Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

Mogu ti reci, da ti je klok sa maticnim bios-em zavidan, i da ja ne bih razmisljao ni cas da imam probleme kao ti, vec bih ga vratio na default...

Inace, i meni se slicno desavalo dok nisam ukljucio Force 3d kao sto je ivanbo objasnio...

Best of luck...

Dobar taj Axle...

edit:
@somilic:

sta tebe jos nece zadesiti, sad se jos ispostavilo da imas plocu koja je 4xAGP :S:

pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
CamBieL je napisao(la):
Inace, i meni se slicno desavalo dok nisam ukljucio Force 3d kao sto je ivanbo objasnio...

Meni je taj force 3d disable-ovan, tj zasivljen je i ne mogu nista da promenim.... ako je to ono na tab-u gde se podesava clock za core&mem, pa ispod gde pise "force constant performance level" (i izabrano disabled)

ivanbo: Kada zavrsis sa menjanjem bios-a, onda pristupis Riva Tuneru
U Power User kartici ides na :
Riva Tuner 15.7 \Nvidia\Overclocking\ -----> Ovde sve osim EnableModeSetLoop stavis na 1
(na svaku stavku desni klik pa na zutu sijalicicu)
Ovim se omogucuje da forsiras doticni 3D mod. Takodje u : Riva Tuner 15.7\Overclocking\Global\
desni klik na "MaxClockLimit" i unesi vrednost 200 (to su procenti----> tj. to znaci 2 puta vise
od dotadasnjeg maksimuma od 450 tj. postace 900 za Gpu ).
Ovo cisto da izbegnes problem sa maximumom moguceg kloka kroz Rivu od 450Mhz.
Na mestu gde se vrsi OC u Rivi (ono malo sto trepce kada prvi put
startujes Rivu, a nalazi se pored "Forceware Detected" teksta na glavnom meniju.) uradis slobodno po gorepomenutom
pravilo, a ako zelis da sacuvas ides na "Save", pa na "Apply at sys.startup" i takodje chekiraj i "Use Alter. Startup daemon"

CamBieL je napisao(la):
@somilic:

sta tebe jos nece zadesiti, sad se jos ispostavilo da imas plocu koja je 4xAGP :S:

pozdrav :wave:

Hahahaha,pa znam ja to,samo sam ti rekao ,na tvoj komentar,"kako ti se cini da mi je nisak skor",da bolje ne moze sa ovom konfigurcijim,staro je to 2.5 godine,hehe,bice bolje uskoro! ;)

CamBieL je napisao(la):
ivanbo: Kada zavrsis sa menjanjem bios-a, onda pristupis Riva Tuneru
U Power User kartici ides na :
Riva Tuner 15.7 \Nvidia\Overclocking\ -----> Ovde sve osim EnableModeSetLoop stavis na 1
(na svaku stavku desni klik pa na zutu sijalicicu)
Ovim se omogucuje da forsiras doticni 3D mod. Takodje u : Riva Tuner 15.7\Overclocking\Global\
desni klik na "MaxClockLimit" i unesi vrednost 200 (to su procenti----> tj. to znaci 2 puta vise
od dotadasnjeg maksimuma od 450 tj. postace 900 za Gpu ).
Ovo cisto da izbegnes problem sa maximumom moguceg kloka kroz Rivu od 450Mhz.
Na mestu gde se vrsi OC u Rivi (ono malo sto trepce kada prvi put
startujes Rivu, a nalazi se pored "Forceware Detected" teksta na glavnom meniju.) uradis slobodno po gorepomenutom
pravilo, a ako zelis da sacuvas ides na "Save", pa na "Apply at sys.startup" i takodje chekiraj i "Use Alter. Startup daemon"

Uradio sve ovo. Konacno ima nekih promena, al opet ne bitnih. origbios@470/670 6450, modbios@540/670 6750. Ocigledno nema svrhe drzati ovaj modbios (bar ne sa ovom plocom i proc.-om)
A i ostaje problem sa modbios-om da posle sat, dva komp pobrljavi, pocne da se ponasa kao nemam giga rama nego 16mb :)

Hvala na trudu, anyway.

Ja bih samo dodao da ti je mem sa orig bios-em loodilo...
to sa brljavljenjem mi nije jasno, ali ako te ne mrzi idi nam mvktech forum i pitaj njih, ipak im je moderator Bog za bios-e...

no problemo...

Drugari nisam stigao da se s'igram sa modovanjem(fax ,cuda..) al probacu uskoro
:)
Za one sto imaju problema sa OC stabilnoscu,iz isqstva mogu da kazem da je problem u vecini slucajeva kod preteranog kloka memorije,pri cemu dolazi(kod iskljucenog force 3Dperf.) do trotlovanja a kod ukljucenog force 3D. perf. do zakucavanja masine.Zato pazljivo,ako zakuca komp smanjite mem za malo(a gpu namestite recimo na 100% OK vrednost,npr. na 490Mhz),pa testirajte do iznemoglosti :eyebrows:.Kad nadjete sweet spot izmenite bios i fleshnite ga ;)
Aj pozdrav! :wave:

Testirao sam do maxa,asus n6600 128(mod leadtek bios)
artefakti na 535/717,tek u mother nature,trouglici igraju ali meni je dovoljno,inache procesor se greje do 75 stepeni,tada sam imao 6407 poena 3dmark03 i to je to!
Na 504/702 dobijem 6264 a sa AA 2x dobijam 4914,konfiguracija je shit tako da je ovo max!

Takodje ako iskusite zakucavane masine kod OC_a a nemate artefakte probajte sa iskljucivanjem SideBand Addressing_a, Fast Writes_a i spustanjem AGP_a sa 8x na 4x. Naravno iskljucivanje samo jedne od ovih opcija moze dovesti sistem ponovo u zonu stabilnosti. Eksperimentisite malo, ove opcije u slucaju da je karta "dobrano" OC_ovana mogu dovesi do nestablinosti a iskljucene nemaju neki znacajan uticaj na performanse, svega par fps_a. Konkretno u mom slucaju na NF2 ploci bez ikakvih problema radi 585/700, na NF3 ploci na 585/700 zakucava posle 1-60 minuta ali nema artefakte (ako se neko seca prethodnih mojih postova, vratio sam Giant_a) cim se iskljuci SBA sve radi kako treba.

Jos samo da pojasnim sta su SBA i FW da ne bude zabune.

SBA je poseban adresni kanalu sirine 8 bita, koji pored osnovnih 32 bita sluzi za bolje iskoriscenje magistrale. tj. podaci se primaju preko glavne 32-bitne magistrale a potrazuju se sa sporedne-pomocne 8-bitne. Medjutim desava se da zbog mnogih razloga ( BIOS ploce, sam cipset, aplikacija, overklok, pa cak i zbog verzije drajvera) dodje do problema i nestabilnosti sistema.

FW omogucava direktan "razgovor" CPU_a i GPU_a bez sistemske memorije kao posrednika sto po teoriji dovodi do porasta performansi, medjutim realno razlike su neznatne. Vise puta je bilo reci da ova opcija ogranicava OC tj. sa iskljucivanjem mozete dobiti jos koji MHz vise.

Pozdrav svima,
rece luka-d (mislim da je, nadam se da nisam pogresio) da ima da se nabave 6200 Leadtek ,) 80 evra, jel valjaju nesto ovi novi, naravno 128bit?!?
Mislim, da prodam ovo cudo za 100 evrica, dobijem bolje i jos mi ostane para za novu :smoke:

Evo jedan programcic sa guru3d-a za modifikovanje bios-a. Ovo deluje kao idealan alat jer nema ogranicenja za mod, pa moze da se cacka originalni bios, bez cimanja sa tudjim... Samo meni nesto ne radi :) ...kad ga izmenjam, onda nece da udje u win :) ... Ajde probajte ovo pa javite kako se (tacno) koristi... tj podesava...

Prilozi

• nVidia_BIOS_Modifier.zip
    124.2 KB · Pregleda: 40
Dobro... samo je trebalo procitati info uz ono, pa da mi bude jasno sto ne moze sa mod-orig-bios-om. Dakle, iako je data mogucnost da se menja napon, to ne utice na stvarnu vrednost napona...

Ma sta se i ja dr*am vise s ovim, da mi je znati...

Prilozi

• nVidia_BIOS_Modifier.zip
    124.2 KB · Pregleda: 38
@kimi:
koliko si platio graficku, gde i kada?!?

Ako ne nabavis do tada, dobijes ga cim se vratim u NS, sto ce reci danas uvece. ;)

imam problem sa asus n6600 bas kao sto je opisao misko78, tj posle nekog random vremena u igrama ili 3dmarku, masina zakuca.
kartica se ne pregreva, obezbedio sam se od toga
probao sam underclock, otkacio 1 hdd i par ventova, iskljucio fw iz biosa
iz rt i iz drivera je nemoguce iskljuciti sba, iz pow.stripa sam ga "iskljucio", probao sam agp na 4x iz biosa, fleshovao sam karticu jos par puta razlicitim verzijama, cak sam nibitorom podigao napon gpu za 3d mod na 1.52V
komplet sam promenio drv za maticnu, nekoliko verzija za gart i nekoliko vga drajvera...
probao sam i da iskljucim fw i sba nibitorom, pa da uflesujem ali nema efekta.
NISTA NE POMAZE !!!
i dalje imam problem !!!

POMAGAJTE - IZGAZICU JE( a jos je nisam otplatio ) !!!

HELP !

ps. da napomenem da sa orig asus biosom nisam imao ovih problema, kao ni oc koji sam 'postigao'

@ctebah
Poslao. ;)

emaniac je napisao(la):
rt i iz drivera je nemoguce iskljuciti sba, iz pow.stripa sam ga "iskljucio", probao sam agp na 4x iz biosa, fleshovao sam karticu jos par puta razlicitim verzijama

Nadji program NVTWEAK i u njemu omoguci opciju drajvera AGP settings page i tamo vidi da li ti je iskljucen SBA i FW kao i u kom AGP modu ti radi karta. Nije mi jasno kako u NVStrap drajveru nisi mogao da iskljucis ove opcije, konkretno i ranije, kao i nedavno sa 6200, sam imao identican problem sa SBA i GF3 kartom na Epox ploci koja je forsirala SBA iako karta nije htela da radi sa istim, a recimo kod drugara na NF7 nije hteo ni da ukljuci SBA i kod njega je GF3 karta radila bez problema a kod mene na Epoxu bez iskljucivanja SBA u NVStrap_u je random kucala.

evo trazim NVTWEAK pa cu da probam i da javim.
inace, pre 10 min sam flesnuo orig bios 300/550 i opet isto, tj. sve je identicno

poz.

edit.
hmm, pa i bez nvtweak-a imam agp settings, nema veze
tamo stoji agp 8x i grejovana opcija za sba koja nije stiklirana.
dalje, u capabillity za sba stoji redom : yes yes no yes - no stoji u OS koloni

jel' moguce da se nekako win sj*bo?

Poslednja izmena:
Meni je yes yes yes yes doduse sada koristim 6800 kartu ali nebitno. Pod OS stoji ono sto ti je trenutno ukljuceno. Ajde probaj da flesnes D27 original BIOS za NF7 plocu pa onda u NV strapu da iskljucis SBA.

... ali, onda cu izgubiti veeeliki oc potencijal ploce !
bas mi se i ne radi bios ploce...
da li je to jedino resenje?
ako mora, uradicu...

emaniac je napisao(la):
... ali, onda cu izgubiti veeeliki oc potencijal ploce !
bas mi se i ne radi bios ploce...
da li je to jedino resenje?
ako mora, uradicu...
Hmmm,a jel tebi vazi garancija za tu graficku s obzirom sta si joj sve radio, ako vazi nosi pa reklamiraj,uostalom jesi li je probao kod jos nekog da vidis da li je do ploce ili graficke!?

@misko78 - d27-mica nije pomogla ni mrvicu

@somilic - naravno da je pod garancijom. nista joj mehanicki nisam radio i nisam je spalio :-devil-:
sutra je donosim u servis da probam na necem drugom a dobijam 9800pro u zamenu dok ne resim n6600. :smoke:

------------------------------------------

ponestaje mi opcija i zivaca :wall: :crash: :bottle:
ostao mi je samo jos win da reinstall...

hvala na dosadasnjoj pomoci i dobroj volji. javljam rezultate nalaza iz laboratorije...

poz.

Jeste da je nisi ostetio ali si skidao kuler,pa ne znam kako to ide sa garancijom!Naravno ako primete!

Ma ko šta da primeti, gde ti kupuješ komponente kada su te tako naplašili? U Jugodati? :trust:

Somilic je napisao(la):
Jeste da je nisi ostetio ali si skidao kuler,pa ne znam kako to ide sa garancijom!Naravno ako primete!

ma, nema frke sa garancijom, ljudi...

nego, dajte da vidimo jos neku opciju?

:crash:

SuperStarr je napisao(la):
Ma ko šta da primeti, gde ti kupuješ komponente kada su te tako naplašili? U Jugodati? :trust:
Hmmmm,neki ne priznaju garanciju ako otvoris kuciste pa mi je sasvim logicno da ako skidas hladnjak sa graficke i to vise puta,da mogu da ti prave probleme,ja sam pitao,i sto bi ja znao kako to ide,nisam do sada imao reklamacije,a preprodavci ko ti valjda to bolje znaju!! :trust: :crash:

ps. prelazi u off-topic, sorry...
nisam ja preprodavac racunara, prodajem samo svoju pamet i vreme

emaniac je napisao(la):
ps. prelazi u off-topic, sorry...
nisam ja preprodavac racunara, prodajem samo svoju pamet i vreme
pa nisam tebi rekao,valjda vidis koga sam kvotovao!

ok, ok cool...
istripovao sam da vazi za mene...

btw. nije graficka, danas sam je testirao CEO dan na poslu (QUAKE 4 1024/4xaliasing, sve ostalo na max) na intel ploci i sljaka subjektivno bolje od 9800pro s te masine!!!

tako da mi je sledeci korak (?) reinstall win-a.

javljam se...ako zatreba...

poz.

Vrh Dno