Šta je novo?

Komercijalna banka

Сама чињеница да у Београду од 51 банкомата,21 омогућава исплату евра доста говори,као и то да ће први мулти банкомат бити на Тргу Николе Пашића.Зна се циљна група,досад урађено,што је легитимно.Питање је и укидања радних мјеста,јер ко дође у пословницу по девизе,радник му мора исплатити.Ту је и вјечити притисак приватизације,тако да мислим ипак да је више рекламни потез(не говорим о 3-4 банкомата већ много више што има за сврху остајање у технолошкој трци с осталим банкама)

Koji % ljudi ide u banku po devize, a da nisu štednja?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J

https://www.reuters.com/article/us-usa-banks-expenses-idUSKCN0ZZ0AO
Mesecno ume da kosta vise nego radnik. Pogotovu ako moras cesto da punis.
Ne otplati se kod nas brzo ATM.
Plus racunaj da ce kroz max.10 godina menjati ono sto danas postave jer ce biti previse zastareli.
"ATM maintenance runs $165 a month, according to Deloitte. And each new ATM costs $15,000 to $65,000, depending on how sophisticated the technology, says Diebold Inc (DBD.N), which sells the machines to banks and other businesses."

Ne znam kako računaju provizije za plaćanja u inostranstvu, ali kada skidaju sa devizne partije mislim da je to neka nebitna provizija.
Primer: 22.01., 62.70aud, skinuli 41.10eur.
Primer: 02.04., 619.10czk, skinuli 24.85eur.

Prva je master, druga visa plaćanje. Obične debitne kartice.

Ovo drugo he oko 2.5% provizije. To je obicna vusa uz tekuci?

Obična visa uz tekući što ide (što ima samo poslednje četiri cifre).
Sad sam gledao na onoj visa listi (ako je to gde treba gledati); tačno se uklapa kad upišem 1.5% fee.

Screenshot_2018-05-25-21-32-44-042_com.microsoft.emmx.jpeg

Poslednja izmena:
Heh, pogresio sam cifru u datumu i Visa kurs je 25.55 bio, pa je ispalo ~2.5%.
I ovo je lose :(

Ocekivao sam bar neki fee, cim je Visa Platinum dinarska kartica (ne znam nijednu koja nema barem 1% fee za ino placanja a da je dinarska skroz), ali da ima veci fee nego obicna, i maltene najveci...

Platinum kartica, platinum provizija :)

Master nema gotovo ništa dodatno kad uporedim sa onim njihovim kursom.

Poslednja izmena:
Ona ljubičasta, obična. Dobija se uz TR na zahtev.

Mislio sam koja master?
Ta plava Visa moze da se veze i za devuznu partiju?
Treba da stavimo u FAQ koje mogu, i koje rade bez provizija onda. Mislio sam da samo ona Tag moze.

Imam kod njih visu electron debitnu (šarena crno bela) i mastercard debitna (ljubičasta). Obe se mogu povezati sa deviznom partijom.

Da li je neko probao novi bankomat na Terazijama? Na sajtu piše da je juče pušten

Promenili i najavljenu lokaciju...

A ja ga tražim u dvorani :D

Kako izgleda izvod za dinarske kartice za potrosnju u inostranstvu a kako za dinarsko devizne?
Ne znam da li da platim sve u dinarima, ili mi trebaju evri, i gde za VP.

Ne ocekujem da znaju stvarno u banci :)

Kako misliš kako izgleda izvod ?

Ti si ga toliko zakomplikovao, da se to ne može rečimo objasniti :D

Kod mene recimo izgleda ovako:
Kod:
VACEK BIO-MARKET 264,80 CZK 10,62 EUR
Zaduženje u mesecu 6.787,69 DIN 28,06 EUR
Nisu mi bas sigurni da ovo treba da stavim 28.06 EUR na devizni racun (a-vista), a ne da platim 10.103,29 u dinarima :) 10.103,29 je 6787.69+28.06*118.16 (kurs EUR na dan knjizenja izgleda)

BTW, opet su naplatili 1000din za tromesecnu clanarinu za dodatnu karticu, iako stoji da ne treba po depozitu. Stornirali su u roku od 30 min. od kako sam se zalio, ali smara ;)

Poslednja izmena:
Kod mene na izvodu TR ne pominju se potrošnje u EUR.
Skida sa devizne partije, i u delu transakcije (kada se gleda za karticu) može da se nađe svaki račun.

Poslednja izmena:
  • Like
Ti si ga toliko zakomplikovao, da se to ne može rečimo objasniti
Ехх,коначно да неко каже оно што већ мислим...:D

Kako da podesim dvostepenu autentifikaciju na web aplikaciji? Valjalo bi da pri svakom plaćanju stiže SMS OTP kao što je to slučaj sa Intesom.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

• Like
Nema toga, OTP se dobija samo za placanja korisnicima koji nisu javni, tj. u postojecoj listi primalaca.

Mene jako nervira sto sistem nema mogucnost 2-step autentifikacije prilikom samog logovanja u aplikaciju.

Poslednja izmena:
Na žalost, ovo je problem kod većine ebank web servisa, nemojte misliti da je samo OTP u pitanju

MN3

Јел код ајфона у апликацији имате опцију код интерног преноса са картице, пошто мени има само пренос на картицу.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Nema toga, OTP se dobija samo za placanja korisnicima koji nisu javni, tj. u postojecoj listi primalaca.

Mene jako nervira sto sistem nema mogucnost 2-step autentifikacije prilikom samog logovanja u aplikaciju.
Да ,то је код логовања.Зашто не направе да буде, бар опција ,као код имејл сервиса,не знам.Доста значи.

• Like
Јел код ајфона у апликацији имате опцију код интерног преноса са картице, пошто мени има само пренос на картицу.

Ima

O2msrXxm.png

Poslednja izmena:
Код мене нема, зато сам и питао...
aaabe1890f7765440103f0d2c1395d19.png

Nazad
Vrh Dno