Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzmi Q70t slobodno ako imas za te pare, to je super cena.
Mada, sada vidim da ima Sony 55XH9077 za 100k...radije bih uzeo Sony, ako imas istu garanciju.

Za 550e moze da uzme Hisense 55U7B ili Samsung 55TU8002, koji su ipak klasu iznad.
Do 500e ima Hisense 55a7500f, ne znam ima li nekog poboljsanja u odnosu na 7100.

Hvala za preporuku tv-a.
Sad sta je bolje uzeti,Hisense 55U7B ili Samsung 55TU8002?
Bitna mu je i duzina garancije a kod hisensa je ona 5 godina.Ne znam kakva je situacija sa samsungom,da li je 2 ili 5 godina?
Inace on je ovaj hisense 58a7100f nasao za 52 soma.
I njemu je to ok cena i da napomenem on nije neki preterano zahtevan korisnik.
Sad ova dva gore tv-a su klasa iznad ali i kostaju nekih nekih 14 soma vise.Da li se isplati doplata ako ce se 90 posto vremena tv iskljucivo koristiti samo za kablovsku i eventualno gledanje nekih filmova sa fleske?

Pa iskreno, za nekoga ko bas nije zainteresovan za neki kvalitet, ne isplati se, jos je 7100 veci.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Što se podešavanja slike tiče istakao bih da su podešavanja na U7B brojna i nebitna meni koji nemam pojma o istim. Čak mi je i crna vukla na sivu iako je VA panel u pitanju. Zahvaljujući članu sa foruma podešavanjem samo White balance sam dobio mnogo kvalitetniju sliku a da ne govorim i za ostala podešavanja. Dakle koliko god mislili da smo nezahtevni korisnici i kod osnovnog zahteva, a to je svakako kvalitet slike, treba se rukovoditi kvalitetom modela a ne veličinom panela.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Kakvo je iskustvo i šta mislite o Ozon 4K televizorima, konkretno Ozon H50Z6000 model?

Vidim da su jedni od povoljnijih na tržištu, a valjda ih Hisense pravi. Neko iz prve ruke da podeli iskustva?

Uopšte ne jurim neki premijum već budžet varijantu. Epizoda-dve serije ili film na dan, TV program uopšte ne bih ni gledao.

Kakvo je iskustvo i šta mislite o Ozon 4K televizorima, konkretno Ozon H50Z6000 model?

Vidim da su jedni od povoljnijih na tržištu, a valjda ih Hisense pravi. Neko iz prve ruke da podeli iskustva?

Uopšte ne jurim neki premijum već budžet varijantu. Epizoda-dve serije ili film na dan, TV program uopšte ne bih ni gledao.
Od tih jeftinijih lično bih kupio samo Teslu 50S905BUS. Razlika u ceni je par hiljada. Bez obzira na cenu ne kupuje se TV svaki dan, pa nije loše imati mogućnost čak i onu koja ti trenutno ne treba, dok kod Ozona to nemaš. Sliku nisam imao prilike da ispobam ali je Ozonu zvuk katastrofa. Nekako drči. Tesla isto ima 5 god. garancije.

Pa nije baš par hiljada već 10 hiljada. Nije malo. A TV kačim na komp, smart funkcije mi neće trebati.

Poslednja izmena:
Pa nije baš par hiljada već 10 hiljada. Nije malo.
Zavisi gde si gledao, ali u pravu si da nije baš par hiljada. Najveća je 7.000 tj. Tesla ima i za 41k. Ali znaš kako narod kaže:Koliko para, toliko muzike. Argument za bilo koji nedostatak bi bio:Šta ti hoćeš za toliko para. Drugar moj je kupio Ozon, ne znam tačno koji model, ali je toliko bio nezadovoljan u odnosu na LG koji je imao, koji takođe nije bio neki bog zna šta model, da je televizor nakon što nije uspeo da ga vrati, prodao za 10.000 dinara manje. Žao mi samo što ga nisam probao dok mu je bio u kući.

Koji tv od 32" je najmanje loš? Uzeo bih nešto za moju sobu, smart mi ne treba, nešto od najjeftinijih a da koliko toliko završava posao.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Zavisi gde si gledao, ali u pravu si da nije baš par hiljada. Najveća je 7.000 tj. Tesla ima i za 41k. Ali znaš kako narod kaže:Koliko para, toliko muzike. Argument za bilo koji nedostatak bi bio:Šta ti hoćeš za toliko para. Drugar moj je kupio Ozon, ne znam tačno koji model, ali je toliko bio nezadovoljan u odnosu na LG koji je imao, koji takođe nije bio neki bog zna šta model, da je televizor nakon što nije uspeo da ga vrati, prodao za 10.000 dinara manje. Žao mi samo što ga nisam probao dok mu je bio u kući.

OK, hvala svakako na savetu.

Videću još ako se neko javi ko je koristio neki od Ozon modela iz 4K serije, pa ću od nedelje već lomiti šta i kako.

Web pregledac uzasan, apk se ne mogu instalirati jedino je slika tip-top

Pa mogu se instalirati samo aplikacije iz webOS prodavnice, što je i normalno. Ne znam na koje si tačno aplikacije mislio?
Za pregledač ne znam. Ne koristim TV za tu namenu. Tebi treba android box ili tv sa androidom. Omasio si pri kupovini.

Resio sam da kupim TV (prvi put u zivotu). Nije da mi nesto preterano treba, al' smorilo me da škiljim u Netflix i filmove na monitoru. TV ne gledam ima sigurno 15 godina osim ponekad kad igra reprezentacija ili klub, dakle primarna namena bi mu bile serije i filmovi. Pratim ovu temu vec neko vreme i sto vise citam, sve manje znam. Uzeo bih neki tv od 50-55" za 400-500€ koji bih okacio na zid udaljen nekih 3-4 m od sofe u dnevnoj sobi. Odgledao sam par filmova i seriju na Samsung ue55ru7099uxzg i taj mi tv deluje sasvim ok, ali ga vise ne mogu naci, pa sad gledam modele slicne tom tv-u, konkretno, TU8000 i TU7000 seriju. Ima li neke vece razlike izmedju ove dve serije osim glasovnog asistenta kod TU8000?
Razmatram sledece modele Samsunga
UE55TU7172
UE55TU8002
UE55TU8072

Takodje, ovi modeli LG mi deluju isto zanimljivo
49UN7100
49UN7390
50UN7000
50UN7400
50NANO79

Koji od ovih je najbolji? Uopste, sta bi bio best buy za 400-500€ u ovom trenutku?
TV kupujem ovde gde zivim (Ceska).

Cisto da znate u Gigatronu imate trenutno ekskluzivno 5god garancije, znaci takav je dogovor postignut sa njima, nece biti mozda nekih vecih akcija kao u THM, ali ce biti 5god garancije, traje zvanicno do 10.12.2020.

Sad trenutno imaju na akciji 55XF9005 za 100k i bar u mojim radnjama (Arena i Okov) nisu izlozeni modeli, upakovani su.

A za kolegu iznad za 100k u radnjama imas samo Q60 koji nema ni pravi Quantum procesor vec neku Lite varijantu, cak mu je uzivo slika malo u mutnjikava na baneru gde lista specke televizora (idi do neke radnje i videces), dok Q70 kosta 135k, a za 126k ti ide 55XH90 koji je bolji od oba TV-a, cena je support-ovana od strane Sony-a za tu i 65inca dijagonalu i uveliko se reklamira kao savrsen za PS5. Cak bih razmislio i o XH80 modelu, svetliji ekran od oba QLED-a, isto ima wide color gamut, spusten X1 procesor na taj rang televizora, brzi cip za Android (leti na svim 2020 modelima), nizak input lag od 9.2ms za konzole, mana IPS panel ako ti je stalo do jaceg kontrasta, ali taj model iskreno bas dobro prodajem, jer kada ga prosecan kupac koji ne zna sta je IPS, VA i uporedi sa Q60 posto su na istom cenovnom rangu, Sony ih vise odusevi i odluce se za njega.

Hvala puno na predlogu. Iskren da budem nisam gledao Sony televizore, ali cu svakako obratiti pažnju na njih, posebno na taj model. Ne znam gde si gledao cene, ali ja sam nasao i Q75T preko Samsungovog sajta u BC GROUP za 109k, sa 5god garancije. Od Q60T sam definitivno odustao. Nije mi zurba, malo cu ispratiti cene, pogledati televizore i iskustva ljudi. U radnjama Tehnomanije sam dobio informaciju da ce krajem meseca odredjeni broj Samsung QLED modela biti na snizenju do 30%, sa garancijom od 5god. Sebi sam postavio neki cilj da mi oko 100k bude budzet, ali mi Q80T upada u oci i koliko sam gledao testove ljudi ga dosta hvale, no za sada mi ne opravdava da dam tolike pare (jedino ako bude na nekom bas dobrom popustu). Ono sto me zanima, ako mozete da mi kazete kako bih mogao da proverim da li je televizor bio izlozbeni model ili je zapakovan? I da li postoji razlika u garanciji koja je cistih 5god i ona koja je 2+3god?

120Hz samo smanjuje judder, nema nekog velikog poboljsanja u odnosu na 60Hz.
Isti taj Vincent je rekao da taj tv ima toliko los color accuracy i HDR playback koji overblownuje highlighte pa spoji nebo u jednu celinu, da ga ne bi preporucio ni u odnosu na povoljnu cenu.

Takav local dimming bolje i da nema, to samo pokvari sliku u tom slucaju.
Isto je i Vincent rekao, kada si ga vec spomenuo.
LD je dobar samo na televizorima koji imaju veci broj zona i imaju dobar algoritam za isti...Sony je tu najbolji sa algoritmom, dok Samsung nudi ubedljivo najvise zona.

q90t je losiji od proslogodisnjeg q90r, koji je imao 10bit panel.
Mislim da je bas nizoj klasi televizora lakse da imaju 10bit panel da bi obradjivali content, nego 8+frc, a verujem da to dosta doprinosi toj jako losoj preciznosti boja na U8B.
FRC ne znaci da magicno dobijas vise boja, vec da tv treperi da bi zavarao nase oci da ima vise boja no sto zaista ima, da bi vestacki napravio gradaciju priblizno 10bit panelu, a manu toga ces najlakse videti kada pustis neki Dolby Vision ili HDR10+.

Naravno da je C715 losiji tv, kada je klasu ispod, zato i kosta oko 20.000 manje, ali nudi dosta vise u odnosu na cenu od tog Hisense-a, a mislim da i C815 nudi vise i ako je skuplji.
Brightness kod Hisense je isti kao i na TCL-u, to sto oni navode nema veze sa realnoscu, ispod 400 cd/m2 je u pitanju, opet, Vincent potvrdio.
Q60T je testiran na preko 400 na Rtings.com, ne znam odakle ti to o 260?

Da nam nisi objasnio sta je OLED, a sta QLED, mislim da ne bi znali, nikada ovde o tome nije pricano...
Reci da quantum dot filter nije bitan je vise nego smesno.
Pa zbog toga je Samsung u prednosti kada su boje u pitanju i u odnosu na OLED, to im je zapravo jedina prednost.
Da nije bitan, ne bi se TCL i Hisense udruzili da u 2020. u svoje top modele stave qled filter..zato se ove godine ne zovu u8b i u7b, vec u8Qf i u7Qf.

Oko OS-a, 90% ozbiljnih reviewera se slaze da je najbolji WebOS, a Android je toliko konfuzan i neergonomican, da ga preporucujem samo ako neko ima bas neku specificnu aplikaciju koju samo taj OS ima.
Naravno, bolji je od Vidaa sistema, i ako ni sam Vidaa nije los kao ona cudesa od Sharpa, PAnasonica, pa cak i Sonyja, kada nemaju Android.

Opet, skoro sam saznao da Vidaa ne podrzava HBO GO, sto je ogroman minus, a nisam proveravao sta jos podrzava, da li podrzava Disney+ i Apple TV, sto je nekim ljudima bitno.
Meni licno, samo su Netflix, Amazon i HBO GO bitni, a EON cak i ako imam najveci EON paket i instaliranu aplikaciju, mislim da sam 2 puta upalio cisto iz dosade za 2 i po godine, koliko imam moj B8.
To naravno ne znaci da mnogima nije velika mana i treba spominjati dok ne izbace vidaa 4 na tim starijim modelima.

Ne znam da li ova vestacko namestena slika treba da znaci nesto?
Na prvoj slici, white balance je namesten filmski, ovo desno je stavljeno na cool sto je vise moguce, odvrnuta plava.
A pokusaj da se pokaze bolja crna i kontrast su fejlovali cistom cinjenicom da je na levoj pojedeno brdo shadow detalja, pa se vidi da se neko bas potrudio da nemesti da izgleda bolje prosecnom korisniku, ali ne zna bas najbolje sta radi.
Cak i ovako ocajno podeseno, desna slika je bolja.

Vec sam dokazao, ovakve slike su cista prevara, pa bi bilo lepo da se manes tih manipulacija.

Pozdrav. Upravo sam pogledao recenziju na benchmarku i onu od Vinsenta vezano za Hisense U8B. Da li bi želeo da mi pojasnis razliku oko tog dela o HDR-u. Vincent navodi kako je realnih oko 400 nita a 1000nita dostize na max 30 sekundi, sto im je sluzilo kao opravdanje za reklamu o "pravom HDR". Dok, na recenziji benchmarka (ne znam kako se zove decko sto vodi) navode kako i nije neophodno da imas konstantno maksimum od 1000 nita, vec da izvuce kad je neophodno. Takodje, on prica o dosta boljem kontrastu od onoga sto je Vinsent naveo 4000:1. Ukoliko izuzmemo OA i pricamo samo o kvalitetu slike da li bi preporucio TCL C715(koji je QLED) ili Hisense U8B. Razmisljam o 50 inča, tako da blago naginjem ka TCL-u (Hisense ima samo 55), pa me kopka ta stvar sa HDR, obzirom da cu gledati vecinom HDR filmove. HVala unapred

hisense postiye 1000nita u 30 sekundi ali samo na test patternu, u realnom radu nije moguce dostici to vec je pravo hdr osvetljenje oko 400 nita. Neces sigurno cuti od benchmark recenzije da je hisense los :) Ja bih isao na tcl jer em ima qdot em je android.

Odluka doneta, uzeću Sony 65XH80, ali sada vidim da na spisku EON preporučenih uređaja idu od XH81, pa na dalje. Spisak nije kompletan ili stvarno XH80 ima neki problem sa EON aolikacijom?

Moze se desiti da nije samo naveden na sajtu. Ja sam skoro uzeo LG UN7000 koji nije bio naveden na sajtu u navedenim modelima. Pisalo je EON samo od UN7300. Medjutim bili su dovoljno dobri prodavci da otvorimo kutiju i ukljucimo TV i iznenadjenje, imao je instaliran EON po default-u i sve radi kako treba.

Posle dosta razmisljanja odluka je pala na LG OLED B9 sla preko KP. Za prvih par dana, utisci su zaista odlicni, slika je fenomenalna...filmovi, serije, youtube, sve izgleda odlicno. Gaming jos uvek nisam testirao.

Sve u svemu, mislim da bi se trebalo malo pozabaviti sa podesavanjem slike kako bi se iz ovog tv-a izvukao maksimum.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Nije tačno
Preinstalira se automatski čim ze za zemlju odabere Srbija.
Kao što se recimo preinstalira DAZN za Nemačku, Zatto za Švajcarsku etc...

Da, ovo je logično objašnjenje, pomislio sam da instalira odeđene aplikacije u zavisnosti od toga koja se zemlja izabere prilikom prvog pokreanja webOS-a.

Ako kasnije promenim zemlju i instaliram aplikacije koje su dostupne samo na određenom području, npr. BBC iPlayer za UK, da li one ostaju u funkciji kad vratim u podešavanjima na Srbiju?

Ostaju i dalje instalirane, ne brišu se

Pozdrav. Upravo sam pogledao recenziju na benchmarku i onu od Vinsenta vezano za Hisense U8B. Da li bi želeo da mi pojasnis razliku oko tog dela o HDR-u. Vincent navodi kako je realnih oko 400 nita a 1000nita dostize na max 30 sekundi, sto im je sluzilo kao opravdanje za reklamu o "pravom HDR". Dok, na recenziji benchmarka (ne znam kako se zove decko sto vodi) navode kako i nije neophodno da imas konstantno maksimum od 1000 nita, vec da izvuce kad je neophodno. Takodje, on prica o dosta boljem kontrastu od onoga sto je Vinsent naveo 4000:1. Ukoliko izuzmemo OA i pricamo samo o kvalitetu slike da li bi preporucio TCL C715(koji je QLED) ili Hisense U8B. Razmisljam o 50 inča, tako da blago naginjem ka TCL-u (Hisense ima samo 55), pa me kopka ta stvar sa HDR, obzirom da cu gledati vecinom HDR filmove. HVala unapred

59.990 za tcl taj mislim da nema bolje ponude za 50"

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

LJudi sa Bencha su odradili odlicnu recenziju, taj TCL jeste jeftini , jer je dosta losiji, cak ni njegov stariji brat C850 jedva moze u klinch sa U8B, mada ako ti je cena presudna idi na TCL , dobijas losiji tv za celu jednu klasu!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno