavljen na 1.1V za 2d i 1.3 za perf. 3D mod u onom mod biosu,mada moze i na 1.5V za 3D ,sto nisam ali cu i sam probati.(Mozda su temp tolike zbog onog forsiranja u Rivi,mada je i meni tako pa su mi niske temperature,a i licno sam se uverio jer sam pipao i prstom mem. pasivce i GPU kuler i bili su na tom nivou u full loadu-znaci onako relativno topli ,kao CPU u full loadu oko 50 stepeni C ).Probaj rucno da pipnes kao i da otvoris bocnu stranicu pa da onda posmatras napone.TAkodje zamena paste bi bila pozeljna(meni je aljkavo bila naneta na GPU...)
Inace se zato i onaj biosi zove mod15v.rom .Upravo jer ima onaj voltage table sa 1.5V za 3D mod :D

Poslednja izmena:
Evo ovako otvorio sam kuciste(bocnu stranicu) posto mi je kuciste uzasno lose i malo!!
klok 450/685 5972 3dmark03 10742 3dmark01
temperature: -core 65
-T0 51
-T1 40

E sad sta je sta od ove tri temperature?
Inache posle 30 sekundi padnu na 59,50,36! ;)
poz
Inache da naglasim da je moja fantasticna konfiguracija,1700+(palomino 1.6Ghz oc),512ddr333(noname)+256ddr400(corsair),msi-kt3v(ploca),napajanje 350W od 18Eura(zamenjeno pre neki dan),Nec3540A,kworld-TV,40Gb maxtor(bad sectori na poslednjih 5Gb pa je 35Gb particionisan),i naravno na kraju asus n6600 128/agp!!

Tako da nemojte da se cudite kako su mi rezultati ovako visoki,hehe! :d

EDIT:
Kod mene ne radi systool,izbacuje mi send - dontsend error report
Da li ima jos neki program iz koga bih mogao gpu da klokujem preko 450 ili to moze i u Riva Tuneru?!

Poslednja izmena:
@Somilic

Poslao sam ti odgovor za klokovanje kroz Rivu preko 450Mhz.Moze naravno ;)

Poz

PS NApajanje bi te moglo mozda ogranicavati.
Onaj core sensor mi nije nimalo jasan.Trebalo bi da su T0 i T1 za gpu/mem(ili obrnuto,za Gpu ti je onaj sto naglo pada kad izadjes iz igre).Pipni prstom gpu vent. kad je max po tom core sensoru i vidi da li moze da se drzi prst duze od 5 sec(pogledaj i temp tvog Athlona XP ako imas neki softver ,uporedi tu temp. sa onom is doticnog core senzora u Rivi i pipni i Cpu heatsink da vidis da li se mogu uporediti ako me kapiras sta hocu da kazem)

@Somilic

Poslao sam ti odgovor za klokovanje kroz Rivu preko 450Mhz.Moze naravno ;)

Poz

PS NApajanje bi te moglo mozda ogranicavati.
Onaj core sensor mi nije nimalo jasan.Trebalo bi da su T0 i T1 za gpu/mem(ili obrnuto,za Gpu ti je onaj sto naglo pada kad izadjes iz igre).Pipni prstom gpu vent. kad je max po tom core sensoru i vidi da li moze da se drzi prst duze od 5 sec(pogledaj i temp tvog Athlona XP ako imas neki softver ,uporedi tu temp. sa onom is doticnog core senzora u Rivi i pipni i Cpu heatsink da vidis da li se mogu uporediti ako me kapiras sta hocu da kazem)
ok sve sam skapirao samo meni posle testa naglo pada core sa nekih 67 na 57,T0/T1 budu 51/40 a padnu na 50/33 na primer...
Ono sto mene brine je cooler,pkazuje brzinu od 5200 obrtaja jel to normalno pri najvecem opterecenju(482/688 6166 3dmarka03),kad vratim na default(leadtek)300/650 onda je 4200!!(Iskljucena 100% brzina)
Koliko su kod tebe ivane fan,core,T1,T0??

Napisao sam vec negde da su oko 33/50 idle i 48/53 full load.Za ono core neznam, jer nemam tu stavku/dll za senzor.Da to nije nesto za Cpu core temperatura?Mozda je to bash za procesor.Uzmi jos neki program za monitoring CPU temperature pa ga uporedi sa tim iz Rive za core.
Definitivno su ti T0 i T1 (po meni naravno) relevantni za gpu/mam-ambient temperature...
Kuler mi se ne vrti stalno na 4300(to je meni max po Rivi) vec kad sam u 2D onda je oko 3500 obrtaja>Riva je 15.7 a ne poslednja 15.8(mrzelo me da radim deinstalaciju)

Poz

PoisonFree je napisao(la):
probaj razlicite verzije nvflasha.

1.10 i 1.02
:wall: :wall: :wall:

ni na mkvtech-u mi ne dolazi odgovor, da li je moguce da je inno3d enigma za sve?!?

@ivica: ti si rekao da ima sve za inno, pa ako nadjes nesto ajde pliz postuj ovde linkove pa da probam...

Poslednja izmena:
Napisao sam vec negde da su oko 33/50 idle i 48/53 full load.Za ono core neznam, jer nemam tu stavku/dll za senzor.Da to nije nesto za Cpu core temperatura?Mozda je to bash za procesor.Uzmi jos neki program za monitoring CPU temperature pa ga uporedi sa tim iz Rive za core.
Definitivno su ti T0 i T1 (po meni naravno) relevantni za gpu/mam-ambient temperature...
Kuler mi se ne vrti stalno na 4300(to je meni max po Rivi) vec kad sam u 2D onda je oko 3500 obrtaja>Riva je 15.7 a ne poslednja 15.8(mrzelo me da radim deinstalaciju)
E pa ja imam 15.8 aj instaliraj je,bas me zanima ona stavka za core!?

Poz

Tek veceras cu moci da instaliram 15.8.Ja ipak mislim da je core oznaka za cpu senzor(mada ko zna kako je to 15.8 organizovano). Inace da li si pipnuo prstom gpu hladnjak.?Jel uporediva temp. sa onom na CPU heatsink-u?

Koliki ti je max clock i rezultat u mark03?A mark05?
Po onom poslednjem to su odlicni rezultati(koci te cpu i mem)!
Moja mem je za svaki dan na 650(kroz promenjeni klok u onom biosu,dok je gpu stavljen na 500 kroz rivu,a u biosu na def. tj 300;mada ga teram i na 515 u fearu :d :d :d ,kao osecam razliku :-devil-: ).Moracu da probam i da promenim i voltage level za 3D na 1.5V pa da vidim da li ce gpu da ode i dalje,mada sumnjam (ove moje temper. mi daju mogucnost da je jos malo teram napred)

Poz

Poslednja izmena:
Tek veceras cu moci da instaliram 15.8.Ja ipak mislim da je core oznaka za cpu senzor(mada ko zna kako je to 15.8 organizovano). Inace da li si pipnuo prstom gpu hladnjak.?Jel uporediva temp. sa onom na CPU heatsink-u?

Koliki ti je max clock i rezultat u mark03?A mark05?
Po onom poslednjem to su odlicni rezultati(koci te cpu i mem)!
Moja mem je za svaki dan na 650(kroz promenjeni klok u onom biosu,dok je gpu stavljen na 500 kroz rivu,a u biosu na def. tj 300;mada ga teram i na 515 u fearu :d :d :d ,kao osecam razliku :-devil-: ).Moracu da probam i da promenim i voltage level za 3D na 1.5V pa da vidim da li ce gpu da ode i dalje,mada sumnjam (ove moje temper. mi daju mogucnost da je jos malo teram napred)

Poz
Javi ti meni sta ti kaze riva15.8,za ovaj core,t1,t0 pa da onda poredimo,ovako ne znam sta gledam!?
Ja ne znam gde ti to pipas cooler kad se vrti non stop,ako pipnem sa strane hladan je?!

Hehe pa sa strane,ona rebra pipnes(prvo dodirni na 3-4 sec napajanje da se "uzemljis",mada je i cooler u principu izolovan od elektronike unutar cipa).Ako su mlaka a temp monitor(onaj core recimo) pokaze 65 onda definitivno to nije za gpu temp pokazivac vec verovatno za Cpu.
One dve temperature T0/T1 su 99% relevantne

Nazad
Vrh Dno