Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Sunce ti..Screenshot_20171209-191743__01.jpg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Najbolje moguce bi bilo kad bi se BTC stabilizovao, sve preko 10k je extra. Svi sto sad pobenu u dolare vratice se u kripto cim prodje oluja.

BTC je ledolomac i odradio je najbolje sto je moglo, prizvao rulju.

Nicehash se kaže vraća uskoro. Da li je moguće da se vrate a da nikome ne plate ništa? Tj jel moguće tako oštetiti ljude za 60 miliona i bez problema nastaviti poslovanje kao da se ništa nije dogodilo. Ili to vraćanje implicira da će sredstva korisnicima biti vraćena?

Poslednja izmena:
Mozda podele izgubljeno na ravne casti... Mozda i pokriju to mada nesto sumnjam. Svega je bilo do sada tako da ne znas do samog kraja ni sta da ocekujes.

Da li transakcije uticu na cenu u trenutku kreiranja ili potvrde? U prevodu, da li ove silne nepotvrdjene transakcije su vec uticale, ili ce tek da uticu kad budu potvrdjene?

Nicehash se kaže vraća uskoro. Da li je moguće da se vrate a da nikome ne plate ništa? Tj jel moguće tako oštetiti ljude za 60 miliona i bez problema nastaviti poslovanje kao da se ništa nije dogodilo. Ili to vraćanje implicira da će sredstva korisnicima biti vraćena?

pa pazi da su u pitanju "obicni" ljudi , onda bi mogao ,da ih odradis ponovo sve bar jos jednom. neke medju njima bi mogao da odradis i vise puta. ali ovo je drugi svet, u ovom svetu ima mnogo manje ovaca. moje misljenje ili je da ce pokusati da se vrate i vratiti sve za neko izvesno vreme, da bi povratili poverenje ili ce da proglase bankrot i ugase i presele na egzoticna mesta..."maznuli im" 50-60 miliona" rade oni godinama unazad imaju oni u steku bar jos 2x toliko a zelja za dobit ....ko gladna ala...

moj zakljucak
kako god , kopao sam malo , iz nekog razloga su mi isplatu produzili sa 7 na 10 dana i ojadili.
najlogicniji i najprostotiji zakljucak maznuli su oni sami sebi.
i da mi vrate tu sicu, tesko da cu kopati na nicehash. neka poopiju picance u mikroneziji u moje ime :)

Izgleda se se zaista vraćaju, svaki dan po društvenim mrežama hajpuju svoj skori povratak. Možda je tajna u osiguranju koje su imali plaćeno ili u tome da su bili veoma profitabilni ovih godina i stekli rezerve što kažeš štek. Možda su našli investitora da ih izvadi iz ovoga za % učešće u firmi ili će da uzmu kredit jer imaju zdrav "biznis" pa neka vraćaju bankama 5 godina na rate. Ništa nije nemoguće pa čak ni ono što meni deluje najizglednije za sada, a to je da će se njihov sajt i servis zaista vratiti ali da će tražiti još vremena da smisle kako će sa starim korisnicima rešiti problem tipa sačekajte 6 meseci da razradimo ideju. I tako u toj kupovini vremena ćemo da tapkamo još dugo i u neizvesnosti oko toga da li će se sredstva vratiti i kako/kada. Meni je ok da dobijem nazad i za godinu dve, tada će to biti sigurno 3 puta više vrednosti. Ali mi treba samo da čujem od njih plan tj odluku pa makar bila najgora, da ne čitam svaki dan sajt i nagađanja.

oni su pokrali, niko drugi, ne tesite sebe o kreditima i vracanju... to je otislo.... kod njih u dzep. kraj.

Šta je IOTA coina? Na Binance berzi ne može se ići na withdrawl! Piše suspendovano usled navale.

Jel neko uzimao power ledger? Toliko je nahvaljen ceo projekat, cena sada ide na dole nakon ogromnog skoka, a izasao pre mesec i nesto. Dal to ima neku perspektivu da se cuva na duze.

Moguce da mu dosta skoci cena kada ga ubace na poloniex, bittrex...

Poslednja izmena:
^ Dobru priča ima Power, jedan od retkih altova u koje imam poverenja. Ako ga merkaš samo u cilju da ga preprodaš, ne bih ga čuvao na duže staze. Jer ako mu BTC sroza kurs onda nećeš imati neku veliku vajdu što je cena u dolarima skočila.

Previse mu je skocila cena i sada pada polako. Izgleda da su se mnogi za sada zaglavili sa tim novcicem. Tesko da moze da se pravi neki profit sve dok se ne stabilizuje ili dok taj tim ne izbaci neku bitnu vest. Svi ih hvale da zaista rade ozbiljnu stvar pa zato razmisljam da ga uzmem, samo je pitanje kada.

Posto sam nov, da bih kupio power ledger, trebace mi bitcoin. Ako se proceni da neki alt ima buducnost, koliko je zaista bitna trenutna cena bitcoina ako recimo hocu da udjem sa odredjenom sumom dolara u taj alt? Ili je bolje da se saceka pad bitcoina, pod pretpostavkom da pada kroz mesec dana.

Poslednja izmena:
Ja odmah da kazem da pojma nemam kako ce fjucursi utucati na cenu.Na zalost nemam tu analiticku sposobnost predvidjanja, i mislim da samo krupnije ribe od mene imaju donekle siru sliku. Ono sto je moj trading plan , to je da cekam reakciju na zonu od 50% fibbonacia koja je na mesecnom i nedeljnom nivou(vec se tu zaustavio prvobitni pad) a gde ujedno i trend linija prolazi.(vidi sliku) Mislim da je to zona gde ce uleteti nov svezi kapital. Ukoliko ga ne bude dovoljno(svezeg kapitala) , izacicu i ja i cekati priliku da dokupim BTC po nizoj ceni.Doklegod se ne desi proboj te zone, i dalje cu hodlovati.

Pogledajte prilog 242181

Btc se krece i dalje u granicama predvidivosti.Sledeci cilj je oko 20.000 pa ako probije 24.000

20.000.png

Iz teksta:https://www.rt.com/news/412747-bitcoin-cryptocurrency-blockchain-cryptokitty/

"...And that to me would be a means by which we could use the digital currencies to cancel the excessive level of credit created money which has been caused in the private debt bubbles."

To je ono što je jedan od kolega sa foruma objašnjavao. Što banke "prave" novac na osnovu kredita. Izmisle novac koji vam daju kao kredit, a vi ga posle vratite, ali naravno u relanom novcu.

Nije baš dobar primer.
Kad ti banka da kredit, ti dobiješ novac za stan, auto i sl. Oni ti ga zaista i isplate. Ti vraćaš više, na ime kamate, ali ni ti ga naravno ne stvaraš, samo ga alociraš iz jednog inputa u output, da se tako blockchainovski izrazim :)

Ako ćemo već da produbimo temu: novac koji dobiješ od banke kao kredit je nastao sa pokrićem (zlato, nafta), a novac od kamate je nastao od kredita, znači bez pokrića, pa kad taj novac bez pokrića postane kredit, pa stvori još novca bez pokrića, nastaje balon...

Evo Dragas vam je ovde sve fino objasnio

Da li postoji neki novcic koji sada kosta do 10$ a koji ima potencijal da u 2018-oj ponovi ovo sto Ltc radi? Pitam ove sto su predvideli skok Ltc, cisto za nas koji kasnimo na zurku...

Ako ćemo već da produbimo temu: novac koji dobiješ od banke kao kredit je nastao sa pokrićem (zlato, nafta), a novac od kamate je nastao od kredita, znači bez pokrića, pa kad taj novac bez pokrića postane kredit, pa stvori još novca bez pokrića, nastaje balon...
Novac od kamate je nastao radom bankarskog sistema. Pokriće je recimo utrošeno vreme službenika, koje je takođe merljiv resurs.

Voleo bih da ti kazem da ima ali cisto sumnjam da je to bas ostvarivo. Doduse, ove godine sam bio koncentrisan samo na desavanja oko ltc-a pa se nisam posvetio istrazivanju i kopanju novih bisera.

Tapatalk

Da li postoji neki novcic koji sada kosta do 10$ a koji ima potencijal da u 2018-oj ponovi ovo sto Ltc radi? Pitam ove sto su predvideli skok Ltc, cisto za nas koji kasnimo na zurku...

NEM, NEO, LISK, EOS...

Zbog male vrednosti i prevelikih spekulanata is Azije, NEM je dostupan za kupovinu na kineskom "Viberu" od skoro i skocio je preko 100%. Inace mislim na procentualni rast da li ce vrediti nekoliko 100$ to cemo videti. I za IOTU sam naisao na prognozu od 80$ pa sad...

Pitao sam te jer stvarno nisam upoznat sa tim novcicima. Bas me zanimalo kakvo misljenje imas. Ja bas i nisam toliki optimista ali nema veze, mozda se izrodi nesto iz svega toga.

Tapatalk

Šta je IOTA coina? Na Binance berzi ne može se ići na withdrawl! Piše suspendovano usled navale.

Vrlo interesantna valuta. Nema blockchaina, rudara, hakera, čkematerine, potpuno besplatni transferi. Po meni, sve što bi novac buduće generacije trebalo i da bude. Ne verujem da je dobar za špekulisanje, već je upravo to što novac i treba da bude - praktično i efikasno sredstvo plaćanja. Čak bih i ja kupio jednu kiloiotu, problem je jedino što trenutno ne može da se kupi za keš, jedino možeš da na menjačnicama da zameniš neki kripto za njega, što mi se ne radi.

Trenutno mu je skočila vrednost zato što su Microsoft i Samsung stali iza projekta, ali pada polako.

Trenutno mu je skočila vrednost zato što su Microsoft i Samsung stali iza projekta, ali pada polako.

Ta vest je objavljena poodavno (mislim još krajem novembra) i njeni efekti su se već izduvali. IOTA je tada došla do ~5,3 usd, odnosno 0,00044 btc, ali je btc onda počeo da divlja, pa se sve srozalo. Od tada se IOTA malo oporavlja kao i sve ostalo, ali je još uvek ispod 0,00030. No, osim malo presipanja para iz btc-a, cenu guraju i neke nove vesti, partnerstva, podrška, konferencije. Zanimljivo je da je suštinski još uvek u ranoj fazi razvoja, a vrednost je već jako visoko. Ukoliko uspeju da održe ritam i nastave da dokazuju koncept, mogla bi da naraste mnogo, najviše zbog toga što nema blockchain i klasično kopanje i provizije. Zvuči odlično, ali i dalje ima dosta problema (i još uvek nije decentralizovana, jer je u test fazi), pa je moguće i da se već krajem godine ili početkom sledeće ponovo uspava. Svakako koin za duži rok.

Vrh Dno