Šta je novo?

Komercijalna banka

Kod mene:
5c0ca1cab00697afae4443b486e5f82e.png

Nema toga, OTP se dobija samo za placanja korisnicima koji nisu javni, tj. u postojecoj listi primalaca.
Mene jako nervira sto sistem nema mogucnost 2-step autentifikacije prilikom samog logovanja u aplikaciju.
Ne prizivajte mi sistem kao u Koreji, toliko nam se smucilo sto vec 15 godina ima OBAVEZAN 2-step (a negde i 3-step) auth, da vecina stranaca forsira kesh!

Не знам у чему је фора, па су различите опције...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
^ja nemam nijednu od tih opcija. Android.

Ne prizivajte mi sistem kao u Koreji, toliko nam se smucilo sto vec 15 godina ima OBAVEZAN 2-step (a negde i 3-step) auth, da vecina stranaca forsira kesh!
Призивамо опцију,могућност, 2ФА,не обавезу и морање.

Neko ce da hakuje nalog i plati sebi struju sa sve imenom, prezimenom i adresom?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Da li se zna kada ce i gde jos postaviit nove bankomate?
Hvala unapred

Kako izgleda izvod za dinarske kartice za potrosnju u inostranstvu a kako za dinarsko devizne?
Ne znam da li da platim sve u dinarima, ili mi trebaju evri, i gde za VP.
Ne ocekujem da znaju stvarno u banci :)
Evo, da potvrdim i dopunim do kraja, Visa Platinum sa depozitom, povezana i na dinarski i na devizni racun:
- za placanje u inostranstvu, KomBank dodaje 2.5% (nece vam nigde priznati da oni to naplacju, ali je tacno 2.5% iznad Visa kursa, za razliku od Intese gde se u cent poklapa)
- devizne transakcije se povlace sa deviznog racuna (ako nemate evra, konvertovace dinare u EUR)
- konverzija RSD->EUR se radi po javnom kursu banke, NE PO SET KURSU (120.xx)
U sustini potpuno neisplativo, i uopste ne priznaju da oni naplacuju 2.5% provizije. OK, TBH, moguce da neko drugi dodaje, ali takve stvari bi morali znati i preduprediti.

Cao ljudi, jedno pitanje, majka ima Aktiv paket u Komercijalnoj banci, prelistao sam skoro celu temu ali opet mi nije jasno, koja kartica je potrebna da bi moglo da se kupuje preko interneta mislim na alliexpress, alibaba ebay i ti sajtovi u evrima?

Nebitno koji paket majka ti ima najbolje da odes licno i trazis internet karticu na tvoje ime inace traje 3 god i kosta 500 din i nema vise nikakvih troskova na nju uplacujes dinare a oni po njihovom kursu obracunavaju evro ta razlika nije velika na ovo sitno sto nasi ljudi kupuju,pre sam koristio intesu ali morao sam samo ja da uplacujem novac i to evre za evre mi nije bitno ali to da nemoze niko sem mene da uplati to mi nije bilo normalno tako sam prvo pitao za to u komercijalnoj banci kazu da uplacuje moze bilo ko a samo ti da dizes

@dack Ne znam ko se našalio sa tobom kad ti je rekao da je na forumu zabranjeno korišćenje tačke, zareza i velikog slova.

Mogli bi predlozi za KB kartice u prvi post.. koja ono bese kartica i devizna i dinarska, i korektno vani ne naplacuje provizije:
Imam kod njih visu electron debitnu (šarena crno bela) i mastercard debitna (ljubičasta). Obe se mogu povezati sa deviznom partijom.
Ne znam kako računaju provizije za plaćanja u inostranstvu, ali kada skidaju sa devizne partije mislim da je to neka nebitna provizija.
Primer: 22.01., 62.70aud, skinuli 41.10eur.
Primer: 02.04., 619.10czk, skinuli 24.85eur.
Prva je master, druga visa plaćanje. Obične debitne kartice.
Dakle ljubicasta Master debitna, povezana sa deviznom partijom :)

Nije više ljubičasta.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Probao sam po prvi put pametni bankomat na Terazijama. Brz je kao strela, za Telenor banku je pojam. Samo mi nije najjasnije sto se tice vremena na raspolaganju za deponovanje novca, posle 2 sekunde od otvaranja ubacio sam novac i bukvalno u momentu kad sam sklonio prste se zatvorilo, nadam se da je toliko pametan i da me ne bi isekao[emoji23]

Sad kad sam zatvorio TR, vratio sve kartice, ugasio više štednih računa, šalju mi izvode na email, za ove 3 godine kod njih, to im se samo još 1 desilo!

Imam pitanje u vezi Cvrčak štednje, uskoro ću biti punoletan, roditelji su mi uplaćivali neku svotu novca na štednju. Zanima me da li je taj novac odmah raspoloživ za korišćenje. Znam da se štednja gasi nakon 18-og rođendana i da se valjda novac prebacuje na račun koji će mi napraviti, hteo sam da podignem taj novac kako bih sebe počastio novim telefonom, pa me zanima jel ima šanse da kupim telefon isti dan, kad i odem u banku ili moram da pričekam par dana na isplatu (zbog pravljenja, aktivacije, izrade kartice ili ko zna kog drugog razliga, mada u Telenor banci je račun bio aktiviran i spreman za korišćenje isti dan, ali to je drugo univerzum)??

Ne znam zasto, ali ovo me sad nekako odvraca od toga da klincu placam tu stednju, ahahha

Odlično je to, ali ako se redovno dopunjuje sredstvima, moji 1-2 uplatili i to je to, jedva da ima i za novi telefon :D

Cvrcak, Bambino, MinMax, Rentna i ostale decje stednje su samo marketing, efektivno je u pitanju penzioni fond za klince, sa losijom kamatom od obicne stednje.

Probao sam po prvi put pametni bankomat na Terazijama. Brz je kao strela, za Telenor banku je pojam. Samo mi nije najjasnije sto se tice vremena na raspolaganju za deponovanje novca, posle 2 sekunde od otvaranja ubacio sam novac i bukvalno u momentu kad sam sklonio prste se zatvorilo, nadam se da je toliko pametan i da me ne bi isekao[emoji23]

Probao i ja, kao da je usporio. Mislim sve ok.

Posto je sad bankomat aktuelna tema i udaljismo se od paketa ja da pitam onako, preko reda :

Jel mogu da promenim paket preko neta, ili moram kod njih licno u nekoj od expozitura.

Imao sam onaj osnovni bez mobi opcije ali sad posto naplacuju proviziju uzecu veci sa mobi opcijom pa pitam zbog mozda prateceg koda i procedure.

Hvala unapred.

Trebalo bi da možeš i online ako imaš ličnu kartu sa sertifikatom. Tako su meni rekli kada su me zvali i nudili da pređem na neki od paketa.

E *mjau**mjau**mjau*, to bi značilo da imam i onaj citač, ili da sam prijavljen u mupu za eletronski potpis (ili kako to vec ide). Ili oba mozda.

Nista, znaci licno...

Hvala u svakom slucaju.

Evo, da potvrdim i dopunim do kraja, Visa Platinum sa depozitom, povezana i na dinarski i na devizni racun:
- za placanje u inostranstvu, KomBank dodaje 2.5% (nece vam nigde priznati da oni to naplacju, ali je tacno 2.5% iznad Visa kursa, za razliku od Intese gde se u cent poklapa)
- devizne transakcije se povlace sa deviznog racuna (ako nemate evra, konvertovace dinare u EUR)
- konverzija RSD->EUR se radi po javnom kursu banke, NE PO SET KURSU (120.xx)
U sustini potpuno neisplativo, i uopste ne priznaju da oni naplacuju 2.5% provizije. OK, TBH, moguce da neko drugi dodaje, ali takve stvari bi morali znati i preduprediti.

A ako je visa electron povezana samo na devizni?
Nema nikakvih skrivenih troskova? Posto bi recimo na deviznom bili evri i ako se placa roba u inostranstvu u EUR valuti, nema skrivenih troskova?
Ista bi se desilo ako bi se placala roba koja je u, recimo, svajcarcima, a na racunu imaju samo evri?
Hoce li izvrsiti konverziju EUR>RSD>CHF

Mislim, jel postoji zakon ili u tarifniku kako se vrsi konverzija (mozda nbs ima propisano)? Ako nema u tarifniku i u ugovoru, da li se ko zalio u filijali ?
Zanima me posto se razmisljam da predjem u komercijalnu banku..

Ima i deviznih Visa, kao u Intesi, znaci rade kako tebi treba

Otvorih racun kao PR u KB, rekoh da probam.... eBanking i mBanking uopste ne podrzavaju devizne racune, nema menjacnice (tako mi rekose, zvao sam CC jer mi se devizni ne vidi). Mora Halcom za to...
Treba previse vremena da se mBanking aktivira :(

Vrh Dno