Šta je novo?

Kupite (polovan) EOS M

• Začetnik teme Začetnik teme Bane R
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma kakva rasprava, pitao sam te jer me je baš zanimalo. Da, bilo bi dobro imati neke prajmove sa malom blendom. Doduše, tu je vrlo pristojan izbor u EF-S objektivima, tako da ne vidim baš kao prevelik nedostatak što ih nema za EF-M. Bilo bi bolje da ih ima, naravno.

Meni je jako zanimljiv Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 za EF-M mount. Možda ga nekad i uzmem, pre svega zbog velikog zuma, a malih dimenzija. Ima i dosta pohvala za taj objektiv a i slike na flickr su vrlo pristojne. Bilo bi bolje da je malo svetliji, ali završiće mi posao. Ipak se fotografijom ne bavim profesionalno.

Meni lično macro nije zanimljiv, tako da u tom smeru ni ne gledam.

Polovan? Ja sam otprilike toliko platio nov.

Nov ali prodaje ga neki đilkoš koji je malo je reći mutan...tako da sam odustao.

Ali vratio sam se sa novim EOS M aparatom... 😀 uzeo sam standard kit 300e i garancija.Potražiću negde 22-ku i mislim da će mi za sad biti dovoljno...

IMG_1604.webp

Stig'o 😀 jeste malo ružnjikav sa ovim blicem ali ok.Za sad sam prijatno iznenađen...

kvalitet slike nije nešto...mobilni tel je u pitanju 🙂

Nov ali prodaje ga neki đilkoš koji je malo je reći mutan...tako da sam odustao.

Ali vratio sam se sa novim EOS M aparatom... 😀 uzeo sam standard kit 300e i garancija.Potražiću negde 22-ku i mislim da će mi za sad biti dovoljno...

Gde si ga nasao za te pare? Moze i na PM da izbegnemo reklamiranje.

Jeste...ali sam do njega došao mimo oglasa...preko druga.Pa do radnje itd...

Totalno sam zaboravio koliko se dobro čuje zvuk pri slikanju 🙂

@mickk
Uzdravlje da te sluzi 🙂

@mickk
Uzdravlje da te sluzi 🙂

hvala!!! 🙂

I mogu reći ne da se nisam prevario..neeego za moje potrebe je neverovatna spravica.Takođe brinuo sam se oko AF i vremena okidanja.Stvarno nemam zamerki...

Ono što sam do sad zaključio je da fokusira sasvim dobro(a i mora se malo imati znanja oko tih stvari...ne može P&S fazon),ima goomilu preesetova koji su verovali ili ne apsolutno korisni i služe svrsi,touch je tako dobra stvar na DSLR aparatima da ja nemam reči...ruka je mirnija pri slikanju i ne pomera se toliko kao kad je prst na okidaču,senzor je zlo što se tiče prikupljanja svetlosti...bukvalno ni jednom do sad nisam iskoristio blic.

Definitivno što se mene tiče najbolja kupovina...koja će me naravno baciti u još veći trošak! 😀 sad tražim naravno adapter i počinjem da gledam objektive! Mislio sam da me neće toliko zanimati ali pogrešio sam....i naravno ono što je najbitnija stvar,baterija...prosto je jede aparat(Canon je poznat kao ne tako štedljiv uređaj)...verovatno ću naručiti malo jače baterije pa ću probati sa njima.

Evo i prvih fotki...naravno na Auto settings-u 🙂 vodio sam se razmišljanjem...ako nju uspem da uhvatim u kadru AF je sjajan 😀

Prve dve slike rađene po danu pri oblačnom vremenu..pri tom na prozorima su zaštitne folije od par slojeva(protivprovalne) i prilično guše prolazak svetlosti.A treća je urađena pri neonskom svetlu na kuhinjskom elementu...
Neverovatno koliko senzor izvlači...

Prilozi

• IMG_0334.webp
    IMG_0334.webp
    390.1 KB · Pregleda: 107
druga...

Prilozi

• IMG_0342.webp
    IMG_0342.webp
    456.2 KB · Pregleda: 106
IMG_0433.webp

moram ovako... velika slika 🙂 sa mnogo mb

Ako razmišljaš o ef-s adateru - moja iskustva sa ovim kinezom od 35 $ sa Alija su jako dobra. Sve komande potpuno normalno rade. Ok, vidi se čim ga uzmeš da nije canonov adapter, ali je 3X jevtiniji. I radi.

Da,da..koliko za par dana naručujem zajedno sa pakovanjem baterija i moožda ubacim grip čisto da vidim kako bi mu čučnuo 🙂 ...sad polako počinjem neki jeftiniji 55mm objektiv.

Zar nisi dobio 18-55mm uz aparat? Što bi kupovao 55mm?
Koji grip si gledao?

Eno prodajem ja EOS M sa dodacima po ceni koliko je i mene koštao, da ne kukate posle da nema povoljno da se nađe 🙂...

Dve dodatne baterije i adapter ne koštaju 50€? Koštaju i više.

Kao što rekoh, dajem sve koliko sam platio, a kada uračunam troškove, verovatno i manje od toga.

U stvari kad me vučeš za jezik i provociraš, evo:

Telo i kit - 220€
22mm - 88€
Baterija no2 - 14,94€
Baterija no3 - 20,17€
EF-EF-M adapter - 28,56€

Ukupno, 371,67€, ja dajem za 350€, a sad šetnja.

Dve dodatne baterije i adapter ne koštaju 50€? Koštaju i više.

Kao što rekoh, dajem sve koliko sam platio, a kada uračunam troškove, verovatno i manje od toga.

U stvari kad me vučeš za jezik i provociraš, evo:

Telo i kit - 220€
22mm - 88€
Baterija no2 - 14,94€
Baterija no3 - 20,17€
EF-EF-M adapter - 28,56€

Ukupno, 371,67€, ja dajem za 350€, a sad šetnja.

Btw,
Ja poslah PP....

Jos je bilo 80€. Ovih 8 postarina i otkupnina 🙂.

Nazad
Vrh Dno