Vidi, u par postova potenciraš da je nemoguće da se uzme za te pare. Par drugih provokatorskih izjava nisam quoteovao, jer trenutno imam pametnija posla, ali što posle kukaš, a prvi čačkaš mečku.
Ako baš hoćeš da znaš kako sam kupio, uzeo sam od čoveka EOS M i 18-55mm čim sam video oglas rekao sam da ću ga verovatno uzeti i otišao za par sati. Dok sam se vozio do njega, drugome sam pisao poruku preko sajta kupujemprodajem i rekao mu da mi šalje 22mm objektiv iz Šapca. To je bilo 220€ + 80€.
Ali to većina ljudi neće da radi. Neće da kupuje bez provere. Neće da seda u kola i da vozi odmah do ljudi. Dogovara se za pet dana posle. Mora da obrađuje ženu 5 dana pre nego što potroši 100€. 95% stvari sam kupio na krajnje bizaran način, evo daću ti primere stvari koje sam kupio najlakše: vozio se u 23h do Ljiga da se nađem sa čovek iz Čačka ili u 02.30 noću slao čoveku poruku da sutra sigurno dolazim i uzimam laptop, a on je okačio oglas u 02.15 i znaš šta, ja sam bio tek treći koji mu se javio, bila dvojica pre mene. To su dve najdosadnije priče, ostale su toliko komplikovane da je to strašno.
Ako nisi spreman da refreshuješ oglase, ostavljaš sve što imaš i odmah ideš da nosiš pare, rizikuješ slanja iz inostranstva, autobuse, kombije, carine, onda uopšte ne očekuj da ćeš stvari da plaćaš isto kao i ja.
Sve ja to znam, a sto se tice izjava i cackanja mecke, ko je prvi koga prozvao, da se ne ljuti Deus i *****avanje istog sa objektivima, nije lepo zezati sirotinju sto nema para za isto
😉 ali da ponovim, Nikon D800 sa najjeftinijim 50mm 1.8 objektivom, dokazano ovde na forumu, daje bolju fotografiju nego Canon 5D mk3 sa 50mm 1.2 u studijskim uslovima, da budemo precizni... bolji je objektiv svkako ali dzaba kada Nikon zadaje sa senzorom
😀
Sto se tice oglasa, ja sam skroz u fazonu, hteo sam sebi muda da izedem, odlete mi fuji x100 u mint stanju za 250 evra, lik napisao 270, ovaj mu ponudio 250 i da mu salje u ponedeljak, a ja ga zovem, ocigledno par sati posle doticnog, u subotu, i nudim mu puno cenu i kes u ruke, i dolazak na njegovu adresu, ali covek kaze nece, dao je rec da ce da mu posalje... pa mu ja kazem ok, ajde dacu ti 300evra, ja sam stvarno fin momak i zelim taj aparat za sebe a ne da ga preprodajem... uglavnom nista...
Inace, neki lik prodaje sad x100 sa masnim listicima blende, sto je problem koji je priznao Fuji i naplacuje 140usd popravku ali samo ukoliko posedujete originalan racun o kupovini... popravka se sastoji u menjenju celog objektiva koliko sam citao...
Uglavnom predlagati ovde ljudima gde su amatari vecinom (zajedno sa mnom) da je najbolja kupovina neceg polovnog za 300evra, a ja ne uspevam od postavke oglasa da nadjem jedan za trista evra je ravno mojoj kupovini 24-70 2.8 za 500-600
🙂
Ali ako se javi takav oglas, a iskreno bih voleo da se javi, da se svi takmicimo ko ce prvi da dodje do njega !