Šta je novo?

Komercijalna banka

Svi racuni u KB se ne placaju ako nemas prometa. Ja nemam potrebu za istim, morao sam zbog kartice da ga otvorim - pitaj Sv. Vodafakera zasto, kada potrosnja nije vezana ni minusom, ni menicom ni icim za taj racun, ali jbm li ga...
Kurs mi nista ne znaci, nikada nije dovoljno bolji od menjacnice prodajni ako mi trebaju EUR, a kupovni je uvek bolji u AIKu za sada (srednji za sledeci dan preko MC FLEXI)

Mora 5000e depozit, za limit 250.000.
Na tih 5000e ide svega 0.8% kamate (EKS 0.68%), a mogu dobiti 2.5%-4% preko obveznica (EKS 2.5-4%, nema poreza), to je razlika od barem 91e, plus 30e godisnje za racun, 121e.
Po stranu sto u RF ide stvarno Priority Pass :)
Mora depozit za mc standard? Meni nudili nešto manji limit bez depozita, ali sam uzeo jedan od manjih limita da se ne strovalim.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ne, ja govorim o Visa Platinum :) Za koju je bolje depozit nego da se placa 8000 godisnje u slucaju KB.

Ja Gold odavno imam, mada ne bi uzimao Premium da sam znao da ne ide Priority Pass :(
Gold ne znaci nicemu.

Priority pass na aerodromima?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Da.
Cak se i ovako, ne racunajuci 30e za racun, razmisljam: 90e manje za depozit, nema PPas, pola stvari ne znaju... za 30e razlike dakle imam VP sa PrioPassom u RF, gde ako nesto ne znaju, znaci da ne postoji :)

Ne znam, meni je to sve egzotika, bez koje i dalje imam 4-5 kartica :)

Visa electron kartica, obična koju daju uz tekući račun - koja ima samo 4 cifre, (uglavnom) ne prolazi u Australiji i N.Zelandu. Terminali prijavljuju grešku pri očitavanju. Ljubičasta Master debitna prolazi.
Na "tap&pay" mislim da ide do 100 dolara bez pin-a.
Ako neko planira put u taj deo sveta, da se ne oslanja na pomenutu Visa electron.

Zanimljivo, meni je po evropi radila, Italija, UK, Poljska, Mađarska, Češka...

Prije 3-4d podigao sam 4,200din nije radio bankomat pa sam usao unutra i oni su mi rekli da ima 4,200din ja sam bio zaboravio da sam podigao samo 3,250 sa PayPala i posle toga kada sam se vratio kuci proverio stanje kartice putem SMS poruke pisalo je da mi je kartica u minus -918,16 ali sad sam opet podigao 2,043.42 da bi otisao iz minusa i sad se promenilo stanje 1dinar i sad je -917,98 tako da ne znam dali je ovo sa PayPal (ne znam kako bi to bilo moguce jer sam podigao 2,043.42.)

Nisam ni ja imao problem u Evropi. Takođe ni na aerodromima na bliskom istoku.

Значи ради коначно љубичаста без проблама.:)

Prije 3-4d podigao sam 4,200din nije radio bankomat pa sam usao unutra i oni su mi rekli da ima 4,200din ja sam bio zaboravio da sam podigao samo 3,250 sa PayPala i posle toga kada sam se vratio kuci proverio stanje kartice putem SMS poruke pisalo je da mi je kartica u minus -918,16 ali sad sam opet podigao 2,043.42 da bi otisao iz minusa i sad se promenilo stanje 1dinar i sad je -917,98 tako da ne znam dali je ovo sa PayPal (ne znam kako bi to bilo moguce jer sam podigao 2,043.42.)

Pardon. Sta je pisac napisao, i hteo reci, uopste nisam pohvatao?

Pardon. Sta je pisac napisao, i hteo reci, uopste nisam pohvatao?

Prije 3-4dana.
Nije radio bankomat pa sam usao u banku i tamo pitao da li moze da se digne i oni su mi rekli da moze i posle toga pitali su me da li hocete da sve dignete (4,200din) i ja sam rekao da ali kada sam se vratio kuci proverio sam stanje kartice putem SMS poruke i pisalo da je sam u minus -918.

Sad sam opet podigao sa PayPala 2,040rsd i danas sam proverio stanje pisalo da -917 tako da ne znam kako bi bilo moguce od 2,040 da se samo jedan dinar prebaci?

Stvarno ne vidim kako ti neko moze pomoci kad tako nerazumljivo pises.

• Like
Reagovanja: M J
Ja koliko sam shvatio...

Nije radio bankomat, i on je ušao u banku i podigao sve sa računa. Uz prethodno povlačenje sa pp.

Kad je stigao kući, e ovo mi je misterija, on je nekako ušao u minus. Opet je povukao novac, ali to još nije leglo. I dalje je minus ;)

Komercijalna banka je podigla lestvicu neposlovnosti na novi nivo. Evo sta se desilo:

Bio danas i jos jednom pred NG u Komercijalnoj banci. Podizao vecu kolicinu deviza, citaj 70-80 novcanica. Sluzbenica mi daje bunt prethodno ga zamotavsi u moju odstampanu priznanicu :). Reko ljudi, najavio sam vam da dolazim i da spremite cash i dobijem ovaj kupus. Kaze ona nemamo koverte izvinite :zgran:
Isto mi se desilo jos jednom pred NG, na Senjaku. Isto sve.

Ovo moze samo u Srbiji, da se bavis bankarstvom i da ovako vodis posao.

Poslednja izmena:
Bice toga sve vise, tendenciozno ce da unistavaju imidz banke slicnim kvarnim potezima kako bi opravdali potpunu privatizaciju.

A zamisli da si u Telenor Banci, Septi :)
Sto se ovih 4200 i 2000 i PayPala tice, jesu proknjizene uopste?

Velika je razlika između samih poslovnica. Dok u nekim zaista sve može da se završi i službenici se zaista trude da izađu u susret, u drugim sve što može da se uradi je prosta uplate / isplata; sve van toga je mučenje.

Poslednja izmena:
Ovo je tačno.

Odakle ti salju? Ako je iz Nemacke, pozovi call centar KB i proveri tarife za primanje preko Commerz bank, mislim da su definitivno nize nego preko drugih banaka kada primas u KOmercijalnu. Tako je bilo, ne znam da li je i sada i da li postoje posebne instrukcije.

Epilog price o Visa platinum i placanju na nju iz druge banke - ne moze :( Samo na kreditne je to moguce, zvali su me iz CCa :(

Nije bas pitanje za ovu temu al se odnosi na komercijalnu..ubacili su citanje otiska prsta preko aplikacije kao vid autentifikacije ali nigde ne vidim aktivaciju te opcije, setovanje..nista. jel moze bilo kakva pomoc?

Mislis na telefonu? Ne koristim aplikaciju, ali moralo bi biti u podesavanja/web e-bank administracija/vrsta autentifikacije. Na web aplikaciji ga naravno nema, na telefonu bi moralo biti bas tu.

Nazad
Vrh Dno