Šta je novo?

Kurirske službe

Post Express i Paketi (CC) - 5 dana.
Preporucene (RE) i vrednosne (VV) posiljke - 20 dana.
Post Express/CC sa isporukom u Posti (Post-Restant) - 30 dana, mada mi se par puta desavalo da mi vrate posle 5 dana iako ne bi trebalo.

Za koje vreme City Express uplati iznos na račun? Prolazi nedelju dana od isporuke...

Da li ima neka kur. sluzba preko koje moze da se posalje polovna ves masina? Neka iskustva?

Aks to može to da ti preveze. Ja sam slao lijandere visoke po 2 metra i težine oko 25kg.

Па, шта је једна веш машина за онолики комби?! Било која курирска служба ће са задовољством да те одере за превоз.

Ha hahahaha 🤣
gledam danas ocenu za novu poštinu aplikaciju na play store-u, nije ni mesec dana prošlo, ja sam se 28 Jula ovde žalio na aplikaciju i
tad im je ocena bila 2,6-2,8 a sad je 1,6 🤣

Najveci biser je sto ne moze vise screenshot, zbog "osetljivosti" podataka...pa nije aplikacija banke majka mu stara

Ma batališ novu aplikaciju komplet, ni ja nisam znao dok mi ovde nisu rekli, nađeš na netu staru, instaliraš i zabraniš da se apdejtuje sama.
Ja tako uradio, radi normalno, zapamtila je moj nalog, moje podatke sve kao što je bilo.
Nadam se samo da će nastaviti da radi a kad prestane imam obrazac u PDF-u koji ću da popunim za svaki paket pa izvolte prepisujte na šalteru...

Treba da pošaljem u ponedeljak paket za NS ali treba da stigne najkasnije u sredu na adresu. Koja je najbolja kurirske služba za to? U suprotnom moram da vratim paket nazad.

Post Express. I srećno sa Novim Sadom.

verovatno i to spada u internet prevare, ali mojoj ženi šalju neke poruke na viber kako ima paket, plaćena kao poštarina, otkup nešto preko 2000 dinara...koji naravno nismo naručivali...danas su je 2 puta zvali iz navodno neke kurirske službe kao niko se ne javlja, imate paket...poruke navodno šalje AKS...neki 069 broj...

ili su neke prevare, ili je AKS u haosu...

Nazovi DHL i vidi šta oni nude i da li garantuju za rok, jedini problem je da li imaju kancelariju jer na čelu ne piše mesto. Ja sam ranije za firmu završavao preko njih na relaciji BG-NS a primali su pošiljke do 20h ako im se odnese.

verovatno i to spada u internet prevare, ali mojoj ženi šalju neke poruke na viber kako ima paket, plaćena kao poštarina, otkup nešto preko 2000 dinara...koji naravno nismo naručivali...danas su je 2 puta zvali iz navodno neke kurirske službe kao niko se ne javlja, imate paket...poruke navodno šalje AKS...neki 069 broj...

ili su neke prevare, ili je AKS u haosu...

AKS jeste u haosu, ali poruke od njih stižu sa sender AKS.

Prosle godine sam odbio da primim jedan paket od kurira koji ima moje podatke, ali nema podatke pošiljaoca, nema ime kurirske službe (civilni, neoznačen auto) , vozač pozvao telefonom čoveka koji mu je šef, ovaj tamo skroluje spisak (čujem klikove) i nema tog paketa uopšte. A ni taj tip ne daje ime kurirske službe.

Ovaj što je doneo paket, sve vreme ponavlja koliko je otkup, koliko trošak transporta i da dodam neki bakšiš. A ja sve vreme govorim da paket nije moj i neću da primim dok ne čujem ko šalje.

Odbijem prijem. Da bi se ispostavilo da je moja žena naručila na moje ime, meni na posao, neku masku za telefon, a Instagram prodavac u Beogradu šalje preko nelegalne kurirske službe 🙄

AKS jeste u haosu, ali poruke od njih stižu sa sender AKS.

Prosle godine sam odbio da primim jedan paket od kurira koji ima moje podatke, ali nema podatke pošiljaoca, nema ime kurirske službe (civilni, neoznačen auto) , vozač pozvao telefonom čoveka koji mu je šef, ovaj tamo skroluje spisak (čujem klikove) i nema tog paketa uopšte. A ni taj tip ne daje ime kurirske službe.

Ovaj što je doneo paket, sve vreme ponavlja koliko je otkup, koliko trošak transporta i da dodam neki bakšiš. A ja sve vreme govorim da paket nije moj i neću da primim dok ne čujem ko šalje.

Odbijem prijem. Da bi se ispostavilo da je moja žena naručila na moje ime, meni na posao, neku masku za telefon, a Instagram prodavac u Beogradu šalje preko nelegalne kurirske službe 🙄
Sad mora i bakšiš kuririma? Svašta.

Zapravo je kuririma bakšiš bitan deo prihoda, ali nikada u životu mi neki kurir nije direktno tražio. Ovo je neki indijanac, divlja služba.

Takav prenos paketa može da opstane samo zato što su pošiljaoca nelegalni. Nijedan legalan pošiljalac ne bi koristio usluge takvog servisa.

Šta je to "nelegalni pošiljaoc" (ili pošiljalac)?
Možeš da šalješ kao fizičko ili kao pravno lice i svi imaju pravo da šalju šta god, nigde nije regulisano da kao fizičko lice možeš samo polovne stvari a samo firme mogu nove stvari! Jedino ograničenje kod PE je da se firmi ne može poslati paket sa otkupom ali zato ako umesto PeraPerić D.O.O. staviš Pera Perić i njegov broj telefona (ili nečiji ko će primiti paket) onda ide normalno, Zapravo verujem da bi mogao da napišeš šta god hoćeš dok god se neko javi na telefon da primi i plati za pošiljku.
A ovi što sa instagrama i fejsa prodaju najraznoraznije džidža-bidže i gluposti na koje se pale uglavnom žene mislim da pola srbije tako "posluje", ako "biznis" baš krene neki će i da registruju firmu, možda. Rekao bi da je "legalan" mali biznis najneisplativija kategorija u Srbiji, bukvalno radiš za državu i druge, dok platiš sve troškove ostane ti toliko da se zapitaš "zašto ja ovo radim!" sem ako ne diluješ prajm i slična sr***a...

Prodavac novog proizvoda bez PIBa = nelegalno.

Nov proizvod bez fiskalnog računa = nelegalno.

Svako ko koristi NoName kurirsku službu, a kaže da gradi legit biznis je u najmanju ruku neozbiljan.

Za početak, ja svoje proizvode ne bih dao u ruke takvih ekipi. Kada popunim AKS ili PE adresnicu, štrikliram osiguranje, nemam više ništa sa izborom kadrova kurirske službe. Ako kurir reši njih da pokrade, nije moj problem.
Nemam keš povrat, koji će mi, samo da razmišljam da ga nosim u banku. Kurirska služba odmah uplati na račun.

A, da, mi smo mali i to veoma mali biznis.

Što se tiče kurirske službe tu se slažemo, ne bi ni ja rizikovao bez garancije da šaljem predmet koji košta 10K i plus još nije moj (bio na popravci), zapravo ako ja prodajem onda ne bi rizikovao ni 1000 din a ne 10K.
A što se tiče prodavaca mislim da tu pogrešno tumačiš.
Dobijem na svadbi tri identična multipraktik-blender-thinga, ne treba mi ni jedan, na njih je plaćena carina prilikom uvoza, plaćen je pdv prilikom kupovine, zašto bi ja morao da registrujem firmu (pib) i plaćam ponovo pdv državi ako hoću da ih se rešim, to bi definitivno bilo nelegalno. To je samo jedan primer a ima ih...
E sad, ako neko naruči 100 futrola za telefone sa aliexpresa pa ih prodaje na instagramu prvo mora imati umeće da mu to prođe carinu, to je poveća kocka pa kad se već kocka što ne bi poslao nekom sumnjivom "kurirskom" službon, predpostavljam da je njihova "prednost" niska cena transporta, ovo slično kao nelegalni taksisti :D

Zna li neko mozda da li postoji mogucnost da se CC posiljke preuzmu u Posti i koja je cena?

Gledam sad na kalkulatoru posiljki nisu ubacili tu opciju pa ne znam da li ima, ima samo Post Express u Posti i Post Express na paketomatu i to cene bas dosta variraju.

Treba da porucim jedan paket od oko 3kg i gledam koja je najjeftinija opcija da kazem coveku kako da posalje jer su sad sve cene dostave otile u nebesa.
Gledajuci njihov kalkulator za vrednost paketa 2000 dinara i 3kg:
Post Express da isporuce na adresi - 600 dinara
Post Express da se preuzme u Posti - 450 dinara
CC paket da isporuce na adresi - 448 dinara

Ipak za CC pakete jos uvek ima neka razlika, nije velika ali dovoljna da se izbegne slanje Post Express-om, jos ako ima opcija preuzimanje na salteru za nekih 300-350 dinara, odlicno.

Zna li neko mozda da li postoji mogucnost da se CC posiljke preuzmu u Posti i koja je cena?

Gledam sad na kalkulatoru posiljki nisu ubacili tu opciju pa ne znam da li ima, ima samo Post Express u Posti i Post Express na paketomatu i to cene bas dosta variraju.

Treba da porucim jedan paket od oko 3kg i gledam koja je najjeftinija opcija da kazem coveku kako da posalje jer su sad sve cene dostave otile u nebesa.
Gledajuci njihov kalkulator za vrednost paketa 2000 dinara i 3kg:
Post Express da isporuce na adresi - 600 dinara
Post Express da se preuzme u Posti - 450 dinara
CC paket da isporuce na adresi - 448 dinara

Ipak za CC pakete jos uvek ima neka razlika, nije velika ali dovoljna da se izbegne slanje Post Express-om, jos ako ima opcija preuzimanje na salteru za nekih 300-350 dinara, odlicno.
CC se ne moze poslati sa isporukom u posti ali PE moze i oko 150din je jeftinije.

A što se tiče prodavaca mislim da tu pogrešno tumačiš.
Dobijem na svadbi...

Nema potrebe da ulazimo u takvu raspravu. Ovo je tema o kurirskim službama, a ne o ljudima koji se svaki vikend venčavaju, pa imaju u garaži višak električnih uređaja kao prosečna Tehnomanija.

Преко апликације сам јуче заказао да курир покупи пакет (ДЕкспресу) и малопре видим да је одложено. Јел требам опет да заказујем или?

Преко апликације сам јуче заказао да курир покупи пакет (ДЕкспресу) и малопре видим да је одложено. Јел требам опет да заказујем или?
Ponovi za svaki slucaj. Lako ce jedan izbrisati kada dodje.

После колико Декспрес након испоручене пошиљке уплаћује паре на рачун?

Mislim da je što se tiče uplate otkupnine na tekući, Postexpress i dalje najbrži...

Nazad
Vrh Dno