Da, 4850 moze da salje i zvuk i sliku preko kombinacije dvi to hdmi adapter i hdmi-hdmi kabla. Kada budes kupovao u tehnomaniji nosac taman mozes da kupis i hdmi kabl tamo, da se ne cimas. U zavisnosti od duzine koja ti treba trazis im jedan od ovih.
http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=search&keywords=hdmi+kabl&x=0&y=0
Bas se potrefilo uz S Box nosac kupujes i S Box hdmi kabl![]()
Za vikend sam bio u susednoj nam Hrvatskoj, u nekom od vecih trznih centara, i dok su zena i klinac razgledali igracke, ja rekoh da pogledam ponudu televizora...
Standardno Sony, Panasonic, Samsung, LG i na moje iznenadjenje VELIKI ASORTIMAN SHARP televizora...
A ovo sam uvelicao ne da vicem, nego sam se stvarno iznenadio, od izlozenih recimo 100 televizora, koji su bili razbacani (znaci nije u jednom cosku svi samsunzi, pa sve LG i tako, nego su razni proizvodjaci jedan pored drugog) tacno i sa velike udaljenosti se moglo ubosti koji su SHARP modeli.
Slika je bila mnogo dinamicnija, crne, bele, realne boje, ostre slike (da napomenem da je na svakom TV-u bio isti program) i SVI su imali, po mojoj subjektivnoj proceni tu negde ISTI prikaz, dok su na na ostalim proizvodjacima, skoro na svakom teveu drugi prikaz, te bledo, te prejak kontrast, te prejake boje itd...
Sve u svemu, bilo je i plazmi i LCD-ova, i ledova i edge ledova i najujednaceniji i nekako su iskakali SHARP-ovi LCD-i.
Znam da se na ovakvim mestima ne "bave" stelovanjem televizora, vec ih vade iz kutije i stavljaju na policu, ali ako su ovo "fabricka" podesavanja onda sam iznenadjen kako na televizorima istih proizvodjaca ima toliko drasticne razlike u prikazu na fabrickim podesavanjima, a opet iznenadjen koliko je sharp bio ujednacen.
Nemam Sharp televizor, i nisam njihov placenik, cisto prenosim nesto sto sam video i sto me je zacudilo, a kod nas je relativno losa ponuda istih, pa se ni ne uporedjuju sa brendovima koji se vise kupuju.
Gizmore, kakvi su Sharp televizori, kakvi paneli itd? imas li sta od info?
turbo
A cene? ovi kod nas su svi skupi a ima ih malo, sto ne pogleda cene recimo 40 c530 i cenovno njegov ekvivalent kod sharpa...
@Stilgar
I sta si nam novo rekao? Da je subjektivno da li je IPS bolji ili S-PVA? Mislim da je vecina to vec znala do sad. Taj lik sto je pisao bio je naklonjeniji IPS panelima, ja sam naklonjeniji S-PVA panelima, ko je onda tu u pravu? Niko. Zakljucak autora: "VA paneli su bolji od TN panela ali lošiji od IPS, znači srednji rang." Eto ja se ne slazem sa tim autorom. Ima mnogo detaljnije napisano u sticky-u koji sam pisao i o S-PVA i o IPS panelima, pa ostaje na ljudima da odluce.
Za plasme se isto zna da su bolje resenje za vecinu stvari od od lcd-a.
Covece, ne postoji zapisano negde da je IPS bolja tehnologija od S-PVA jer obe tehnologije imaju neku prednost i neku manu. Nije to sto ja smatram da je S-PVA bolji od IPS samo da bi se sa tobom prepirao vec sa tim znanjem koje posedujem smatram da je kontrast i dubina crne ima mnogo veci uticaj na kvalitet slike od nesto tacnijih boja i uglova gledanja. Kao sto rekoh ne pisem ja ove stvari napamet i iza svega sto kazem stojim sa cinjenicama, nije to samo licno ubedjenje kao sto ti pominjes...
Ovo je zadnji put da cu reci da ono sto ja preporucujem dolazi direkno iz mog znanja prema tehnologijama i prema tome da smatram da je S-PVA ukupno bolji od drugih tipova panela, jer kontrast i dubina crne imaju OGROMAN uticaj na kvalitet slike. Nemoj mi pricati da preporucujem Samsung zato sto se on meni svidja, vec cinjenice govore da je on najbolja kupovina. Mogu ja da preporucujem LG, ili Panasonic, ali time cu lagati i sebe i druge da je to bolja kupovina od Samsunga. Ja imam taj pogled na tehnologiju i necu da ga menjam zato sto neko uskoci da mi kaze da je LG bolji od Samsung-a, jer godine pracenja LCD tehnologije su me ubedile u suprotno. Ti imas svoje misljenje i to je ok, slobodno preporucuj ono sto mislis da je najbolje, a ja cu preporucivati ono sto ja mislim da je najbolje i nema problema.
Sacekaj malo, od prvog krecem da radim za Benchmark i nadamo se da ce biti ozbiljniji testovi televizora u kucnom okruzenju sa odgovarajucom opremom, pa ce vrednosti govoriti same za sebe. Samo treba ubediti proizvodjace i radnje da nam ustupaju televizore na testiranje u kucnim uslovima, a ne da ih testiramo u jako osvetljenim prostorijama i na nekoj polici. Za pravi test je potrebno mracno okruzenje.
Ljudi, pomoc.Sony KDL32EX600, misljenja?
Da li ti je bas potreban Edge LED lit televizor? Za sta ce biti koriscen prvenstveno, reci nam nesto kako bi smo mogli da ti pomognemo.
Ne znam sta znaci, da li mi je bas potreban?
Situacija je sledeca.Napokon sam prelomio da kupim LCD na kredit i usput naidjem na taj model na akciji.Koliko znam o ledu, daje zivlje boje i lepsu crnu, a trosi manje struje, pa ne vidim razlog da se uzme obican lcd, ako za slicne pare moze LED.Na stranu sto je Sony.Ovo mu dodje kao bonus, iz krajnje subjektivnih razloga.Izmedju 2 proizvoda istih karakteristika, uvek bih pre izabrao Sony, pa cak iako kosta malo vise.Nije nikakav snobizam u pitanju, vec poverenje izgradjeno dosadasnjim pozitivnim iskustvom, kakvo nemam sa drugim proizvodjacima, prvenstveno koreanskim.
TV je za iptv i povezivanje sa laptopom radi gledanja filmova i mozda poneka igrica, cisto da se opustim.Prvenstveno iptv i filmovi sa laptopa(za sada divx,a planiram da uzmem brzi net, pa cu onda hd da skidam)
55 000, zato sam i rekao da je hitno.Veci od 32 inca nemam mesta da stavim...Tripovao sam se oko tipa panela, kvaliteta itd...Sliku na tvu sam video i svidja mi se
"Philips LCD 42PFL5405H po ceni od oko 67k"
Covek je pitao na vrhu strane a niko mu nije odgovorio. Mnoge zanima ovaj tv jer je sjajna cena a ima i 100Hz opciju. Bilo bi lepo ako ima njih koji poseduju ovaj tv da kazu nesto vise o njemu ili sto je decko vec pitao koji tip panela i koji kvalitet slike je u pitanju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari