Pa cekaj ako je 8bit + FRC, to onda nije 10-bitni?\
Gde kod tebe, ovo je cena svuda na KP?
Mozda mislis na 49" model, on je i ovde 750e.
Ne znam odakle im to da je svaki 10-bit. Nemaju oni pojma.![]()
Искључи сапуница ефекат. Не знам тачно како се зове на ЛГ - ју.Uzeo sam LG49UJ635V za 79k.
Ne sviđa mi se kako se vidi SBB kablovska. Niti HD kanali. Deluje mi nekako neprirodno slika. Možda gledam iz bliza pa zato. Kao da se u trenucima slika ubrza. Recimo na starom Samsungu 32c530 slika je prirodna. Nisam primećivao nikakvo kasnjenje i ubzavanje slike.
Na Netflixu i Youtubu 4k snimci odlilno rade. Hbo GO takođe.
Na kompu mi daje rezoluciju 4096 × 2160. Zar ne bi trebalo 3840 × 2160?
Poslato sa Huawei P10 Lite uz pomoć Tapatoka
Искључи сапуница ефекат. Не знам тачно како се зове на ЛГ - ју.
Послато са E2303 уз помоћ Тапатока
E to!TruMotion.
slika - opcije slike, pa poslednja stavka. Bar je tu bila na LG modelima od pre 4 godine.
Iako sam mislio da sam rešio dilemu, i dalje se dvoumim između Samsunga i LG (prevashodno).
Tražim TV od 43", služio bi za sve pomalo - kablovska (mahom SD), PS4 igre, serije sa HDD-a... Budžet do oko 500 e (ako kupujem u radnji, a iz oglasa ne bih prelazio 450 e).
Zbog loših recenzija nove LG serije, bio sam maltene sasvim rešio da uzmem Samsunga, i to verovatno UE43M55xx ("xx" u zavisnosti od toga gde kupujete može biti 22, 02, 72...)
Vidim da se hvali njegov VA panel (sa kojima ja nemam iskustva), ali mi je zasmetalo što se navodi da ima veliki lag prilikom igranja! A jedna od primarnih svrha kupovine TV-a mi je da ga koristim uz PS4.
Stoga ga nisam još uzeo kao konačan izbor.
Zato opet razmišljam o LG-ju, npr. 43LJ624v. Jeste IPS, jeste da verovatno probija svetlo i da crna nije crna u mraku, ali LG modeli imaju znatno bolji odziv kod igranja. A i nešto su jeftiniji.
U radnji (dobro osvetljenoj) na izloženim LG modelima slika je izgledala prilično dobro (43LJ515v, 43LJ594v).
Razmišljam možda da kupim i običan 515v a da ga "opametim" kupovinom dodatnog Android box-a.
Ako se ne gledaju profi testovi gde se sve meri uređajima nego iskustva kupaca, svi ovi modeli (oba proizvođača) imaju veoma slične korisničke ocene i deluje da su korisnici vrlo zadovoljni.
Ako LG izgleda loše u mraku, jednostavno mi je da imam neku lampu u sobi koja bi nenametljivo svetlela uveče, s druge strane Samsungov lag ne bih mogao nečim da popravim. Nemam pojma...
Rezime:
Samsung tanak, ima VA, bolja crna, uski uglovi gledanja, lag, egde LED, skuplja varijanta...
LG deblji, IPS, direct LED, slaba crna, širi uglovi gledanja, mali lag, jeftinija varijanta...
Pa sad budi pametan i izaberi...
(Televizore kupujem retko i volim da mi traju, stari LG 32LK450 koristim šest godina i još uvek radi jako dobro. Zato ne žurim, nego pažljivo biram, pitam, gledam, kalkulišem...)
Šta mislite od premium 2k tv sa HDR-om?
Poput Sony KDL-43WE753
na 2k donekle može da se i dalje gleda SD sadržaj, na 4k ni približno.
I meni je zanimljivo da se 4K modeli stavljaju na crnu listu kupovine ( nevezano od veličine ) ako se u kuci/stanu ima samo SD signal.SD rezoluciju možeš gledati sasvim normalno stavljao sam već fotke gde se vidi da ni malo nije lošija slika od one na FHD ekranima.
Bar na lg i Samsungu tih problema nema na Sony su se žalili.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari