Šta je novo?

Kurirske službe

Dobio danas maticnu plocu koja je poslata kao CC posiljka, otkup 1000 dinara, a postarina 498 dinara po novom cenovniku i to sam cekao dva dana da stigne.
Izgleda da se vise ne isplati slati kao CC, nego kao Post Express, jer trenutno i ako postoji neka razlika u cenu to je nesto minimalno smesna suma, ne verujem da je veca od 50-tak dinara.
Ali nema veze, nista me nije iznanadilo, kod nas u Srbiji izgleda sve sto je dobro kratko traje.

Pošta je jedan ogroman, neuređen sistem. Tako da me ništa ne iznenađuje. Verovatno svaki sektor vuče za sebe, pa koliko povuče.

Nama je juče bilo 3 (TRI) različita poštara u rasponu od 2-3 sata. Sva trojica su donela po jedan koverat. I sva trojica su imala velike torbe pune pošte.

• iz Subotice, poslato poštom Srbije, doneo nas redovan poštar
  • iz Crne Gore, poslato crnogorskom poštom
  • iz UK, poslato Royal Mailom

Da smo imali nešto iz Gane, doneo bi četvrti?

Pozdrav ljudi, treba da pošaljem nešto u BiH pa me zanima jel slao neko otkupne pakete ( post pak) preko pošte i kako to funkcioniše i jel naplaćuju samo 1350 din ili i još nešto osim toga ?

Danas sam poslao jedan PostPak u CG.
Cena je 1.350, nema ništa preko toga. Videćemo koliko će da putuje, kako će tamo proći carinu i kada će se vratiti novac.

Hvala, Ajde baš javi ako se setiš za koliko stigne.
Zna li neko kakvo je stanje sa slanjem na Kosovo, jel idalje samo post express radi i to za otkup do 2000 din ?

To je poslednja info koju smo potvrdili u praksi, ALI naši kupci sa Kosova odavno (sigurno više od godinu dana) ne naručuju na adrese na Kosovu. Verovatno znaju nešto što mi ne znamo.

Za Kosovo najbolje se raspitaj u pošti direktno jer vidiš šta se dogadja sa dinarom tamo.

Jel neko skoro slao/primao preko Dexpress-a? Preuzeli su posiljku u ponedeljak, ja je odmah preusmerio na paketomat i evo jos uvek ne mrda iz njihovog magacina.
Jutros ih kontaktirao da vidim o cemu se radi, kaze ona zenska javljam cim saznam kad ce na slanje, i od tada nikom nista.
Nikad ranije nisam imao problema sa njima, uvek je stizalo odmah sutradan nakon sto bi preuzeli posiljku. Zato mi sad ovo malo cudno.

Hvala, Ajde baš javi ako se setiš za koliko stigne.
Zna li neko kakvo je stanje sa slanjem na Kosovo, jel idalje samo post express radi i to za otkup do 2000 din ?

U mojoj posti su mislili da nista ne stize, ali.....

Post Express i CC paketi trenutno ne idu na teritoriju Kosova i Metohije.
Ali, pismonosne posiljke (RE - preporucene, VV vrednosne) itd idu.

VV - vrednosna posiljka moze imati i otkup.
Maksimalna vrednost / otkupnina za VV posiljke je starndardno kao i za Post Ekspres i pakete ~ 2000 dinara
Maksimalna tezina pismonosnih posiljaka je 2 kilograma.

E sad kako se snalaze sa naplatom otkupnina nisam siguran, verovatno standardno kroz menjacnicu posto
svaka posta ima i menjacnicu pa ovi daju evre, a ovi uplacuju otkup u dinarima (bez obzira da li ide postnet, na racun ili novac na adresu postanskom uputnicom nazad posiljaocu).

Evo par skorijih primera kada sam slao na Kosovo i Metohiju (sve VV tj. vrednosno, sa otkupninom):

nbE72hz.jpeg

X8TGAgm.jpeg

ejIxPmJ.jpeg

Koliko bude ptt kad se pazari 1 hdd preko KP?

Zavisi od vrednosti HDDa, načina plaćanja i ako je naplata preko otkupnine, zavisi i od načina povrata novca.

Jel neko skoro slao/primao preko Dexpress-a? Preuzeli su posiljku u ponedeljak, ja je odmah preusmerio na paketomat i evo jos uvek ne mrda iz njihovog magacina.
Jutros ih kontaktirao da vidim o cemu se radi, kaze ona zenska javljam cim saznam kad ce na slanje, i od tada nikom nista.
Nikad ranije nisam imao problema sa njima, uvek je stizalo odmah sutradan nakon sto bi preuzeli posiljku. Zato mi sad ovo malo cudno.
Poslao 01.07. paket iz NS-a u Vranje i paket jos nije stigao. Utorak i sredu odlezao u magacinu u Leskovcu,danas ga zaduzio kurir ali nije bilo isporuke. Sutra je peti dan. Primetio sam da do Leskovca stigne brzo ali dalje nastaju problemi. Jedan put sam slao paket u Bujanovac i do krajnjeg korisnika je stigao posle 4-5 dana. U ostala mesta gde saljem isporuka bude sutradan. DExpress je u pitanju.

Zavisi od vrednosti HDDa, načina plaćanja i ako je naplata preko otkupnine, zavisi i od načina povrata novca.
oko 700 din je cena hdd u svakom slucaju nadam se da nije vise od 600 din kurir

^vis to je dobra fora za podizanje u posti nisam znao tnx, jer je hdd i ne bi hteo preko ikog drugog

a mogu i na paketomat jer je sutra subota a posta radi do 13h moze li posle toga da se podigne na tom paketomatu?

Nek odnese direkt u poštu paket i nek naglasi podizanje u pošti.

Pošto svaki pošiljalac jedva čeka da ide u poštu da šalje pakete.

^vis to je dobra fora za podizanje u posti nisam znao tnx, jer je hdd i ne bi hteo preko ikog drugog

a mogu i na paketomat jer je sutra subota a posta radi do 13h moze li posle toga da se podigne na tom paketomatu?

Da bi podigao na paketomatu u bilo koje doba, potrebno je da unapred platiš i transport pošiljaocu.

Aham, hvala na infu onda nek bude podizanje u posti :)

Moze i u posti da se zakaze kurir da dodje na kucu i da posaljes tako?

Ja sam uvek slao iz poste nisam ni znao da moze da se zakaze hvala na informacijama videcu sa prodavcem.

U petak poslato, od ponedeljka čekam da ostave na paketomat, zvao ih kažu prebukirani su paketomati pa da se strpim. Primetio sam i da porudžbine sa shoppstera odmah ostavljaju, bukvalno za dan, dva od porudžbine, verovatno imaju prednost u odnosu na druge prodavce.

Poslao 01.07. paket iz NS-a u Vranje i paket jos nije stigao. Utorak i sredu odlezao u magacinu u Leskovcu,danas ga zaduzio kurir ali nije bilo isporuke. Sutra je peti dan. Primetio sam da do Leskovca stigne brzo ali dalje nastaju problemi. Jedan put sam slao paket u Bujanovac i do krajnjeg korisnika je stigao posle 4-5 dana. U ostala mesta gde saljem isporuka bude sutradan. DExpress je u pitanju.
Znaci da oni nisu bas azurni. Nikada nisam ovoliko cekao na posiljku od bilo koje kurirske sluzbe. Sto je najgore ovo je slanje u krugu Beograda.
Evo vidim danas stoji status da je kod kurira, ali tesko da ce je dostaviti pre ponedeljka. 7 dana cekanja za posiljku iz istog grada. :mad:

Znaci da oni nisu bas azurni. Nikada nisam ovoliko cekao na posiljku od bilo koje kurirske sluzbe. Sto je najgore ovo je slanje u krugu Beograda.
Evo vidim danas stoji status da je kod kurira, ali tesko da ce je dostaviti pre ponedeljka. 7 dana cekanja za posiljku iz istog grada. :mad:
Poceli godisnji odmori tako pa ih sada ima jos manje. I ovako je sa njima bilo na misice a tek sada je haos.

To je poslednja info koju smo potvrdili u praksi, ALI naši kupci sa Kosova odavno (sigurno više od godinu dana) ne naručuju na adrese na Kosovu. Verovatno znaju nešto što mi ne znamo.
Na Kosovu ne stizu paketi iz Srbije, verovatno ima zabrana zbog politicke situacije.

Meni juče paket donele dve službenice iz Pošte. Jedna vozi, druga deli pakete.

Znam da je već bilo pisano o tome, samo da utvrdim gradivo...

Da li još uvek 20 dana paketi ostaju u Pošti(Post Express), u slučaju ne preuzimanja od strane kupca?

Bilo je pisano u temi da su produžili na 20 dana, ali ako vi kažete 5, onda 5.

Zahvaljujem na brzim odgovorima!

Nazad
Vrh Dno