Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Promena pitanja, posto je vec poslat danas paket ekspresom. Da li ce ekspres sutra isporucivati?

Da li ću dobiti ili izgubiti lovu ako igram loto?
Da li će sutra da sija sunce ili pada kiša?
Šanse su 50/50, možda bude isporučen a možda i ne. Praznici su a PE je državna firma...

Postoje i pilicari, koji imaju ugovor sa određenom kurirskom sluzbom, gde imaju cenu 250-300 din, a naplate ti 400+,a pa sebi stave u dzep razliku.
Obicno nece ni da salju sa nekom drugom sluzbom, kupca ostavljaju bez izbora, sta po meni nije fer iz tog razloga cesto odredjene prodavce kada su iskljucivi sto se tice slanja i zaobidjem.
Ovo su kinezi odvano počeli da praktikuju, stave najjeftiniju cenu proizvoda a kad pogledaš ono isporuka najskuplja, uglavnom, kupac i dalje ima izbora, recimo da kupi negde dalje ili da ne kupi uopšte/kupi nešto drugo ako postoji supstitutivni proizvod itd. Prodavac ima pravo da bira koju kurirsku službu će koristiti jer ako sam u WC-u i zove me kurir BEX-a sa rečima "ja sam na parkingu, izađi!" i nije voljan da sačeka 3 minuta šta dalje da pričamo. Niko neće sedeti ispred telefona i čekati satima da se kurir javi da je došao po paket nego će gledati ono što njemu odgovara, isto tako kupac ima puno pravo da traži uslove prodaje koji njemu odgovaraju, ako prodavac 1 šalje AKSom a ti hoćeš isporuku BEXom ideš dalje, kod prodavca 2... 3... dok ne nađeš uslove koji ti odgovaraju. E sad, ako je cena niža kod onog što šalje AKSom a više kod onog što šalje BEXom ti treba da odlučiš šta ti više znači, isporuka kurirskom službom koju ti hoćeš ili niža cena.

Osim toga, cena same isporuke ne mora da bude uračunata u finalnu cenu, meni platiš unapred za cenu robe a troškove isporuke platiš kurirskoj službi kad ti donesu paket, prodavac dobije svoje pare a dalje ganjaš kurirsku ako ti je naplatila više ako misliš da ima šanse da ti vrate lovu.

Bruka, zasto onda ne opomenu korisnike bar usmeno, a da ne kazem da bi u desnom uglu u polju napomena trebalo da stoji da se ne grantuje rok urucenja, kao sto i standardno stoji kada se u ne vanredno vreme salje za manja mesta ili sela..

I ja sam trebao da porucim od coveka neke loptice tezine nema ni 100 grama, pitam ga salje li PE, kaze samo Beks, reko koja je postarina kaze on meni 430 din, a loptice kostaju 600 din, reko izvini na uznemiravanju.. Bezi bre 430 din za 100 grama, bezobrazno do zla boga da ne kazem da vecina ljudi na minimalcu rade za 1000 din dnevnicu a isporuka tolika, kada daju minimalac 500e nek lupaju tolike cene za prevoz bukavno nicega.
Možda računaju da su svi, barem malo, upućeni u situaciju koja vlada okolo, tipa skraćeno radno vreme, manji broj radnika, vanredno stanje, policijski čas isl. pa mogu da saberu da nije bussiness as usual. Ništa danas nije garantovano, čak i ako odeš u pekaru u 5 sati ujutru imaš veće šanse da kupiš 3 vekne hleba nego recimo ako odeš u 8 sati ali opet to niko ne garantuje...

Ja recimo za isporuku najradije koristim PE ali ja radim od 8 do 16h svaki dan a PE radi kraće od toga i plus ne preuzimaju pakete na adresi i šta sad raditi, moram da koristim AKS a pomenuo sam, pre dve nedelje uzmem sa limunda nešto, čoveku platim 300 din za predmet ispod 200 grama a AKS mi naplati 410 isporuku (po cenovniku trebalo bi 290).

Poslednja izmena:
Pošiljke plaćaš toliko bez obzira na masu ili su ti sve pošiljke slične mase, pa zato nemaš druge varijacije cene osim prva i svaka sledeća?

Ako mene pitas sve su tu negde 6-8kg, mada znao sam poslati i recimo haubu od Citroena c6, koja je ogromna za iste pare, prodje sve vagu, ali racunaju kao jedan paket, bez obzira sta mi je sadrzaj.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Možda zavisi od broja paketa koji šalješ ili su malih dimenzija, pa ne računaju masu, ali u svakom slučaju to je baš dobar deal za transport.

Nisu ni mali ni veliki, tu cenu imam kao dugogodisnji korisnik, pa su me zaobisla kojekakva poskupljenje. Nekada zna biti dnevno 2 paketa, nekada 200...

Moram da se pohvalim da sam uspeo da izdejstvujem promenu kurira PostExpressa u mom delu grada. Posle 3 neuručene pošiljke bez pozivanja, dolaska na adresu i ne javljanja na moje pozive. Uz malu sreću( naišla je neka cura kojoj isto nije dostavio iz mog dela grada, i koja je isto pisala žalbu/reklamaciju) da sam svaki put pisao žalbe lično u prostorijama skladišta i plus slanjem meja pošti. Dve pošiljke doneo novi kurir, bez ikakvih problema i tačno na vreme.

Možda ja i još neki nismo ti koji su pisanjem reklamacija/žalbi doprineli da se kurir promeni ali ako jesmo baš mi je drago bilo da je dobio otkaz ili da je prebačen na drugo mesto.
Razumem jednom da ne donese ajde ali da zaređa tri puta i da neće da se javi na broj pa brate pretera ga.

AKS banana. Kolega čeka ceo dan paket na poslu, zove kurira u 15:15, onaj krene da masti, kao nije na toj strani grada, bla, bla, kaže doneće sutra. Hteo kolega da se nađu gde treba, ovaj ni to ne želi. Paket 400€ vrednost, lomljiv, pa ti vidi...

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

AKS banana. Kolega čeka ceo dan paket na poslu, zove kurira u 15:15, onaj krene da masti, kao nije na toj strani grada, bla, bla, kaže doneće sutra. Hteo kolega da se nađu gde treba, ovaj ni to ne želi. Paket 400€ vrednost, lomljiv, pa ti vidi...

Ne žele da dovoze sutradan već prekostura. Dosta kurira se tako ponaša, danas sam čekao Post Eks i Deks ali nijedan nije stigao.

Danas je bila neka nevidjena guzva, meni je kurir jos juce najavio da danas ne saljem, ako ne moram, ali sam morao, obicno dodje do 14h,do 15h se uveliko razduzi,a danas je stigao tek u 16.15 da pokupi.

Koja kurirska sluzba preuzima pakete od fizičkih lica na adresi?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Danas je bila neka nevidjena guzva, meni je kurir jos juce najavio da danas ne saljem, ako ne moram, ali sam morao, obicno dodje do 14h,do 15h se uveliko razduzi,a danas je stigao tek u 16.15 da pokupi.

Poslednje dve nedelje je ogromna gužva. Kod mene kurir isto dolazi malo pre kraja smene.
Baš se naručuje dosta. Kroz moju ulicu ranije par puta nedeljno prodju, a sada non stop idu.

Jel stizalo nekom u skorije vreme nešto iz US, preko UPS-a?
Jel deru sa dodatnim troškovima, tipa spedicija, ležarina itd?
Ne bih voleo baš da mi za masku od 5$ naplate fazon još 50€ dodatnih troškova.

Svi ostali kuriri su se izređali danas u dvorištu firme, AKS nije...

Moram da se pohvalim da sam uspeo da izdejstvujem promenu kurira PostExpressa u mom delu grada. Posle 3 neuručene pošiljke bez pozivanja, dolaska na adresu i ne javljanja na moje pozive. Uz malu sreću( naišla je neka cura kojoj isto nije dostavio iz mog dela grada, i koja je isto pisala žalbu/reklamaciju) da sam svaki put pisao žalbe lično u prostorijama skladišta i plus slanjem meja pošti. Dve pošiljke doneo novi kurir, bez ikakvih problema i tačno na vreme.

Možda ja i još neki nismo ti koji su pisanjem reklamacija/žalbi doprineli da se kurir promeni ali ako jesmo baš mi je drago bilo da je dobio otkaz ili da je prebačen na drugo mesto.
Razumem jednom da ne donese ajde ali da zaređa tri puta i da neće da se javi na broj pa brate pretera ga.

Da nije mozda Novi Sad u pitanju ?
Meni se bas veceras pozalio covek da mu nikako ne saljem PE za NS jer mu vec treci put stize poruka da pokupi u posti kurir uopste ne dolazi na adresu, kaze da je u NS haos i da nije jedini slucaj.

Koja kurirska sluzba preuzima pakete od fizičkih lica na adresi?

Pa valjda svaka sem Post Expressa, ako u medjuvremenu nisu nesto izmislili opet..

Post Express u NS je kritičan već godinama.

Ja sam proizvod platio online, oni su slali Post express. Redovan postar mi je doneo, pretpostavljam jer nije trebalo nista da se plati

Po najavi mog kurira ista situacija i danas, kaze potrajace ovako jos, a kao razlog vidi to sto su ljudi poludeli da nenormalno porucuju online, pogotovo, prvenstveno iz sportskih radnji, tehnike... Znaci dok ne otvore trzne centrove bice haosa.

Naš webshop je sa početkom vanrednog stanja duplirao broj dnevnih poseta i od tada svakog dana lagano raste. A delatnost je specifična i broj poseta nam je statistička greška u odnosu na Beosport, Intersport I slične prodavce.

Upravo tako, jos kad se doda da postexpress ne funkcionise eto ludila.

Naručih neki fon iz Vipa, da li neko zna kojom kurirskom službom oni šalju na poptpis, te da li će ta služba raditi u subotu?

Postoji mogucnost da ce raditi i ovu subotu, jer su pretrpani,takodje danasnja informacija od kurira.

Nisam rekao da ne radi, nego ne funkcionise. Cas rade, pa obustavljaju rad, pa opet rade... ljudi ih izbegavaju.

Inace ne donose koliko znam, samo su proslu subotu svi donosili, a verovatno ce i ovu.

Narucio sam polumasku sa P2 filterima iz jednog shopa u BG, AKS dostavlja, videcemo kako ce to da prodje pa pisem.

Juce mi je paket poslat AKS-om, stigao danas, sve ok.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Moje iskustvo sa kuririma na NBG, poređani po ocenama:
1. AKS
Trenutno najbolji svaki dan špartaju i donose/odnose pakete ispred moje zgrade. Plus imaju magacin blizu posla pa mogu da pokupim posle smene i da ne čekam kurira uopšte.
2. Beks
Poštuju vreme, pre su kasnili, ali u poslednje vreme ok. Teško ih je dobiti kada treba nešto da se šalje.
3. Post Ekspres
Njih uvek koristim za slanje (lično u pošti), ali za primanje više ne. Redovno kasne po dva dana, i u poslednje vreme samo ostave u pošti i ne razvoze po adresama.
4. Dex
Čekam neko napajanje iz radnje od ponedeljka. Ne znam šta bih dalje dodao, ubuduće izbegavam radnje koje sarađuju sa njima.
5. Royal
Vrlo loše iskustva. Veliki KP prodavci obično i sa njima sarađuju, tako da su ponekad neizbežni. Ako imam izbora uvek preskočim.

Nije ocenjen City Expres jer sam svega dva paketa primio preko njih. Odlično iskustvo, isto imaju magacin pa ne mora da se čeka kurir, mada mi deluje da su više orijentisani na pravna lica.

Moje iskustvo sa Bex express kurirskom službom. Juče (četvrtak) mi čovek u 14:00h šalje poruku da je lično odneo paket u BEXov magacin u Kruševcu i da će sigurno biti isporučen sutradan. Od jutros ne izlazim iz stana (NBG) jer čekam da me kurir pozove. Obično ih mrzi da se penju po Novobeogradskim soliterima pa traže da im izađem ispred ulaza. Ali ništa. Oko 15h počinjem da zovem BEX, ali mi prekidaju vezu sa pričom da su svi operateri zauzeti i da pokušam kasnije. Posle 3-4 pokušaja šaljem im mail sa pitanjem da li će mi paket broj 201817328 biti isporučen danas ili ne. Do ovog momenta odgovor na mail nisam dobio. Oko 15:30h sam nekako uspeo da ih dobijem na telefon gde dobijam obaveštenje da je paket u njihovom magacinu. Bez izvinjenja, bez objašnjenja. Kada ću ga dobiti? Možda sutra (subota, za vreme policijskog časa), a možda u ponedeljak. Ništa se ne zna.
Oni imaju i aplikaciju gde može da se vidi status pošiljke. Tamo samo piše "Posiljka je preuzeta."

Тај статус ''пошиљка је преузета'' значи да је преузета од пошиљаоца.

Nazad
Vrh Dno