Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Da da sve znam. Nego sam pitao zašto ne može da se podigne IOTA sa Binance berze? Ako iko zna?

A ja sam je bec odavno kupio; par stotina koina.

Nego sam pitao zašto ne može da se podigne IOTA sa Binance berze? Ako iko zna?

Navodno su pustili noćas (nemam nalog, ne mogu da proverim), a prethodno blokirali zbog preopterećenja. Dešavalo je već ranije da stopiraju na zahtev samog tima. Neki kažu i da puštaju samo povremeno. Za očekivati je da u timu nisu očekivali toliko interesovanje ovako rano i da su im ljudski resursi prosto na drugim stvarima. Nagađa se i da će problemi trajati do izbacivanja novog novčanika. Za sada deluje kao da je sigurnije držati je na berzi. Inače, stopiranje nekog koina na berzama nije ništa neobično, radi to i CEX.

ETH raste danas dosta. Da li imamo neke predikcije..... Pocetsk balona ili.....

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

...mnogo likova sada direktno kupuje coine, verujem da mnogo manji procenat "ulagaca" sklapa rigove i krece sa tim....

@Saj jesi ziv

Ja ,ja , ne smem ni da pipnem tastaturu a toliko bi voleo da malo trgujem al ovo je ono sto smo cekali, e sad dokle ce bem li ga i da li vise ima sanse da se ponovi scenario od pre par godina, mnogo je ljudi uslo sa kesom

Ne pipaj nista, pokvarices ;)
Uslo je mnogo ljudi i tek ce da ulazi. Ove godine se mnogo toga izdesavalo za kriptovalute, definitivno se nikada do sada nije video ovoliki napredak. Dash je opeglao platformu pre dve godine a ostali su krenuli tek ove godine. I tek sada posle svih ovih godina vidimo koliko se svet strema za kripto. Sva bitna imena ulecu, svi jaci novcici su isplivali, banke ulecu, tehnologija se razvija. Onako, lepo je videti da je taj ceo skok zasnovan na necemu, da nije samo pumpanje i hajpovanje. 2013-te sam pricao da je ovo moguce i ovo sam cekao ali je ocigledno bilo prerano i posle peha sa gox-om sve je stalo. Ovo je sada stvarno zlatno vreme kriptovaluta.
Na duze staze, ovo je samo pocetak. Zao mi je sto vecina ljudi nije bila dovoljno strpljiva da sacuva novcice ali ima ih. Samo neka se sve razvija. Ja sam mozda jedan od retkih koje sama tehnologija razvija i ko stvarno veruje u celu pricu a ne samo da jurim lovu.
Docekacemo jednog dana da i ovde placamo kriptom. Ja cu rado ugraditi cip u ruku, ono sto sam pricao i pre par godina.
Zao mi je samo sto drzava i dalje nema sluha da smanji globu malo na unos novca. Da su stavili 10% mislim da se niko ne bi razmisljao.

Ne pipaj nista, pokvarices ;)
Uslo je mnogo ljudi i tek ce da ulazi. Ove godine se mnogo toga izdesavalo za kriptovalute, definitivno se nikada do sada nije video ovoliki napredak. Dash je opeglao platformu pre dve godine a ostali su krenuli tek ove godine. I tek sada posle svih ovih godina vidimo koliko se svet strema za kripto. Sva bitna imena ulecu, svi jaci novcici su isplivali, banke ulecu, tehnologija se razvija. Onako, lepo je videti da je taj ceo skok zasnovan na necemu, da nije samo pumpanje i hajpovanje. 2013-te sam pricao da je ovo moguce i ovo sam cekao ali je ocigledno bilo prerano i posle peha sa gox-om sve je stalo. Ovo je sada stvarno zlatno vreme kriptovaluta.
Na duze staze, ovo je samo pocetak. Zao mi je sto vecina ljudi nije bila dovoljno strpljiva da sacuva novcice ali ima ih. Samo neka se sve razvija. Ja sam mozda jedan od retkih koje sama tehnologija razvija i ko stvarno veruje u celu pricu a ne samo da jurim lovu.
Docekacemo jednog dana da i ovde placamo kriptom. Ja cu rado ugraditi cip u ruku, ono sto sam pricao i pre par godina.
Zao mi je samo sto drzava i dalje nema sluha da smanji globu malo na unos novca. Da su stavili 10% mislim da se niko ne bi razmisljao.

Boli ljude-svet Q za kripto, zanima ih zarada...

Vecinu da, neke ne.

Jes, ima par dobrih vila :p ....

Nisu ni lose vestice oni koji su iz spekulativnog razloga usli.

Samo da ne ispadne da moze da se trosi na neke ingame gluposti, kozmetiku itd. ili samo na njihovom store-u.

Najverovatnije je hvalio bitcoin i pokusao da dokaze kako je pravi novac truba. Ali kada malo bolje razmislis, mnogi dizu kriptovalute u nebesa, a u isto vreme uporedjuju ih sa dolarom. Evo sada recimo da prsne berza i da cena bitcoinu ode na 100 dolara, pa njih 99.99% bi siznulo jer kriptovalute posmatraju kroz dolar. Jedino bi ok bili oni koji su vec izvukli dovoljno novca na racun, oni koji nisu izgubili puno i poneki entuzijazista.

Ja ovo sa kriptovalutama dozivljavam kao zanimljivu igru u kojoj moze i da se zaradi jer uvek ima lakomih ljudi.

Nicehash nudi 100 BTC onome ko im pomogne da kontaktiraju hakere koji su pokrali 4700 BTC. Eto vam ako ste u tim krugovima šansa da zaradite 1,6 miliona dolara :)

Ja, sasvim suprotno, smatram da je skok upravo zasnovan samo na pumpanju i hajpovanju i da pravog napretka nije bilo uopšte. BTC je već osam godina star, da je dete do sad bi znao da čita, piše i računa, a on još uvek ne zna da ne jede sline i ne piša u krevet. BitCoin protokol ne skalira uopšte, za jednu transakciju danas treba fee od 20 dolara i 10 minuta čekanja. Ako ne želiš da platiš toliko i hteo bi razumni fee od 3 dolara, čekaćeš 24 sata na transakciju! Bezbednost je i dalje nikakva, hakeri i dalje žare i pale, prevara koliko hoćeš. Cena divlja, a nijedna dečja bolest nije preležana, ukratko - ovo NE RADI!

I tu pobornici trube kako će to sve jednog dana biti rešeno i sve će to funkcionisati, većinu je naprosto zaslepela pohlepa. Drugi su i svesni da ne radi, ali misle da će na vreme sve to zavaliti drugoj budali i izaći sa punim džepovima.

Treba ovde ozbiljnog posla da se napravi stabilna, standardizovana i sigurna finansijska platforma, ali dok cena skače, svi zadovoljno trljaju ruke i guraju probleme pod tepih. Tek nakon sloma cena će se neko ozbiljno potruditi i da napravi nešto ljudski, samo je pitanje koliko će interesovanja biti onda.

• Like
Reagovanja: MPM
Mene ne brine toliko fee i vreme čekanja obavljanja transakcije, kapiram da to može da se reguliše. Više me brine što je dobar deo BTC-a van opticaja, nešto je razbacano po neaktivnim walletima, a nešto je zaplenjeno. Pre neki dan je bila vest da je Bugarska zaplenila određenu sumu u bitkoinu koja je dovoljna da otplati petinu spoljnog duga. Pre neku godinu je FBI zaplenio izvesnu količinu kada je pao Silk Road. Zanima me samo koliki je procenat BTC-a koji nije aktivan jer bi potencijalno ubacivanje u opticaj i prodaja drastično uticalo na cenu i tržište.

Pre neku godinu je FBI zaplenio izvesnu količinu kada je pao Silk Road. Zanima me samo koliki je procenat BTC-a koji nije aktivan jer bi potencijalno ubacivanje u opticaj i prodaja drastično uticalo na cenu i tržište.
Bila je vest da su zaplenjeni btc prodati na licitacijia kupac je bio Roger Ver.

Neke je zaslepela pohlepa neke je zaslepela zavist/ljubomora.

koji je najbolji android ili online wallet, na kome je moguce i kupovati kriptovalute?

Ja, sasvim suprotno, smatram da je skok upravo zasnovan samo na pumpanju i hajpovanju i da pravog napretka nije bilo uopšte. BTC je već osam godina star, da je dete do sad bi znao da čita, piše i računa, a on još uvek ne zna da ne jede sline i ne piša u krevet. BitCoin protokol ne skalira uopšte, za jednu transakciju danas treba fee od 20 dolara i 10 minuta čekanja. Ako ne želiš da platiš toliko i hteo bi razumni fee od 3 dolara, čekaćeš 24 sata na transakciju! Bezbednost je i dalje nikakva, hakeri i dalje žare i pale, prevara koliko hoćeš. Cena divlja, a nijedna dečja bolest nije preležana, ukratko - ovo NE RADI!

I tu pobornici trube kako će to sve jednog dana biti rešeno i sve će to funkcionisati, većinu je naprosto zaslepela pohlepa. Drugi su i svesni da ne radi, ali misle da će na vreme sve to zavaliti drugoj budali i izaći sa punim džepovima.

Treba ovde ozbiljnog posla da se napravi stabilna, standardizovana i sigurna finansijska platforma, ali dok cena skače, svi zadovoljno trljaju ruke i guraju probleme pod tepih. Tek nakon sloma cena će se neko ozbiljno potruditi i da napravi nešto ljudski, samo je pitanje koliko će interesovanja biti onda.

Nisi u pravu. Kada dodje leto i dodju nasi gastarbajteri iz inostranstva sta se desava sa kursevima po menjacnicama? Ostaje isti ili cene deviza padaju? Zasto? Zato sto ulazi mnogo deviza na domace trziste. Sta radi NBS kada hoce da obori cenu deviza? Proda vecu kolicinu deviza . . . dakle tada cena ide dole. Cenu diktira trziste - sto je veca potraznja za necim veca je i cena,sto vise ima necega na trzistu tj manja je potraznja to je cena manja. Ovo smo razjasnili a sto se tice hakovanja. A zar je novac u bankama siguran ili i dalje upadaju lopovi i kradu? Hakeri hakuju racune korisnika i racune banaka i kraju? Naravno,uvek bilo i bice,dok je ljudi dotle ce biti i onih koji hoce na laksi nacin da dodju do novca i zarade.

da, samo ako ti iz banke ukradu pare, dobićeš ih nazad.. a ovde ako ti hakuu menjačnicu gde držiš coine/lovu dobiješ nešto drugo, ali da cenu diktira tržište to je opšte poznata stvar
@morbius ma džabe pišeš, još će moderator da ti obriše post da bi ispao da je pravu

Kreces da budes naporan iskreno. Ja nisam ni jedan post obrisao zadnjih 20 dana.
Poslednje upozorenje !
Iznesite svoje misljenje, recite da neko nije upravu, recite da nemam pojma, da lupam gluposti ,ok sve, ja se ne ljitm, ali to da cu ja da izbrisem post da bi bio u pravu ,sad si reko i vise ne.

Poslednja izmena:
Neke je zaslepela pohlepa neke je zaslepela zavist/ljubomora.

Da, standardni odgovor, ja sam super uspešan, a vi ste zavidni. To što sam zaradio novac na ovome govori da sam u pravu, nikakvi problemi ne postoje, ja sam prosto genije.

Finansijski uspeh ne znači da si u pravu. I Trump veruje da je zbog svog uspeha genije iako bukvalno ne može da sastavi složenu rečenicu i konstantno greši u spelovanju prostih reči kao što su "tap", "peace" ili čak "too".

Moja kinta dolazi sa druge strane i kripto me zanima samo kao koncept. Ako hoćeš tehničku diskusiju, može. Ali poštedi me one-linera, genije.

Ne nego je standardan odgovor na: Vecina je slepa od pohlepe. Na takvu konstatciju dobijas takav odgovor.
Postedi nas takvih izjava i ja cu tebe ovakvih.

Nazad
Vrh Dno