Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
hisense postiye 1000nita u 30 sekundi ali samo na test patternu, u realnom radu nije moguce dostici to vec je pravo hdr osvetljenje oko 400 nita. Neces sigurno cuti od benchmark recenzije da je hisense los :) Ja bih isao na tcl jer em ima qdot em je android.

A šta je realan rad?
Nađi mi jednu scenu u bilo kom HDR filmu gde imaš makar i trećinu ekrana pokrivenog sa 1000 nita.
Znaš li uopšte kako funkcioniše HDR tone mapping?

A upravo na test patternu ne dostiže tih 1000nita (to je onaj checkerboard sa kojim se meri native contrast), već u realnim sadržajima, ali na malom delu ekrana, što je uostalom standardno za apsolutno svaki HDR TV - na manjoj pokrivenosti bele svaki TV daje veće osvetljenje.
Kontrast koji ja merim je uvek najveći koji TV može da postigne sa upotrebom lokalnog zatamnjivanja, jer je to i realna upotreba. Vincent voli da izmeri i native kontrast, što je indikacija kvaliteta panela, ali ko još kupuje FALD TV da na njemu isključi sve funkcije?

U ovom threadu primećujem par glasnih korisnika koji prate HDTV Test i RTINGS (koji su sjajni izvori informacija), ali koji ne razumeju šta zapravo znači to o čemu oni pričaju, pa to tumače na svoj način.
Benchmarku su isti i Hisense i Samsung i LG i bilo ko drugi ko se pojavi na testu, ja nemam ništa od toga da nekog hvalim bez pokrića. Svaki TV premerim, dam svoje utiske i tumačenje cifara, pa i kažem kada je nešto loše, ali bez cepidlačenja.
Savršen TV ne postoji i ako ćemo tako, ne treba kupiti nijedan. Svaki uređaj ima svojih jačih i slabijih strana i po meni je zadatak nas koji ih testiramo da ukažemo na to kom tipu korisnika je koji TV namenjen, za koju vrstu upotrebe i svoj cenovni rang.

Poslednja izmena:
Pozdrav, mozete li mi pomoci sa par saveta da otklonim dilemu i odlucim koji Tv da kupim.
Prvi put uzimam Smart TV i dvoumim se izmedju Hisense 50B7500 i Sony KD49XG7096BAEP.
Sony ima ime, milion nekih mogucnosti za koje nemam pojma sta su, Hisense ima prostije napisanu specifikaciju ali opet i tu su mi neke stvari nepoznanica.

Ili ako mislite da ima nesto bolje velicine 49-55 incha u ceni do 60-65 hiljada maksimum.

Tcl 50c715(veliki plus android), Hisense 50u7qf, Samsung 55tu8002, 50tu8502, 49ru8002.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Koju aplikaciju koristite za upravljanje Sony Android TV-om sa telefona?

Zakleo bih se da juče nisam imao na listi ništa da je autor Sony. Skinuo sam je. Za sada deluje ok.

Pa kako da ti pusti DTS ako ne podrzva DTS :)

Kako da znamo da li je tv bio izlozbeni model u radnji ili je stvarno bio zapakovan? Da li postoji neko testiranje sa koji to moze da se proveri?

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Koji Tv uzeti od 32" od trenutne ponude po domacim radnjama? Uzeo bih full hd al je izbor jako mali, dal valja ovaj Philips 32PFS6805/12 necemu? Ili ici na jedan od 2-3 LG-a koji ima

Zaobidji LG u toj klasi, uzmi neki tv sa 5 godina garancije!
Iskreno moj predlog je isključivo zbog eon aplikacije. Nisam mislio da to toliko ljudi koristi dok nisam video neke statističke podatke. Philips, Hisense i Teslu ne bih uzimao zbog softvera, bez obzira na 5 godina garancije. Ne znam da li još neko daje. Da nadje nesto drugo da je android i full hd jako teško.

@dakula74 A tvoj konkretan predlog bi bio?

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

I ja bih preporučio da se zaobiđe 6 serija LG televizora, pričam iz ličnog iskustva. Imao sam televizor 55" te serije i nakon godinu dana je otišao panel. Čim sam odneo u servis odmah su mi rekli da je ta serija problematična i da ima feler sa panelima. Sledio je povraćaj novca, ali moja sreća je bila što je televizor bio u garantnom roku.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Bilo sta sa 5 godina garancije, msm kakav eon kad taj tv jedva izgura garanciju!Ako je nekome do eona neka kupi box za 25 e i gotovo , a ne da menja plocu na tv-u posle 2 godine!

Bilo sta sa 5 godina garancije, msm kakav eon kad taj tv jedva izgura garanciju!Ako je nekome do eona neka kupi box za 25 e i gotovo , a ne da menja plocu na tv-u posle 2 godine!
Pih, očekivao bih od tebe konkretniji odgovor u smislu zašto zaobići LG i predlog modela po tvom izboru.

Mogu da shvatim jurenje duže garancije na TVu od 1.000 eur al na TVu od 250 baš mi i nije jasan rezon.

Nekome je 250e kao tebi 1000! Bolje da kupi box ako je do eona.Aji je nekome stalo isljucivo do nekog modela , neka saceka akciju, nekad i LG daje 5 godina!
By the way, garancija na ovaj model je 3 godine. Osim ograničenih smart mogućnosti koje bi se rešile dodavanjem boxa, najveću manu kod televizora ostalih proizvođača (da nisu Philips, Samsung i LG, Hisense i TCL nisam probao u ovoj dijagonali) vidim u očajnom zvuku. To je neverovatno koliko pojedini modeli TV zapravo tandrču kada se pojačaju. A najgore od svega što nivo tona nekako nije podešen, pa mi je 6 slabo a 7 preglasno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno