Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram da se ubacim u temu. Sutra sam odlucio ocu da uzmem za selo TV . Znaci mora da ima tjuner u sebi i bilo bi ok da he full hd posto bi voleo da moze i filmove sa USB-a da gleda bez problema . Fond je tuzan oko 30 000din i mora na rate , znaci nesto od ovih zvanicnih radnji.
Sta je neka preporuka , video sam Adler u em.i za 28900din

Jel si video tv uzivo u normalnim uslovima gledanja ili si samo citao i gledao review-e? Ja sam svoj vratio. Slika je dobra ali nista posebno. Uglovi gledanja su ocajni.

Poslednja izmena:
gledao uzivo malo sporta i film blade runner 2049,nisam mogao da verujem da lcd moze toliko da se priblizi oledu,uglovi me ne interesuju jer sedim tacno ispred. oled je stvarno najbolji ali cinimi se da treba jos da ih usavrse nekako pretamna je slika na oledima nekako nemaju tu svetlinu kao lcd va paneli.

Poslednja izmena:
Slazem se. U nekim scenama je, bez preterivanja, kao oled. Zato sam i rekao da cu ako budem uzimao drugi tv uzeti isti ali na KP za znatno manje novca, i onda bih bio vise zadovoljan. Ali kako stvari stoje, moj izbor za tv ove godine bice Golf IV :D

Društvo, vidim na akciji Samsung UE55MU6122 za 95 k din. Kako vam se čini ovaj model? Ima li neke bolje kupovine u našim radnjama do 110 k din.?

Sent from my SM-N920G using Tapatalk

Pozdrav,evo i mene posle duze vremena.Posto sam prosli put kad sam pitao za savet za tv,morao da odustanem od kupovine iz opravdanih razloga,konacno sam pre nekoliko dana uzeo tv.U pitanju je Sony 49we755 u pitanju je full hd televizor.Za sad nisam imao bas vremena da ga detaljnije testiram,par dana sam imao analognu signal,a od pe dva dana sam povezao digitalne kanale.Slika je bolja ali naravno kao sto su vec i pisali ima razlike od kanala do kanala.Ovako na prvi utisak tv deluje bas veliko pa sam se pitao da nisam malo preterao :) Kada sam kupovao birao sam izmedju ovog modela i izmedju modela sony 43xe7077 i ne znam da li sam mozda trebao da uzmem ovaj drugi,bila im je ista cena,mada u dve razlicite radnje. Ono sto sam hteo da pitam posto volim da pustim film sa usb-a,desava mi se da kad pustim film nemam opciju da nadjem prevod. a posto vec imam jedan sony televizor na njemu sve radi normalno,pa me buni sta je u pitanju?Da li ovde nesto drugacije treba da se odradi?

Evo i ja da javim da sam uzeo Sony 55XE9005, ja sam zadovoljan slikom a cak i za moje vidjenje stvari Android radi odlicno. Testirao sam za sada samo pustanje sa Youtube-a i instairao EON pa gledao 2 filma preko njega. Jedino sto mi smeta kao sto je korisnik Placebo vec napomenuo eksterno napajanje koje je glomazno i poprilicno tesko a pride kabal od uticnice do adaptera je 45 cm (naravno uvek moze da se kupi duzi taj kabal). Videcu ovih dana da instaliram KODI i da nabavim neki 4K film.

Napisacu dodatno utiske kada ga jos malo budem koristio

Jel moze neko da napiše iz prve ruke kakav je unifrmity na tamno sivoj na LG OLED iz 2017. Video sam neke bas loše na avsforumu. I da li ima problema sa image retention-om?

Uzeću B7 ali mislim da su svi oled paneli ove godine isti.

Uzeh Sony 55XE7077. Sony Linux OS je zaista brz. Opasno. Ali...
Obzirom na njegov izgled i svedenost drugačije i ne može biti.
Ono što upada u oči je da je softver izgledom daleko iza onoga što je LG pravio prije 4 godine.
Sama slika na TV je odlicna. VA je panel, ali ja te probleme sa uglovima vidljivosti jednostavno ne primjećujem bar u rasporedu sjedenja kod mene je tako.

Veliki problem je: sve ispod 1080p znatno lošije nego na mom starom LG 43LA740
U međuvremenu sam imao i jedan UHD Philips ali srećom na kratko jer je više vremena provodio u servisu nego kod mene, tako da je kod njega kvalitet slike bio na nekom drugom, trećem mjestu...

Uz ovaj Sony sam proveo svega par sati do sada, pa ne stigoh da nađem podešavanja za titlove, ali bojim se da su japanci to potpuno zaboravili imllementirati [emoji17]

Poslednja izmena:
Danas sam isao do radnje gde sam kupio tv i bio je bas momak koji je za sony zaduzen,poneo sam i usb da kod njih probamo,ali ni tamo nije htelo da radi,tj ne moze da se nadje prevod. On mi kaze da ne zna sta moze da bude u pitanju,da eventulano probam drugi usb,sto sam i uradio ali isto,nema prevoda. Reko mi je da zovem sony centar da ih pitam,ali oni naravno danas ne rade,a suta mi je zadnji dan da reklamiram,posto su mi rekli da imam pravo u roku od sedam dana da vratim,a posle toga mora na servis.Pretpostavljem da je u pitanju neka glupost,ali pocinje da nervira.

@tomasbg Gledao sam njegove snimke i mislim da treba reci da je taj lik u najmanju ruku ******.
Ali to ne menja cinjenicu da slika na ovom videu izaziva vau efekat. To je 4K HDR BD, svetla scena, soap opera efekat i podesavanja da prasti. Pod tim uslovima TV izuva.
Ali Pusti BD Game of Thrones i tu se vide nedostaci. Dnevne scene na otvorenom, na jugu (Kings Landing, Essos), gde su boje jarke i ima dosta svetla su odlicne, a scene na severu, prigusene i sive su dosta losije.

Za HDR koji je masterizovan za maksimalan kontrast i brightness je skoro savrsen. Sto je snimak manje napadan, tamniji i losijeg kvaliteta (pa cak i fullHD) TV se teze bori.

Postovanje svima.
Citajuci vase postove sam se opredelio za TV LG 55UJ7507. Kupljen u Madjarskoj.
Da li bi neko bio ljubazan da mi pomogne u sledecem, a to je da kada pustam filmove sa SmartShare sa hard diska racunara, neki put mi zakuca film. Da li je to zbog hard diska sa kojeg vuce film, do lan kablova itd?
Televizor je lan kabelom prikopcan na ruter, kao i PC.
Razmisljam se da kupim ssd samsung 256GB, rack uz njega i da ga prikopcam direktno na USB televizora. Da li bi mi onda seckali 4k filmovi ?
Ako sam pogresio temu ja se izvinjavam. :) Ovde sam se javio jer ce mi pre ovde pomoci strucniji korisnici 4K UHD televizora.

Hvala puno unapred.

LG43UJ634v ili SONY KD-43XE7005 ?

Poslato sa Huawei P10 Lite uz pomoć Tapatoka

Sto je snimak manje napadan, tamniji i losijeg kvaliteta (pa cak i fullHD) TV se teze bori.

Tu bojim se pomaze samo OLED koji moze da postigne daleko bolji kontrast usled mogucnosti potpunog gasenja piksela. I najbolji LCD televizori bore se sa tim uz pomoc dimming zona.

With LED LCD screens, control over the level of brightness across the display is limited. Take an LCD display into a darkened room and you’ll notice that parts of a purely black image aren’t actually black, because you can still see the backlighting (or edge lighting) showing through.

Being able to see unwanted backlighting affects a TV’s contrast, which is the difference between its brightest highlights and its darkest shadows. You’ll often see a contrast ratio quoted, particularly in TVs and monitors. This tells you how much brighter a display’s whites are compared to its blacks. A decent LCD screen might have a contrast ratio of 1,000:1, which means the whites are a thousand times brighter than the blacks.

Contrast on an OLED display is way higher. When an OLED screen goes black, its pixels actually produce no light whatsoever. You can’t get darker than that. That means you get an infinite contrast ratio, although how great it looks will depend on how bright the LEDs can go when they’re lit up.

To compensate, many LED LCD TVs offer a “dynamic” contrast mode, which has the TV altering the backlight level according to the image on screen. It’s not the best solution for movies, because there the variance in screen brightness is much less predictable.

The best LED LCD TVs are called direct LED displays. Here, the LEDs sit right behind the LCD panel rather than to the side of it, giving a screen greater control over how bright certain areas of a screen are. You’ll find this tech in some higher-end TVs. However, its effectiveness varies.

Unlike OLED, Direct LED-lit TVs still don’t have pixel-level control over light levels. Instead, a display has ‘zones’ or groups of LEDs than can be dimmed. It can be extremely useful for doing things like blacking-out the bars you see when watching a 21:9 cinema aspect movie on a 16:9 TV, but generally isn’t as good at dealing with more complicated tasks.

For example, looking at a brightly-lit face on top of a completely black background, you might see a halo of light around parts of the face because the backlight zones didn’t quite match up with what’s on screen.

Of course, TV makers are getting better at this every year. Panasonic’s DX900 series TV uses a ‘honeycomb’ backlight structure, which divides the LED backlights into hundreds of individually controllable zones, with rigid dividing structures limiting light leakage and helping to reduce ‘halo’ effects.

Jel moze neko da napiše iz prve ruke kakav je unifrmity na tamno sivoj na LG OLED iz 2017. Video sam neke bas loše na avsforumu. I da li ima problema sa image retention-om?

Uzeću B7 ali mislim da su svi oled paneli ove godine isti.
Kod mene na C7 nema tog problema, citao sam i ja o tome na avs-u. I gledao sam iste serije na Netflix-u na kojima se njima javljao problem.Mislim da ima male šanse za pojavljivanje IR na 2017 modelima jer ima preventivnih zaštita protiv toga. Recimo kada detektuje statičnu sliku prebaci na screen saver posle par minuta.
Mada ja vozim ovaj model tek mesec dana i tek se zagreva tako da....

Sent from my D6603 using Tapatalk

Moj primerak ima odlican grey uniformity, bas malopre sam probao 5% i 20% slajdove i ni traga od banding-a. Mislim da je problem sto ljudi kupe TV i odmah testiraju banding, a kod LED treba da prodje 100-200 sati da se ekran formira do kraja. Image retention - nikad nisam primetio. Image burn - ne znam, ja ga nemam ali ako dugo drzis staticnu sliku, ko zna... Vidjao sam plazme ali i LCD-ove, narocito iz kladionica, koji imaju takav burn in da se vidi i kad je TV ugasen.

Koji PHILIPS TV 50PUS6162/12, LG TV 49UJ635V.AEE ili LG televizor 49UJ6307 ??
U sredu bi trebalo da uzmem jedan od ova 3.

Sada i definitivno...
Sony XE70 pušta srt titlove samo ako su zapakovani u mkv. Ovo se lako završava.
A veći problem je što se ni tada titlovima ne može mijenjati ni veličina ni boja!

Ako neko pronađe rješenje... neka javi

Ljudi jel moz eneko da mi kaze kakvi su ovi modeli. Nisam nista nasao o njima na netu:
LG 43LJ500V
LG 43LJ515V

Treba mi za roditelje, ali ipak da ne bude bas nesto lose.

lli da ipak gledam LG 43LJ594V ..Ima li neke bitnij razlike?

hvala

Sta mislite o ovom modelu Panasonic TX-40ES400E? Kosta 770 KM (oko 395 evra) sa garancijom od 5 godina. Koristio bi se za Open paket i gledanje filmova sa USB-a.

Poslednja izmena:
Da li 43XE8005 ima HDR 10 panel? Da li je ok kupovina za 600e?

Pa cekaj ako je 8bit + FRC, to onda nije 10-bitni? :)\

Gde kod tebe, ovo je cena svuda na KP?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno