Šta je novo?

Konzole

Ajd da budem ozbiljan ....
Cena Ps3 = 647,1533€
manje pdv= 504.77€
tako da ....

Nije bas Driver-ovih 350€:D :D ali moze da prodje!

Hm, primamljivo :) Faktički za 1000 evra u tom slučaju može da se obezbedi dobar igračko-mlatimudijalni sistem za sledećih 5-6 godina.

novi firmware za PS3...

Sony upgrades PlayStation 3 firmware

Version 1.60 features Folding@home connectivity and enhanced downloading
Clement James, vnunet.com 21 Mar 2007
ADVERTISEMENT

As the first PlayStation 3 units begin flying off the shelves in Europe on Friday, Sony Computer Entertainment America will release the next regular system software update for the console.

Version 1.60 of the software will deliver features such as Folding@home connectivity, enhanced downloading of content from the online store, support for Bluetooth keyboards and mice, and an optional Qwerty on-screen keyboard.

Folding@home will allow users to connect to Stanford University's distributed computing project aimed at understanding protein folding, misfolding and related diseases such as Alzheimer's, Parkinson's and many cancers.

The PlayStation 3 system can perform computer simulations for the Folding@home programme 20-30 times faster than the average home PC.

PlayStation 3 users will also be able to queue up to six downloads at one time. Progress can be tracked under a new Download Management menu under the XMB's Network icon.

In addition, content can be downloaded in the background while using some PlayStation 3 system features, such as accessing the XMB to display videos and photos from the system's hard drive, playing music and browsing the web.

Text Entry and Web Browsing Firmware 1.60 will also support keyboards and mice enabled with Bluetooth.

Text entry is further expanded with the option to use a full Qwerty on-screen keyboard, in addition to the existing single tap keyboard.

The system's built-in web browser will be enhanced with the ability to zoom in to the optimal viewing size for the selected area of a web page at the press of a button, and will feature an optional tool for reducing flicker when the PS3 is using interlaced video out (480i or 1080i).

"PlayStation 3 is constantly evolving with new features that keep the system at the cutting edge, thus unlocking its full potential," said Peter Dille, senior vice president of marketing at Sony Computer Entertainment America.

"This upcoming firmware update not only delivers capabilities that gamers are asking for, such as enhanced downloading, but enables us to tap into the PS3 community for the Folding@home project."

Koji HD TV/monitor kosta 500 ? :) Ne racunaju se varijante tipa 205/225BW sa reskaliranjem :D

Poslednja izmena:
Sony Playstation 3 se može kupiti u ComTrade Shop-ovima širom Srbije, po ceni od 699 evra sa uključenim porezom, a ovakva investicija će vam, pored igranja video igara, omogućiti i slušanje najnovije muzike, gledanje DVD i Blu Ray filmova, surfovanje internetom i diskutovanje sa prijateljima.
U cenovniku pise 56599,00 DIN
Na njihovom sajtu imate info.

Poslednja izmena:
Jel to sverc komerc varijanta? Vidim u NS na Spensu 725€!
Ne, u stvari zavisi sa koje strane gledas. Kupujes legalno po toj ceni u radnji sa garancijom, sve u fullu, a kad ga unosiš kod nas "malo" ga sakrijes i ne platis carinu. Poenta je sto ti u radnji gde si kupio vracaju njihov PDV i zato izadje tih 500€

kako ti vracaju njihov PDV kad nemas potvrdu o carinjenju i placanju naseg PDV-a ?! :trust: Da bi dobio povracaj njihovog PDV-a MORAS da prikazes carinsku deklaraciju i onda potrazujes povracaj...Nacin koji si ti opisao podrazumeva da neces dobiti papire na carini, samim time neces dobiti povracaj PDV-a iz radnje...

?:trust: ? Ej?
Ne kapiram te pa cu iz pocetka....
Odem u radnju, dobar dan hocu jedan PS3 i molim vas napravite mi potvrdu da ga iznosim iz zemlje. Na granici("njihovoj") pokazujes potvrdu i kao dokaz PS3 u NE OTPAKOVANOJ kutiji. Oni ti udare pecat i to je to. Sad kako ces se ti vratiti u zemlju da pokupis tu razliku, oces odmah ili kasnije to je na tebi. I da kako ces ga uneti kod nas je isto na tebi, nema svrhe ako ces platiti carinu:D

da ali na tu potvrdu mora i nasa carina da ti lupi pecat da si uneo u zemlju i platio dazbine i nas PDV, pa onda saljes kopiju toga u njihovo min. finans odeljenje za poreze pa ti oni salju pare...radio sam to, znam sta pricam...

da ali na tu potvrdu mora i nasa carina da ti lupi pecat da si uneo u zemlju i platio dazbine i nas PDV, pa onda saljes kopiju toga u njihovo min. finans odeljenje za poreze pa ti oni salju pare...radio sam to, znam sta pricam...
Pa radio sam i ja zato i pricam. I ne mora nista nasa carina da lupi. Ne znam sta si ti uvozio i odakle ali ja ovako uzimam sve sto mi zatreba od kompjuterske opreme, mp3 playera...

Zavisi na kojoj granici. Nesto su govorili da madjari javljaju nasima cim trazis kod njih povracaj poreza da im dolazi "zrtva" :) Ali ajde...ko hoce nek se mlati.

to sa porezom je dobra fora samo ako neko redovno prelazi, pa uzme za nekog neku robu, ovde naplati punu cenu sa porezom, pa za sebe uzme afu kad ide ponovo u inostranstvo...

@gx-x

Ne ide to baš tako kako si opisao.
Pravo na povraćaj PDV-a imaš ukoliko prilikom izlaska iz strane zemlje overiš papir koje si dobio u radnji i time potvrđuješ da je proizvod iznet iz zemlje. Recimo, ako kupuješ u Sloveniji, to se radi kod slovenačkih carinika na slovenačko-hrvatskoj granici. Slično, ako si nešto pazario u Hrvatskoj, opet papire overavaju hrvatski carinici i uopšte nije važno da li si ti na to platio carinu i PDV u svojoj zemlji, tj. da li si robu prijavio srpskim carinicima ili si je prošvercovao.

poz :)

Ovako...stize mi u petak xbox1 i shvice...kako da proverim ima li chip, gde u bg da ugradim chip, i shta mi on omogucava? (moje iskustvo sa konzolama = 3 sata igranja ps2) dobijam preko 30 orginal igrica, ali poshto su sportske, downloadovao bih one po mom ukusu...za to mi treba chip, m? :)

I tako...vasha iskustva sa xbox1, shta od njega moz` da se uradi, kakav je za multimediu i tako..ako neko ima neki link za apsolutne xbox pochetnike i sl, bio bih vishe nego zahvalan :)

Nintendo wii

Nikada nisam ni razmisljao o kupovini konzole, ali mi je nintendo wii promenio misljenje...

sigurno cu ga kupiti i jedini problem mi je sto ne znam da li cu imati mesta da se razmahujem :D

sve sto mi treba je wii sports i necu vise nista od igara vise da igram, mozda zeldu kupim, in sake of good old times...

nemam vremena da pretrazujem ceo thread posto sam na poslu,pa me interesuje gde ima da se kupi i koliko kosta jedna wii konzola KOD NAS i gde moze da se nadje... da li se mozda vise isplati da je narucim preko e-ducana, da li se wii sports dobijaju uz svaku konzolu?!?

fala unapred :D

Nikada nisam ni razmisljao o kupovini konzole, ali mi je nintendo wii promenio misljenje...

sigurno cu ga kupiti i jedini problem mi je sto ne znam da li cu imati mesta da se razmahujem :D

sve sto mi treba je wii sports i necu vise nista od igara vise da igram, mozda zeldu kupim, in sake of good old times...

nemam vremena da pretrazujem ceo thread posto sam na poslu,pa me interesuje gde ima da se kupi i koliko kosta jedna wii konzola KOD NAS i gde moze da se nadje... da li se mozda vise isplati da je narucim preko e-ducana, da li se wii sports dobijaju uz svaku konzolu?!?

fala unapred :D
Wii ti je preko e-ducana skuplji nego ako ga kupujesh npr. preko oglasa ;)
ja pitao, znam..

Jedno pitanje za Drivera (a moze i za sve ostale):

Da li se sad isplati uzeti PS2, s obzirom na sve ovo sto pricaju trenutno, God of War 2 je labudova pesma PS dvojke, poslednja dobra izgra za PS2, kraj i neminovna smrt konzole...
... mogu da nabavim PSTwo za 130-140e novu sa 1 god garancije pa me zanima da li je vredi uzeti.

Pa jesi igrao uopste nesto na PS2?
Ako nisi ima stvarno dosta dobrih igara koje treba videti. Tako da u tom slucaju ja bi je uzeo.

U principu nisam ni jednu igrao, video sam nedavno GOW i GOW2 i jako su mi se svideli, pa razmisljam da je uzmem.

Ako vec imash 130-140e i zelish da potroshish na konzolu uzmi neki dobro ocuvani PSP.
Necesh se pokajati.

A neka hvala, pre bih kupio novu graficku karticu za PC nego bilo koju mobilnu igracku konzolu.

Nego jedno pitanje, pored onog slima imam priliku da pazarim novu PS2 (debeljuca) za 150e, o ovoj verziji razmisljam samo zbog mogucnosti ugradnje hard diska. Da li ima ikakve koristi od instaliranja HDD-a u PS2? Da li mogu da se instaliraju cele igre na HDD pa da se igraju odatle i da li postoji jos neka zgodna funkcija ovakvog setupa?

http://www.epcgaming.net/ps3_vs_xbox360/

Ne znam da li je sve ovo izmisljotina/preuvelicavanje (mada svaki navod ima link ka izvoru, forumu, clanku...). Dosta losih stvari, najgore mi dodje ono za SIXAXIS, koje nemoze da bude ne istinito - kada baterija squeekne, ajd u prodavnicu da iskesiras 80e za novi kontroler - baterija je ne izmenjiva.

Poslednja izmena:
Evo imas u oglasima sa jos 40 igara pa ne moras da se mucis oko nabavljanja.Ako nisi nista igrao onda ces imati sta da igras.

Nazad
Vrh Dno