Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

Pa uvek mozes da podupres kartu sa olovkom ili slicnim predmetom, kako ne bi svaki tezi kuler krivio plocu ;)

Ljudi sto se zamarate, ja moju vozim vec nekih 6 meseci na 500/700 sa def. coolerom i jedino sto sam zalepio one hladnjake na memoriju (mali zeleni-rucni rad). ne da nema problema, negooo... Inace moze i 550/750, ali sam se uzdrzao od tih 10% zarad lagodnijeg osecaja. Ne vredi da za 10% sve ode u PM! :-devil-: sa fabriskih 300/550 (def. za 6200 je 500 za memoriju) to je lep pomak. Najvise sto sam je "przio" je 565/750 i tada je "bacala" preko 8000 u 2003-ci, naravno bez ikakvih anomalija u slici. Taj 500.rom je savrseno odmeren za te karte, jedino sto za 700Mhz memorije treba staviti ili te male hladnjake ili neku 8-cu da duva na kartu sa strane, kako bi se bolje hladila.

Poslednja izmena:
Iskreno, nemam nameru da je teram mnogo vise od 550/700, al' spremam podlogu za buducu zvercicu, a i ako je ne bude skoro, da mogu mirno da cekam leto.

I ja moju 6600 vozim na 500/700 :)
Stavio sam Zalman coolere i na gpu i na memoriju i na HSI.

VF700Cu?

Kako pasu kuleri za memoriju i koje su ti tempe? Pricaj bre! :)

Delija je napisao(la):
VF700Cu?

Kako pasu kuleri za memoriju i koje su ti tempe? Pricaj bre! :)
Da.

Kuleri su dobijeni sa VF700Cu, mali plavi ali su malo kraci od mem. chipova, stavio sam ih na cetiri chipa sa gornje strane, a druga cetiri oko gpu se hlade sa Zalmanom. Temperatura je 48 C u leru a isla mi je do 68 C u NFSU2. Sve je stabilno, a drajveri su 77.77. Inace Zalman sam spojio na Aerogate 3 i spustio mu broj obrtaja na minimum ~1800 rpm, da se ne cuje :D

Znaci bio sam u pravu kad sam konstatovao da bez secenja, tj. smanjenja visine ne mogu da se montiraju sa strane na kojoj je GPU... :(

Jel' si probao max overklok? Jel' bar malo bolji nego sa stock hladjenjem?

CAR je napisao(la):
Sad sam bas krknuo "Sparakle" na search... ima toga dosta :D
Ne toliko thread-ova, ali strana... pa, samo u ovom thread-u si napisao bar 30 puta! :d:d:d

Doduse, u nekom drugom topic-u si napisao "Sarakle", pa mi mozda search ipak nije bio odgovarajuci... ;) :d:d

Izvini ..al' nisam samo ja to rekao..mada nije ni bitno...nek ze zove kako 'oce samo neka radi..:D ma mislim na Sparkle al' otkucam Sparakle..i to pazim al eto deshavao se to..uprvih par stranica..a nekad i pre u onoj silnoj euforiji sad cu ja d pazim na ime..ma idi...

@Misko78: Sve mi se chini da ipak nisi ti lepo namestio taj Giant III.
Meni se to nije deshavalo...sem kad preteram oc.

Ne mogu sad ovde da pricham do sutra..kako se kartica ponasha ali ne verujem da je ijedna od vashih pretrpela vecu torturu i testove nego ta moja. E bre 580/820 ma idi..E bre i volt mod i Giant pa udri u oc...Imao sam je samo 2 meseca. Duze imam ovaj AIW koji me je bash smirio. Njega i ne oc.

Pa sa obicnim hladjennjem sa bio dogurao do 420/620, sada mi sa ultra biosom radi na 500/700 odlicno. Nisam probao max, mrzi me da resetujem racunar i da ulazim u win2k3 :d Mislim da cak nema ni potrebe da se stavljaju na mem chipove sa donje strane, sasvim ih lepo hladi VF700Cu :)

Pa meni i ovako radi na 550/700 100% stabilno...

@Ivica

1. Ma montiran je bio savrseno, znaci cvrsto stegnuto spoljni delovi se ne mrdaju... medjutim ponovo sam montirao Giant_a samo sa pastom na GPU_u jer ga necu vise koristiti a kartu sa takvim "ne namazanim" Giantom nisam ni ukljucivao. I stvarno koliko god bio dobro montiran ako se uhvati za vrh gledajuci sa zadnje ivice karte i malo pomeri u pravcu na koji bi ga inace vukla zemljina teza kao kad bi stajao u slotu dolazi do malog pomeranja, dovoljnog da se smanji prijanjanje na deo GPU_a. E sad je pitanje kako je radio 6 meseci bez problema. Odogovr je jednostavan jer karta nije pomerana i vadjena napolje a kako pasta sama po sebi moze da "prilepi" povrsine izmedju kojih se nalazi do ovoga nije doslo. Medjutim u trenutku vadjenja karte dovoljna je bila mala sila na gornji deo Giant_a da bi se blok odvojio od dela GPU_a i doslo do gore pominjanih problema. Sve u svemu ne kazem da Giant nije dobar kuler nego sam pozvao ljude na oprez.

2. Prava je steta sto ta tvoja karta sa fenomenalnim oc potencijalom memorije nije imala moj GPU jer bez ikakvih v-modova, radi na 585MHz, a na 590MHz nekad prihvati test u drajverima a nekad ne. Nekako me je mrzelo da odradim vmod iako si mi ponudio svu pomoc, a vidis te iste vmodove sam pre neki dan odradio na 9600pro. Sta da radim kad ne znam sta su "prioriteti" :p :d

Svaka cast svima, izgleda imate OK modele. Kako sam turio 500.rom sa modovanim biosom ultre 500/550, vise artifakata u NFS:MW (npr. u safe house prasina/dim u garazi ponekad crni trouglici/mnogouglici na 530/680). Sa starim simple 6600 Sparkle biosom 530/700 i OK. Kako sam turio Ultra, GPU ide do 545 a MEM do 675 bez artifakata. Naravno manji score. Vracen obicni Sp 6600 bios. Zbun. Temperatura ista. Jel ima neko ideju ili je to max. karte (Leadtek 6600) ??? :wave: :wave: :wave:

Da to bi bilo to od tvoje kartice.
A za ostale ako smo do izivljavanja mislim da i ja zasluzujem neko mesto na rang listi ako uopste postoji:D

Evo jedno pitanjce ali nemojte me odma' na lomacu ako je slucajno ovo spominjano :D
Zanima me da li su te Leadtek 6200 kartice 64-bitne ili 128-bitne naravno mislim na te sto se klokuju ko loode???
E sad ja sam se malo raspitivao za cene i kartice ali niko nema 128-bitnu verziju???
Ako neko zna gde moze da se kupi (ako je u pitanju 128-bitna) bio bih zahvalan i ako neko moze da me samo posavetuje da li je dobra kupovina Inno3D 6600 za 105 evra i kakva je to kartica...
Hvala unapred i izvinjavam se ako sam malo preterao ili skrenuo s teme :p

ove 6200 o kojima pricamo su 128-bitne. Imas 6200 turbocache, one su 64bitne i kod njih nema nikakvog otkljucavanja.

E hvala puno!!! Dobro je sto i nisam uzimao tu 64-bitnu dobro bih se z*****o :wall:
E sad ako neko zna gde ima da se pazari 128-bitna verzija bio bih PUNO PUNO zahvalan... Uglavnom sam dobro "procesljao" Ns i par radnji u Bg ali svi uglavnom imaju 64-bitnu verziju... Jos jednom hvala unpred :wave:

Raksa je napisao(la):
E hvala puno!!! Dobro je sto i nisam uzimao tu 64-bitnu dobro bih se z*****o :wall:
E sad ako neko zna gde ima da se pazari 128-bitna verzija bio bih PUNO PUNO zahvalan... Uglavnom sam dobro "procesljao" Ns i par radnji u Bg ali svi uglavnom imaju 64-bitnu verziju... Jos jednom hvala unpred :wave:

Batali 6200 128-bit. Za iste pare uzmi neki 6600 koji se isto tako dobro klokuje.

Teshko da ces naci uopshte negde leadtek 6200 128-bit onakav kakav se pojavio krajem aprila. Sada uglavnom vladaju 64-bit varijante shto se tiche 6200 kartica.

Tih Leadtek 6200 vise nema :d

Toga sam se i plasio :zgran:
Hmmmmm.... Ne znam kakav je Leadtek 6600? Imam ponudu za Inno 3D 6600 (105 evrica) ....
Sta bi mi Vi preporucili kao best buy? Pratio sam i u vezi te 6600 ali uglavnom se spominje GT varijanta sto je za mene ipak skupo :crash:

Ja imam 6600 Leadtek sa Ultra biosom (isto kao da si uzeo 6200, otkljucao dodatna 4 pipeline-a i ubacio ultra bios).

illidan je napisao(la):
Ja imam 6600 Leadtek sa Ultra biosom (isto kao da si uzeo 6200, otkljucao dodatna 4 pipeline-a i ubacio ultra bios).

Shta si umao da otkljuchavash na 6600...ajd sad reci...:D

Ma Leadek 6600 je ista kartica kao ta 6200 samo ne mora da se otkljuchava.
Roknesh joj Sparkle 6600 Ultru bios...sa ovog foruma i vozi. Imacesh neshto izmedu 6600 vanile i 6600GT-a...e sad zavisi sve od primerka..shta i kako.

Uzgled za Ne znam koju memoriju ima Inno 3D 6600, koliko nano sekndi.?
Leadtekova 6600 ima 3,6ns memoriju...ali se sa ultra bios-om omekshaju tajminzi na njoj i onda poludi. Vidim da na netu ima i klokovanja Inno kartice...e sad ti odluchi.

ivica je napisao(la):
Read the post :D
Kazem za 6200 ;)

Poslednja izmena:
Inno 3D 6600 ima Samsung memoriju 4.0 ns... Dao mi tip da je samo pogledam!
E hvala pogledacu na search da vidim za tu Inno 3D... Ne znam da li i njoj pase Sparkle 6600 AGP BIOS??? Po tvom postu izgleda da pase ali moram proveriti za Sparkle i Inno 3D zbog memory latency uh uh ..... :smash:

Sakupi jos 20 evrica i kupi tog Leadteka 6600(batali inno3D;ne kazem da je losa,ali batali).Sacuvaces mnogo zivaca,veruj mi

Da li neko ima informaciju da li ce se pojavljivati uopste a6200 Leadtek, ili ne?!?

CamBieL je napisao(la):
Da li neko ima informaciju da li ce se pojavljivati uopste a6200 Leadtek, ili ne?!?
Ima li jos 6200 kartica koje se otkljucavaju,ako neko zna gde ima nek mi posalje PM!?

CamBieL je napisao(la):
Dok ne docekas tog Leadtek6200 lepo uzmi njihov 6600 i flesni mu 500.rom. Kosta nesto vise, ali kada nema dobar je ;)

ivica je napisao(la):

Ma Leadek 6600 je ista kartica kao ta 6200 samo ne mora da se otkljuchava.
Roknesh joj Sparkle 6600 Ultru bios...sa ovog foruma i vozi. Imacesh neshto izmedu 6600 vanile i 6600GT-a...e sad zavisi sve od primerka..shta i kako.

Uzgled za Ne znam koju memoriju ima Inno 3D 6600, koliko nano sekndi.?
Leadtekova 6600 ima 3,6ns memoriju...ali se sa ultra bios-om omekshaju tajminzi na njoj i onda poludi. Vidim da na netu ima i klokovanja Inno kartice...e sad ti odluchi.
Ima istu memoriju kao 6200, dakle 3.6 ns, samo joj je cooler nesto veci i bolji.

GoranM je napisao(la):
Dok ne docekas tog Leadtek6200 lepo uzmi njihov 6600 i flesni mu 500.rom. Kosta nesto vise, ali kada nema dobar je ;)
Cekaj taj leadtek6600 kosta 135-140 Eura!

Mislim da ću ipak da pazarim 6600GT, ali tek u januaru...

Nazad
Vrh Dno