Šta je novo?

Komercijalna banka

Za fizicka lica mbanking odmah na salteru, ali mora licno prisustvo za prvu aktivaciju. I da, zakonska obaveza je sada da se dobije i dina card vezana za racun... A postojecu visu treba posebno povezati za devizni ako isti niste imali do sada (takodje lično). (odradio skoro prebacivanje paketa upravo zbog mbankinga pa prenosim iskustva)

Ja sam ono pomenuo za pravna lica (PR - radnja). Izvinjavam se na zabuni.

Ma ok, skapirao sam, samo sam dao poredjenje jer sam relativno skoro licno prosao to pa rekoh kao update-ovani info. (bio sam postavio pitanje na temi pa nisam referisao sta sam na kraju uradio.) Nema loše u svakom slučaju.

Ja sam nekoliko puta reaktivirao preko eBankinga (nakon mucenja sa onim neverovatno sitnim slovima, morao sam Magnifier da ukljucim)
Ali menjanje telefona, itd. - bitna stvar da moze.

Moze i obratno, eBanking da se aktivira iz mbankinga.

Ko ima račun u Komercijalnoj banci, trebao bi obavezno, za svaki slučaj, da uzme i debitnu Master karticu. Ona Visa kartica koju daju iz tekući (kartica sa samo poslednje 4 cifre) definitivno je malo "čudna"; prosto ne radi svuda. Npr. juče i na jednoj benzinskoj stanici u Makedoniji nikako nije htela da prođe. Kada se ubaci u aparat ili proba na NFC, jednostavno neće da je očita pravilno.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da li komercijalna banka naplacuje 500 dinara svaka tri meseca (clanarina) za debitne platne kartice fizickih lica?
Konkretno u paketu aktiv set. Ako bi mastercard standard debit bila povezana na dinarski, a visa electron na devizni, znaci li to dodatnih 1000 dinara svaka tri meseca ?

Koje debitne? Visa Electrom je uz racun. Neke kreditne su besplatne uz racun, neke ne

Ne može visa elektron da se poveže sa deviznim računom. Milsim da članarine za mc debitnu nema, ali ne znam da li se izdavanje naplaćuje ako se već ima visa elektron debitna..

• Like
Reagovanja: M J
Pise u tarifniku precizno, samo je jedna stavka znam "netacna" (dodatne Visa Platinum uz depozit treba biti besplatna, ali se greskom naplacuje - uvek pozitivno resavaju u roku od 30 minuta, bez sale, ali eto.. mora uvek da se cima)

Koje debitne? Visa Electrom je uz racun. Neke kreditne su besplatne uz racun, neke ne

MasterCard Debit Standard i Visa Electron PayWay. Obe debitne..

Ne može visa elektron da se poveže sa deviznim računom. Milsim da članarine za mc debitnu nema, ali ne znam da li se izdavanje naplaćuje ako se već ima visa elektron debitna..

nisam znao da komercijalna banka ne vezuje visa electron za devizni. Meni je AIKBanka vezala Visa Electron za devizni a drugu isto Visa Electron za dinarski.
Posto gledam ovaj tarifnik za komercijalnu banku i dosta je zbunjujuci.. ne znam da li se ova tromesecna clanarina odnosi na kreditne kartice ili na sve..

MC standard moze biti i kreditna ?

Zbunjujuc je slaba rec za KB tarifnik....
Ne, MC debitna bi trebalo da se zove "MasterCard Debit Standard" ili "MasterCard Debit Gold" (ako hoces Gold) u tarifniku, i mislim da su obe (Visa Electron PayWave i MC Debit Standard) besplatne uz Aktiv/Premijum, a uzjedno je MC Debit Gold besplatna uz Premium Set.

http://www.kombank.com/mastercard-debit-contactless-kartica
VE PayWave (ona osnovna uz racun) valjda ne moze uz devizni da se veze, dok MC Debitna moze.
Neke druge Visa Electron u KB mogu da se vezu i za devizni, ALI... nisu besplatne skroz :)

Mislio sam da ta VE PayWave moze da se veze, posto u tekstu ispod kartice stoji da prvo povlaci pare sa deviznog racuna, a onda sa dinarskog.

A imam pitanje i za sms obavestenja. Posto vidim da pise da obavestavaju ako je odliv sa racuna minimum 1000 dinara, a za autprizaciju putem ATM uredjaja bilo koji iznos..
Dakle ako se placa u marketu i iznos je 300 dinara, stize li obavestenje ?

Alfa ne širi dezinformacije. :)

Može da se veže visa paywave za devizni.

Stiže obavestenje iz marketa i za manje od 1000.

Ja rekoh valjda, stopke je rekao ne moze ;) Kako bese, moze da se veze, ali nema koristi?:) Nikako da pozapamtim kako ide u KB :)

Nema koristi na internetu, jer nema brojeve.

Kartica normalno radi u inostransrvu, a i kod nas. Podižes sa njom evre na bankomatu komercijalme banke.

Poslednja izmena:
Ma[emoji2400 je napisao(la):
e;5605539]Alfa ne širi dezinformacije. :)

Može da se veže visa paywave za devizni.

Stiže obavestenje iz marketa i za manje od 1000.
Moze za oba i to mozda, samo za devizni ne.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Šta za devizni ne ?

cek stopke, hoces da kazes da visa electron mora biti vezana i za devizni i za dinarski, a nikako samo za devizni racun?

Visa electron paywave, kao i MasterCard debitna kartica mogu da se povežu i sa deviznim računom. Za sva plaćanja u inostranstvu tim karticama, zadužuju direktno devizni račun.
Problem sa Visa paywave je što ne radi baš svugde u inostranstvu (neki uređaji neće da je pravilno očitaju).

Poslednja izmena:
Kod mene je i visa electron i master card odlozeno vezane za devizni racun za ino placanja...

Koja bese fora sa VE PW, ima provizija ili?
Znam da bese jos nesto :)

Visa Platinum je vezana za oba racuna ali ima proviziju za ino placanja.

Moze za oba i to mozda, samo za devizni ne.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Šta za devizni ne ?

cek stopke, hoces da kazes da visa electron mora biti vezana i za devizni i za dinarski, a nikako samo za devizni racun?

Može da se veže za oba, pa kad je transakcija u stranoj valuti i ako ima dovoljno love skida sa deviznog, a kad je u din sa dinarskog. Ne može da bude iskljucivo za devizni racun vezana kartica (za sve transakcije da skida sa deviznog). Hteo sam i ja, al sam takav odgovor dobio u banci 2016te, možda je nešto menjano u medju vremenu, al ne verujem...

Ima li Komercijalna neku Visa karticu koja radi na netu?

Hvala stopke.. Raspitacu se u banci pa ako moze onda da predjem iz aikbanke..

@tiha imali su davno internet karticu. Ali vise je nemaju. Otvoris devizni i uzmes viza electron. Ona bi trebalo da radi

Može da se veže za oba, pa kad je transakcija u stranoj valuti i ako ima dovoljno love skida sa deviznog, a kad je u din sa dinarskog. Ne može da bude iskljucivo za devizni racun vezana kartica (za sve transakcije da skida sa deviznog). Hteo sam i ja, al sam takav odgovor dobio u banci 2016te, možda je nešto menjano u medju vremenu, al ne verujem...

Ok to je to. I dalje je isto. Oni su samo omogućili da se kartica visa veže za devizni račun. I sa njom plaćaš u inostranstvu, podižeš evre na bankomatu kod nas...

Nije to kartica koja se izdaje uz devizni...

aikbanka recimo, izdaje posebno za dinarski, posebno za devizni..
i visa electron i mastercard mogu biti vezane pojedinacno za bilo koji racun. A od sad za dinarski moze biti vezana i dina

Ovde to ne može, ali i ne shvatam što bi bilo odvojeno. Ne bitno...

Пошто је изворно картица текућег рачуна који се ипак плаћа па је и картица урачуната.Девизни је ипак бесплатно(бар био)а и до недавно се није могао повезати с картицом.Било би добро да су само девизни+картица бесплатни,били би конкуренција Интези.

Nazad
Vrh Dno