Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj nista da brines sto je zadrzao tvoja podesavanja, desava se nekad da ih ne resetuje kad upgradujes. Takve slucajeve sam nailazio jos iz vremena kada sam radio firmware upgrade na svom televizoru.

Ako pise da je novi firmware onda je sve u redu.

gizmor

iskreno hvala na odgovoru

ali sam i zvao servis 011/761-4707, i oni su mi rekli da nikako ne radim update novog
firmware, jer iziziva ostecenje na celom softveru, ili sta vec, i kod lg i kod samsunga,
posledice su da ne reaguje na daljinac, izgube se neka podesavanja, nece da trazi kanale da moze bukvalno da uopste ne reaguje itd.
da li ti imas takva iskustva, jer sad sam bas uplasen ipak sam ga kupio pre 20 dana

Moze li neko da mi odgovori na post sa prethodne strane, sutra bi trebalo da idem za BG, pa bih usput uzeo jedan od ta dva TV-a, posto cu uzimati na cekove, a ne isplati mi se 500 puta da se vozikam za BG.
Ovaj Benq mi deluje super, oke je dijagonala, full hd je, nije neka sklj marka, ali ipak zeleo bih da budem siguran.
Vidim ima i usb port, da li to znaci da mogu da prikljucim prenosni hard na njega i da pustam hd filmove?

ShaX_91

posto sutra kupujes, moj ti je savet da ti oba prikace na kablovsku i da ti puste nekoliko kanala, pa gde ti je slika bolja uzmi taj, ili ako ti je prioritet da gledas filmove na usb, prebaci nekoliko diviksa i par mkv, pa nek ti puste i videces

Gizmore sta donosi novi firmware generalo za Samsunge (moj je LE40B530)? Koja su poboljsanja?

Nemam odgovor na ovo jer to je drzavna tajna sto se tice samsunga :)
Samsung ne stavlja javno sta je tacno sve promenjeno u firmware-u, obicno to ljudi moraju da primete ili primete (ili ne primete) heh. Obicno se ispravljaju sitniji bagovi u software-u televizora, nista veliko. Mogu da pokusam da potrazim po avforumu da nadjem sta su ljudi konkretno primetili ako te zanima, nije mi problem.

@Shax_91

Na Benq nisam nailazio u svetu lcd televizora, ali ok su za monitore, sto ne mora da znaci da su dobri u ovoj kategoriji takodje. Znam da nisu sklj marka ali zasto experimentisati, bolje ti je da se odlucis za proverenu stvar.

Vidim da ti je potreban tv relativno male dijagonale, i da si pominjao Samsung 22C330. Nema veze sto je hdready, na tako maloj dijagonali nema sanse da vidis razliku. Jel si apsolutno siguran da ne moze da se ugura 32" jer uvek savetujem svakom da ne ide ispod toga jer ce kasnije zazaliti sto nije dodao jos koji dinar, a ne verujem da ce 10" veci tv biti pitanje prostora da li moze da se stavi, jer dimenzija nije toliko veca :)

100% sam siguran da ne moze da se stavi, video bi 3 cetvrtine ekrana da mu stavimo 32", a i ako uporedimo to sa 20" crt televizorom koji je ranije koristio, bice mu dobro. Sa leve strane televizora je prozor, a sa desne, malo ispred istog je plakar, tako da ono. Moze da se uglavi tv, ali se nece sve videti. Soba je relativno mala, ima mozda 10 kvadratnih metara, i pravougaonog oblika je, kao mali hodnik. Zato je dosta nezgodno. Nista. Pogledacu onda, uporedicu sliku na oba, i eto.

Ako sam dobro video, na ovaj benq je 3 godine garancija, sto mi isto nije lose. U svakom slucaju, hvala na odgovorima, pomogli ste mi malo u resavanju dilema. :D

Jako mi je zao sto ne mogu da iskombinujem led tv iz Madjarske, ali eto. Valjace i ovo. ^^

Hvala puno!

Jeste, podesiv je, to su ubacili ove godine, dobar potez ako mogu reci. Jedino Samsung i LG imaju podesive 100hz opcije za sad, a to je po meni velika stvar ako uzimate 100hz/200hz televizor.

Da se javim i ja nakon što je drugar pazario tv. Na kraju je uzeo 40C550, a krenulo se od 32c530 :D

Izgleda sjajno, prelepo je postolje i sam tv. Odgledali smo par hd filmova, slika je savršena. Igrali PS3, opet savršeno. Kad ja budem uzimao tv sigurno uzimam ovaj (ovakav). Samo što je plaćen 80.000.

Hvala Gizmoru na savetima!

gizmor

jos jedno pitanje za tebe, nadam se i poslednje sa problemima

tv gledam u sirokom modu, sto znaci da izduzi blago sliku vertikalno, tako da 4:3 kanali mogu da se gledaju bez deformacije slike, malo odsece gore i dole ali to je neprimetno, makar ljudi nisu siroki vec normalni,
e sad posto jedino bivsi fox ili sada 1 tv, ima sliku u 16:9 modu, i posto mi je namesten siroki mod , kad prebacim na 1tv
on prepozna i vrati mod u 16:9, i slika je normalna tj. ljudi nisu izduzeni,
znaci to se desava samo na kanalu 1tv, e ti nastaje problem

posto sam uradio update novog firmware-a ( pisali smo o tome) ta funkcija tj. automatsko prepoznavanje velicine kanala ( da ga tako nazovemo) se izgubila
pa sad i 1tv ostaje u tom sirokom modu , pa su ljudi izduzeni, ne znam kako da vratim tu opciju, ili se nesto desilo sa tv zbog update-a,

Poslednja izmena:
Verovatno se samo podesavanje promenilo, ne verujem da su izbacili opciju u firmware-u, ne bi imalo smisla. Auto aspect ratio ili tako nesto bi trebalo da bude u opcijama.

Evo otkad sam kupio Samsung LCD 32c530 veceras sam naisao na prvi onako iritirajuci problem. Naime, nakacio sam Playstation 3 preko HDMI kabla i prvo zapazanje mi je bilo da slika bas i nije neka a to se najvise potvrdilo kada sam upalio igru, gdje se vidno primjecuju mrljava slova i slabo izostrena slika. Pretpostavljam da je do konzole pa sam prvo isao njena podesavanja gdje kad hocu da prebacim rezoluciju na 720p izbaci mi poruku da nema signala. Da li neko odprilike moze znati o cemu se radi? Umalo zaboravih da dodam, kad stavim da sam izabere rezoluciju na automatic izbaci mi da tu rezoluciju TV ne podrzava o_O

Poslednja izmena:
Maestro1

moras da ukljucis mod igranja, on ti nije dostupan kad je ulazni izvor podesen na tv ili pc, kad prikljucis konzolu mod igranja postavi na ukljuceno, kad hoces da je iskljucis konzolu mod postavi na iskljuceno,
ako ti ovo ne pomogne , sacekaj da vidis sta ce ti gizmor napisati

meni je problem sa automatskom sirinom, pa mi pomozi ako nije problem

idi u opcije slike i velicinu postavi na utomatsku sirinu
rezim ekrana na siroki zum, onda prebaci na 1tv( bivsi fox) trebalo bi da ti sam prepozna velicinu slike koje prima i da sam vrati na 16:9 , sto bi trebalo da primetis tako sto ce suziti sliku, ali kad je neka emisija ili vesti, ako ti ovo radi napisi mi koji ti firmware, posto sam ja uradio update i ova opcija mi se izgubila

unapred hvala

Da i to sam htio da pitam gdje da ukljucim game mod? Kad utaknem HDMI kabl nemam ja nikakve opcije da bih to mogao namjestiti, a sve mi se cini da ovo moze biti do samog kabla.

A ovo oko velicine slike, sve uradim kao sto si napisao i kad prebacim na PRVU ne prebaci mi sliku na 16:9 vec ostane siroki zum, doduse nisam jos probao to kad su bile vijesti :D

Da i to sam htio da pitam gdje da ukljucim game mod? Kad utaknem HDMI kabl nemam ja nikakve opcije da bih to mogao namjestiti, a sve mi se cini da ovo moze biti do samog kabla.

A ovo oko velicine slike, sve uradim kao sto si napisao i kad prebacim na PRVU ne prebaci mi sliku na 16:9 vec ostane siroki zum, doduse nisam jos probao to kad su bile vijesti :D

EDIT: Uspio sam da nadjem i ukljucim game mode ali opet isto, izaberem 720p na TV u uglu izbaci da je promijenio na vecu rezoluciju i onda crn ekran i izbaci poruku da nema signala. Jedino na sta sumnjam ovdje je HDMI kabal, steta pa nemam neki drugi da bih to provjerio.

Evo samo da vam javim da sam pazario BENQ LCD MK2443, to je monitor sa tv tunerom, brat je prezadovoljan, pustili smo par trailera u 720p preko flasha, super je slika, na kablovskoj je isto okej kvalitet, TV ima 3 godine garancije, sto je jedna od glavnih stvari koje su odlucile da uzmem ovaj TV.
Kvalitet izrade je odlican, TV ima black piano finish, daljinski je isto od kvalitetne plastike napravljen, cvrsto mi deluje, e sad ne znam, trebacu neki nosac da kupim za TV, mada nisam siguran kakav je moguce staviti... :S

Da se pohvalim. Sinoc sam kupio Samsung LE 32C530. Ocekivao sam da ce slika na analognom signalu biti jako losa ali uopste nije tako. Deluje sasvim ok. Probao sam i USB koji radi predobro mada mi nije prepoznao titl koji je bio uz film. Sve u svemu jako sam zadovoljan. Topla preporuka svima koji se razmisljaju o ovom TV-u. Pre nego sto sam ga uzeo jos jednom sam ga uporedio sa televizorima oko njega (svi su vrteli isti video) i slika na ta 2 samsunga deluje daleko bolje nego na LG-u, Sharp-u itd.

EDIT: Inace da dodam. Tema je jako dobra. Nisam hteo da smaram sa pitanjima nego sam citao sta se do sada reklo u temi. Dosta toga je jako dobro objasnjeno. :) Hvala svima koji su komentarisali do sada.

Poslednja izmena:
da bi prepoznao, titl mora da bude isti naziv kao i film, ali ne predugacak,
nisam siguran ali mislim da max prepoznaje do 10 karaktera

sto se tice funkcije automatske sirine o cemu sam pisao s gizmorom, sama se vratila
pa je sad sve ok

da bi prepoznao, titl mora da bude isti naziv kao i film, ali ne predugacak,
nisam siguran ali mislim da max prepoznaje do 10 karaktera

sto se tice funkcije automatske sirine o cemu sam pisao s gizmorom, sama se vratila
pa je sad sve ok

Vezano za titl meni cita i od 60-tak karaktera.Npr.
Star_Wars_Episode_VI_Return_Of_The_Jedi_1983_720p_FASM_X264.srt tako da mislim da je potrebno samo copy paste nekog imena filma na srt ili sub fajl.

Da li neko ima iskustva sa ovim tv-ov?

http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-37ld465.html

i da li je moguce da ima 100hz opciju.

Malo mi je chudno s obzirom da cenu. Koshta 60k a samsungovi modeli sa 100hz koshtaju 80 do 90k.

mislim da taj tv to nema kao ni netcas,, ja sam gledao da ima sve ovo napisano uzeo bih ga, sada se moram zadovoljiti sa samsung 32C550.

mada bi i ja voleo potvrdu, ici cu sutra tj. danas u tehomaniju pa cu videti.

Imam par problemcica sa televizorom BENQ mk2443 :D
Uzeo sam hitachi externi hard, nabacio par filmova, uglavnom 720p. Mkv pusta out of the box, avi ne pusta, mov pusta, mp4 pusta, ostale formate jos nisam probao. E sad. Gladiator, koji je u 1080p, zauzima oko 12gb, mi secka na svakih par sekundi. Neki filmovi emituju sliku skroz normalno, ali nemaju zvuk, dok kad iste pustam na kompjuteru, nemam problema.
Takodje kod nekih filmova koji imaju "ugradjen" subtitle nece isti da pusti.
Kada ubacim externi hard u usb slot na TV-u, tv ga ocita kao usb 1.1. Da nije to mozda problem?
Manje vise mi ne smeta to seckanje, ipak je film 1080p, ocekivao sam tako nesto, ali me zanima sto nema zvuka na nekim filmovima?
Pozdrav!

Ne pusta avi a pusta mkv? Hmm.. Cudno. Secka jer taj tv nije dovoljno jak da gura 1080p. Zvuk u nekim filmovima nemas jer je tu DTS zvuk, a Benq nema DTS dekoder.

Koliko para toliko muzike :)

Oke. Sad mi je bar jasnija situacija. :D Ima li neki nacin da promenim "tip" audia na filmu, ili moram da "kupujem" novu verziju? :D
Probao sam samo jedan avi film da pustim, ali probacu jos koji, pa javljam.
Hvala na odgovoru. :)

Problem resen. :D Skinuo sam program koji moze DTS audio track na filmu da convertuje na Dolby Digital (AC3), ili na 2 channel stereo, i jos par formata. Convetovao na Dolby Digital, i sve funkcionise u najboljem redu. :D
Program se zove PopCorn MKV audio converter, i prost je za koriscenje, ako nekome zatreba kojim slucajem. ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno