SD rezoluciju možeš gledati sasvim normalno stavljao sam već fotke gde se vidi da ni malo nije lošija slika od one na FHD ekranima.
Bar na lg i Samsungu tih problema nema na Sony su se žalili.
Uglavnom su takvi komentari za sd na 4k, možda su algoritmi interpolacije uznapredovali...
Bakara, možeš li da pošalješ te primere i koji model tv imaš?
Moram da ponovim sopstveno pitanje ne bili isprovocirao neki odgovor
- ispravite me ako griješim, sa 3m razdaljine 4k nema mnogo smisla
- na 2k donekle može da se i dalje gleda SD sadržaj, na 4k ni približno. 4k znači "zdravo" za klasike poput Bergmana, Tarkovskog, Bunjuela, Hjustona, Forda, Vajlera, Kurosave i gomile zanimljivog dokumentarnog SD materijala (i niže rezolucije!) sve to radi čega...? modernih holivudskih filmova o superherojima i bledunjavih serija bez ikakve dramske težine
Moje pitanje se odnosi na vrlo zanimljiv Sony jer ima hdr iako je 2k (koliko sam shvatio, samo sony ima hdr modele za 2k)
Da li hdr tehnologija na 2k daje značajno bolje rezultate u odnosu na panele bez ovog feature-a?
Mozda ti ovo pomogne.Ljudi treba mi hitan odgovor: 43 ili 49?
Daljina gledanja 2.3m
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Kakvo mučenje?Za 2,5m minimum 50-55”, sve manje je mucenje
Nema to veze sa marketingom nego sa zeljom da se u kucnim uslovima dobije kvalitet i osecaj gledanja u bioskopu...
Kako da ne. Uzgred budi rečeno bioskopski i kućni standard se razlikuju.
Na ekranu osim kajrona ili subtajtla nema šta da čitaš. Ali ako pratiš dinamiku radnje samo razmisli koliko ti treba da ispratiš sva dešavanja na ekranu, bolje reći detalje.
U stvari, vidno polje je loš izraz. Fokus. Hajde pogledaj u neku statičnu sliku na tv-u, ekranu, platnu, štaveć, pa kaži koliko vidiš. Ne šta ti je ispred očiju nego šta si stvarno video i gde se nalazi. Centar slike, jelte, eventualno nekid etalj što ti je privukao pogled. Pa onda obiđi pogledom ceo ekran i kaži šta si propustio u tom prvom gledanju. Koliko ti je vremena trebalo za sve to. Koliko pokreta očima, glavom, vratom...
50MU6172 isto ima Smart Remote.
Imam ja 55mu6100. Sad posle malo dužeg korišćenjenja sam zadovoljan. Daljinski je novi sa podrškom za glasovne komande.
Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka
55" je IPS tako da nema problema što se tiče uglova gledanja. Ostali su mislili VA tako da to ne znam.Hvala vam! Vidim da se kao mana isticu uglovi gledanja, kod mene se TV gleda sa centralne pozicije plus/minus nekih 20ak stepeni. Gubi li slika mnogo prilikom takvih uglova gledanja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari