Sirius9
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.09.2007
- Poena
- 525
Promena pitanja, posto je vec poslat danas paket ekspresom. Da li ce ekspres sutra isporucivati?
Da li ću dobiti ili izgubiti lovu ako igram loto?
Da li će sutra da sija sunce ili pada kiša?
Šanse su 50/50, možda bude isporučen a možda i ne. Praznici su a PE je državna firma...
Ovo su kinezi odvano počeli da praktikuju, stave najjeftiniju cenu proizvoda a kad pogledaš ono isporuka najskuplja, uglavnom, kupac i dalje ima izbora, recimo da kupi negde dalje ili da ne kupi uopšte/kupi nešto drugo ako postoji supstitutivni proizvod itd. Prodavac ima pravo da bira koju kurirsku službu će koristiti jer ako sam u WC-u i zove me kurir BEX-a sa rečima "ja sam na parkingu, izađi!" i nije voljan da sačeka 3 minuta šta dalje da pričamo. Niko neće sedeti ispred telefona i čekati satima da se kurir javi da je došao po paket nego će gledati ono što njemu odgovara, isto tako kupac ima puno pravo da traži uslove prodaje koji njemu odgovaraju, ako prodavac 1 šalje AKSom a ti hoćeš isporuku BEXom ideš dalje, kod prodavca 2... 3... dok ne nađeš uslove koji ti odgovaraju. E sad, ako je cena niža kod onog što šalje AKSom a više kod onog što šalje BEXom ti treba da odlučiš šta ti više znači, isporuka kurirskom službom koju ti hoćeš ili niža cena.Postoje i pilicari, koji imaju ugovor sa određenom kurirskom sluzbom, gde imaju cenu 250-300 din, a naplate ti 400+,a pa sebi stave u dzep razliku.
Obicno nece ni da salju sa nekom drugom sluzbom, kupca ostavljaju bez izbora, sta po meni nije fer iz tog razloga cesto odredjene prodavce kada su iskljucivi sto se tice slanja i zaobidjem.
Osim toga, cena same isporuke ne mora da bude uračunata u finalnu cenu, meni platiš unapred za cenu robe a troškove isporuke platiš kurirskoj službi kad ti donesu paket, prodavac dobije svoje pare a dalje ganjaš kurirsku ako ti je naplatila više ako misliš da ima šanse da ti vrate lovu.
Možda računaju da su svi, barem malo, upućeni u situaciju koja vlada okolo, tipa skraćeno radno vreme, manji broj radnika, vanredno stanje, policijski čas isl. pa mogu da saberu da nije bussiness as usual. Ništa danas nije garantovano, čak i ako odeš u pekaru u 5 sati ujutru imaš veće šanse da kupiš 3 vekne hleba nego recimo ako odeš u 8 sati ali opet to niko ne garantuje...Bruka, zasto onda ne opomenu korisnike bar usmeno, a da ne kazem da bi u desnom uglu u polju napomena trebalo da stoji da se ne grantuje rok urucenja, kao sto i standardno stoji kada se u ne vanredno vreme salje za manja mesta ili sela..
I ja sam trebao da porucim od coveka neke loptice tezine nema ni 100 grama, pitam ga salje li PE, kaze samo Beks, reko koja je postarina kaze on meni 430 din, a loptice kostaju 600 din, reko izvini na uznemiravanju.. Bezi bre 430 din za 100 grama, bezobrazno do zla boga da ne kazem da vecina ljudi na minimalcu rade za 1000 din dnevnicu a isporuka tolika, kada daju minimalac 500e nek lupaju tolike cene za prevoz bukavno nicega.
Ja recimo za isporuku najradije koristim PE ali ja radim od 8 do 16h svaki dan a PE radi kraće od toga i plus ne preuzimaju pakete na adresi i šta sad raditi, moram da koristim AKS a pomenuo sam, pre dve nedelje uzmem sa limunda nešto, čoveku platim 300 din za predmet ispod 200 grama a AKS mi naplati 410 isporuku (po cenovniku trebalo bi 290).
Poslednja izmena: