Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je samo zao sto ne dade vise para pa da umesto 42" uzmem bar 50" Pansaonic ST60 plazmu.

Komp trenutno. Možda Xbox One X kasnije

Poslato sa Huawei P10 Lite uz pomoć Tapatoka

Za igranje ti treba ili će ti trebati TV sa 60Hz osvežavanjem. I to stvarno osvežavanje a ne onih "1000Hz" sa interpolacijom.
Da sam tvom mestu, prvo bih gledao to. Uglavnom 3d televizori imaju takvo osvežavanje mada beše i neki stariji model LG koji nije bio 3d ali je opet imao 60Hz.

Sent from mTalk

Preporuči mi neki do 80k i da je 48',49'

Poslato sa Huawei P10 Lite uz pomoć Tapatoka

Ne znam moraćeš sam da istražuješ. Pre godinu i po kad sam kupovao TV između ostalog i za svrhe koje ti spominješ. Kupio sam Panasonic 55cx750e 4k 3d 60Hz.
Taj TV je do juče bio na rasprodaji u emmezeti za 90k i po meni tl vredi sva pare (ja ga svojevremeno platio 160k) ali *** izgleda da ga nema više.
Prelistaj ovaj sajt možda nađeš ono što tražiš ili ako ništa drugo naučićeš na šta treba da obratiš pažnju.
http://hdtelevizija.com/recenzije/

Sent from mTalk

ue46d6517 (inace mislim da je to serija ue46d6500) ... ako je verovati tezini, dobar je to tv (zato su plazme bile po 30kg dobre)

Plazme su bile teske zbog debelog stakla, a i to se sve vise smanjivalo kako su tekle godine. Zadnja plazma koju sam imao je bila maltene duplo laksa od prve koju sam kupio a proslo je izmedju nekih 6-7 godina ako se dobro secam.

Prošle zime sam planirao nabavku televizora, ali sam odustao (naravno zbog novca koji je morao da bude preusmeren). Tada sam (kao) proučavao šta se najviše isplati, ali posle dugo nisam pratio scenu.
A pre par meseci sam kupio Philips 43PFS4131/12 za oko 40 hiljada. Utisak - prežalosno! Nisam očekivao mnogo, ali je bio gori od svakog očekivanja. Vratio sam ga posle jednog dana korišćenja! Crna boja ni blizu crne, prikaz običnog SD signala sa kablovske očajan, zvuk verovatno najgori koji sam čuo na savremenom televizoru, softver i meniji nepraktični, performanse uz PS4 katastrofalne itd.
Nisam stručnjak, tj. laik sam, ali ipak sam ranije uspevao da nekako podesim TV da daje solidnu sliku. Sa ovim modelom nije bilo šanse za to. Satima i satima sam isprobavao sva podešavanja, ali jednostavno nije bilo šanse da se izvuče iole prihvatljiva slika.
Nikad nisam imao televizor više klase, naviknut sam na nižu klasu, ali ipak je slika (i celokupni utisak korišćenja) na mom matorom LG 32LK350 neuporedivo bolja. I govorim o televizoru kojem su (još pre 6 godina) zamerali da ne daje dovoljno duboku crnu, ali u odnosu na ovaj Philips stari LG ima crnu k'o ugalj!
Možda bi neko ko zaista zna znanje uspeo da izvuče nešto iz onog televizora (mada iskreno sumnjam), ali ja svakako nisam uspeo. Čudi me da sam nailazio na preporuke za ovaj TV. Ne znam, možda je moj primerak bio loš, ali avakako ne preporučujem ovog Philipsa.

Nakon vraćanja tog televizora su mi opet iskrsli neplanirani troškovi, pa nisam kupio drugi, ali sada razmišljam da uzmem kredit i da kupim. Dakle, šta sada da tražim?
Željena dijagonala je 42-43", budžet sa prvo planiranih 40 hiljada podižem na 50-ak, a može eventualno i do 60-ak ako zaista vredi dodatna investicija. Namena televizora bi bila gledanje običnog TV-a (digitalna kablovska, ali nažalost sa zanemarljivim brojem HD kanala, dakle skoro sve SD), HD video sa hard diska i PS4 gejming, kasnije verovatno i PC igranje.

(Eh da - još nešto - prevashodno bi mi odgovarali televizori sa onim centralnim postoljem, a ne sa nožicama na oba kraja televizora. Takvu policu imam (usku, užu od širine televizora od 40+ inča). Znam da je to smešan razlog prilikom biranja televizora, ali ako bih uzeo neki sa širokim postoljem, morao bih da investiram i u novu policu. Naravno da ovaj kriterijum nije presudan.)

Mislio sam na neki FHD televizor, ali vidim da se i poneki UHD uklapa u budžet.
Predlozi? Ne bih no-name proizvođače, ali takođe ni stare brendove koji postoje samo na papiru i koje očigledno Kinezi i Turci iskorišćavaju (iskustvo sa ovim "Philipsom" - namerno pod navodnicima).
Šta da tražim sebi? LG, Samsung, Sony, Panasonic?
Sa LG-jem imam odlična iskustva, ali vidim da njegove nove serije osnovnih modela baš kritikuju. Da li osim slabe osvetljenosti imaju još nekih realnih mana? Neko koristio LG 43UJ634V? Za 60k i uz 5 god. garancije mi je delovao baš dobro, a onda naiđoh na pljuvačinu po LG-ju...

Poslednja izmena:
Samo si vratio tv? Pa i ja razmišljam o mom Samsungu. Da im ga fino vratim. Samo ne znam šta bih za te pare uzeo a da nije isto. Jer po zakonu može da se vrati jel tako? Čak i da ti vrate novac? Ili uzmeš nešto drugo.

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Kupljen preko interneta, od domaće legalne prodavnice, tako da - jeste, imaju obavezu da prihvate robu natrag (u određenom roku) i da vrate novac. Ali, mislim da to ne važi ako kupiš u fizičkoj prodavnici! Valjda samo za kupovinu preko interneta, proveri.

Vazi naravno i u radnji samo je pitanje o kom roku se radi. U roku od 7 dana sve moze da se vrati. Moze i posle ali uz dogovor. Nakon 6 meseci ne moze.

Sent from my D5803 using Tapatalk

Evo posle malo raspitivanja mislim da je zakonski čak dvije godine. E sad ne znam da li je za sve. Odnosno da li se odnosi i na tehniku. A u roku od šest mjeseci može sigurno.

ne moze ni pre 6 meseci ako je uredjan ispravan, a kupac pogledao fizicki (licno kupio). Zakonski ne moze vec zavisi od dobre volje firme koje si kupio zato treba biti fin kada se kupuje tv licno :) 6 meseci je rok za povrat novca ukoliko je u pitanju uredjaj koji gubi svojstva vremenom (baterije, akumulatori i td...) tj ukoliko u roku od 6 meseci ne ispunjava date specifikacije. Takodje 6 meseci je rok za povrat novca za bilo koju robu ukoliko je neispravna (uvazena reklamacija) nakon 6 meseci mozete samo da birate popravku ili zamenu, ukoliko ne mogu da ispune jedno ili drugo duzni su da izvrse povrat novca.

Poslednja izmena:
probaj ;) zamisli kako bi to lepo bilo ti kupis tv i dan pre isteka roka od dve godine im vratis kazes ne svidja mi se dajte mi novi drugi :d i tako svake dve godine imas nov tv, a platis samo jednom

Poslednja izmena:
U roku od šest mjeseci da se vrati. Nisam sto posto siguran za tehniku. Kakva je tu situacija. Znam dosta slučajeva da se garderoba redovno vraće.

ne moze ni pre 6 meseci ako je uredjan ispravan, a kupac pogledao fizicki (licno kupio). Zakonski ne moze vec zavisi od dobre volje firme koje si kupio zato treba biti fin kada se kupuje tv licno :) 6 meseci je rok za povrat novca ukoliko je u pitanju uredjaj koji gubi svojstva vremenom (baterije, akumulatori i td...) tj ukoliko u roku od 6 meseci ne ispunjava date specifikacije. Takodje 6 meseci je rok za povrat novca za bilo koju robu ukoliko je neispravna (uvazena reklamacija) nakon 6 meseci mozete samo da birate popravku ili zamenu, ukoliko ne mogu da ispune jedno ili drugo duzni su da izvrse povrat novca.
Posle malo više istraživanja izgleda da si ti ipak u pravu. [emoji6][emoji3]

Potpuno isti nosac :)

Robo Swing M zidni nosač za TV (od 32″)

Zidni nosač za TV LED/LCD/Plasma
Dijagonala TV-a: od 32″
Težina TV-a: do 50 kg
VESA max do: 400 x 400
Nagib: do +10° i do -20°
Udaljenost od zida: min 6,5 cm, max 51 cm

BRATECK LPA13-444N

Nosivost : 40kg/88lbs
2 x Tri zgloba
Udaljenost od zida : 74-475mm
Okretanje: -60°~+60°
Vertikalni nagib: -12°~+5°
Max.VESA: 400x400
Podešavanje: -5°~-+5°

pozdrav forumasi,
mene zanima ima li svrhe kupovati LG SMART 43LJ594V LED, 43" za obicnu kablovsku ? Pitam jel nesto nisam siguran da u prodavnicama pustaju sliku sa kablovske.

Zdravo svima, pratim temu već neko vreme i naročito ono što je Duke of Serbia imao da napiše. Treba da uzmem TV pa mi je ovo bilo jako korisno. Međutim, imam par pitanja i nedoumica, a verujem da i drugi ljudi imaju slična pitanja, pa se nadam da ima ko da odgovori.

Što se TVa tiče, treba mi:
4K, HDR, poželjno 49"+.

TV mi treba za HDR netflix i filmove sa kompa i kao sekundarni monitor. Sekundarna funkcija bi bila gaming... možda. Na kraju, najmanje bih TV koristio za televizijski program, ali bih ga povremeno koristio i za to. Uglovi gledanja ne mora da budu neko ludilo, ali bi bilo dobro da 4-5 ortaka može da gleda. Udaljenost je ne veća od 3m.

Budžet za TV je ~600e, mada, po modelima koje sam odabrao u Srbiji to bude oko 700e :ups:

Elem, prema nekim savetima koje vidim da je Duke dao, a posle X ljudi koji su pazarili te modele potvrdilo, odabrao sam sledeće modele:

Primarno - PHILIPS 55PUS6162 - sviđa mi se dijagonala jer voleo bih da imam osećaj kućnog bioskopa.
Sony KD49XE7077SAEP

a ako se ne varam, i Panasonic EX700 (50“) i Philips PUS7502 (49“) bi mogli da se uklope u cenu kod Mađara (ovde možda grdno grešim).

moja pitanja su gde je najbolje da gledam i poredim cene kod nas?
Da li za ove modele ima svrhe naručivati preko Mađara? Takođe, ako neko ima iskustva sa pouzdanim Mađarima, plz u DM mi javite koji su na KP.

Hvala!

Zdravo svima, pratim temu već neko vreme i naročito ono što je Duke of Serbia imao da napiše. Treba da uzmem TV pa mi je ovo bilo jako korisno. Međutim, imam par pitanja i nedoumica, a verujem da i drugi ljudi imaju slična pitanja, pa se nadam da ima ko da odgovori.

Što se TVa tiče, treba mi:
4K, HDR, poželjno 49"+.

TV mi treba za HDR netflix i filmove sa kompa i kao sekundarni monitor ...

Na Netflix-u u HDR jos uvek nemas prakticno nista. Ima 2-3 serije u Dolby Vision ali pitanje je da li neki tv do sume koju hoces da das to podrzava. Takodj, slabo ima i filmova sa HDR koji mogu da se skinu... Za sad je HDR primarno upotrebljiv kod konzola i Youtube-u.

Poslednja izmena:
Na Netflix-u u HDR jos uvek nemas prakticno nista. Ima 2-3 serije u Dolby Vision ali pitanje je da li neki tv do sume koju hoces da das to podrzava. Takodj, slabo ima i filmova sa HDR koji mogu da se skinu... Za sad je HDR primarno upotrebljiv kod konzola i Youtube-u.

Zar nije Stranger things u HDRu? Mislim, samo to je dovoljno za mene + 2. deo koji si pomenuo, konzole i i Youtube.

Ima i Marco Polo, i još dosta novih serija, nije baš da nema ništa

Dobro, ima Marco Polo i mislim jos 3 serije, i to samo u Dolby Vision. U HDR10 nema nista. Stranger Things nije u HDR.

Na netflix-u ima dosta 4k hdr naslova da li serija ili filmova a u dolby vision/atmos može da se nabroji na prste.
Primećuje se razlika izmedju DV i obicnih hdr naslova. Očekuje se povećanje DV kolekcije na tom servisu.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno