Šta je novo?

Kupite (polovan) EOS M

• Začetnik teme Začetnik teme Bane R
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa pročitaj makar prvi post u temi ako nećeš celu.

Pročitao sve u kompletu...ali nisam dobio jasnu sliku oko AF 🙂

I sad me kopka da li da uzmem 1100D ili EOS M...pošto mi je fotografija u prvom planu a takođe kompaktnost i processing slike koji se može odmah uraditi na MILC-u.
I da cena je 300e za M i 200e za 1100D

Poslednja izmena:
Pa popravljen je af sa fw novim
Tako kazu vlasnici

jeste popravljen ali ima još uvek onaj deo kad ugasi displej pri postavci novog okidanja...u odnosu na Sony sporiji je za svetlosnu godinu.Jedino ne znam u odnosu na 1100D

Imao sam eos m sa 18-55, prošle godine, apdejtovao sam tada fw sa nekim koji navodno ima bolji af. Ne znam da li ima neki noviji, verovatno ima.

Za video je bio grozan, stalno ide napred nazad, skoro neupotrebljivo, a i za foto kada je malo svetla bio je spor ili nije ni radio nekada :/

Nemam nikakvih problema sa AF na EOS M. Ima i bržih, ali rekao bih da je sasvim dovoljno brz sa FW 2.0.2. Dosta sam slikao i sa malo svetla i takođe nikakav problem nisam primetio. Ovo što pričam važi za oba objektiva koje imam - 22mm i 18-55mm. Nešto je sporiji AF kada se koriste EF objektivi, ili je bar takav slučaj bio sa 75-300mm koji sam probao. Doduše, ne fotografišem decu, ili kućne ljubimce, a tu zna da zatreba brži fokus.

Što se videa tiče - što je veći senzor, to je veći i problem održavanja fokusa dok se snima video. U principu, treba držati zatvoreniju blendu i tako povećati DOF.

Imao sam eos m sa 18-55, prošle godine, apdejtovao sam tada fw sa nekim koji navodno ima bolji af. Ne znam da li ima neki noviji, verovatno ima.

Za video je bio grozan, stalno ide napred nazad, skoro neupotrebljivo, a i za foto kada je malo svetla bio je spor ili nije ni radio nekada :/

A poredio bi ga konkretno sa čime? Šta to radi bolje za ove pare koliko se EOS M trenutno prodaje? Naravno da EOS M ne fokusira savršeno, ali na osnovu tvog posta se moža zaključiti da za iste pare može se nađe nešto što fokusira perfektno u tunelu. Što se tiče videa, da li ti znaš da EOS M ima senzor iste veličine koju koriste filmske kamere u filmovima sa budžetom od 150 miliona dolara i nekoliko puta veći senzor od onog kojim se snima liga šampiona (ne pričam o kvalitetu, samo o veličini=poteškoći za fokus). To je za video, tj fokus veeeliki senzor i autofokus kakav je da je i dalje je veoma dobar za ovu veličinu senzora. Samo 70D i sada 7D II imaju rešen autofokus kako treba što se tiče videa, na svetu. EOS M je obzirom da je MILC i da košta koliko košta daje ima odlične performanse.

Poslednja izmena:
jeste popravljen ali ima još uvek onaj deo kad ugasi displej pri postavci novog okidanja...u odnosu na Sony sporiji je za svetlosnu godinu.Jedino ne znam u odnosu na 1100D

Ti si u fazonu, danas pitaš, al bi ipak da nas naučiš nešto? 😀

Prvo, koji to Sony? Drugo, kako misliš da se ne zacrni ekran stvarno? Pa bre ti aparati koriste mehaničku zavesicu. Naravno da će se zacrni. Na svakom.

I šta tačno znači svetlosnu godinu. To je mera za dužinu, ne za vreme. Daj nam neki primer, a po mogućstvu i model, pa da vidimo da li je bolje da uzmeš Canon ili Sony.

1100D će za fotografske namene svakako biti bolji od EOS M, ali onda bolje ići na tipa 600D, jer recimo koristio sam 1200D i bez obzira što na papiru deluje isti aparat kao 600D, ipak 600D na kraju deluje bolje.

Poslednja izmena:
sad ne znam...@roadracer,Lappy šta mislite da li ima istine u ova dva videa?

Pogledaj datume kada su postavljeni. Većina testova na YT su starim FW. Ja sada ne mogu da pogledam YT pa se ne sećam za konkretne klipove, ali suština je jednostavna - u praksi nećeš primetiti problem. Brzina aparata je slična radu 650D i 700D, što i nije čudno kada se zna da su oni potpuno isti, a da je 650D pandan EOS M po performansama. I jedan i drugi su bolji aparati nego bilo koje četvorocifreno telo kao 1100D. Možeš da uporediš i kit objektiv 18-55mm. O tome smo već pisali.

Ti si u fazonu, danas pitaš, al bi ipak da nas naučiš nešto? 😀

Prvo, koji to Sony? Drugo, kako misliš da se ne zacrni ekran stvarno? Pa bre ti aparati koriste mehaničku zavesicu. Naravno da će se zacrni. Na svakom.

I šta tačno znači svetlosnu godinu. To je mera za dužinu, ne za vreme. Daj nam neki primer, a po mogućstvu i model, pa da vidimo da li je bolje da uzmeš Canon ili Sony.

1100D će za fotografske namene svakako biti bolji od EOS M, ali onda bolje ići na tipa 600D, jer recimo koristio sam 1200D i bez obzira što na papiru deluje isti aparat kao 600D, ipak 600D na kraju deluje bolje.

hehehh ma ne mogu ja da naučim nikog ništa jer sam početnik a govorim onako kako vidim i shvatam,pa mi to pravi problem jer ne bih da pogrešim u izboru pošto se lomim DSLR ili MILC.

Sony NEX-3NL i a5000 sam imao prilike da probam ali evo primera konkretno vezano za brzinu okidanja i ''crnog ekrana'' 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=pbZ1d6RWDug

naravno da se kod svakog zacrni ali pogledaj koja je razlika u brzini,možda grešim ali meni se čini znatno sporiji Canon.Mene to podseća na recimo SX130 koji imam i on bukvalno ima isto vreme fokusa i tog ''laga'' između postavke za novu ekspoziciju.Krivo mi je što mi nije ovde SX pa da postavim video....

Poslednja izmena:
Pogledaj datume kada su postavljeni. Većina testova na YT su starim FW. Ja sada ne mogu da pogledam YT pa se ne sećam za konkretne klipove, ali suština je jednostavna - u praksi nećeš primetiti problem. Brzina aparata je slična radu 650D i 700D, što i nije čudno kada se zna da su oni potpuno isti, a da je 650D pandan EOS M po performansama. I jedan i drugi su bolji aparati nego bilo koje četvorocifreno telo kao 1100D. Možeš da uporediš i kit objektiv 18-55mm. O tome smo već pisali.

da,vidim da svi M porede sa 650D i da je 18-55 bolji objektiv na M-u

e sad evo poređenja 2 FW-a jeste po ovome poboljšano vreme fokusiranja i okidanja mada opet mi se čini da ima lag

https://www.youtube.com/watch?v=M8b63HHR0Nc

@Bane R u igri za kupovinu su EOS M(u garanciji),Olympus PEN E-PL3(bez garancije,nov),Sony NEX3i NEX3NL,EOS 1100D... cena naravno igra ulogu ali nije presudna i u ceni EOS M je najskuplji(300e) a svi ostali ne prelaze 180e,osim Sony NEX3NL koji sam jeedva našao u radnji...

Poslednja izmena:
Šta se dobija uz telo u ovom gornjem spisku? Od nabrojanih aparata, samo NEX3 ima APS-C senzor kao i EOS M, ali je i dosta stariji model.

Ja sam moj EOS M kupio nov, sa EF-M 22mm i 18-55mm objektivima, 90EX blicom, EF adapterom, 16GB Class 10 karticom i torbicom za 465€, sa dvogodišnjom garancijom.

Šta se dobija uz telo u ovom gornjem spisku? Od nabrojanih aparata, samo NEX3 ima APS-C senzor kao i EOS M, ali je i dosta stariji model.

Ja sam moj EOS M kupio nov, sa EF-M 22mm i 18-55mm objektivima, 90EX blicom, EF adapterom, 16GB Class 10 karticom i torbicom za 465€, sa dvogodišnjom garancijom.

M ide u pakovanju sa 90EX i 18-55 objektivom,bez adaptera,i svi ostali idu standardno kit objektivi bez adaptera...

Da li EOS-M uopšte ima negde da se kupi nov?

Ne znam koliko EOS M košta nov u tim prodavnicama i samim tim da li se isplati 🙂.

Nego stigao Meike adapter. Radi i bolje nego na YouTube, istina verovatno zato što sam probao f2.8, f2 i f1.2 L objektive. Nije da ću ih ikada koristiti za fotografije, ali 50mm f1.2 fokusira veoma, veoma brzo. 16-35mm II nije problema generalno, dok recimo 135mm f2 i 70-200mm is ii fokusiraju nešto sporije, ali samo kada se koriste na nelogičnim blizinama. Na radnim razdaljinama za ove objektive fokusiraju kao da su EF-M native objektivi. Naravno i dalje je to sporije i manje uverljivo od DSLR-a.

Bacas me u ozbiljnu dilemu svakim novim postom... Moramo da se dogovorimo da se vidimo da ga ja opet iscackam malo, ne znam ni sto sam odustao od njega kad sam uzimao 550D 🙁

Razumem te, ali bolje ti kupi neki objektiv za posao 😀... (Sad će Deus da se naljuti) 😀

Nezavisno od svega, skupljam za 135L 😀

Razumem te, ali bolje ti kupi neki objektiv za posao 😀... (Sad će Deus da se naljuti) 😀

ček,ček...da li to znači da mi koji pikiramo na M treba da razmislimo o kupovini istog??? 🙂

Nece Deus da se ljuti za kupovinu objektiva, ja bih i da kupim neki, ali mi se pre pare trose na nesto drugo u zivotu, tipa putovanja, alkohol i zene 😉 a dokazao sam da D800 pravi bolje fotke sa najjeftinijim objektivom nego bilo koji Canon sa najskupljim, pa se nesto mislim, sto da bacam pare 😉

Inace, hocu i ja da kupim EOS M sa dva objektiva za 300evra, ne zezam se uopste, ali ne uspevam da nadjem ni jedan oglas !?

Nece Deus da se ljuti za kupovinu objektiva, ja bih i da kupim neki, ali mi se pre pare trose na nesto drugo u zivotu, tipa putovanja, alkohol i zene 😉 a dokazao sam da D800 pravi bolje fotke sa najjeftinijim objektivom nego bilo koji Canon sa najskupljim, pa se nesto mislim, sto da bacam pare 😉

Inace, hocu i ja da kupim EOS M sa dva objektiva za 300evra, ne zezam se uopste, ali ne uspevam da nadjem ni jedan oglas !?

Ja sam jedan jedini našao i to sa jednim objektivom...za 300e.Inače kod Mađara je 600!! Neverovatno...

Ja sam jedan jedini našao i to sa jednim objektivom...za 300e.Inače kod Mađara je 600!! Neverovatno...

Znam sve, zato i ja kazem, najbolja, po meni bar, je kupovina je samsung nx300 sa kit objektivom za 290 evra 😉

Inace, procitao sam i ono gore sto si pitao, ja ne bih uopste uzimao u obzir Olympus, jedini koji mi se stvarno jako svidja od tih Olympusa je OMD, bilo koji od dva a sada i em5 mk2 kao treci, odlican aparat ali dosta skup, inace, ceo koncept sa m43 je dobar jer su njima zapravo objektivi mali i kompaktni a imaju dobar kvalitet.

Inace, sada, posto su pojeftinili, svakako ici na aps-c senzor, jer svi se lozimo na bokeh 😉

I nemojte toliko da se opterecujete oko tih tehnickih stvari, svaki je dobar i svaki ce praviti dobru fotku... Poenta je sto niko vise ne razvija fotke, tj. retki su oni koji razvijaju (ja razvijam), i osim ako nemate poseban krug ljudi kojima mozete da se hvalite kako svaka vasa fotka izgleda ako se gleda na velikom ekranu i na 100% a oni i dalje zele da se druze sa vama, manite se preteranog, sto kaze Marti "tehnomasturbiranja" i fotkajte, sad je sve toliko dobro, da je prosto neverovatno kako su ljudi pre deset godina uopste pravili fotografije 😉

Znam sve, zato i ja kazem, najbolja, po meni bar, je kupovina je samsung nx300 sa kit objektivom za 290 evra 😉

Inace, procitao sam i ono gore sto si pitao, ja ne bih uopste uzimao u obzir Olympus, jedini koji mi se stvarno jako svidja od tih Olympusa je OMD, bilo koji od dva a sada i em5 mk2 kao treci, odlican aparat ali dosta skup, inace, ceo koncept sa m43 je dobar jer su njima zapravo objektivi mali i kompaktni a imaju dobar kvalitet.

Inace, sada, posto su pojeftinili, svakako ici na aps-c senzor, jer svi se lozimo na bokeh 😉

I nemojte toliko da se opterecujete oko tih tehnickih stvari, svaki je dobar i svaki ce praviti dobru fotku... Poenta je sto niko vise ne razvija fotke, tj. retki su oni koji razvijaju (ja razvijam), i osim ako nemate poseban krug ljudi kojima mozete da se hvalite kako svaka vasa fotka izgleda ako se gleda na velikom ekranu i na 100% a oni i dalje zele da se druze sa vama, manite se preteranog, sto kaze Marti "tehnomasturbiranja" i fotkajte, sad je sve toliko dobro, da je prosto neverovatno kako su ljudi pre deset godina uopste pravili fotografije 😉

Samsung nisam gledao u opšte...a ostale sam naveo u smislu da li se isplati 300e za M ili duplo manje za neki od navedenih modela.

Zar problem sa objektivima za EOS M ne resava Canon Mount Adapter EF-EOS M ???

Zar problem sa objektivima za EOS M ne resava Canon Mount Adapter EF-EOS M ???

hehh nije to mount za objektiv...već LCD tražilo.Postaviš ga na LCD aparata,zašrafiš za aparat i koristiš kao tražilo na DSLR

Nazad
Vrh Dno