Driveru, matori, batali se tih priča o cenama u Irskoj, Engleskoj, itd...
Ja ti pričam o cenama u SRBIJI! Znaš, ja ne živim u Engleskoj ili u EU...
Kod nas (Srbija) je preporučena MP cena 725eura!!!
Pa ako hoće neko da me citira za cenu kao Driver-a, samo izvolite...
E, da, dobra ti konfiguracija, al ja čekam mart pa da uzmem jednu za sebe, a ne da konfiskujem svaka dva-tri dana iz firme...
Ja sam "chuo" da si rekao ovo "
Za evropu će stići samo jači model trojke sa 60Gb HDD, i preporučena maloprodajna cena će biti prava bagatela: oko 720eur!"
Mi nismo Evropa, i cene kod nas nemaju veze sa zivotom i realnoshcu. Kod nas je svaki novi "gadget" mnogo skuplji, i po tome nishta ne moze da se gleda realno. Ako se setish cene svih prethodnih konzola kod nas i cene na launchu, videcesh da je tih 120e vishe ubedljivo najmanja razlika u odnosu na originalnu cenu. PSX se prodavao za 1500DM kada se pojavio, koshtao je 300dm, PS2 se prodavao za 1500e kada se pojavio, koshtao je 300e, X360 se prodavao za preko 1000e, a koshta je 400, ovo je sada "jeftino", ali tebe niko ne tera da kupish to, imash X360 za 480e koliko znam..
BTW, neko ce se snaci i jednostavno otici u Hrvatsku ili Madjarsku gde ce biti regularna cena od 600e, a ovo vishe nisu osamdesete da te istresaju iz gatja na carini
A gde ti je iz opisa mašine PSP???
Otkud ti da ja uopshte imam PSP ?
konzole jesu "krive" za uslovno receno propast pc igara, sa moje tacke gledista jer konzolaske igre meni licno ne odgovaraju
Kakvo objashnjenje

Pa iz mog ugla je PC kriv za (pokushaj) unishtavanja konzola, jer glavni PC "dechko" Bill Gates pokushava da skrati zivot konzola i da uvede redovan upgrade hardvera i softvera na njima, kao i potpuno istu (zastarelu) arhitekturu, glavne negativne stvari kod PCa zbog kojih konzole i postoje "in the first place".
I kao shto Filipenko reche, kako je to konzola kriva za PC igre ? Pa igre na konzolama nikada ozbiljnije nisu bile, u sledecoj generaciji, svi zanrovi sa PCa koje ti igrash postojace i na konzolama, ne zato shto PC to ne moze, vec zato shto su to sigurne pare i bulletproof sistem. Ko napravi dobru igru, sigurno ce mnogo dobro zaraditi, jednostavno, pa se tako takmiche medju sobom ko ce napraviti bolju igru, i korisnici tu profitiraju. Da nema MPa na PCu, igranje bi umrlo vec do sada, a na konzolama to tek pochinje ljudski..
Na PCu se sve to deshava iz vishe razloga. Hiperprodukcija hardvera pa developeri vishe ne znaju za koga prave igre i to se rasipa na sve strane, i na PCu se najvishe para ochigledno uzima na hardveru, pa se tako samo najjachim developerima isplati da se bace na posao i uloze pare, otuda jedna velika igra godishnje, ako i toliko. Na konzoli se pare uzimaju na softveru i dodacima (koji opet nisu obavezni), a ti mozesh da budesh siguran da cesh za 5 godina odigrati igru potpuno ravnopravno sa svim ostalim vlasnicima iste konzole. I tako je PC sam sebi kriv shto je doshao u situaciju da je hardver najbitniji, i da je prebrojavanje shejdera glavni hobi PC igracha. Naravno, tu se Microsoft meshao shto je vishe mogao, samo u cilju obezbedjivanja monopola za sebe.
Nishta ovo ne govorim iz neke zle namere, ovo je moje vidjenje PC situacije.