Šta je novo?

kratak utisak XFI Titanium :)

Imam pitanje sto se tice ove kartice posto se radi o PCIe varijanti...
Svi obicni PCI slotovi u kompu su mi zauzeti osim ovog malog PCIe_x1 slota :wall:
medjutim kada sam otisao na sajt proizvodjaca pisalo je da kartica podrzava i PCIe (x1,x4,x8,x16) a kolko ja znam to su oni veci slotovi, za, na primer graficku kartu...
Imam Asus p5k koja podrzava crossfire tako da mi je drugi slot za PCIe_x4 ostao upraznjen...da li ja mogu u taj slot da ubodem ovu karticu?

Da li ovo znaci da Audiotrak ne radi pod Vistom?

A XFi Titanium ne radi pod 32-bit XP-om? link:
http://us.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=17927&nav=3

Molim vas da mi potvrdite. U jednoj drugoj temi takodje iscekujem odgovor vezano za neke kartice i njihov rad pod razlicitim Windowsima:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=192814

Nije valjda da cu zbog neke kartice morati da se drzim odredjenog Windowsa?

Pa lepo pise:

Microsoft® Windows Vista® + Service Pack 1 or Windows® XP (x64, Service Pack 2 or Media Center Edition)

Imam pitanje sto se tice ove kartice posto se radi o PCIe varijanti...
Svi obicni PCI slotovi u kompu su mi zauzeti osim ovog malog PCIe_x1 slota :wall:
medjutim kada sam otisao na sajt proizvodjaca pisalo je da kartica podrzava i PCIe (x1,x4,x8,x16) a kolko ja znam to su oni veci slotovi, za, na primer graficku kartu...
Imam Asus p5k koja podrzava crossfire tako da mi je drugi slot za PCIe_x4 ostao upraznjen...da li ja mogu u taj slot da ubodem ovu karticu?

To su fizicki slotovi (x1,x4,x8,x16). Radice ti u bilo kojem od tih. Ubodi u onaj x1 i uzivaj.

Да ли осим јачег сигнала на излазу (што не мора увек да буде добро јер може да доведе до клипинга у остатку система), трешења прозора (тешко да доприноси квалитету слушања) и поређења са Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio који је обичан препакован стари Audigy, постоји неки начин да сазнамо како та картица стварно ради у односу на рецимо X-Fi Xtreme Music?
Шта је то толико револуционарно промењено у односу на већи квалитет аудиофилског слушања?
Chosen by professional gamers, the PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium sound card delivers the ultimate PC gaming audio experience. You'll hear realistic EAX 5 sound effects and 3D positional audio so accurate you can locate enemies by mere sound alone - even over ordinary headphones. Plus, get unbeatable performance in your games with hardware accelerated audio

Ама баш ништа.
EAX 5 sound effects и слична DSP упропашћавања звука не спадају у Hi-Fi, напротив, као уосталом ни слушање на десктоп звучницима.

Poslednja izmena:
Audiotrak Prodigy HD2 je ZLO kartica za stereo naravno. Za te pare tesko da cete naci nesto bolje. Ubacite u nju BurrBrown OPA2134PA i zavrsili ste sav moding. Neki Rusi cak menjaju i kondenzatore, naravno Sanyo Oscon na digitalnom delu (2 kom) i Rubycon (BlackGate) na ostalim delovima, sto ce vas izaci jos dodatnih 150$ ali od tog nema nista bolje sve do par hiljada $.
Mogu i Nihocon da se ubace koji su isto jako dobri za audio deo.
Inace moz da se zameni BIOS na kartici pa onda imate moucnost da stavljate najnovije VIA drajvere za taj Envy24 chip.

AD826 је знатно бољи OP amp од BurrBrown OPA2134PA (оба сам стављао у CD плејер, а пробао сам још и неке друге - ОР37, NE5535, RC4560, итд.).
OPA2134PA је једва нешто бољи од RC4560, а NE5535 је бољи од њега. OP37 утеран у класу А ради боље од свих њих, осим AD826.
Такође треба променити кондензаторе за компензацију OP amp-ова.
Да "od tog nema nista bolje sve do par hiljada $" је врло неодмерена изјава јер се за тај новац може направити врхунско регулисано напајање ниске импедансе и то у Feed Forward Floating варијанти, уградити DC servo feedback кола /тј. избацити све кондензаторе из аналогне сигналне линије/, извести све у класи А, за све кондензаторе ниских вредности ставити стирофлексе, итд. и да вам остане 3/4 наведене суме новца.

Poslednja izmena:
Такође треба променити кондензаторе за компензацију OP amp-ова.
Да "od tog nema nista bolje sve do par hiljada $" је врло неодмерена изјава јер се за тај новац може направити врхунско регулисано напајање ниске импедансе и то у Feed Forward Floating варијанти, уградити DC servo feedback кола /тј. избацити све кондензаторе из аналогне сигналне линије/, извести све у класи А, за све кондензаторе ниских вредности ставити стирофлексе, итд. и да вам остане 3/4 наведене суме новца.
Sve to stoji, ali ko ce to prepraviti obicnom smrtniku koji nikad nije uzeo lemilicu u ruke, a da mu se (smrtniku) isplati?

Taman odlucim da zamenim matori Audugy 1 sa Titainumkom a ono nigde ih ni za lek nema, jos mi covek kaze da je Creative zatvorio predstavnistvo za Evropu, te da se ne zna kad ce ih biti.

Ima li neko mozda info gde se moze nabaviti.

Znaci vec mesec ipo pokusavam da kupim i corak, nigde je nema, svi kazu za 2-3 nedelje.
Pocinjem da verujem da je vise nece ni biti, a neku alternativu i ne vidim.
Poz.

a sta fali gameru? ako ne mora pcie
ostalo sve isto radi :)

a sta fali gameru? ako ne mora pcie
ostalo sve isto radi :)

Kad vec pucam kintu bice Titan, jga kod nas uvek nesto fali, prvo nema Viewsonic monitora sad ovo.

Inace u pyramidu imaju onu giga mega fatal varijantu od ~180evrica pa ko bas ima da se ispruzi.

Poslednja izmena:
I ja koliko znam, osim interfejsa sve ostalo je isto. Ili gresim?

Npr. Meni bi vise odgovarao Gamer zato sto mi je PCI slot na dnu ploce, a PCIe slot odmah ispod graficke...

I ja koliko znam, osim interfejsa sve ostalo je isto. Ili gresim?

Npr. Meni bi vise odgovarao Gamer zato sto mi je PCI slot na dnu ploce, a PCIe slot odmah ispod graficke...

Razlika je u u dolby digital i dts licencama kao i front panel konektoru sto je meni dosta bitno.
Takodje kad vec dajem pare ne bih se kockao hoce li mi kartica pucketati/zujati, sto PCI verzija u nekim okolnostima radi.

Da je neka veca razlika u ceni (Gamer/Titanium) od 200dinzdi (u Atomu) pa i da razmislim, ovako cu ipak sacekati da se rese nebuloze oko Creative predstavnistva za Evropu.

Poslednja izmena:
Šta beše konkretno problem sa Titanijumom i front panelom (ako se misli na običan front na kućištu)? Evo, sveža instalacija W7, samo stavljen onaj WebUpdate sa Creative sajta i rade prednji konektori bez ikakvih čačkanja i podešavanja.

i titanium i gamer imaju onaj standardni front panel konektor, intel hd audio, skuplje verzije imanju neki creative konektor koji mora da se budzi
a dolbi licence su 5evra na creative sajtu :) tako da je jedina razlika pci vs pcie

Razlika je u u dolby digital i dts licencama kao i front panel konektoru sto je meni dosta bitno.
Takodje kad vec dajem pare ne bih se kockao hoce li mi kartica pucketati/zujati, sto PCI verzija u nekim okolnostima radi.

Da je neka veca razlika u ceni (Gamer/Titanium) od 200dinzdi (u Atomu) pa i da razmislim, ovako cu ipak sacekati da se rese nebuloze oko Creative predstavnistva za Evropu.

A kada ce se resiti, ima li kakvih najava, posto bi je uzeo, a vec mesec ipo dana je nema?

Radi li nekom Titanium sa Leadtek-ovim Tv tunerom ?
Stigao mi jutros fataliti pro iz Amerike. Pre toga mi je audigy 2 bio povezan sa leatek-om preko audio kablica. Ovaj titanium nema taj Aux-in. Ne znam kako da dobijem zvuk sa tv tunera.

Koristim ja Titanium i leadtek tv,trebas napraviti mali kabel pa iz line out-a u line in na titanium,jedino tako :wave:

Kasnim sa odgovorom ali:

1. DTS i DDL rade odlično na Gamer-u, licenca je par dolara
2. front panel radi ok, ne znam tačno na šta si mislio
3. pucketanja nema.

Nabavio titanium preko bench oglasa, i nema greske. Puno bolji zvuk nego matori Audigy.

kolko je bolja ta titanium od ove Supreme FX II sto imam na ploci ?:p

Sednes u Punta, provozas ga i onda sednes u BMW i vidis sta je pravi dozivljaj :p

Sala mala, ja sam takvu istu zamenio sa titaniumom i na z5500 nema teorije da se poredi koliko je bolji titanium.

Poslednja izmena:
pa nije valjda ova moja toliko losha :( :smoke:

Ne mozes da poredis tu i X-Fi. Ta SUpreme je nista drugo do integrusa na posebnoj plocici dok je X-Fi prava mlatimudijalna zvucna karta.

z5500,3godine stari,sabijaju i dalje :)

Nazad
Vrh Dno