Šta je novo?

kratak utisak XFI Titanium :)

Ja imam EMU0404 u kutiji koja skuplja prasinu, Audigy 4 u kompu i nesto se neckam da li da zamenim Audigy 4 sa X-Fi Titanuimom... Ne znam kolika je razila u kvalitetu zvuka izmedju Audigy 4 i X-Fi Titanium.

Ja imam EMU0404 u kutiji koja skuplja prasinu, Audigy 4 u kompu i nesto se neckam da li da zamenim Audigy 4 sa X-Fi Titanuimom... Ne znam kolika je razila u kvalitetu zvuka izmedju Audigy 4 i X-Fi Titanium.

To i mene zanima, dal vredi zameniti matori Audigy 1 platinum za Titana.

Audigy 1 za Titanium - vredi. Audigy 4 ako su u pitanju i igre, zeli se DDL i DTS-C, opet vredi.

Hehe, a ti stvarno verujes da je isti dozivljaj na posebnoj zvucnoj koja ima kvalitetnije dosta delove i integrisanoj max 5e vrednoj zvucnoj?
Nisi shvatio o cemu pricam.Ako je Realtek mogao da plati licencu,moci ce i ostali proizvodjaci.

Pa mozda, a mozda je to neki vid saradnje. Azuentech ima X-Fi cip, dati nekome software za debeo novac nije frka ako su sigurni da ipak nece biti isto.

verovatno je nema sobzirom da je i izrada i chip isti/veoma slican. Imas mod da prebacis tu tvoju kartu u X-Fi i dobijes sve sto X-Fi ima komplet sa svim EAX-ima i cudima. Evo ja sam posle XtremeMusic sad stavio Audigy 2 NX i sjajno svira, ja bi reko da je isto, al verovatno bih pogresio sobzirom da nemam nekih zvucnika na kojim bi cuo neke detalje. Mislim tu na stereo zvucnike od 400+ evra (bez pojacala)...

Ono sto znam je da i na ovoj i na xtrememusic karti opseg i odziv odlican. Prosto i kad je sve utisano cuje se i bas i srednji i sub. Igrao sam se pa prebacivao na ALC888 - dupe i oko, al bukvalno.
:wave:

Koji mod? Daj link!
Meni bi X-Fi odgovarao zbog toga sto nije PCI :) taman bih mogao da zabodem i EMU u plocu. HI-FI na EMU, 5.1 na X-FI.

Poslednja izmena:
Pa mozda, a mozda je to neki vid saradnje. Azuentech ima X-Fi cip, dati nekome software za debeo novac nije frka ako su sigurni da ipak nece biti isto.
Pa teoretski sami efekti bi trebali da budu isti.Secas se frke da EAX ne funkcionise u Visti, pa pravljenje Alchemy fazona i OpenAL api-ja... EAX je cisto softverska stvar kojoj sam cip samo pomaze.Nesto poput dekodiranja HD-a na modernim grafickim karticama.Mane Realteka su opterecenja procesora,jer je sam cip preslab pa ce procesor morati da radi pozicioniranje i efekte,zatim manji broj kanala,tj. zvukova koje moze da procesira u isto vreme.Naravno kvalitet izlaza i ostalo se podrazumeva,pricam samo o EAX-u.E sad,bilo bi interesanto videti EAX na nekoj kartici sa VIA envy24 cipom i kvalitetnim DAC-ovima pa da vidimo sta bi bilo.

A to sam i ja nasao ali nisam bio siguran da li je to to.

EAX nije softwerska stvar, bar ne u potpunosti. Jos od prvog blastera EAX efekti su potpuno hardwerski, real-time. Implementacija za koriscenje doticnih je softwerska. Kako mislis da je win 3.11 na AWE 64 gold i 386 CPU odradjivao softwerski real-time reverb, echo ili bilo sta drugo? :)
Rekoh da je softverski ali hardverski asistiran:)

Pa MP3 bolje zvuci na XFi nego na M-Audio ili EMU karticama.;)
Naravno da flac bolje zvuci, ne pricam o tome.:trust:
Tek bi bio fasciniran sa M-Audio 2496 ili nekom slicno stereo karticom.;)

:D Jao otkud ti to... i najslabiji E-MU jede bilo koju drugu Creative consumer karticu po pitanju bilo cega, samo treba instalirati Patch mix koji ne vrsi glupi resample na 44.1khz nego onaj stariji koji prepoznaje source i na osnovu toga pusta fajlove, a sto se tice M-AUDIA...to je jad i beda. Elem, od kucne kartice ne postoji nista bolje od Audiotrack Prodigy-ja.

:D Jao otkud ti to... i najslabiji E-MU jede bilo koju drugu Creative consumer karticu po pitanju bilo cega, samo treba instalirati Patch mix koji ne vrsi glupi resample na 44.1khz nego onaj stariji koji prepoznaje source i na osnovu toga pusta fajlove, a sto se tice M-AUDIA...to je jad i beda. Elem, od kucne kartice ne postoji nista bolje od Audiotrack Prodigy-ja.
Sto je m audio jad i beda?:trust:
Koji audiotrak prodigy? 7.1 HiFi, HD2 Gold? Za ovu drugu se prica da je vrh kartica ali je nema kod nas.

Sto je m audio jad i beda?:trust:
Koji audiotrak prodigy? 7.1 HiFi, HD2 Gold? Za ovu drugu se prica da je vrh kartica ali je nema kod nas.

Meni svaki playback a i svaki snimak sa M-Audio karticom (bilo koji modelom) zvuci nevidjeno hladno, bas onako elektronski sa izuzetno nenaglasenim detaljima. A sto se tice Audiotrak prodigy-ja mislim na HD2 (ima je user Paopao) uspeli su da nadje... i Onkyo SE200 tim modelom.

Audiotrak Prodigy HD2 je ZLO kartica za stereo naravno. Za te pare tesko da cete naci nesto bolje. Ubacite u nju BurrBrown OPA2134PA i zavrsili ste sav moding. Neki Rusi cak menjaju i kondenzatore, naravno Sanyo Oscon na digitalnom delu (2 kom) i Rubycon (BlackGate) na ostalim delovima, sto ce vas izaci jos dodatnih 150$ ali od tog nema nista bolje sve do par hiljada $.
Mogu i Nihocon da se ubace koji su isto jako dobri za audio deo.
Inace moz da se zameni BIOS na kartici pa onda imate moucnost da stavljate najnovije VIA drajvere za taj Envy24 chip.

A to sam i ja nasao ali nisam bio siguran da li je to to.

Kasnim, verovatno si vec bio na ovom forumu...
http://www.driverheaven.net/youp-pax-drivers/

...a sto se tice M-AUDIA...to je jad i beda...

Ovo je prvi negativan komentar koji sam procitao u vezi M-Audia. Konkretno sam zagrejan za Audiophile 2496 koji sam planirao da kupim na slepo, ili bolje receno "na gluvo". Kako bre sad jad i beda, pokolebao si me...

Audiotrak Prodigy HD2 je ZLO kartica za stereo naravno. Za te pare tesko da cete naci nesto bolje. Ubacite u nju BurrBrown OPA2134PA i zavrsili ste sav moding. Neki Rusi cak menjaju i kondenzatore, naravno Sanyo Oscon na digitalnom delu (2 kom) i Rubycon (BlackGate) na ostalim delovima, sto ce vas izaci jos dodatnih 150$ ali od tog nema nista bolje sve do par hiljada $.
Mogu i Nihocon da se ubace koji su isto jako dobri za audio deo.
Inace moz da se zameni BIOS na kartici pa onda imate moucnost da stavljate najnovije VIA drajvere za taj Envy24 chip.

Nabavio si je preko? Za koje novce ako nije tajna. Nema te kartice kod nas, prava steta...

Poslednja izmena:
a ***, tebi je i canon DSLR pravio lose fotke. Tebi ako sve nije automatski nasarano odma ne valja. :S: (NHF)

Nije samo meni pravio lose fotke, ima jos par hiljada mojih istomisljenika ;) a sto se tice Audiotracka procitaj sta je napisao Paopao, btw...covek moze vecini sa foruma da odrzi par predavanja o hardveru i softveru i sigurno zna o cemu prica.

Mitarus@

Cuo sam 4 M-Audia na delu, ja je ne bi uzimao nikako, ali ako volis zvuk sa ovlas dinamikom onda je to prava kartica za tebe, mislim sve ce se ovo svesti na prepucavanje kao u threadu o WIN 7 ali *** meni to tako zvuci, sto se mene tice ili Audiotrack Prodigy HD2 ili E-MU 1212m (koji licno posedujem).

Poslednja izmena:
Nabavio si je preko? Za koje novce ako nije tajna. Nema te kartice kod nas, prava steta...

To je umetnost nabaviti, ja sam je 4 meseca vijao, sto iz nekih ljudi iz USA, Nemacke pa preko e-bay-a i nista dok nisam nasao u Budimpesti u nekoj radnji preko neta. Ali ni oni je nisu imali vec su rekli da ce da je nabave pa ce da jave i tako je i bilo, nabavili su i javili i posto imam coveka koji je bas isao u Budimpestu otisao je po to. Sva sreca.

Najlakse je ako nekog imas u Nemackoj da tamo kupi online. Nekih 100 EU izadje tamo.
Ja sam je platio 124 EU. Verovatno su i oni tako nekako neabavili. Ali ne zalim sto sam platio tolko.

http://www.cssc.de/produktinformationen.php?produkt=28396&partner=1

Evo ovi je imaju i nisam nasao nigde vise da je neko ima na lageru. :D

Haha, predavanja ... x-fi je za igrice mama jer ova Prodigy HD2 ne podrzava ni jedan jedini hardwerski kanal :)

Test FAIL na sve!
al zato svira kroz ASIO 2.0 ZLO :)

Haha, predavanja ... x-fi je za igrice mama jer ova Prodigy HD2 ne podrzava ni jedan jedini hardwerski kanal :)

Test FAIL na sve!
al zato svira kroz ASIO 2.0 ZLO :)

Tesko cu ja to nabaviti :(. Ima na HiFi forumu jedan clan koji ima HD2 Gold, valjda su samo bolji opamp-ovi nego kod tebe. Ima samo reci hvale o kartici.

A imao si prilike da cujes M-Audio 2496? Da li i tebi zvuci lose?

...A ova tema je o X-Fi karti tako da nemojte da je pretavarate u temu o karan mono blokovima, kablovima od 300e metar isl.

Pricamo o alternativama za ~100e. Niko nije pomenuo kablove i monoblokove, bar za sebe kazem da necu da vucem temu na tu stranu. Sve dok pricamo o ~100e PC karticama i pretezno o slusanju istih, ne vidim tu nista lose...

Pssst...polovan E-mu 1212m je 110 eur...:)

Nemam toliko, nov 2496 ima za 8000-8500din. Zakasnio sam jedan dan da pazarim polovnu za 70e :smash:

What concerns games, the card fares in between high quality sound processing in the X-Fi and no 3D audio support in the E-MU1212m. Unlike the E-MU1212m and X-Fi Elite Pro, the ProdigyHD2 is a low-profile card, so it can be used in compact HTPCs. Another advantage of this card versus the 1212m is its built-in preamp for headphones.

IZVOR: http://ixbtlabs.com/articles2/multimedia/prodigy-hd2-gold-page1.html

kako bre care ne vidis nista lose kad se tema zove "kratak (ej , kratak!) utisak o x-fi titanium" ?! :p Napravite temu "alternativa za bla truc muc". Imam i ja neka iskustva sa slusanjem m-audio al prosto necu da ih iznosim ovde.

:d
Znas kako ide na Benchu, oduze se ponekad ti kratki utisci. Zar je malo tema promenilo ime ili su bile splitovane. Odradice vec moderatori svoj posao kako misle da treba, dopisace "i alternative" ili tako nesto. Bitno je da ne pisemo o borbenim avionima, stanju na berzi i nocnim temperaturama u Sahari. Pozz :wave:

Poslednja izmena:
jel treba nesto odobriti u drajverima ili front panel odma radi cim ubodes kabl sa kucista? (meni ne radi pa pitam :))

Uh, ni meni nije radio iz prve, nešto sam čačkao oko podešavanja, čupao i povezivao sluške i line out pa je nekako proradilo preko front priključaka, ali pojma nemam na šta sam sve kliktao. :d

@gx-x

Od X-Fi Titanium modela na karticama se nalazi i standardan HD-Audio header na koji se mogu povezati kablovi za front panel. Kod starijih kartica to nije moglo bez budženja posebnog kablića.

Deluje kao ekstra karta:) Kako taj titanium radi na visti???

Ovako, moji utisci, prvo kako svira u odnosu na Audigy koju sam imao:
na jeftinijim zvucnicima i sistemima do 500eu razlika je mala, tako da ako imate Audigy nema potrebe za menjanjem. Ona je all-around karta, dobra je za muziku, vrh je za igre i kome treba za te dve stvari neka ne trazi dalje..... A ko hoce da slusa samo muziku neka juri nesto skuplje.
Dilema izmedju nje i M-audio 2496, imao sam je i ja, ali sam ipak uzeo Titanium. Novija je, brza, radi na svim OS, drajveri su ok, podrska za igre i eto konacno da Creative ima zaokruzen proizvod bez mane.

Dilema izmedju nje i M-audio 2496, imao sam je i ja, ali sam ipak uzeo Titanium. Novija je, brza, radi na svim OS, drajveri su ok, podrska za igre i eto konacno da Creative ima zaokruzen proizvod bez mane.

Ja jos uvek imam slicnu dilemu.

Razmisljam izmedju Audiotrak Prodigy kartice i X-FI Platinum. Prodigy je sigurno bolji za slusanje muzike (sto meni treba), ali me brine situacija sa drajverima i cinjenica da je podrska za X-FI ipak bolja, sto od strane proizvodjaca, sto od kreatora modovanog softvera.

Nazad
Vrh Dno