Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
masnikosa

sad sa novim firmware-om ipak cita dugacke nazive titla, probao sam sa nekih
40-tak karaktera, i sve je proslo ok
sa starom verzijom nije hteo da mi ucita titl sa nekih 15-tak karak.

eto sad znamo makar delic sta novi firmware za c530 poboljsava

hvala sto si me podsetio da probam ponovo

Ovakva je situacija.
Trebalo bi da kupim LCD TV u narednih nedelju-dve. Ograničen sam na 32' jer je prostor veličine Š=81 x V=66
E sada, nakon čitanja zadnjih 30 strana ove teme i još nekih drugih, prilično sam se već odlučio za Samsung, samo je pitanje modela C530, C550, C630, C650.
Fizički bi svi trebalo da stanu u predviđen prostor sa 1-2 cm lufta sa strane. Da li je dovoljno prostora za ventilaciju i hlađenje tih 10ak cm koji ostaju sa gornje strane i par cm sa donje? Ima jedno 15 cm mesta iza.

Koliko vidim, najviše ljudi definitivno ima C530 i on mi je prilicno jasan što se kvaliteta i mogucnosti tiče (pretpostavljam da rečeno za 37, 40 i 42 inča važi i za 32 inča iste serije).

C550 ima nesto manje ljudi, ali ga ima. Njegova prednostu odnosu na 530 je DLNA, a negde videh da ima i 2 USB, od kojih jedan sa zadnje strane. Može li neko to da mi potvrdii kao i da li i preko njega mogu da se puštaju mkv? Ovo bi mi možda značilo zbog nedostatka mesta sa strane.

C630 Vrlo malo pominjan. Vredi li da probam da se ispružim do njega tih 100Hz, koliko kapiram sve ostalo je isto. Neki lag mu je losiji kako to pročitah ovde negde, ali ne planiram da se igram na njemu. Da li je to problem?
Znam da je C650 najbolji i sa boljim panelom, ali se plasim da je on ipak previse i granica negde mora da se povuče...

Ja imam 40c550 i zadovoljan sam s tv-om.Ima i lan prikljucak nazad pa se lako povezuje sa desktop racunarom i sl.Ja sam ga povezao na telekom 520c ruter pa tako da mi sheruje i foldere sa laptopa i filmovr,muziku ,milina.Wirelessom.posto je lap preko wlana.A sta pusta od fajlova i sl.?Pa skoro sve ,cak mozem reci da ako se koristi mezzmo ili neki drugi dlna program koji ima transcoding onda apsolutno sve. Sa usb-a pusta ovo sta cu staviti u attach,mada je negde vec bilo al nije na odmet.

Prilozi

• Samsung_2009_TV_Media_2_Supported_Codecs.jpg
    Samsung_2009_TV_Media_2_Supported_Codecs.jpg
    207.6 KB · Pregleda: 131
@masnikosa

Da, video sam i ja to negde, nego mozes li mi proveriti za drugi USB, ima li ga pozadi i da li i on ravnopravno moze da pusta sve to? Da ne ispadne da je on namenjen samo za .mp3, .jpg ili sta ti ja znam ...

@masnikosa

Da, video sam i ja to negde, nego mozes li mi proveriti za drugi USB, ima li ga pozadi i da li i on ravnopravno moze da pusta sve to? Da ne ispadne da je on namenjen samo za .mp3, .jpg ili sta ti ja znam ...

Posto sam tv stavio na zid tesko mi je doci do usb-a pozadi ali sam citao na avforumu da je covek na taj usb povezao neki hard pa na mreznu i taj mu hard radi kao mrezni disk na koji skida filmove itd,tako da bi trbalo da radi i taj sve sto i ovaj sa strane.

... Ograničen sam na 32' jer je prostor veličine Š=81 x V=66 ...
Fizički bi svi trebalo da stanu u predviđen prostor sa 1-2 cm lufta sa strane. Da li je dovoljno prostora za ventilaciju i hlađenje tih 10ak cm koji ostaju sa gornje strane i par cm sa donje? Ima jedno 15 cm mesta iza...

Neko neki komentar na ovo?

Takođe, da li neko možda zna dimenzije pakovanja za ove Samsungove 32-jke (LCD 32C550 konkretno), jer nisam iz BG pa bih došao da kupim i prevezem jer nemam baš previše poverenja u ove nezavisne kurirske službe da mi one to voze, pretovaraju u svojim magacinima itd.

Staće ti normalno, ne sikiraj se, kod mene je još u manje prostora stalo.

Takođe, da li neko možda zna dimenzije pakovanja za ove Samsungove 32-jke (LCD 32C550 konkretno), jer nisam iz BG pa bih došao da kupim i prevezem jer nemam baš previše poverenja u ove nezavisne kurirske službe da mi one to voze, pretovaraju u svojim magacinima itd.

# (ŠxVxD) sa stalkom: 793.7 x 557.5 x 239mm
# (ŠxVxD) bez stalka: 793.7 x 494.3 x 78 mm

Ljudi, hvala za odgovore.

Trazio je dimenzije kutije :)

Samsung 32C550: 102 x 62,5 x 17 cm (14.3 kg)
cheers

Da, tražio sam dimenzije kutije, zbog transporta.

Staće ti normalno, ne sikiraj se, kod mene je još u manje prostora stalo.

Dimenzije mesta gde će stajati dao sam zbog nedoumice da li će mu to biti dovoljno mesta za hlađenje (a i da me ne nagovarate da uzmem veću dijagonalu jer već i sam dovoljno patim zbog ograničenja :p ). S obzirom da je kod tebe još manje mesta pretpostavljam da je onda i ovo dovoljno.

Hvala još jednom!

jos jedna pohvala za samsung, barem za moj model c530

ima opciju za prenos liste kanala na usb

tako da sam i prebacio na 1giga usb, pa kad sam sve slucajno pobrljao,
jednostavno sam ustekao usb i prebacio listu na tv,
iznenadio sam se, ne to sto je vratio kanale kako sam ih memorisao,
vec je vratio i nazive koje sam napisao za svaki kanal, ustedeo mi je vreme
ponovnog trazenja i sortiranja kanala, pa cak i njihovih imena koje sam uneo

pozdrav

jos jedna pohvala za samsung, barem za moj model c530

ima opciju za prenos liste kanala na usb

tako da sam i prebacio na 1giga usb, pa kad sam sve slucajno pobrljao,
jednostavno sam ustekao usb i prebacio listu na tv,
iznenadio sam se, ne to sto je vratio kanale kako sam ih memorisao,
vec je vratio i nazive koje sam napisao za svaki kanal, ustedeo mi je vreme
ponovnog trazenja i sortiranja kanala, pa cak i njihovih imena koje sam uneo

pozdrav

To sam i naveo u nekom postu kada je neko tvrdio da usb na tv -u nije koristan bas.Meni je ta funkcija best.:banana:

Dosao sam do oznake na TV: 32C550J1WXXH, proizveden u Madjarskoj.
Znaci li to nesto u smislu panela itd?

Odgovorio sam ti na PM, ali da kazem i ostalima da te cifre konkretno nista ne znace oko panela.

32 - dijagonala
C550 - model
J1- prvo slovo projekta i varijacija na model
WX- DVB-T / C (MPEG4/AVC) England
XH- model za istocnu Evropu

Nije to sigurno. Ne spusta se nikad cena zbog toga... Obicno idu akcije za praznike oko nove godine, ali ovo nije to.

Ako pratis lcd i plasma scenu znas da novi modeli nece doci pre marta kod nas. Zasto bi spustali cenu cetiri meseca pre pojave novih modela?

zato što više nijedan prodavac napolju ne drži te modele koji su pojeftinili...a i kriza u srbiji će pozatvarati te tehno*** radnje vrlo brzo... prodaju 0.33 televizora dnevno... po cenama višim i 50% nego u austriji i UK

Poslednja izmena:
Nije to sigurno. Ne spusta se nikad cena zbog toga... Obicno idu akcije za praznike oko nove godine, ali ovo nije to.

Ako pratis lcd i plasma scenu znas da novi modeli nece doci pre marta kod nas. Zasto bi spustali cenu cetiri meseca pre pojave novih modela?

pa oni ih ne prodaju ni sad, nema narod para a ako sacekaju nove modele koji u low end clasi umeju da budu jeftiniji od strarih koje onda nece prodati bas nikad. zato bolje na vreme a i sa svim tim popustima cene su im bezobrazno velike cak i uodnosu na hrvatsku da ne pominjem uk ili germaniju...

Ovo sa sada procitao na blic.rs

"Postoje bugarski sajtovi sa kojih moze da se skine HDTV program i ako imate dobar TV (LCD, PLAZMA, LED) povezite ga preko VGA ili HDMI konektora (digitalni signal). Slika je kao kristal, bolja od DVD - ja."

jel ima ovo veze sa istinom...tj znam da nije ali reko' da li je jos neko cuo za ovo...

jel imas linkove za te sajtove, ako moze na p.m.

Imam pitanje za Gizmora ili nekog ko vec ima ovaj model/Panasonic TX-L32X20E /,sta mislite o ovom modelu.Kupujem ga za mladjeg brata ,ja sam mu preporucio samsung 32 c530,/ja imam isti takav ali 40 inci/,i mislim da je odlican tv.Ali on ima veoma dobra iskustva sa panasonic plazmama ,pa bi hteo i lcd ,da bude panasonic .Znam da su panasonic plazme broj 1 ,ali sto se tice lcd-a ,nemam bas nikakve informacije .Pozdrav.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi. Citao sam forum ali moram reci da ipak na kraju nisam pametan sta da uzmem. Hocu neki televizor 32. Treba mi za kablovsku i za gledanje filmova preko kompa,ili flasha. Kablovsku imam trenutno obicnu ali uzeo bih digitalnu ako ce da mi poboljsa kvalitet gledanja programa. Budzet mi je ogranicen na 50 000 pa ako moze savet sta je best buy za ove pare?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno