Šta je novo?

kratak utisak XFI Titanium :)

Hteo bih da uzmem pomenutu karticu, ali kada sam gledao na netu u ovim nasim komp. prodavnicama ima da se kupi:
Sound Blaster X-Fi Titanium PCIe
Sound Blaster X-Fi Titanium PCIe bulk
Moze li mi neko objasniti koja je razlika posto mi ocajnicki treba nova zvucna, oce integrisani Realtek da pucketa vise nego sto treba :smash:
Bulk je kartica u kesici, ovo prvo je retail, kutija i sve ostalo.
Ja bih uzeo jeftiniju.:)

Ovako, uzeo sam Titanium Fatality Pro seriju za 90e, instalirao na win7 64bit, instalacija je prosla glatko i zvuk je nenadmasivo bolji od integruse. Zanima me koja je razlika izmedju ove moje i 'obicne' Titanium kartice?

Oklop ;)
Onaj sexy oklop... to je sve :D

To i eventualno kutija (ako si kupio retail verziju), u kojoj imas dva parceta papira :p

Pih :) Ja rekao ovo neka kung-fu karate varijanta titanium kartice :). Imam ta dva parceta papira i plus cd!!! hahahaa :)

Ah, kud se desi CD da zaboravim, pobogu!!! :D:D:D
E, a znas sta sam jos zaboravio... jedinu (pravu) razliku izmedju ove dve verzije (da ipak ne racunamo oklop :p) - imas dodatnih 64MB X-RAM-a na karti :smoke:

Toga na "obicnom" Titanium-u nema... a inace je jako bitno i prosto ne znas kako si dosad ziveo bez istog :p

P.S. Cak ni ona ultimativna Champion verzija nije "kung-fu karate" specijalis :d... jedina razlika izmedju nje i Pro verzije je u onom dodatnom 5.25" bay-u :)

Ne znam za "obicnu" ali ovoj mojoj Fatality svijetli X-Fi logo u mraku :d

Na "obicnoj" nema sta da sija :p

^ Ima, plavetnilo Windows BSOD ekrana :D

Hocu da probam 'obicnu' Titanium kod mene na kompu pa ne znam jel treba sad da brisem drajvere od ove pro verzije ili su isti drajveri?

Instalirao nove drajvere na kraju, stare nisam ni brisao, u zvuku izmedju fatal1ty pro serije i ove 'obicne' titanium ne primecujem ama nikakvu razliku...

Sutra cu da Music, al ne znam da li je ta extreme verzija pa cu i to da cujem. Jos samo Emu i M-Audio posle toga da cujem pa cu videti koje ce mi na kraju najvise odgovarati za ove solo zvucnike.

^ Ima, plavetnilo Windows BSOD ekrana :D
Nije valjda da ti i dalje mucis muku sa tim drajverima? :)
Pa dokle, covece, aman... dokle? :D:D:D

2 SOad:
Isti su drajveri za sve karte iz Titanium serije... od "obicne" do one "sampionske" :p
Samo bocnes drugu i to je to... sto si i sam utvrdio ;)

A sto se zvuka tice - tek tu razlike nema, kao sto rekoh... sve to isto. Aj' to, nego sto - uveren sam u to - nema nikakve razlike u zvuku ni izmedju Titanium i one prethodne serije (samo X-Fi u nazivu... ono gde je bio legendarni XtremeMusic).
Titanium serija je u sustini potpuno isto to - samo u PCIe pakovanju.

govorite o ovoj kartici ili je neka druga u pitanju?

Planiram da malo sredim komp pa uz napajanje i grafiku ide i zvucna karta a ova mi prema misljenjima iz teme zvuci kao dobra kupovina.

Ta, upravo ;)

To je ona najosnovnija verzija... a pod tim podrazumevamo - sasvim dovoljna, nicim osakacena. A povoljna cena :smoke:

Izgleda da je tu verziju najpovoljnije uzeti, ona fatal1ty nista novo ne donosi, jos ako nadjes polovnu za male pare super!

... kako nista - a 64MB X-RAM memorije, to si zaboravio? :p
A sexy oklop? :p
A X-Fi logo koji sija u mraku? :D:D:D

Ufff na to sam potpuno zaboravio :) Jes 40-50e skuplja u radnji al ces dobiti oklop, ram i svetleci logo! Evo kod mene svetli i kroz zatvorenu stranu kucista :)

haha dobro dobro, prezivjecu bez light show-a i oklopa :) jedino tih 64MB x-ram koje vjerovatno nikada necu ni primijetiti :p Ili su oni t00liko bitni?

Ps. Gdje naci ovu karticu ovih dana? Pominjao je neko bulk pakovanje tj. samo kesica :)

Ja procita dosta pozitivnih komentara na racun ove kartica.:)

Ajde ako ima medju vama malo ozbiljnijih Hi-Fi poznavaoca,da mi prenese utiske kako se ponasa sa Flac formatom spojenom na Hi-Fi sistem,ako neko tako slusa. :D

Posto sam uspeo da prodam Emu 1212,idijot na kvadrat,.......pa sada veoma zalim,trazim zvucnu malo pristojniju u klasi cena.

Da li neko ima iskustva sa eksternim usb karicama sa miksetom,tipa Alesis ili slicno??

Hvala unapred.Pozdrav

Nije ova kartica za Hi-Fi bas, barem po mom misljenju, mislim da nijedna X-Fi nije za jedan Hi-Fi sistem.

Nisam imao priliku da cujem ni jedan X-fi model,slusao sam Asus Xonar Dx neko vreme,nista posebno,i dugo sam imao Emu,i ne znam sta mi bi da ga prodam.... :wall:

X-Fi su ti kartice za gaming i slusalnje na pc zvucnicima uglavnom...nista vise

Taj oklop je valjda stiti od stetnih uticija ostalih kartica. Negde sam citao o tome, samo ne mogu da se setim gde.

Poslednja izmena:
Ne znam sta se kod burazera stetno desilo od dual slot 5850 koja duva ravno u obicnu titanium i prethodne dual slot 4870 i to vec 2 godine koliko mu je titanium u kompu...:)

jel neko uporedjivao Titanium i Asus D1? koju predlazete od ove dve?

Od Creative-a - samo stikere za kuciste.

Vrh Dno