Šta je novo?

Kurirske službe

Вероватно је кренула.
Када сам ја слао Бексом, након тог статуса добије статус ''пошиљка се тренутно транспортује у централни магацин у Београду'' (ово зависи вероватно од тога где се шаље).
Али када стигне код њих, статус се поново врати на онај ''Пошиљка је преузета''.

Кад курир задужи пошиљку, добије статус (од прилике): ''Пошиљка је код курира који ће је уручити током дана''.

Dosta lose iskustvo sa Dexpress.

Koje su preporucene, odgovorne firme.

Da li neko moze da napravi upitnik za glasanje za sve firme (ne znam koje su sve) i da se to zakaci negde.

Moje iskustvo sa kuririma na NBG, poređani po ocenama:
1. AKS
Trenutno najbolji svaki dan špartaju i donose/odnose pakete ispred moje zgrade. Plus imaju magacin blizu posla pa mogu da pokupim posle smene i da ne čekam kurira uopšte.
2. Beks
Poštuju vreme, pre su kasnili, ali u poslednje vreme ok. Teško ih je dobiti kada treba nešto da se šalje.
3. Post Ekspres
Njih uvek koristim za slanje (lično u pošti), ali za primanje više ne. Redovno kasne po dva dana, i u poslednje vreme samo ostave u pošti i ne razvoze po adresama.
4. Dex
Čekam neko napajanje iz radnje od ponedeljka. Ne znam šta bih dalje dodao, ubuduće izbegavam radnje koje sarađuju sa njima.
5. Royal
Vrlo loše iskustva. Veliki KP prodavci obično i sa njima sarađuju, tako da su ponekad neizbežni. Ako imam izbora uvek preskočim.

Nije ocenjen City Expres jer sam svega dva paketa primio preko njih. Odlično iskustvo, isto imaju magacin pa ne mora da se čeka kurir, mada mi deluje da su više orijentisani na pravna lica.

Drugar narucio u utorak procesor iz neke prodavnice. Salju Daily Express-om. Nista juce, nista danas. Popodne zvao prodavnicu, dali su mu broj posiljke da prati - pogleda status... Kaze posiljka vracena niko nije bio kuci. Niti ga je ko zvao, niti mu je ko bio ispred kuce. Ljudi ne izlaze iz kuce 24h a oni ovako lazu. Katastrofa.

Postoji mogucnost da ce raditi i ovu subotu, jer su pretrpani,takodje danasnja informacija od kurira.
Teško da će raditi za vreme policijskog časa.

Juce mi je paket poslat AKS-om, stigao danas, sve ok.

Ja poslao tri paketa AKSom u utorak, jedan isporučen juče, jedan danas a treći još nije isporučen!
Za onaj neisporučeni kaže 21-vi: preuzimanje pošiljke, 22-gi: pošiljka na isporuci, 22-gi u 15h: vraćeno u magacin i tu prestaju apdejti, čovek penzioner, ceo dan sedi kući i čeka paket!!!
Danas ih zovem da proverim, ne znaju ništa, proveriće i neko će nazvati, mislite da je zvao! naravno da nije.
01.JPG

Ni meni nije stigao paket od Bex-a danas, da li će sutra ili nakon vikenda videćemo.

Veoma lose iskustvo sa Dexpress! Cekam da mi isporuce paket poslat 16.4! Ubuduće izbegavam radnje koje sarađuju sa njima!

Jedno pitanje za ljude koji poslovno saradjuju sa Beksom i Aksom.
Koliku vam štetu nadoknade ukoliko se paket izgubi ili oštetii u toku transporta ?

Da li ce kurir postexpresa doci po online zakazanu posiljku za slanje?
Automat kaze samo slanje na salteru, na telefon niko ne dize slusalicu.

bex i aks da li nude uplatu na racun?
Na sajtu nema te opcije?

Bex ima opciju uplate na račun, ali u online zakazivanju toga nema. Ja sam pitao u Paket šopu da li može i čovek mi uzeo broj računa. Uplata je legla dan nakon isporuke. Ne znam da li kurir pri preuzimanju može da upiše broj računa.

Sto se tice Beksa, ne upisuje kurir prilikom preuzimanja nego se pijavi u call centru na koji racun se vrsi otkup.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Jedno pitanje za ljude koji poslovno saradjuju sa Beksom i Aksom.
Koliku vam štetu nadoknade ukoliko se paket izgubi ili oštetii u toku transporta ?

Do sada nismo imali značajne probleme za AKS, pa nije bilo ni jurnjave za nadoknadu. Nekoliko puta su kupci prijavili oštećenu ambalažu, ali je unutra sve bilo netaknuto. Jedan paket nije stigao kompletan, ali to smo prihvatili kao našu grešku, jer je paket bio nepravilnog oblika i nismo ga upakovali kao što to inače radimo.
Kvalitet ambalaže i pakovanja su veći deo puta da se izbegnu problemi sa kuririma.

Malopre sam u AKSu video devojku koja je donela 10ak papirnih fancy kesa iz nekog butika. I proizvodi onako, ubačeni u kese. Verujem da joj neće ni primiti tako "upakovane" pakete, osim ako nema sa njima neki ugovor da se baš tako isporučuje.

Sto se nadoknade stete tiče, uglavnom ce odbiti uz izgovor da nije bilo adekvatno upakovano i cao zdravo, to ke u Bexu standardno, meni Daily prihvata sve, samo moram prijaviti u roku od 48h,mada nekada uz natezanje prihvate i nakndadno, jer ponekad nemam odmah informaciju. A nadoknadju po toj ceni koja je i na fakturi, onaj deo sto je ostecen samo prefakturisem na njih, po istim uslovima kao sto je i kupac imao.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Daily nije preuzimao nove pošiljke danas, nisu ni primali prijave.

Po njihovim rečima zbog preopterećenja.

Pre par dana dana se konacno neko setio da mi odgovori na email iz Beksa i evo cekam od petka da dodje neko da sacini zapisnik..

Pa bilo je viša puta ovde, ne preuzimaju pakete, samo isporučuju, a slanje samo na šalteru...
P.S. poslednji od ona tri paketa koja sam poslao prošlog utorka AKSom će, po obećanju AKSovaca, biti danas isporučen.
Zvao ih u petak, proveriće pa će mi javiti. Niko se nije javio.
Zovem ih danas, javi se ženska, kaže "Samo momenat" i stavi slušalicu na sto, 5 minuta slušak kako kucka po tastaturi, jedna poruka na viber joj stigla, kucka i odjednom samo spusti slušalicu :mad: šteta što nemaju neki sistem identifikacije zaposlenih da znaš ko ti se javio...
Na kraju im poslah email jer ni na jedan telefon nisam mogao da ih dobijem, odgovorili su sa "Isporuka danas. Pozdrav."!!

Poslednja izmena:
Ljudi moji od cetvrtka cekam Bex da pokupi paket, sta se desva sa njima jel rade?

Daily juce nije kupio pakete, samo isporucivao, a danas samo kupe.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

@darkonda

Ja paket od četvrtka kod Bex-a još nisam dobio, juče video jedan kamiončić blizu mene, drugi prošao kroz moju ulicu ali paketa nema.

City Express, plan rada za 1. maj

Poštovani klijenti,

U nastavku je organizacija rada u City Express-u za 1. maj.

30. april 2020. godine (četvrtak) – nema preuzimanja, radimo isporuke.
01. maj 2020. godine (petak) – nema preuzimanja, radimo isporuke na teritoriji Beograda, Pančeva i Novog Sada.
04. maj 2020. godine (ponedeljak) – nastavljamo redovno sa preuzimanjima i isporukama.
Vaš City Express

Da li neko zna kakva je situacija sa međunarodnim pošiljkama za Evropu, da li sve ide normalno?
Konkretno, Nemačka je u pitanju, preporučeno pismo.

Paket juce isporucen, danas proverio status pise da je vracen u magacin i opet na isporuci danas.

Zvao sam call centar i nikakvu korisnu informaciju nisam dobio osim da ce mi novac stici za 3-5 radnih dana (od utorka do petka sledece nedelje).

AKS je najgora kurirska sluzba i ovo je poslednji put da saljem nesto preko njih.

4dcd3ccbfcfa39d3b909ff7dafafd18d.jpg
cf56af604c0ec0198e6d948518b0d2bc.jpg

Послато са Redmi 8 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno