Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кад се већ јављаш, оће ли у WW да буде нека празнична акција или је то што је? Видим да је један Philips UHD јефтинији него код осталих па да чекам још бољу цену или не?

Za sada nema nikakvih najava, jedino mi jos sutra vazi akcija 20% na LG televizore preko 40inc (samo na one koji vec nemaju precrtanu cenu, pa na gornju obracunavas 20%), ali to vazi samo za beogradske radnje, a posto vidim da si iz Nisa to za njih ne vazi, oni mozda imaju neku drugu akciju... Mada posle 20.12 moze da bude nesto zanimljvo, javljam ovde ako bude nesto zanimljivo za televizore, al npr sad imam na akciji Sony 40WE665, ide za 55090din...

Ja sam juce snimio direx sa dekodera na hard sd kao i hd sadrzaje sa razlicitih kanala, napravio sportske klipove sa istih i sve nosim sa sobom zajedno sa FHD materijalom, raznim ripovima i slicno pa cemo da vidimo. Javljam oko nove sta sam uradio...

Sent from my D5803 using Tapatalk

Mada posle 20.12 moze da bude nesto zanimljvo, javljam ovde ako bude nesto zanimljivo za televizore, al npr sad imam na akciji Sony 40WE665, ide za 55090din...
Вероватно ћу да сачекам још који дан, нека буде и после 20.12. да нешто ућарим.
Да ли је бољи тај или рођак му WD665 који има direct led ако то уопште нешто значи? А и јефтинији је. Иначе поменути WE665 може да се нађе и за мање пара. ;)

Е да, фали само мало више гаранције, две године и не рачунам.

Hvala na detaljnom user reviewu.
Moze li neka iskustva sa sportom, fudbal, tenis? Mozda ne gledas ali ako ti nije tesko da pogledas par monuta posto sam bas o tom modelu razmisljao, 49 ili 55,i ista je razdaljina (do 3m)?

Tenis do sada nisam uhvatio, fudbal i kosarka mi deluju odlicno (SK HD). E sad ovde je neko rekao da ne moze da gleda sport ni na cemu drugom osim na CRT-u ili plazmi. Plazmu nemam pa ne mogu da poredim ali za CRT se nikako ne slazem pogotovu ne ako govorimo o HD signalu i to sa razdaljine od 3m. Moram ovde da se ogranicim posto izgleda da nisam dobar reper za te detalje oko kojih se ovde forumasi toiko raspravljaju, za mene su to bas ono sto sam rekao detalji i to nebitni koje gotovo da ne primecujem.
Najvise zavisi od tebe tj sta ocekujes i na sta si navikao. Na pr. znam ljude koji ulazu ogromne pare u audio sisteme i razumem da je njima zvuk na uredjajima od par hiljda evra zvuci mnogo bolje nego na mojim jadnim microlab zvucnicima, ali ja tu razliku nisam u stanju da osetim ili mi u najboljem slucaju ne znaci toliko, nisam gluv ali nemam apsolutni sluh. Tako da potpuno razumem da stvari koje meni ne smetaju ili jedva primecujem druge nerviraju. Sa druge strane deluje mi i da ima dosta razmazenih perfekcionista koji kupuju tv da bi izvodili akrobacije ispred njega pokusavajuce da vide svaki piksel iz najbizarnijeg ugla, ne mogu da se smire dok ne nadju neku manu a onda ona pocne da ih izludjuje... gledajuci tako ni jedan tv nece valjati.

Vidim da ljudi jure HD televizore zbog frke oko SD upscaling-a na 4k modelima i ja sam bio u slicnoj nedoumici. Ali *** 4k je takoreci postao standard, HD se gotovo vise ne proizvodi, pogotovu ne na vecim dijagonalama. Da li je to opravdano ili je deo loseg marketinga proizvodjaca je nebitno. Istina je da 4k na TV-u nece zaziveti jos dugo ni u inostranstvu, ali HD sadrzaj na 4k televizorima izgleda odlicno a 4k sadrzaja ce biti sve vise i vise. Mislim da je potpuno suludo da bezim od 4k i jurim modele od pre par godina jer domaci emiteri nece da ulazu u opremu (a hoce reklamne blokove od sat vremena). Ispada da je najbolje da jurim neki crno-beli tv od 14 inca star 50+ godina da bi ispunio njihove standarde i gledao onako kako su oni zamislili da treba.

Hvala na detaljnom user reviewu.
Moze li neka iskustva sa sportom, fudbal, tenis? Mozda ne gledas ali ako ti nije tesko da pogledas par monuta posto sam bas o tom modelu razmisljao, 49 ili 55,i ista je razdaljina (do 3m)?

Tenis do sada nisam uhvatio, fudbal i kosarka mi deluju odlicno (SK HD). E sad ovde je neko rekao da ne moze da gleda sport ni na cemu drugom osim na CRT-u ili plazmi. Plazmu nemam pa ne mogu da poredim ali za CRT se nikako ne slazem pogotovu ne ako govorimo o HD signalu i to sa razdaljine od 3m. Moram ovde da se ogranicim posto izgleda da nisam dobar reper za te detalje oko kojih se ovde forumasi toliko raspravljaju, za mene su to bas ono sto sam rekao detalji i to nebitni koje gotovo da ne primecujem.
Najvise zavisi od tebe tj sta ocekujes i na sta si navikao. Na pr. znam ljude koji ulazu ogromne pare u audio sisteme i razumem da je njima zvuk na uredjajima od par hiljda evra zvuci mnogo bolje nego na mojim jadnim microlab zvucnicima, ali ja tu razliku nisam u stanju da osetim ili mi u najboljem slucaju ne znaci toliko, nisam gluv ali nemam apsolutni sluh. Tako da potpuno razumem da stvari koje meni ne smetaju ili jedva primecujem druge nerviraju. Sa druge strane deluje mi i da ima dosta razmazenih perfekcionista koji kupuju tv da bi izvodili akrobacije ispred njega pokusavajuce da vide svaki piksel iz najbizarnijeg ugla, ne mogu da se smire dok ne nadju neku manu a onda ona pocne da ih izludjuje... gledajuci tako ni jedan tv nece valjati.

Vidim da ljudi jure HD televizore zbog frke oko SD upscaling-a na 4k modelima i ja sam bio u slicnoj nedoumici. Ali *** 4k je takoreci postao standard, HD se gotovo vise ne proizvodi, pogotovu ne na vecim dijagonalama. Da li je to opravdano ili je deo loseg marketinga proizvodjaca je nebitno. Istina je da 4k na TV-u nece zaziveti jos dugo ni u inostranstvu, ali HD sadrzaj na 4k televizorima izgleda odlicno a 4k sadrzaja ce biti sve vise i vise. Mislim da je potpuno suludo da bezim od 4k i jurim modele od pre par godina jer domaci emiteri nece da ulazu u opremu (a hoce reklamne blokove od sat vremena). Ispada da je najbolje da jurim neki crno-beli tv od 14 inca star 50+ godina da bi ispunio njihove standarde i gledao onako kako su oni zamislili da treba.

Jeli ima neko JVC tv? Ili je imao ikakvog iskustva sa njima? Gledam ovaj https://www.emmi.rs/televizori-tv-32-smart-jvc-32vf52k.11.html?productId=61689
Znam da je JVC bio nekad brend, a sad vidim da im je u Šimanovcima kod Voxa kontakt podrska.

Taj JVC od nekad i ovaj ne lice bas mnogo :)

Poslednja izmena:
Ова радња на Е*** је невероватна, оног Филипса 49" који сам помињао и који је на акцији час има, час нема, малопре се опет појавио. Не знам да ли је стигла нова количина или неко узме па врати и опет уђе у круг. Да ли постоји начин да се провери колико је телевизор радио, не бих да узмем неки враћен или из излога? Знам да је помињано за неке телевизоре, да ли ови то имају?

Остајем на Филипсу, иако овде није нешто хваљен, ипак ми је гаранција приоритет. Тренутно је у игри овај 49" за 51к, 43" UHD за 55к и евентуално Самсунг 40" UHD за око 59к. Нешто ми делује да је 40" UHD бачена пара па ми је Филипс 43" UHD нека средина. Или грешим?

Да не заборавим, питао сам једном, да ли су мртви пиксели могући или је то прошлост? Да ли је потребно да се проверава или не?

Za svaki TV može da se proveri koliko je radio samo što je drugačija kombinacija dugmadi tako da moraš da nađeš konkretno za tvoj brend a možda i za model (ako se kroz godine recimo nešto promenilo).

Samsung UHD ima 5 godina garancije (samo do 31.12. cini mi se), pa ako ti je garancija prioritet uzmi i to u obzir. Jedino sto je 2 god. out of the box, a za dodatne 3 moras da se registrujes na sajtu I dobijes na kucnu adresu papir sa produzenom garancijom, tako mi bar objasnise pre par dana kad sam zvao call centar da se raspitam oko uslova za 5 god.
Inace, ne postoji savrsen TV (cak i bolesno skupi OLED imaju boljki, I to ozbiljnih). Samo dovoljno dobar za ulozen novac.

Jedno pitanje, da li je iko od posetilaca teme, uspeo u garantnom roku od 2 godine koliko prodavci sa KP daju, uspeo da sredi TV, ili su to sve priče u stilu narodne, "kad se penjem na te, sve bih dao za te, kad silazim sa te, p... o bih se na te"?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Da li bi neko ko poseduje Philips 49PUS6501 zeleo da izmeri kolika (sirina) je komoda potrebna da bi nosaci TVa mogli da stanu na nju? I da napisu koju rec o utiscima TVa.Prvenstveno me zanima kakav je u radu sa titlovima,ima li mogucnosti da se napravi recimo zuti font na crnoj pozadini? A naravno,i svaki drugi utisak je dobrodosao jer razmisljam o kupovini tog modela.Hvala

Neko?

Majstori, gledam sada cenu tv-a koji dobih 2012 god. od burazera.. došlo vreme da se poklon vrati.
U te pare mi se uklapa onaj LG oled fhd, pa ako ga je neko negde pogledao, može da napiše koju.

Neverovatno je kako je došlo ovde do toga da samo OLED valja, kako TV od 1.000,1.300e ne valjaju, o ovima od 500,600,700e je glupo i govoriti.

Ne znam koji su vaši zahtevi, ali sam ja npr. prezadovoljan svojim Sonijem XE9005.

SLIKA u UHD i FHD filmovima je odlična, što se tiče televizije, gledam 90% HD kanale, pa i to izgleda odlično (ne kao kad skinem FHD nesto, ali to i ne očekujem).

Netflix radi odlično, YT isto, stream NBA ili YouTube Takodje.

Mislio sam i da će promena kvaliteta slike iz uglova biti veća, ne menja užitak ako se. Gleda sa strane (zbog dugačke ugaone mora se gledati sa nekih 45 stepeni).

Takodje gaming na PS4 pro je odličan, nemam nijedan problem.

Puštanje filmova sa Hdd radi odlično, uključujući i 4k,kao i titl. Koristim KODI kao aplikaciju za to, od par app koje sam instalirao niie pravio problem oko 4k filmova.

Zamerke su sledece:

1. TV zaboravi šifru za wifi ukoliko je ruter resetovan ili nestane struje. Potpuna nebuloza i niie mi jasno zašto se. To dešava, al mozda proniknem u problem ako se udubim.

2. Glupo je rešen sistem uključivanja sleep timera ili se ja nisam dovoljno upustao u to. Na svu sreću, kao i prvi problem nije mi previše bitan jer se retko uspavljujem uz TV.

3. Ovo mi je prvi smart tv, pa. Ne znam kako izgledaju tuđi smart meniji, ali mislim da to može bolje da se reši nego ovde.

4. Neverovatno mi je da npr. NBA.com niie napravio NBA league pass aplikaciju za Android TV. Nisam se upustao ima li ta aplikacija za LG Ili Samsung OS ili je isto stream sa TVa ili tableta.

5. Spotify app je isto malo siromašna, ne mogu da vucem svoje playliste, ali se. Ogradjujem jer ne znam kakve su za ostale OS, plus nije do Sonija kao Sonija.

6. Nerealno mi je da u HOME medju klipovima sa YT koje mi nudi, nudi klipove. Koji su aktuelni u Srbiji umesto da pravi neku listu prema onome što ja gledam. Opet, moguće da. To može da se namesti, ali se ja nisam upustao, jer YT češće streamujem, lakše. Mi upravljanje preko telefona, nego sa daljinskim.

7. Nemam sa čime da uporedim zvuk, uvek sam sam filmove gledao sa klot zvučnicima, ali se nadam, skoroj kupovini nekog jeftinijeg sistema, pa cu i to moći da uporedim bolje. Sto se. Tiče poređenja sa starim TVom, bolji je Sony,mada mu dosta review zamera kvalitet zvuka.

Čini mi se da su poslednjim update-om dosta ubrzali rad kompletnog smart sistema, što je za svaku pohvalu. Ne znam imaju li i ostali takav utisak.

Sad kad se pogleda broj mana, deluje da ih TV ima dosta, ali su one mizerne ako mene neko pita i pitanje kako bi izgledalo da sam kupio neki drugi TV.

Nažalost, ovaj TV je jako skup za naše pojmove, čak i u ovoj 49 inča varijanti,ali bih ga predložio svakome ko može da ga priusti.

Ps. Ukoliko je neko od vlasnika ovog TV imao problem sa šifrom za WIFI i uspešno je rešio bio bih mu jako zahvalan ako bi mi pomogao oko toga.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da li bi neko ko poseduje Philips 49PUS6501 zeleo da izmeri kolika (sirina) je komoda potrebna da bi nosaci TVa mogli da stanu na nju? I da napisu koju rec o utiscima TVa.Prvenstveno me zanima kakav je u radu sa titlovima,ima li mogucnosti da se napravi recimo zuti font na crnoj pozadini? A naravno,i svaki drugi utisak je dobrodosao jer razmisljam o kupovini tog modela.Hvala

Nadam se da ce ovo da pomogne
https://www.philips.hr/c-p/49PUS6501_12/6000-series-izuzetno-tanki-4k-televizor-sa-sustavom-android-tvtm-s-tehnologijama-ambilight-s-2-strane-i-pixel-precise-ultra-hd/specifications

Dubina uređaja (s postoljem)
220 mm
Visina uređaja (s postoljem)
693 mm
Širina uređaja (s postoljem)
1099 mm

U jednom radnji mi je lik ponudio SONY KD-49XD7005. Ali kako se ne razumem nešto u televizore, potreban mi je savet.
Uzeo bih neki 4k tv na kome bi se pored SBB kablovkse gledali Hbo go, Netflix, Youtube a i služio bi za 4k igranje.
Šta bi ste mi preporučili za oko 80k ?

Samsung UHD ima 5 godina garancije (samo do 31.12. cini mi se), pa ako ti je garancija prioritet uzmi i to u obzir.
Знам, ваљда већина сада даје 5 година за UHD али су ми углавном скупи. Тренутно су у игри Philips 49" FHD за 51к, Philips 43" UHD за 55к и пар Samsung 40" UHD телевизора који су реда 59к. Да ли да узмем већи и најјефтинији или мало скупљи UHD или још скупљи а мањи Samsung UHD? Стално гледам шта се нуди и ако било шта од овога буде на још већој акцији онда утрчим и решим проблем. ;)

Šta sve trebam da gledam kada kupujem tv?

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

U jednom radnji mi je lik ponudio SONY KD-49XD7005. Ali kako se ne razumem nešto u televizore, potreban mi je savet.
Uzeo bih neki 4k tv na kome bi se pored SBB kablovkse gledali Hbo go, Netflix, Youtube a i služio bi za 4k igranje.
Šta bi ste mi preporučili za oko 80k ?

4k igranje? Konzola ili komp?

Sent from mTalk

Komp trenutno. Možda Xbox One X kasnije

Poslato sa Huawei P10 Lite uz pomoć Tapatoka

ja sam posle svega uzeo polovni samsung serije 6, pa kolko izdrzi, slika me podseca na nekadasnju Panasonic plazmu koja jos uvek sljaka kod taste ...
5fb12dec8f0a06ae2b471c865ccd203c.jpg
20fa47d4e63a0a2bdd516cf0ac3d4da3.jpg

ue46d6517 (inace mislim da je to serija ue46d6500) ... ako je verovati tezini, dobar je to tv (zato su plazme bile po 30kg dobre)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno