ispratio sam @gizmor strucni tekst o tv tehnologiji pa sad posto razmisljam o nabavci tv-a koji tje sluziti kao monitor ujedno imam neke zabune.
u tekstu se spominje 50hz osvezzenje ekrana sto moze da doprinese do pojave juddera-poskakivanja slike posto tje bez sumnje tv biti koristjen i za igrarije
sta sad to znaci? da teba izbegavati kupovinu nahvaljenih samsunga c serije koji imaju samo tih 50hz osvezavanje iako su modeli, recimo 40" c530 ili c550 oko 70k dinara?
sad pikiram neki tv do 700-750e max 40" min kao zamenu za monitor na kome bi se radilo sve od business do gaming i koji bi prakticno bio ukljucen 16-24h dnevno
jel moze pojasnjenje da ne bude razocarenja ako kupim 40" c550 ili 530 pa dodje do tog skakutanja slike prilikom igranja brzih cod ili tdu i sl igara, tj kupiti ili ne kupiti?
p.s ako se neko igra na tv-u na 50hz neke od brzih igara bilo bi super da u recenici ili dve iskaze impresije bez obzira koja marka tv-a je u pitanju sto moze extremno da olaksa kupovinu novog tv nama koji bi tv koristili za sve i svasta :cigar:
Nece biti jun, jer je C serija prosle godine stigla pocetkom aprila, tako ce biti i sa D serijom.
Gde kod nas ima c550 za 400e? Moze i PM?
Drugo pitanje, koliko su česte anomalije kod TV panela tipa mrtvi pixeli, preterano probijanje pozadinskog osvetljenja i tome slično? Monitor nije pametno kupovati na neviđeno, da li isto važi i za TV? Pitam jer mogu da ga poručim povoljnije, ali kada stigne kasno je da se zagleda displej.![]()
Za te pare ako ima da se uzme negde onda odlicno. Zvanicna cena za C550 je ~53k ako je tacno ono u tehnomarketu, posto je u tehnomaniji 61k. Dakle, ako je ta ponuda legalna iskoristi je, sta da ti kazem.
Cak i u Madjarskoj nece ostati ova cena za nove modele, uvek je podignu cim izadju novi modeli pa se to kroz par nedelja normalizuje. Da li je bitno bolji ne znam jer jos nije toliko rasprostranjen da znam neke utiske, ali nov model je nov model.
4.Cekanje od verovatno minimum 15-ak dana da prodavac odradi reklamaciju, jer sigurno nece da salje tv koji ima u radnji a da prethodno ovaj ne zameni.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari