Šta je novo?

Komercijalna banka

Imas na osnovnom ekranu, pre ukucavanja pina tu opciju. Na Android aplikaciji.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Možda si na demo :D
Na početnom ekranu app:
88a88d8b184e6f564cf5e8b4057728d2.jpg

I onda bude ovako:
74f55b7eaabdc3684d84ff44bf7d7a02.jpg

Poslednja izmena:
Nije valjda dovoljan otisak prsta, bez da se podesi nesto u aplikaciji prvo???
Tj. dovoljan je samo otisak prsta korisnika telefona??

• Like
Reagovanja: M J
Тражи пин за пријаву у апликацију да би се унео и потврдио отисак. Такође, потребно је прво укључити ову могућност у подешавањима.

Послато са HTC 10 уз помоћ Тапатока

OK, onda moze. Kako ste napisali, izgledalo je kao ogroman sigurnosni propust.

Ako nekome znači, ovo su ukratko uslovi putnog zdravstvenog osiguranja koje važi uz visa gold kartice:

- Ugovorena osigurana suma je 35.000€. 
- Obim ugovorenog osiguravajućeg pokrića obuhvata sledeće slučajeve:

o ambulantno lečenje, 
o propisani lekovi, 
o sanitetski materijal i ortopedska pomagala, 
o uspostavljanje neophodnih dijagnostičih procedura, 
o bolničko lečenje (lečenje u specijalizovanoj klinici), 
o hitni tretmani kritične bolesti (operacije i odnosni troškovi), 
o stomatološko lečenje, 
o troškovi prevoza do lekara i bolnice, 
o repartrijacija u zemlju prebivališta, 
o repartijacija posmrtnih ostataka, 
o troškovi sahrane, 
o upućivanje na lekara i 
o lekarski saveti. 

- Osiguravajuće pokriće za osigurane slučajeve povreda ili bolesti nastalih usled rekreativnog bavljenja sportom je ugovoreno. 
- Osiguranje se zaključuje bez učešća osiguranika u šteti (franšiza). 
- Geografsko pokriće je Evropa (Austrija, Belgija, Danska, Finska, Francuska, Nemačka, Island, Italija, Grčka, Luksemburg, Holandija, Norveška, Portugal, Španija, Švedska, Češka, Poljska, Estonija, Letonija, Litvanija, Mađarska, Malta, Slovačka, Slovenija, Švajcarska, Irska, Velika Britanija, Andora, Kipar, Bugarska, Rumunija, Monako, San Marino, Vatikan, Grenland, Farska ostrva, Lihtenštajn, Gibraltar, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Albanija, Bosna i Hercegovina i Turska).

-----
Ne znam kako je kod drugih, odnosno da li neka banka ima u ponudi osiguranje koje važi za ceo svet?

• Like
Reagovanja: M J
KB uz Visa Platinum, RF uz sve valjda, Intesa uz Amex.

Koja je osiguravajuca kuca u pitanju u KB?

Ako je Djenerali, dzaba sve...

Dunav.
Sto dzaba ako je Generali? Ona je u Intesi, i valjda u UniCreditu i SocGe. Uniqa je u RF.

Imao sam Djenerali preko Pireusa i kad su mi zatrebali na odmoru, polise nigde u sistemu... Asistentska kuca me posalje kod lekara, a onda mu naknadno javi da nemam polisu. Tamo ispadne da sam neki prevarant i onda cirkus i svadjanje... Sreca nije bilo nista ozbiljno, mogao sam sam da isfinasiram. Slao im dopise da rese to dok sam jos na odmoru za ne daj boze, oni sacekali da se vratim sa odmora, posle 15 dana, da kazu da je doslo do nesporazuma. Pronasli polisu i aktivirali je tek posle 3 meseca. Nisu hteli ni da refundiraju lekove, tek posle 2 zalbe i prigovora NBS. A i NBS nista konkretno nije preduzela, samo razmenjuje dopise izmedju mene i njih. U celoj toj korespodenciji oni ne kriju da je to cesta pojava, ubedjuju me kako je to normalno i uobicajeno da izdaju polisu preko banke, a da ona bude aktivirana tek posle 2-3-4 meseca, iako pise tacan datum od kad do kad vazi. Sve u svemu, nikad vise Djenerali, nikad bilo koje drugo osiguranje koje saradjuje sa Europ assistance.

U ugovoru stoji Generali i Dunav.

Moze biti.
Sto se tice ugovora, kod mene za karticu stoji iskljucivo Dunav. Moguce da za Aktiv Set/Premium Set racune ona dodatna osiguranja idu preko Generali-a, ali mi dodju toliko nebitna da nemam reci. Pogotovu ono sto pomenuh da Aktiv Set najmanje stvari pokriva, cak bi rado imao Klasik Set pre ;)

Nekolicina je koristila pokrica preko Intese u Generali-u (preko Hit racuna dodatno zdravstveno), i dobijali su bez problema isplate za hirurske intervencije.
Ako je polisa postojala, ja vec pre mislim da je do Generali-a. Da nije banka uplacivala ili nesto slicno, ne bi je uopste priznali ili izdali.

Danas mi je stigao izvod za VP, koji treba do danas da se plati - taman na vreme, ono da lagano mogu da platim :p
Na izvodu stoji kreditna partija, kao pun racun u KB. Probacu bas da uplatim dikretno na njega sledeci put da vidim da li moze.

EDIT: Piraeus izvod mi je uvek stizao na vreme papirni, a e-mailom pogotovu, dan nakon saldiranja (prvi radni dan posle 5. u mesecu, jer je od 5. do 5. obracunski period).
Intesa se ne secam da mi je slala papirni ikada, a e-mailom sada dolaze do 5/6. max.

Poslednja izmena:
To svi rade, da bi sasvim slučajno ušao u nedozvoljeni minus i plaćao kamatu. Fora... :D

Možda je do Pireusa.
Prvo, moram da pohvalim Pireus, koji je na moj e-mail o problemu koji sam imao sa polisom odgovorio u roku od sat vremena. Proverili sve i kazu polisa je izdata, taj i taj broj, vazi od tad do tad. Generali je na taj isti mejl odgovorio tek posle 15 dana, sto je zakonski rok za resavanje prigovora. Kasnije, u prepisci preko NBS, priznali su da mi polisu nisu aktivirali cak ni po tom prigovoru, nego jos kasnije. Najgori su ispali iz Europ assistanca, koji su uredno prihvatili moj poziv i broj polise, uputili me kod lekara, njemu me najavili, a onda ga ponovo nazvali da mu kazu da polisa ne vazi. Umesto da su prvo nazvali mene da probamo da razjasnimo problem oko polise ili da me bar upozore da postoji neki problem, da ce doktor da mi trazi pare. Ja prosetao do njega sa pasosem i polisom, bez novcanika...

Uzasno iskustvo, jer ne uzimamo mi putno osiguranje da bismo se osigurali za pregled lekara od 30e, nego za ne daj boze ozbiljnije stvari koje nam se mogu desiti. Racunas osigurao si se, odes na odmor, a onda shvatis da nemas osiguranje i da si prepusten sam sebi...

Lepo što si podelio svoje iskustvo. Čuo sam za negativna iksutsva sa njima, ovo je samo još jedan primer.

16. januar danas, juce je bio datum za dospece za Visa Platinum.
Nista nije taknuti sa tekuceg, imam i dalje istI (pocetni, kao da nema potrosnje nikakve) limit na kartici ;)

Dobih vaucer ....sad javise...ipak nisu sve menadzerke pokupile kako neko rece hehe..bice u ekspozituri iduce srede i da ga preuzmem...al ce parfem da legne [emoji3]

Najgori su ispali iz Europ assistanca, koji su uredno prihvatili moj poziv i broj polise, uputili me kod lekara, njemu me najavili, a onda ga ponovo nazvali da mu kazu da polisa ne vazi. Umesto da su prvo nazvali mene da probamo da razjasnimo problem oko polise ili da me bar upozore da postoji neki problem, da ce doktor da mi trazi pare. Ja prosetao do njega sa pasosem i polisom, bez novcanika...

Uzasno iskustvo, jer ne uzimamo mi putno osiguranje da bismo se osigurali za pregled lekara od 30e, nego za ne daj boze ozbiljnije stvari koje nam se mogu desiti. Racunas osigurao si se, odes na odmor, a onda shvatis da nemas osiguranje i da si prepusten sam sebi...
Slažem se, ali to je zato što EA nema uvid u polisu, već mora da se šalje upit ka GOS, i čim je stigla potvrda da nije validna polisa, obavešten je lekar, a pretpostavljam da su i tebi javili.

Sent from my x600 using Tapatalk

U prevodu pre puta zvati kucu i proveriti da li vazi polisa?

Izvini 8.11 nego je ta kartica sa mesec dana odlozenim placanjem pa ja uvek gledam mesec dana kasnije navika ..

Oho, sad ako ne dobijes, znas da varaju :D
EDIT: Haaa, zeznuo te :D

Nisam namerno alfi...previd ...heheheh kartica kriva sto je svi zovu 30 dana odlozeno heheh

Izvini 8.11 nego je ta kartica sa mesec dana odlozenim placanjem pa ja uvek gledam mesec dana kasnije navika ..

Lepo si me izlozio:D. Dobro kad je neko dobio od obicnog naroda, nisu sve menadzerke pokupile vaucere.

8.11 si napravio 15 transakciju, priznaj da si imao neku dojavu od mendzerke:)

Nazad
Vrh Dno