.evo još jedan fenomenalan primer, Giants: Citizen Kabuto. FENOMENALNA igra, poslednja (pc) igra koja me je oborila sa nogu. prodato oko 75k primeraka.
WTF! 75k SAMO! Kako je to bila tripushica od igre. Mega dobra igra. Kud ide ovaj svet.. Ccccc..
Ja ne znam sto i dalje potencirate pricu igre sa konzola, vs igre sa pc-a? Igre se dele na dobre i loshe, a nalepnica i kuciste koje ih pusta je totalno nebitno..
Probao sam fps sa joy-padom (UT na PS2) i meni kao iqusnom quakeru, to je nazalost, nepremostiva planina smora (a kad sam R6 tek probao na ps2 - to je tek smeh, u stvari, to je toliko jadni i degradiran gameplay da nemam reci!). Kapiram ja, sve je stvar navike, al mish je ipak mega napredniji sistem kontrole kamere u 3d igrama (ne samo fps) od bilo kog analog stick-a, i zapravo jedini koji je donekle resio smaranje sa kamerom u 3d igrama, tj znacajno ga smanjio. Ja mogu da sa losijeg kontrolnog sistema predjem na bolji, koji me u pocetku zulja, al se vremenom naviknem. Al sa boljeg sistema NIKAKO ne mogu da predjem-degradiram se na loshiji i pri tome da tripujem da mi je lepo. Probah. E sad ovo vazi samo za 3d igre sa pokretnom free kamerom (recimo arcade, arcadne avanture, fps, itd..). Ali voznje, fudbal, basket, i sve ostalo - joypad zakon.. To i na PC-u nikad nisam igrao na tastaturi jer je degradiranje. Za sportske igre - voznje - itd - uvek joypad i na PC-u. Pa cak i moj ortak koji je vuna, josh se nije izborio sa joypadom kako treba, teo da pazari x360 i prvo sto me je pitao: dal podrzava misha i tastaturu.
E da, koji ozbiljan geek, koji iole drzi do sebe, igre na PC-u igra sedeci na stolici :d. Zhasu. Pa svaki ozbiljan geek ima fotelju (evo ja na primer :d) sa naslonom za noge, mashazerom, podlogama za misha i tastaturu, mega udobnu fotelju sa kojom je odavno srastao

. Geek i fotelja - jedno bice. Cista simbioza. Ja cesto u toj fotelji bacim kunt

. Kakva crna stolica.. Mozda u vreme 15 incnih monitora..
Ja ne znam sto sve konzole ne izbace wireless tastaturu i misha i rese smaranje. To bi bilo mega!