Šta je novo?

Komercijalna banka

I zna li ko kako se uplacuje iz druge banke? Rekose mi da moze samo racun banke, a broj kartice kao poziv na broj (kao Piraeus izgleda), sto je super, samo jos da saznam broj banke i da imam to na papiru :)

Ne moze preko tog racuna, to je racun u Narodnoj Banci, za njega bi morao specifican poziv na broj skoro sigurno.
U call centru kazu pitajte filijaju :D

Jel' dobio neko izvod kreditne kartice na mail? Ima li instrukcija u njemu? U Piraeus i Intesi se dobijaju u izvodu.

Poslednja izmena:
Nikad izvode nisam dobio (možda 1), a od intese sa visa internet salju svalog meseca koverat.

Sent from my x600 using Tapatalk

Za onu Master debitnu (sa odlozenim placanjem od 30 dana) salju na mail, ali nema toga sto tebi treba.

"Debitna, sa odlozenim placanjem" :D
Tnx, izgleda cu opet morati u expozituru :(

Zato i kazem, po njima je to debitna kartica - iako za nju treba odobrenje kreditnog biroa, a ima odlozeno placanje. De facto kreditna, ali njima je debitna.

I Kombank sasekla broj zaposlenih, samo 1 šalteruša , a pre par godina je bilo i 3-4!
Danas sam išao , pola sata pre zatvaranja i dok sam dočekao red u 16.50, kaže gase sistem, dođi sutra!

Drzavna banka, sta ces :(

Nije skroz drzavna, manje od 42 posto je u vlasnistvu srbije.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

I Kombank sasekla broj zaposlenih, samo 1 šalteruša , a pre par godina je bilo i 3-4!
Danas sam išao , pola sata pre zatvaranja i dok sam dočekao red u 16.50, kaže gase sistem, dođi sutra!

Isti dan, ista banka, druga eksozitura i totalno suprotno iskustvo. Došao u 17:30h, za par minuta sve završio. Trg Nikole Pašića.

Poslednja izmena:
Ima dobrih i losih poslovnica, u nekima je uvek guzva i 1-2 radnika na salteru, a u vecima je uvek vise zaposlenih, i stoga ponekad bez imalo cekanja. Ne mogu da vam otkrivam koje su dobre, treba posle da mi pravite guzvu pa da i to pokvarite :D

Ja sam skoro zavrsio set racun preko digitalne ekspoziture.

Podneo zahtev preko ebank naloga, posle 5-10 minuta ma pozvali na mobilni i pitaju me jer hocete vi da odete do ekspoziture da potpisete dokumenta.

Kazem im necu do ekspoziture hocu digitalno da potpisem kao sto sam naveo u zahtevu. Pitaju jel imate od MUP digitalni sertifikat za potpisivanje, ja im potvrdim da imam.

Poslali mi na mejl dokumenta, ja ispotpisivao i vratio im mejlom i za 10 minuta mi stigao potvrdni mejl da mi je SET aktiviran.

Nadam se da ce sve banke ici u ovom pravcu i da bar mi sto smo informaticki pismeni ne moramo da cekamo sa penzosima po redovima.

Neko drugi? Zna se ko ovde odlucuje o svemu, a zna se i jedini kriterijum - licna korist. Ako nadju nacin da ubace jos svojih ljudi i da ispumpavaju pare kroz KB, budi siguran da nece biti privatizovana. To je istovremeno i resenje rebusa zasto Telekom nije (jos uvek) prodat - osladili se namesteni tenderi za Roaming i druge "burazerske" firme.

Ma divni su... 20 stvari vec trazim preko foba, a salju me u expozituru uvek :) Intesa, dinosaurus, je sve to preko fona sredjivala jos pre 10 godina :)

Vrlo retko idem u ekspozituru, ali eto istekne neka kartica, čekovi.

Recimo 4-5 puta godišnje.

Neko drugi? Zna se ko ovde odlucuje o svemu, a zna se i jedini kriterijum - licna korist. Ako nadju nacin da ubace jos svojih ljudi i da ispumpavaju pare kroz KB, budi siguran da nece biti privatizovana. To je istovremeno i resenje rebusa zasto Telekom nije (jos uvek) prodat - osladili se namesteni tenderi za Roaming i druge "burazerske" firme.
Па да,и мислио сам да струка не одређује већ неко други.У потпуности се слажем.
@Марко,има ту још ствари за пословницу, извјештај из КБ нпр.кредити...

Ja sam skoro zavrsio set racun preko digitalne ekspoziture.

Podneo zahtev preko ebank naloga, posle 5-10 minuta ma pozvali na mobilni i pitaju me jer hocete vi da odete do ekspoziture da potpisete dokumenta.

Kazem im necu do ekspoziture hocu digitalno da potpisem kao sto sam naveo u zahtevu. Pitaju jel imate od MUP digitalni sertifikat za potpisivanje, ja im potvrdim da imam.

Poslali mi na mejl dokumenta, ja ispotpisivao i vratio im mejlom i za 10 minuta mi stigao potvrdni mejl da mi je SET aktiviran.

Nadam se da ce sve banke ici u ovom pravcu i da bar mi sto smo informaticki pismeni ne moramo da cekamo sa penzosima po redovima.

Ovo je super.

@Марко,има ту још ствари за пословницу, извјештај из КБ нпр.кредити...

Ma naravno, ali nemam tih potreba. Ove godine sam 4 puta išao. Menjanje u set, po visa nagradnu karticu, i 2 puta čekovi.

Web e-bank već par sati ne funkvioniše, pokazuje se samo ova greška:

"Ова страница не функционише
Хост ebankweb.kombank.com није послао никакве податке.
ERR_EMPTY_RESPONSE"

Jesu li slali neki info o održavanju i sl.?

Meni uredno radi, probaj drugi browser.

Nisam siguran gde je problem. Probao sam sada sa Chrome i sa Edge. Neće. Promenio sam i mrežu i opet neće. Ni nakon restarta PC-a. Ebank za pravna lica otvara normalno.
Na telefonu, hoće da otvori preko browser-a...

Ovako na nevidjeno - firewall ili antivirus.

Probaj Web 2.0? Kod mene rade oba, ali koristim Google DNS uvek, mozda zbog toga :)

Inace, Marko, blago tebi, za sta god sam zvao call cnetar maltene, odgovor je bio "u poslovnici trazite to i to", a jedini ostali put su mi dali pogresan info u KB :) Interesantno, ali vise puta sam bio u KB ove godine nego u svim drugim bankama zajedno, a u Intesi sam morao 3 kartice podici ove godine.

To tako ide alfa prve godine, još si gušter, polako videćeš :p

Radi i 2.0 i 3.0 .

Kako bih mogao da se zastitim od eventualnih zloupotreba prilikom placanja racuna preko e-banking sistma Komercijalne banke?

Trenutno ne koristim nikakvu dodatnu verifikaciju. Samo sifru da se ulogujem na svoj nalog. Znam da neke banke za placanja i prenose koriste verifikaciju putem sms-a. Kako bih mogao dodatno da se zastitim?

Osim standardnih mera predostroznosti, ne postoji dodatni modul. To bi trebalo da uvede banka, verifikaciju u 2 koraka, to im je prilican bezbednosni propust.

Jeste propust, ali ne može da se plaća na custom račune bez one time passworda koji stigne SMSom. struja, telefoni, sbb, infostan itd može. I u novim paketima ima osiguranje od zloupotrebe...

^ Mislis na nove tekuce racune, kao sto je Aktiv?

Ja imam osnovni tekuci racun (održavanje tekuceg racuna i e-banking zajedno su 200 dinara), dok je taj Aktiv 310 dinara mesečno. Ja nemam to osiguranje u okviru osnovnog tekuceg racuna.

Jeste propust, ali ne može da se plaća na custom račune bez one time passworda koji stigne SMSom. struja, telefoni, sbb, infostan itd može. I u novim paketima ima osiguranje od zloupotrebe...
To osiguranje je, koliko sam shvatio, samo za kartice uz racun, a ne i za racun. Tako pise u ugovoru.

Jedna velika glupost tih osiguranja inace je da Aktiv ima NAJMANJE osiguranje. Cak i Klasik, koji je jeftiniji, ima bolje (ima zdravstveno za hitne i ima osiguranje nekretnine, osnovno, ali fino!).

Nazad
Vrh Dno