Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije da ti ne verujem, ali ceo net govori o donjoj trećini.

https://www.visualtech.com.sg/3-quick-tips-for-proper-home-theater-screen-height/

7f2e3110424a0c9bf373acc7083102db.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nismo se razumeli. Pisao sam o radu sa monitorom i televizorom koji se koristi umesto monitora.
Sto se tice tva, pa gledaš ga kako hoćeš. Nekada iz sledećeg položaja, nekada iz lezeceg, sa raznih pozicija... Ne znam kako tv podesiti da zadovolji sve te pozicije. Inače, ovaj covek na.slici zauzima nefizioloski položaj tela jer je vrat savijen na dole (kičma nije u osi).

Pri.radu sa monitorom, kičma je ispravljena, pa su uši, ramena i kukovi u istoj osi. Kod zavaljenog položaja dolazi do spuštanja linije pogleda jer se vrat savija na dole, pa.se time otvara gornje vidno polje jer glava teži da se vrati u prirodan položaj.

Vidim da se povela polemika oko velicine ekrana i udaljenosti gledanja.
U avgustu ce biti godinu dana od kako sam kupio tv LG 32LM6300PLA.
Sada menjam raspored namestaja u sobi i imacu 3.5m do zida na kojem bih stavio tv,sta bi valjalo po vasem misljenu da li da ostanem na ovoj 32 - ojci ili da kupim veci tv?
Ako ste za veci koju onda velicinu da kupim?

U veličini 65 od VA panela jedino Samsung izgleda

Poslednja izmena:
Vidim da se povela polemika oko velicine ekrana i udaljenosti gledanja.
U avgustu ce biti godinu dana od kako sam kupio tv LG 32LM6300PLA.
Sada menjam raspored namestaja u sobi i imacu 3.5m do zida na kojem bih stavio tv,sta bi valjalo po vasem misljenu da li da ostanem na ovoj 32 - ojci ili da kupim veci tv?
Ako ste za veci koju onda velicinu da kupim?
Sa 3,5m idealno bi bilo ne manje od 65". Ja sam svoj 50" pomerio sa idealnih 2m na 3,5 i sad mi izgleda mali.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Sa 32" prelazak na 65" e to će da bude iskustvo [emoji23]

Veliko mi je to za zid moracu da idem na maximalno 55'
Da li ima neko neku preporuku za 50 ili 55' ?
Zadnjih godina sam koristio Lg pa bih i sada isto ili ako mislite da mi treba bolja marka otvoren sam za predloge?

Poslednja izmena:
55c9, 55b9, 55b8, 55sm9500, tim redom.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Mislio sam nesto do max 600e?

Razmisli i o Sony-u, npr 55XG70 ako ti ne smeta Linux, ili 55XG80 ako si vise za Android, ali je malkice preko budzeta i imas trenutno 5god garancije na Sony.. oba TV-a imaju vrhunska skaliranja i motion handler za taj cenovni rang, Triluminos display tehnologiju tj wide color gamut pa su i boje zivlje i prijatne na pogled, e sad jedino ako ti je bas stalo do magicnog daljinskog onda LG, uostalom idi do neke radnje, pogledaj televizore pa sam proceni. Ako si u Bg skokni do Okova u GT, tamo se na multibrend polici vrti isti materijal, namerno stavio Sony XG70 ispod LG nanocell SM8500, sta mislis gde je crvena boja crvena? Oba podesena na retail mod i Zivopisan mod, uostalom sam proceni, nase je da sugestiramo, tvoje je da pogledas i prelomis [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav svima.

Vec par dana listam forum pokusavajuci da nadjem neki dobar savet za kupovinu TV-a.
Ipak postavicu pitanje ponaosob, pa se izvinjavam ukoliko je nesto slicno vec odgovoreno.

Potreban mi je TV za dnevnu sobu. Namena bi mu vecinski bila gledanje filmova, serija i sporta. Moguce i za prikljucivanje racunara.
Udaljenost gledalaca od njega bi se kretala od nekih 1.5 do 3.5 metara sa ne tako ostrim uglovima gledanja.
Budzet sa kojim raspolazem je nekih 600-650e. Opcija je i kupovina preko KupujemProdajem pored regularnih radnji.

Koji model mi vi preporucujete za kupovinu(prvo sto sam ja poceo da gledam su modeli LG sa 55 inca dijagonalom)?

Unapred hvala.

@nerven dobro nije malkice [emoji28] u GT je 90k, tako je i po drugim radnjama, znaci oko 700eur, uvek je oko 100eur razlike izmedju XG70 i XG80 gde je jedina razlika u Androidu i jednom HDMI prikljucku vise, sam kvalitet slike je slican jer imaju iste tehnologije za poboljsavanje slike

Sa intesinim popustom izadje oko 650e onda :)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

@nerven dobro nije malkice [emoji28] u GT je 90k, tako je i po drugim radnjama, znaci oko 700eur, uvek je oko 100eur razlike izmedju XG70 i XG80 gde je jedina razlika u Androidu i jednom HDMI prikljucku vise, sam kvalitet slike je slican jer imaju iste tehnologije za poboljsavanje slike

Ja bih samo umjesto "jedina" napisao "velika" jer Sony OS ne blago rečeno smeće. Ne znam da li je Sony uspio ubrzati Android na novim modelima, ali u svakom slučaju je bolji izbor od njihovog Linux-a

@forum1nick pazi znam da je nista posebno ali kome treba samo za YT, Netflix i Browser njemu radi posao, naravno ako zeli EON aplikaciju sto je cest uslov, ja ne mogu parirati jeftinim LG, Samsung TV-ima tj u tom nekom rangu do 60, 70k, ali tako je kako je, 70 serija se skroz ok prodaje, pa cak i stariji modeli od 32 i 40inca koji nisu ni malo jeftini pogotovo 32-ka, ali se prodaje..
Na 2019 modelima to radi malo tecnije u odnosu na 2018, ali na 2020 bi trebalo da stave neki brzi cip, bar je tako prezentacija govorila gde ce odziv i fluidnost rada biti na mnogo vecem nivou, naravno cim mi stignu 2020 modeli testiracu pa cemo videti dal je prezentacija bila dobra [emoji4]

Ja imam baš tu seriju 70 i jedini izlaz bio je Android box. Podrška za multimediju je očajna. Titlovi bijele boje bez ivica i sitni na ekranu 55, a ne vidim loše i bez dioptrije sam. Mogućnost promjene boje i veličine ne postoji.
Stari LG je prije pojave WebOS imao moderniji i funkcionalniji interfejs 2009. Sony to nije stigao za 11 godina!!!

Istina, kvalitet slike mu ne mogu osporiti i dobre uglove gledanja bez obzira što je VA.
To me još i dodatno nervira. Da je bar smeće u kompletu, pa da ga lako proslijedim dalje :)

Ja imam baš tu seriju 70 i jedini izlaz bio je Android box. Podrška za multimediju je očajna. Titlovi bijele boje bez ivica i sitni na ekranu 55, a ne vidim loše i bez dioptrije sam. Mogućnost promjene boje i veličine ne postoji.
Stari LG je prije pojave WebOS imao moderniji i funkcionalniji interfejs 2009. Sony to nije stigao za 11 godina!!!

Zato i kazem OS koji sluzi samo da izadjes na YT, Netflix i Browser eventualno Prime i to je to, svestan sam ja da je ogranicen OS, ali za vecinu skroz ok, bar su ga malo na XG seriji malo modernizovali u smislu izgleda, a ovogodisnja XH kazu da ce biti jos bolja, ali opet dok mi ne dodju u ruke ne tvrdim nista, ali kvalitet slike za taj cenovni rang je dobar i jedini nudi siroki spektar boja..

Zdravo svima,

ako je bilo izvinjavam se nisam uspeo da nađem, razmišljam Philips 70PUS7304/12 da kupim, sada je na nekoj akciji i sa 5 god garancije. Uglavnom netflix, amazon video, ps4 (ako i dok ne stigne ps5).

Hvala unapred.

Pozdrav svima.
Ima li neko mozda da napise koji utisak o LG65UM7100?. Trenutno sam na 47", hteo bih da uradim mali upgrade sto se dijagonale tice. Nisam nesto preterano zahtevan korisnik. Nema gejminga, 90% vremena se gledaju serije i filmovi (webdl, webrip, br ripovi i uskoro verovatno 4k materijal)
Jako mi je bitno da tv cita sve formate, da nema problema sa titlovima ili nekim audio formatima (sve ide preko externog hdd-a)
Cena na KP je 630e. Ima li nesto bolje u tom cenovnom rangu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno