Šta je novo?

Kurirske službe

AKS je isto u 24h,bar za pravna lica.

Ono što mi se ne svidja, dobijamo poseban listing za ljude koji su platili u kešu i za ljude koji su platili karticom. Za ovaj drugi spisak nam naplate veću proviziju za prenos novca. Mala je razlika, ali dok ne stigne listing, ne znam koliki je tačno bio trošak transporta.

Inače, AKS je u prethodnih mesec dana vršio revizije ugovora klijenata, pa je mnogima podignuta cena. Nama su digli malo, pa neće uticati na kupce, ali će neki prodavci biti prinuđeni da dignu fiksnu naknadu koju su držali.

Моја пошиљка испоручена у среду око 14 часова (Декспрес) па се надам да ће бити у понедељак исплата.

Da li je nekome kurirska sluzba BEX isporucila pakete porucene sa aliexpress-a i sta se sve placa?
Cuo sam da su oni preuzeli taj posao ali nigde nema informacije da li su oni preuzeli da dostavljaju vece posiljke ili sve posiljke.
Meni je pre jedno 15 dana postar doneo dva mala paketa u vazdusnoj koverti, inace do sad mi je uvek donosio postar.
Cekam jos 6 malih paketa, koji bi trebali biti isto u malim vazdusnim kovertama i nadam se da ce i to da mi donese postar ali opet ako bude BEX hocu da znam sta sve naplacuju.
Navodno kazu PDV i ne znam da li naplacuju dostavu, verovatno naplacuju.

Ima par slipova sa LK...SK posiljki koje su oni dostavili i to je to za sad

Nemam pojma odakle je, znam samo da su ljudi digli paniku kao da je to gotova stvar i da BEX sve nosi.

Idu dezinformacije brzinom svetlosti.

Juče ( nedelja ) D Express mi ostavio paket u paketomatu ( paketomat mi je bila odabrana opcija ). Otkud da nedeljom ostavljaju pakete u paketomatu, ovo još nisam imao do sada.

Моја пошиљка испоручена у среду око 14 часова (Декспрес) па се надам да ће бити у понедељак исплата.
Легла данас уплата...

Inače, AKS je u prethodnih mesec dana vršio revizije ugovora klijenata, pa je mnogima podignuta cena. Nama su digli malo, pa neće uticati na kupce, ali će neki prodavci biti prinuđeni da dignu fiksnu naknadu koju su držali.
Znači i ja da se nadam da ću to dobiti, dugo nisu povećavali cenu ko ima ugovor, jesu plaćeni odgovor ali dostavu nisu.

Kurir nam je rekao da je skoro svima u našem kraju doneo nove ugovore.

Ako nisi smanjio broj paketa od dobijanja trenutne cene, možda ti neće ni menjati.

Mi smo prepolovili sedmični broj paketa preko AKS, u odnosu na prošlu godinu.

Ja sam pričao jednom sa jednim kurirom i on mi se pohvalio da pored plate minimalno zaradi još jednu od bakšiša. I ja im uvek ostavim neki dinar, zbog sigurnosti oko naplate dostave ja uvek unapred je i platim i uvek zaokružim. I brzo se sprijateljim sa svakim novim kurirom i uvek mi dodje po pakete, a kako je cveće u pitanju baš mi znači da i dodje pred kraj smene i da dodje uvek kada pošaljem pozivnicu.

Post express kasni mi isporuka vec 2 dana, izgleda odmori i malo radnika...

Proveri status na njihovom sajtu. Ako pise zaduzena za isporuku znaci da te ceka u posti. Ako je zaduzena za dostavu mozda ti donese danas kurir do 19h.
Od juce u 15:41 stoji - Naredna dostava sta god je to.

Od juce u 15:41 stoji - Naredna dostava sta god je to.
Znaci da nije stigao juce ni da izadje da pokusa dostavu, probace danas verovatno. Meni je postexpress i u 16 sati dolazio.

Temu?
Meni je kasnio i po 5 dana PE, prešao sam na paketomat, juče sam uzeo jedan , taj je bio u paketomatu dva dana nakon carine, juče je jedan završio sa carinom i preusmerio sam i taj, već je danas u paketomatu, idem po njega kad zahladni malo za par sati. Od sad samo paketomat, zaobilazi se PE skroz čini mi se, TRANSFERA to radi, u svakom slučaju je brže od alternativnih metoda, kurir ili podizanje u pošti.
Your mileage may vary.

Temu?
Meni je kasnio i po 5 dana PE, prešao sam na paketomat, juče sam uzeo jedan , taj je bio u paketomatu dva dana nakon carine, juče je jedan završio sa carinom i preusmerio sam i taj, već je danas u paketomatu, idem po njega kad zahladni malo za par sati. Od sad samo paketomat, zaobilazi se PE skroz čini mi se, TRANSFERA to radi, u svakom slučaju je brže od alternativnih metoda, kurir ili podizanje u pošti.
Your mileage may vary.
Da bi ste preusmerili paket otidijite do poste da podnesete zahtev to kaze na automatu kad ides na preusmeravanje :D jel ima neki drugi nacin?

Da bi ste preusmerili paket otidijite do poste da podnesete zahtev to kaze na automatu kad ides na preusmeravanje :D jel ima neki drugi nacin?
Pa vidi, čudne stvari su to sa PE, barem kod mene i sa Temu paketima, ne znam sa drugim pošiljkama kako rade.
Prvih nekih 15-20 paketa nije uopšte to stizalo za paketomat, pričam o Viber poruci, zadnja 3 paketa mi uredno stigne, čim završi na carini.
Ne znam jel ima neki drugi način , mislim da sam video kod njih na sajtu da može telefonom to da se uradi, ako ne grešim.

PX ne moze da se preusmeri u paketomat ako placas pouzecem :) joj boze.. kako Dexpress moze da platis na pumpi lepo i dobijes kod a njima paketomat stoji pored poste i ne moze.....
Tuga

Ne stoje im svi paketomati pored poste. Verovatno su kupili jeftinije paketomate(i platili ih skuplje).

Anyway nije se ni danas pojavio....

Dexpress paketomat je kao da ste otišli na šalter pošte, poštini paketomati se otvaraju vremenski da se napune i pokupe nepreuzete pošiljke.

Jeste li primetili da na aplikaciji Poste kada udjete u kalkulator pise ispod kad izracunate postarinu da se postarina umanjuje za 5 dinara ako se koristi namenska aplikacija.
Al su se pretrgli 😅

Stigao danas posle 3 dana od slanja. Izgleda da je bas lose stanje trenutno u Post Express bolje izbegavati. Kurir samo sto nije zaplako.

Ново поскупљење... Ко други него Пошта....

L8oeUDH.png

Nazad
Vrh Dno