Šta je novo?

Komercijalna banka

Kako bih mogao da se zastitim od eventualnih zloupotreba prilikom placanja racuna preko e-banking sistma Komercijalne banke?

Trenutno ne koristim nikakvu dodatnu verifikaciju. Samo sifru da se ulogujem na svoj nalog. Znam da neke banke za placanja i prenose koriste verifikaciju putem sms-a. Kako bih mogao dodatno da se zastitim?
Колико знам ниједана банка и не користи додатни вид заштите код логовања.Нема потребе да бринеш беспотребно.Лозинка од 10-15 знакова и то је.Више се злоупотреба врши с платним картицама и моб.банкарством него разбијањем шифре на рачунару.

^^^ Jeste, u pravu si. Osiguranje je vezano samo u slucaju eventualne zloupotrebe platne kartice, i postoji odredjeni iznos osigurane sume.

^ U mts banci recimo pri svakom placanju neophodno je da se izvrsi verifikacija tog placanja unosom koda koji se dobije putem sms poruke na broj koji je povezan sa e-banking nalogom.

To vazi za svako placanje. Kod Komercijalne banke se putem sms kodova vrsi samo autorizacija novih tekucih racuna, kada zelis da uplatis nekoj osobi ili firmi koja se na nalazi u postojecem spisku predefinisanih tekucih racuna.

Сад сам након дужег времена опет користио веб 3 верзију ел.банкарства и пробао блокаду и деблокаду канала за коришћење картица и сад ради,за разлику од прошлог пута,прије пар мјесеци кад није функционисало.

Ako ih nije ujurio ko-prvi-devojci Marko J :D, onda su ih sve dobile menadzerke KB - dakle crva nikad nije ni bilo.

Marko J nek se javi... :D

Osta žena bez poklona :D

Uzeo MC installment karticu Kom. Banke.
Imam limit od 100 000
Placam kvartalno po 500 din zato sto je 3. kartica.

Koristio bih je za placanje na rate bez kamate.

Da li se na tih 100 000 naplacuje neka kamata ako novac ne podizem?

Novac bi stajao na kartici i samo kupovina na rate u radnjama sa kojim kb ima ugovor.

Nesto mi je sa tim karticama sumnjivo, uvek postoje neki skriveni troskovi.

Najlakse mi je otkazati ako vidim da je deracina.

Hvala

Ja sam to otkazao, za nju imas i menicu i vidi se u kreditnom birou, a posle 2 godine i tog odrzavanja na kvartalnom niovou od 500 din nikad je nisam iskoristio. Kao bez kamate u nekim radnjama, meni ni jedna nije odgovarala. U suprotnom se ponasa kao prava deracka kreditna kartica.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

A koje su ti prve dve kartice? Zar nije jedna KREDITNA besplatna uz Aktiv/Premium racune?

Da li se na tih 100 000 naplacuje neka kamata ako novac ne podizem?
Не,само на потрошену суму.

Bio sam danas u Banku i hteo da se prijavim da bi mi dolazila sms poruka (sms servis) npr(kad povucem sa paypala) i da bi mogao da proveravam stanje Kartice ali oni kazu da nema za ovu karticu iako pise na sajtu da moze za Visa MyTag&Only (to je ova bar tako mislim), i imam za istu karticu & imam SMS servis samo ne dobijam kad mi se uplati na karticu.

Ne mogu sad da se zakunem, ali cini mi se da ni meni nije stiglo obavestenje kad sam povlacio pare sa PP - ali kad prebacujem sa tekuceg na tu karticu, uredno stize SMS.

Po mBanking ja imam full limit na kartici opet, iako sam je koristio decembra, a nisam jos uvek uplatio taj izvod (rok 15.) :)
Neka mnogo fina banka ovo.

Ресетовали 1.:D Само ти троши,ти ћеш и платити.

Ma samo da nadjem kako se ovo cudo (potrosnja po kartici) placa iz druge banke.....
Po recima gospodicne iz filijale, racun banke, a poziv na broj samo broj kartice - medjutim, ko zna da li je to tacno :( Ne znam ni kako da proverim da li je placeno na karticu?? Obzirom da mi stoji da imam full limit!

MC koji ja imam isto se prvog u mesecu vrati na limit. Kad dodje vreme, skine se sa tekućeg.

Verovatno je i kod tebe tako. Stavi pare na račun.

+1 na tekuci stavis i automatski se skida lova.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Samo da dodam za ovu MC Standard da ne prolaze transakcije ako je tekuci racun u nedozvoljenom minusu bez obzira sto nije potrosen limit na kartici.

MC koji ja imam isto se prvog u mesecu vrati na limit. Kad dodje vreme, skine se sa tekućeg.
Verovatno je i kod tebe tako. Stavi pare na račun.
Ali ja NECU da stavljam pare na racun, jer time ce naplatiti 300din za racun koji inace ne koristim NI ZA STA.
Kad bi placao racun, meni bi bilo bukvalno isplativije da u RF platim karticu 120e godisnje.

U redu, otićićeš u nedozvoljeni minus.

Cim pokrijes nedozvoljeni nakon 24 h mozes da je koristis opet

A koji je to račun sad gde se ne plaća održavanje ako nemaš priliv ?

I kako je 30 veće od 120

A koji je to račun sad gde se ne plaća održavanje ako nemaš priliv ?
Svi racuni u KB se ne placaju ako nemas prometa. Ja nemam potrebu za istim, morao sam zbog kartice da ga otvorim - pitaj Sv. Vodafakera zasto, kada potrosnja nije vezana ni minusom, ni menicom ni icim za taj racun, ali jbm li ga...
Kurs mi nista ne znaci, nikada nije dovoljno bolji od menjacnice prodajni ako mi trebaju EUR, a kupovni je uvek bolji u AIKu za sada (srednji za sledeci dan preko MC FLEXI)

I kako je 30 veće od 120
Mora 5000e depozit, za limit 250.000.
Na tih 5000e ide svega 0.8% kamate (EKS 0.68%), a mogu dobiti 2.5%-4% preko obveznica (EKS 2.5-4%, nema poreza), to je razlika od barem 91e, plus 30e godisnje za racun, 121e.
Po stranu sto u RF ide stvarno Priority Pass :)

Ti još jednom proveri kod nekog na šalteru. To je barem lako. Ali po ovom

Po mBanking ja imam full limit na kartici opet, iako sam je koristio decembra, a nisam jos uvek uplatio taj izvod (rok 15.) :)
Neka mnogo fina banka ovo.

99,9 % funkcioniše isto kao i za mc.

Verujem ja da taj deo ide tako, ali se nadam da moze i onako:)
Moze u Intesi (nasao preko call centra, odmah znali kako, samo je poziv specifican za svaku karticu posebno, i mora da se trazi), u Piraeusu ide automatski u svakom izvodu i zvanican je, u AIKu kao u Intesi (ovo sam davno pitao, nemam vise kreditnih tamo).

Na salteru... ne znaju ni sta su "SMS dopune" ili sta je Visa Platinum :)

Ponesi tu karticu u banku sutra. Ako ne znaju nek pitaju šefa. Mora da se zna kako se uplaćuje, da li je jedini način sa tekućeg ili...

a mogu dobiti 2.5%-4% preko obveznica (EKS 2.5-4%, nema poreza) :)
Nije baš uporedivo sa bitcoinom [emoji2]
Šalu na stranu, jesi kupovao obveznice i jel ima dodatnih troškova, tipa brokerski fee i sl. ?

Sent from my x600 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Stedne nemaju, ali su one zavrsile za sada (nekoliko meseci). Verovatno ce opet krajem godine, ili ~juna, kada god im zatreba. One su bas zgodne, sve se u PoSted zavrsava, jedino sto je PoSted spora za sve zivo :(

Za obicne ima, to su obicne HoV, ali je opet isplativo. Trenutno 5-godisnje imaju preko 2.5% koliko vidim na sajtu Javnog Duga, nema poreza, cak i pored troskova CRHoV i HoV racuna je bolje nego sto bi se u banci dobilo u sledecih 5 godina, sigurno.
Njih nisam kupovao, jer u trenutku kada sam ih gledao, prvo nije bilo nesto bitno naspram banaka, a ispod 5 godina nije za gledanje, a sada zato sto su Stedne mnogo zgodnije, a mozda cak i isplativije.

Ko gleda u dinarima doduse, trenutno je najbolje u Telenor Banci. Oroceno dodje, po trenutnoj stopi, kao i Stedne na 5-10 godina, +/- 0.1% ukupne kamate.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno