Ne prizivajte mi sistem kao u Koreji, toliko nam se smucilo sto vec 15 godina ima OBAVEZAN 2-step (a negde i 3-step) auth, da vecina stranaca forsira kesh!Nema toga, OTP se dobija samo za placanja korisnicima koji nisu javni, tj. u postojecoj listi primalaca.
Mene jako nervira sto sistem nema mogucnost 2-step autentifikacije prilikom samog logovanja u aplikaciju.
^ja nemam nijednu od tih opcija. Android.
Призивамо опцију,могућност, 2ФА,не обавезу и морање.Ne prizivajte mi sistem kao u Koreji, toliko nam se smucilo sto vec 15 godina ima OBAVEZAN 2-step (a negde i 3-step) auth, da vecina stranaca forsira kesh!
Evo, da potvrdim i dopunim do kraja, Visa Platinum sa depozitom, povezana i na dinarski i na devizni racun:Kako izgleda izvod za dinarske kartice za potrosnju u inostranstvu a kako za dinarsko devizne?
Ne znam da li da platim sve u dinarima, ili mi trebaju evri, i gde za VP.
Ne ocekujem da znaju stvarno u banci![]()
@dack Ne znam ko se našalio sa tobom kad ti je rekao da je na forumu zabranjeno korišćenje tačke, zareza i velikog slova.
Npr:Cao ljudi, jedno pitanje, majka ima Aktiv paket u Komercijalnoj banci, prelistao sam skoro celu temu ali opet mi nije jasno, koja kartica je potrebna da bi moglo da se kupuje preko interneta mislim na alliexpress, alibaba ebay i ti sajtovi u evrima?
Imam kod njih visu electron debitnu (šarena crno bela) i mastercard debitna (ljubičasta). Obe se mogu povezati sa deviznom partijom.
Dakle ljubicasta Master debitna, povezana sa deviznom partijomNe znam kako računaju provizije za plaćanja u inostranstvu, ali kada skidaju sa devizne partije mislim da je to neka nebitna provizija.
Primer: 22.01., 62.70aud, skinuli 41.10eur.
Primer: 02.04., 619.10czk, skinuli 24.85eur.
Prva je master, druga visa plaćanje. Obične debitne kartice.
Probao sam po prvi put pametni bankomat na Terazijama. Brz je kao strela, za Telenor banku je pojam. Samo mi nije najjasnije sto se tice vremena na raspolaganju za deponovanje novca, posle 2 sekunde od otvaranja ubacio sam novac i bukvalno u momentu kad sam sklonio prste se zatvorilo, nadam se da je toliko pametan i da me ne bi isekao[emoji23]
Evo, da potvrdim i dopunim do kraja, Visa Platinum sa depozitom, povezana i na dinarski i na devizni racun:
- za placanje u inostranstvu, KomBank dodaje 2.5% (nece vam nigde priznati da oni to naplacju, ali je tacno 2.5% iznad Visa kursa, za razliku od Intese gde se u cent poklapa)
- devizne transakcije se povlace sa deviznog racuna (ako nemate evra, konvertovace dinare u EUR)
- konverzija RSD->EUR se radi po javnom kursu banke, NE PO SET KURSU (120.xx)
U sustini potpuno neisplativo, i uopste ne priznaju da oni naplacuju 2.5% provizije. OK, TBH, moguce da neko drugi dodaje, ali takve stvari bi morali znati i preduprediti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari