Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav.
Juce sam pazario samsung 40c650 i slika je odlicna i na desktopu i na analognoj televiziji.
Koristim podesavanja za kalibraciju za hdtvtest-a i prilicno je ok.Ali,imam jedan problem koji ne znam kako da resim.
Naime,desava mi se u toku filma,utakmice(hd je u pitanju) da trzne ponekad nevezano da je ukljucen motion plus ili ne.Najcesce se to desava pri promeni kadra(kamera zumira nekog igraca pa zatim prikaze ceo teren) i kada se kamera sporo krece(film).Na analognoj tv nisam primetio(mada nisam mnogo ni gledao).Ima li resenja za ovo jer je stvarno iritirajuce? Hvala unapred.

Gizmor,ima li tih inside info o novim modelima?:) I jos jedno pitanje...LG 32LD650 ili Samsung 32c530? Bice koriscen za filmove,tv klasika,igre i ponekad kao monitor klasican?

Evo me, vratih se sa Samsung prezentacije. Dobio sam informaciju da će novi modeli kod nas biti u radnjama krajem maja.

Jel ti trebaju 100hz, DLNA i internet zezancije? Ako ne, uzmi C530.

Uh,pa iskreno ne znam,ne razumem se bas najbolje :d Tj kapiram sve sta je ali nikad nisam imao prilike da isprobavam LCD tv/monitore,uglavnom su to bile partije PES-a u trajanju od 2-3h..***,jos uvek sam na CRT-u :d Konkretno,hocu li osetiti tu razliku u hz u brzim scenama filmova i fps igrama?Jel prikaz slike na obicnoj kablovskoj bolji na LD650 ili C530? Znam da pitam verovatno nesto tebi smesno, al ***, sta cu :)
E da,znaju li se makar okvirne cene za nove modele i koliki ce pad cena biti kod starijih modela,konkretno C serije?

ne bih ja racunao na neki znacajniji pad cena

Da li pri kupovini novog TV-a da tražim samo LED LCD TV ili je razlika između "običnih" LCD zanemarljiva ?

Trazi se ( sto jeftinije ) univerzalno resenje - i TV i MONITOR Full HD

Da li se isplati eksperimentisati sa "kinezima" ?

Fox LCD 32C5000 za 33000 din. ?

32" LCD 3ms
Full HD 1920 x 1080
DVB-T
Scart x1
HDMI x 3
PC ulaz
Priključci za slušalice
USB
Garancija 2 godine

Trazi se ( sto jeftinije ) univerzalno resenje - i TV i MONITOR Full HD

Da li se isplati eksperimentisati sa "kinezima" ?

Fox LCD 32C5000 za 33000 din. ?

32" LCD 3ms
Full HD 1920 x 1080
DVB-T
Scart x1
HDMI x 3
PC ulaz
Priključci za slušalice
USB
Garancija 2 godine

Nemojte kupovati kung-fu televizore, nema smisla :) . Skrpi još 100e i uzmi sebi minimalno LG 32LD350, imaćeš višestruko bolju sliku i daleko manje problema nego što ćeš imati sa tim kinezima. Pogotovo ne kinez za upotrebu kao monitor.

Televizor nije stvar koju menjamo svakih par meseci, skupite najviše para koliko vam je u mogućnosti i uzmite iole pristojan televizor.

Hoce mi neko odgovoriti na pitanje, da li je i zbog cega bolje kupiti LED LCD TV u odnosu na obican LCD? I na sta obratiti paznju ?

Alexa, po mom skromnom misljenju, razlika u ceni ne opravdava ulozen novac. Ja bih pre dao pare za razliku od 50-100Hz nego na LED. U jednoj radnji u zemunu sam gledao televizore poredjane jedan do drugog, meni se najvise dopao samsung 40"C530(ja imam 32" isti), koji nije ni led ni 100Hz. A cena 62k. Za razliku u ceni LCD LED, moze da se kupi jako pristojan HTPC na primer, ili Blue Ray plejer od oko 15k. Ovo je samo moje misljenje... nisam strucnjak za te stvari, ali razmisljam na praktican nacin, cini mi se :).

upravo to mi i treba, prakticno razmisljanje :) hvala
Gledao sam na netu, u Sloveniji je cena LED ova od 600 eura pa na dalje, a za taj novac se moze naci fantastican LCD (bar po karakteristikama) jer su kod nas lcd-ovi skoro pa duplo skuplji nego kod njih..
Generalno, tesko je odabrati pravi tv bez da mislis da ces u necemu pogresiti jer su u marketu svi poredjani jedan do drugog i obicno primaju sliku u digitalnom formatu a ja kuci imam obicnu kablovsku na sbb-u (nije d3 , hd ili sta vec) pa sam uvek u nedoumici kako ce slika na njemu da izgleda.

u Metrou Samsung c530 od 40" za 53k dinara, ako nekog zanima.

Nemoguce, to je verovatno cena bez pdv-a. 37'' kosta 53000, ali ta dijagonala ne postoji sa Samsungovim panelom. Najjeftinije je u Tehnomaniji sad na akciji 60000 za 40c530.

Ja sam uzeo 32c530, malo sam se zeznuo posto sam ga platio 43.000, a ispostavilo se da u idei ima za 39.999, ali dobro, nije strasno. Inace jedina razlika izmedju njega i naslednika je u podrsci za wifi, tako da ako ti to nije potrebno, pazari.

Našao poređenje sa 32d550 i prema njemu je dodat WiFi, +1 HDMI, DVB-T2 (može da bude zanimljivo zbog toga što će to valjda biti standard kod nas od sledeće godine)... Totalno nisam siguran da to vredi 100e više. Izgleda da ću ipak da za 400e uzmem stariju generaciju i da se ne troškarim oko nečega što mi ni ne treba. Hvala.

http://www.plasma-lcd-crt.com/compares/samsung_le-32d550_vs_samsung_le-32c530

Bio sam u Merkatoru malopre i imaju 40C530, 56.999din, bas kao sto pise u promo katalogu.
Idem sutra da pazarim, nadam se da je ok kao sto ga svi hvale, cena je izvanredna!

@Nick
I c530 isto ima DVB-T2 tuner... Dodat je jedan USB koliko ja znam i podrska za wifi(adapter moras da kupis odvojeno).
Da li to vredi 100 evra, ne verujem... Plus sto mi je c530 lepsi, jer su na d550 ivice deblje...

C530 nema dvb-t2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno