Šta je novo?

kratak utisak XFI Titanium :)

dobro. a nesto malo ozbiljnije? da li Asus ima nesto kao Crystalizer kod Creative-a? kod mp3 muzike ta zezalica dosta znaci.

Pazi iako koristim titanium karticu, mogu ti reci da je crystalizer tesko njesra, ne znam kakvu muziku slusas ali za rock, hard rock, metal, jazz ova stvar nicemu ne sluzi. E sad, mozda za house, RnB i takvu vrstu muzike sa prenaglasenim basevima mozda i dobro dodje al na to ce ti neko drugi odgovoriti. Titanium kartica za pc zvucnike ti je stvarno ekstra izbor i tu nema dileme.

slusam stvarno sve osim Pink-ovaca :) od klasinke do progressive. do sad sam korisito XtremeAudio i taj Crystalizer mi je uvek bio na nekih 40-50%. dosta bolje mi zvuci tako, zato pitam da li Asus ima nesto slicno.

Ima asus nesto slicno - ekvilajzer :)
Namesti eq da lici na slovo U i to ce liciti na crystalizer -x-fija...

D1 bi trebao biti bolji od Titaniuma. Posle nezgodnog iskustva sa Titaniumom, veruj mi da nikad vise necu kupiti Creative zvucnu :)

Ima asus nesto slicno - ekvilajzer :)
Namesti eq da lici na slovo U i to ce liciti na crystalizer -x-fija...
ali U eq + crystalizer...
ok. znaci odgovor je - nema. sto se mene tice, veliki minus za Asus.

Cemu to uopste sluzi? :) Ali realno.

realno daje bolju definiciju svih zvukova. bas ih "kristalise".

Znaci, na MP3 fajl od 320 kbps dodaje spektar koji je kompresijom nestao? Sumnjam :)

bas je za to i napravljen.

Kako vam izgleda ovaj moj mp3 fajl u graph edit-u....

Imam X-FI Titanium i Z-5500+ foobar 2.1 za muziku....Zeleo bih da dobijem najkvalitetniju reprodukciju zvuka na hardveru koji posedujem....

Poslednja izmena:
Ima li smisla menjati Audigy2 ZS za X-fi titanijum karticu???

Pa i ne bas, taj audigy i dan danas radi posao kako valja, ja ga iskreno ne bih menjao. Koje zvucnike posedujes?

imam: creativ inspire t7900 i prezadovoljan sam sa Audigy 2 ZS, zvucnike ne bih menjao nego me interesuje da li bih primetio ikakvu razliku izmedju Audigy 2ZS i XFI titanium ?

Pa i ne bas, taj audigy i dan danas radi posao kako valja, ja ga iskreno ne bih menjao. Koje zvucnike posedujes?

Ima, ako nista bar zbog drivera. mada je karta dosta bolja od audigy 2 serije.

Ima li smisla menjati Audigy2 ZS za X-fi titanijum karticu???

Kao covek koji je, prakticno, to i uradio (doduse, ne bas sa ZS-a direktno na Titanium... vec sa ZS-a na XtremeMusic, pa potom na Titanium)... rekao bih ti - ne.
Razlika izmedju ovog sada Titanium-a i onog XtremeMusic-a je prakticno samo sto je jedna PCIe, a druga PCI... a prelaskom sa ZS-a na XM nisam dobio (prakticno... i bukvalno) nista. OK, bio je EAX 5.0... i to je to. A to bas i nije "opipljivo".

Nisam ja nikakva sluhista ili pak expert, pa govorim iz tog ugla... zaista nikakvu razliku nisam primetio. A Audigy2 ZS je jedna izuzetna zvucna karta.

Nema na cemu... ja to iskreno, jer mi je zaista takav utisak bio nakon prelaska sa Audigy-a 2 na X-Fi seriju :)

A i dalje me drzi takav utisak, nakon toliko godina :D

Gledam sada da pazarim ovu karticu. Konkretno me zanima koja je razlika izmedju ove i pro verzije. Da li se isplati uzei pro verziju. Drugar je kupo HD verziju koja je bas skupa, a koliko sam video nema opticki izlaz.

Nema razlike, jedino sto je pro oklopljena.

Oklop (AKA sexy look ;)) i onaj budjavi X-RAM... that is all.

Imam kombinaciju Creative Titanium Fatality i Z-5500. Sve je to funkcionisalo besprekorno dok nisam presao na Windows 10. Sada random (jednom nedeljno do dva puta) driveri puknu sami od sebe i zvuk pocne da krci samo tako i da se jeeeedva cuje. Reinstalacija drivera rijesi problema ali kao sto rekoh, bar dva puta nedeljno se ovo desava. Vidjeh na siteu da ima driver za win10, reko super rijesice ovo problem ali dzaba...

Nazad
Vrh Dno