Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
"polu"... ali imam racun i overenu garanciju i 120 kila misica pa sam poprilicno siguran da cu u slucaju bilo kakvog kvara "ostvariti svoja prava" :)
Ja sam otisao po svoj primerak, nije imao stiropore i ostale gluposti, ali je na ekranu bila folija, trake po obodima ...
slika perfektna , sve ostalo ok.
E sad koga svrbe pare ili se plasi ... ili nema 120 kila zive vage :) ... preostaje samo "legalna" varijanta

Jel to isto u vrbasu? imam i ja misice, ne bas 120, ali 80 okaljenih u sumi :D, meni je problem razdaljina, i sta ako mi zapadne ovaj primerak koji je marko vratio :d.

Nisam ga ja ni uzimao, samo sam ga na kratko pregledao i odustao odmah od kupovine. Inače to je ta varijanta, od Dark Angela sam i ja saznao. :)

Nikako ti ne bih preporučio da naručiš kurirom jer može da ti zapadne ko zna kakav primerak + su ovi kuriri pretovaraju pošiljke kao da je u pitanju krompir. Jedino da odeš lično ili da neko ode umesto tebe, a šanse da ti zapadne ovaj "moj" primerak su dosta velike jer je samo taj jedan bio na lageru, mada ih je možda u međuvremenu još nabavio.

Poslednja izmena:
Neptun, 66 'iljada. Kupio, jako sam zadovoljan i tv-om i uslugom.

Ljudi video sam ponudu (legalna) Lg 32ld565 , full hd, 2,4ms itd., i na 100hz je, za 52999? Sta mislite o ovom modelu za ove pare?

Koga zanimaju 3D televizori i tehnologija, ocekujte sneak peak na Benchmark sajtu pocetkom sledece nedelje, juce sam bio u LG predstavnistvu da pogledam nove 3D televizore.

moja iskustva sa lg 42ld750

Nisam pratio ovaj forum vec jedno mesec dana, kako sam kupio navedeni televizor,
utisci su sjajni, nisam mu jos nasao manu a igrao sam se sa podesavanjima 2-3 dana, slika sa kablovske (SBB) je za nase kanale dosta dobra, a za strane odlicna, u svakom slucaju jako sam prijatno iznenadjen, jer sam po utiscima sa foruma, ocekivao dosta losiju sliku, toliko je dobra da cak necu preci na d3 paket SBB-a, tkz. "digitalni" paket. Zatim, usb pusta sve sa flash-a, card reader-a, nekoliko modela probano sa raznim kodecima, bez ikakvih problema, interesantno je da nisam ocekivao nesto od clear voice-a, mislio sam da je to samo sminka za prodaju,ali u nekim filmovima je znacajno poboljsao kvalitet gledanja pojacanjem samo govora. Ako vas jos nesto zanima pitajte....

evo par linkova koji su meni pomogli
http://www.scribd.com/doc/39739702/Vodic-Za-Kupovinu-Plasma-i-LCD-TV
http://www.avforums.com/forums/lg-forum/
http://www.mouxti.com/shop/details/2247/114/lgtv/lg-42ld750-42-full-hd-1080p-lcd-tv.html
http://www.plasma-lcd-crt.com/compares/lg_42ld750_vs_samsung_le-40c630
http://forum.electromaniacs.com/topic/19749-lg-lg-42ld750-service-manual/
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/Vikuiti1/BrandProducts/secondary/optics101/
http://serbianforum.org/ankete/89549-lcd-ili-plazma.html

pozz

Poslednja izmena:
Razmišljam da kupim neki TV u narednih 2-3 nedelje pa me interesuje koji je trenutni best buy u kategoriji do 32"??? Proizvođač mi nije bitan, ali mi je bitno da TV kupim u radnji zbog garancije i svega toga.... Što se cene tiče ne bih dao više od 450 eura a namena bi pre svega bila gledanje filmova sa WD TV uređaja koji bih povezao preko HDMI kabela...Molim vas da mi date neke predloge...
Hvala unapred!!!

Izasao je jutros uvod u FPR 3D tehnologiju, pa koga zanima http://multimedia.benchmark.rs/lcd_...g_3d_fpr_tehnologija_i_novi_modeli_televizora. Inace danas na LG 3D prezentaciji je bilo pomenuto kada ce novi LG 3D modeli doci kod nas, a to je krajem aprila, najkasnije pocetkom maja. Pomenuta je i okvirna cena za 42" najjeftiniji model sa FPR 3D tehnologijom koja ce biti nesto ispod 1000e, sto je barem po meni dosta pristupacno za ovu novu tehnologiju i ulazak u 3D svet.

LG 32LE5500, preporuka, slika kristalno jasna preko SBB-a.
Ima li neko savet za usb wireless dodatak? Gde to uzeti i koliko kosta?
Takodje ako neko ima savet za dobar sajt sa hd ili BR filmovima, single link neka podeli na pp :)

Izasao je jutros uvod u FPR 3D tehnologiju, pa koga zanima http://multimedia.benchmark.rs/lcd_...g_3d_fpr_tehnologija_i_novi_modeli_televizora. Inace danas na LG 3D prezentaciji je bilo pomenuto kada ce novi LG 3D modeli doci kod nas, a to je krajem aprila, najkasnije pocetkom maja. Pomenuta je i okvirna cena za 42" najjeftiniji model sa FPR 3D tehnologijom koja ce biti nesto ispod 1000e, sto je barem po meni dosta pristupacno za ovu novu tehnologiju i ulazak u 3D svet.

Procitao sam i cini mi se da nisi napomenuo bitan minus ove tehnologije, a to je da se kod 3D rezolucija prepolovi zato sto se obe (za oba oka) slike prikazuju istovremeno na 1080 panelu. Dok se kod aktivne varijante smenjuju.

Znam da ta stvar 540p za svako oko zvuci kao ogroman minus, ali nije bas toliko drasticno. Slika za levo i slika za desno oko se kombinuje u mozgu i svejedno se dobija 1080p izgled, ali nesto je moralo da zrtvuje a to je da se u procesu izgubi polovina detalja. Nazalost, to je ogranicenost FPR 3D tehnologije, za 1080p na svakom oku je potrebna 2160p rezolucija ekrana, a to jos neko vreme nece da bude dostupno. Inace, ovo uopste i nije toliko strasno kada se sedi na normalnoj udaljenosti od televizora, uzimajuci u obzir da je uslov da vidimo pune detalje FullHD rezolucije udaljenost od 1.7m na 42" i 1.9m na 47".

Veruj mi, ja sam prvi pomenuo ovu stvar ljudima iz LG-a, ali su me oni zamolili da je ne pominjem u tekstu jer ih ceo internet vec zadirkuje oko toga.

Kod aktivnih naocara ti dobijas 1080p, ali samo na jednom oku u odredjenom trenutku. Posto se slika naizmenicno smenjuje ti na jednom oku vidis 1080p, a na drugom ne vidis nista jer se slika zacrni, kako bi stvorila 3D efekat. Naravno, ovo se ne primecuje jer se radi velikom brzinom, a zbog ovog zacrnjivanja slike se upravo zove shutter tehnologija. Tako da, sve zavisi kako posmatras stvari, kombinovanih 540p u isto vreme koji stvaraju 1080p kod pasivne 3D FPR tehnologije, ili 1080p koje vidis samo na jednom oku kod aktivne shutter tehnologije.

Treba pogledati i prednosti koji 3D FPR tehnologija ima nad active shutter tehnologijom, prvo sto je mnogo prijatnija za gledanje, nema flickera, svetlija je slika, naocare su mnogo lakse i jeftinije, a i sama cena televizora je najavljena da bude manja od proslogodisnjih active shutter modela.

Bice velika bitka ove godine izmedju pasivne i aktivne 3D tehnologije, ali kada se sve ukupno pogleda pasivna tehnologija za sada se cini dosta primamljivom.

Poslednja izmena:
Ne znam, nisam nikada probao kako radi ta varijanta, pa ne mogu da poredim sa aktivnim koji sam koristio i kod kuce. Samo sam video neke uporedne testove gde su insistirali na toj rezoluciji, a takodje suprotno ocekivanjima crosstalk je bio vidljiviji na pasivnom modelu. Mada poredili su samsung d8000 (koji je skoro savrsen u tom polju) i neki pre-production LG, mozda nije objektivno.
U principu bolje je da 3D opcija na TV-u ne opterecuje mnogo cenu, tesko da je nekome 3D na prvom mestu, nego onako kao zanimljivi dodatak. Mozda se to promeni, sada mi tako deluje. Sa te strane cak i ako je 3D losiji, ovi modeli mogu biti dobra varijanta kome 3D nije bitan a hteli bi ipak da imaju.

Poslednja izmena:
Ljudi Samsungov C530 ne pusta bas sve HD formate, posto mu za neke fale odredjeni kodeci. Iako je ista ekstenzija .mkv, neke pusta neke ne.

Postoji li neka fora, ili neka caka, da rename-ujem nesto ili neka druga glupost, da za****m tv da mi pusti film? Update-ovan mi je firmver televizora na poslednji.

pozdrav svima,

procitah skoro celu temu i kupih i ja C530,
ako admin dozvoli hteo bih "samo" da ocrnim Gigatron tako da im vise niko nikad nista ne kupi (ja sigurno necu), najopustenije su mi dali koriscen model, bez da su to napomenuli, skinuli cenu i sl.
sto je najgore, kad sam im vratio covek sav zbunjen sto se ja nerviram i sta je tu toliko strasno sto nije "glanc" nov ?!?

eto, buduci kupci, otvorite 4 oci i obratite paznju na pakovanje (posto ja nisam)

Ako se vodis time onda mozes slobodno da preporucis da se izbegavaju svi kompjuterski shopovi, jer nema ko ne prodaje i te tzv. koriscene uredjaje. Ni ja ne volim da kupim tv ili monitor koji je bio na polici ali ja pre kupovine sve to pitam. Sta mislis da ce oni svaki izlozeni primerak da bace jer je "upotrebljavan"?

kakav je LG 42LD465? po specifikacijama bih rekao da nije baš nešto? BTW, na akciji u Mercatoru je 63.000.

Pozdrav svima. Zamolio bih nekog da mi preporuci LCD tv do 50.000,00 din. Tv bi mi sluzio povremeno kao monitor, kada odlucim da se igram. Igrao bih NBA2K11, Fifu, Pes, Call of Duty, Craysis itd.

samsung C550

U tehnomaniji su lepo naglasili da imaju samo izlozen model, pa kome ne smeta, taj ce uzeti. Mislim da ih i zakon tera da takve stvari moraju naglasiti kupcu, ali ...
bilo kako bilo, ja im u radnju vise necu uci

vidim da je 16.4.2011 izasao novi firmware za samsung le40c530. ako ga je neko probao, jel donosi nove kodeke posto mi u zadnje vreme sve vise filmova ne moze da otvori ili ih prekine pre kraja

Iako stoji da je 16.04 izasao novi firmware to bas i nije tacno, ja kad sam kupio tv u njemu je bio T-MSX5DEUC-2009.0 koji je kao navodno izasao tog datuma. Probao sam i da skinem i da probam za svaki slucaj ali kaze da nema sta da se update-uje.

izlozeni modeli...

Da li je moguce da u tehnomarketu imaju po jedan model svakog televizora , i svi su upaljeni i rade... , odem danas i ne mogu da verujem , inace radnja u Sapcu je u pitanju , gledao sam tv-ove tamo i ranije ali sad je doslo vreme za kupovinu pa sam konkretno pitao da mi daju ne raspakovan model kad ono nema ni jedan , sve sto ima je na policama, e sad u dnu stoje plazme , na njihovim rafovima stvarno nema struje i kad god sam dolazio bile su ugasene , i bas onu koju sam ja hteo da uzmem 50c450 prebacena napred u upaljena , a pre par dana je stajala dole na tom rafu bez struje , ladno je lik juce uzeo tu plazmu , prebacio je i pustio hd semplove sa full kontrastima... standard mode... i tako... , ostao je jos 50c430 koji sad dodje skuplji jer je ovaj bio na akciji 20% i cena mu je bila 72k dok 50c430 sada kosta 75k i to pitanje da li je radio ili nije mada bez ulaska u servisni meni ne bih je ni uzeo, e sad jedino sto je ostalo u radnji da mi se cini korektno je LCD 47LG465 i to isto na snizenju od 75k , e sad i on sljaka u fulu ko zna kolko vec al ima sve folije na sebi , i *** LCD je nece mu smetati toliko. Sta ciniti :) , upravo sam dosao kuci i smorio se najstrasnije.... :)

Koliko vidim dosta nas je kupilo Samsung C530 u mom slučaju LE40C530. Jel uspeo neko da uradi ovaj najnoviji update firmwarea, mislim da je od 16.04. Sve sam probao al' neće. Napiše da na flešu nema fajla za update.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno