Ma ok je sve, izmisljanje je da je ova i ona dimenzija za ovu i onu razdaljinu...ja gledam 55 sa metar i 4 metra, moze i vece i manje sa obe razdaljine
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Bez brige, doći će se i do 85 inča kao preporuke za 2 metra. Dijagonale napreduju, sobe ostaju iste, a biznis ne sme da trpi.
@MarcusS Ljudi su se uvek smejali onima u prvom redu bioskopa.
Kada budem imao svoj stan/kuću pašće 120" 4k short throw projektor. I taman ne idem više u bioskop. Za sada 65" sa 2.7m razdaljine.Bez brige, doći će se i do 85 inča kao preporuke za 2 metra. Dijagonale napreduju, sobe ostaju iste, a biznis ne sme da trpi.
ovo da displej može da bude preveliki može samo da napiše neko ko nije seo pred isti.kod bioskopa nije problem prvog reda što je preblizu,anatomija je jasna fokus oka je egzaktna stvar,već ugao pod kojim gledaš platno...
I ja na poslu imam 3 monitora i isto tako mi leti glava i vrlo rado bih to menjao za jedan veliki da se ne patim sa ivicamaVideo sam jednog koji koristi 50 inča kao pc monitor i tvrdi isto to. A glava mu radi levo desno kao u crtanom filmu.
Na 40" i radim i igram. Sve lepo stane i nema nikakvih pomeranja glave na 60-80cm od ekrana.Video sam jednog koji koristi 50 inča kao pc monitor i tvrdi isto to. A glava mu radi levo desno kao u crtanom filmu.
Znam ali taj tv pojede sobu ili u ovom slucaju pecinu hahaPa onaj ko to svesno napravi zna sta ocekuje. Kod drugara u sobi 3x3 je 55" i realno bi bolje bilo da je 65"![]()
Dvosed, dzojstici i udri![]()
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
A iz već spominjanih razloga samo je pitanje vremena kada će 85 inča biti preporučivano za 2 metra. Što je već previše, ali bože moj, potrošač je već naučen da ne postoji prevelik tv.
Zar nije odnos 2/3 iznad I 1/3 ispod linije pogleda?Upravo. Po pravilu pogled koji je paralelan sa horizontalnom ravni treba da pada u gornju trećinu ekrana (na granicu druge i treće trećine). Tako se održava pravilan položaj glave, a time i oka.
Koristim 46" od 2008. kao monitor, vec 2 godine 55".^ Probaj na 50 ako bude prilike, tu je već pređena granica.
Nismo svi isti ali postoji granica komfora, 85 inča se TRENUTNO preporučuje za udaljenost na kojoj je otprilike blizu te granice komfora.
A iz već spominjanih razloga samo je pitanje vremena kada će 85 inča biti preporučivano za 2 metra. Što je već previše, ali bože moj, potrošač je već naučen da ne postoji prevelik tv.
Zar nije odnos 2/3 iznad I 1/3 ispod linije pogleda?
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
^ Probaj na 50 ako bude prilike, tu je već pređena granica.
Nismo svi isti ali postoji granica komfora, 85 inča se TRENUTNO preporučuje za udaljenost na kojoj je otprilike blizu te granice komfora.
Svaka čast, pređeš odmah na 85 i rešeno. Ja bih barem tako uradio da sam u toj priči.Koristim 46" od 2008. kao monitor, vec 2 godine 55".
Nista ne fali, planiram 65" verovatno sledece godine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari