Šta je novo?

KODI buildovi

Ako neko može da mi na PP pošalje Zadar build link.

Hvala!
ako ti na Green nerade kanali onda ni na Zadar nece raditi no ako i prorade izbacuje svakih apr minuta jedino radi ZTEU World na No1 dodatku
no isiti ti kanali rade na arrownegra dodatak vavooo aguia vavoo aguia branca

Za koju platformu? Mozda glupo pitanje ali meni nije jasno :)
Misliš PVR? Pa za sistem na koji instaliraš, u nastavku fajla piše za šta je, windows, Linux, Android, Mac i vrstu procesora...

Inace, green ne podržava Linux i rpi, a robin hood samo windows i android... Moj da...
Zadar ne znam, neće niko da podeli ;)
Uskoro iznenađenje, izbacujem nov addon koji menja postojeće ;)

Misliš PVR? Pa za sistem na koji instaliraš, u nastavku fajla piše za šta je, windows, Linux, Android, Mac i vrstu procesora...

Inace, green ne podržava Linux i rpi, a robin hood samo windows i android... Moj da...
sta ce ti onda Zadar koji isto neradi ako radis novi addon ?

Da to sam mislio. Video tvoj link izgleda super. Samo nikada nisam to radio. Imam android TV box. Kodi i Balkan green revolution. PVR ne skida listu programa. Ni jedan portal. Preko hotspota radi ali ne i preko Wi-Fi. Poveyao direktno na kabal opet ne radi. Ima li neko resenje??? Koliko citam ovde mozda sam banovan. :) Pozdrav!!!

Pa ako ne radi ne treba mi Zadar, ali da vidim kakva rešenja imaju, možda bude korisno...
Zašto se bakcem uopšte? Zanimljivo mi je da ispitam šta i kako radi i malo sebi približim svet kodi addonova, inače se ne bih ni zanimao sa pvr-om jer mi ne treba niti ga koristim...
Generalno, pošto ne podržavam builove, I zaista samo gluposti trpaju da ljudima olakšaju kao koriscenje, ali onda nista ne zavisi od tebe, ali ko želi nek koristi... Ipak ima ljudi koji hoće samo da dodaju na svoj već sređen kodi, za njih je addon, ko se ne razume, nek koristi builove...
A novi, radim jer BlueThunder kako radi je bezveze, potreban je wizard za promenu portala, a to ko neće build ne treba, zatim same portale ne ubacuje kako treba, ume da u istoj "turi" ubaci duplikate i tako dalje...
Robin pak radi drugačije sa mnogo manjom i sarenijom "bazom" i dosta ne radi, ali mi je zanimljiv pristup...
Faktički problem je do nestabilnih servera, pa ako je tako onda je bespredmetno pričati uopšte o buildovima...
Ukoliko bi radili, novi addon bi imao veće iskoriscenje, jer je prvobitna namena bila 3u1, da možete da birate čije portale da koristite sve u okviru jednog addona...
Ovako, biće nešto slično verovatno, samo da nadjem vremena da to malo upickam...
Naravno da li će raditi stalno ili ne, neće biti do mene ;)
Da to sam mislio. Video tvoj link izgleda super. Samo nikada nisam to radio. Imam android TV box. Kodi i Balkan green revolution. PVR ne skida listu programa. Ni jedan portal. Preko hotspota radi ali ne i preko Wi-Fi. Poveyao direktno na kabal opet ne radi. Ima li neko resenje??? Koliko citam ovde mozda sam banovan. :) Pozdrav!!!
Ako ti ista distribucija radi na Hotspotu a na kablu tj. Wifi ne, banovan si 100%. I ako dobijaš poruku autentification failure, tako nešto...
Samo promena ip pomaže...

Очекујемо ту новост. Хоће ли пре Катара?
Ишао преко твог линка да инсталирам коди на лаптоп. Can't be downloaded securely. Претпостављам увек тако.

Poslednja izmena:

Ишао преко твог линка да инсталирам коди на лаптоп. Can't be downloaded securely. Претпостављам увек тако.
Ne razumem kog linka, i šta ne može securely? Sam kodi sa njihovih servera? Moguće da nije negde unet https u link... Idi direktno na kodi.tv pa skini, a možeš i portabl verziju ako nećeš da instaliraš...
Ne verujem da će pre, Katar počinje uskoro, a imam i neki put pa tako, ipak kasnije, na žalost...
I kao što rekoh, to će možda samo nekima olakšati, ko sad koristi šta koristi, nek nastavi, a nekome možda zatreba... I nije za početnike jer ko će da odgovara na bezbrojna pitanja ;)

Pa ako ne radi ne treba mi Zadar, ali da vidim kakva rešenja imaju, možda bude korisno...
Zašto se bakcem uopšte? Zanimljivo mi je da ispitam šta i kako radi i malo sebi približim svet kodi addonova, inače se ne bih ni zanimao sa pvr-om jer mi ne treba niti ga koristim...
Generalno, pošto ne podržavam builove, I zaista samo gluposti trpaju da ljudima olakšaju kao koriscenje, ali onda nista ne zavisi od tebe, ali ko želi nek koristi... Ipak ima ljudi koji hoće samo da dodaju na svoj već sređen kodi, za njih je addon, ko se ne razume, nek koristi builove...
A novi, radim jer BlueThunder kako radi je bezveze, potreban je wizard za promenu portala, a to ko neće build ne treba, zatim same portale ne ubacuje kako treba, ume da u istoj "turi" ubaci duplikate i tako dalje...
Robin pak radi drugačije sa mnogo manjom i sarenijom "bazom" i dosta ne radi, ali mi je zanimljiv pristup...
Faktički problem je do nestabilnih servera, pa ako je tako onda je bespredmetno pričati uopšte o buildovima...
Ukoliko bi radili, novi addon bi imao veće iskoriscenje, jer je prvobitna namena bila 3u1, da možete da birate čije portale da koristite sve u okviru jednog addona...
Ovako, biće nešto slično verovatno, samo da nadjem vremena da to malo upickam...
Naravno da li će raditi stalno ili ne, neće biti do mene ;)
Ako bas treba tu je no da neide javno da skida kurta murta a bulid kad bude salji da probam kako radi treba mi u edukativne svrhe ne za gledanje jer imam EON i ANTIK SAT za gledanje a za igranje tu je ,KODI StbEmu,IPTV PRO,OTT.....

Nije build, samo pvr addon, ali u okviru repo-a, koji planiram isto da napravim za lakšu instalaciju određenih addonova za koje ja smatram da vrede...
Generalno nisam za ograničavanje nečega što je free... Ili možda nije?
Pričam o tim nekim buildovima, ako nemaju para za održavanje, nek ugase dok se ne skupe, a ne kao ti si vip ti nisi, pa kao nekoga moliš, pa lista čekanja, pa diskriminacija...
Generalno je plan bio olakšavanje, i mogućnost da se ne koristi samo neki build a da se ima benefit od sva tri... Ali s obzirom da ni oni ne rade baš kako treba, i njegova upotrebljivist je upitna...
Mada sam mislio da nadogradim i nekim svojim listama, iako se pitam sta ce mi sve to :)
Ako si rad da podeliš build privatno, ok, kažem samo me zanimaju rešenja koja su upotrebili, naravno da ne bih delio okolo, a ne bih ga ni koristio ;)
Jedino što sam do sad video da je zaista korisno a da se ne može naći negde još, je domaća i još par sekcija u okviru green addona...

Ne razumem kog linka, i šta ne može securely? Sam kodi sa njihovih servera? Moguće da nije negde unet https u link... Idi direktno na kodi.tv pa skini, a možeš i portabl verziju ako nećeš da instaliraš...
Ne verujem da će pre, Katar počinje uskoro, a imam i neki put pa tako, ipak kasnije, na žalost...
I kao što rekoh, to će možda samo nekima olakšati, ko sad koristi šta koristi, nek nastavi, a nekome možda zatreba... I nije za početnike jer ko će da odgovara na bezbrojna pitanja ;)

Овде. на kodi links, када изаберем win64. појави се упозорење у левом горњем углу. Пошто имам проблеме са кутијом помислио сам да инсталирам коди на лап топ и све то како си објаснио.

Овде. на kodi links, када изаберем win64. појави се упозорење у левом горњем углу. Пошто имам проблеме са кутијом помислио сам да инсталирам коди на лап топ и све то како си објаснио.
Provericu linkove... Ovo kad sam pravio, matrix je tek bio u začetku, pa mi je za Android naročito zbog greena bio potreban stari kodi koji se sam ne apdejtuje... A ovaj server nema https verovatno...
Danas je skoro sve prešlo na Python 3, i kodi matrix, tako da nema baš neke potrebe za starim kodijem, tako da je najbolje instalirati sa zvaničnog sajta...

zar je tesko malo guglati i naci
https://kodi.tv/download/windows ima 32 i 64 bit

zar je tesko malo guglati i naci
https://kodi.tv/download/windows ima 32 i 64 bit
Хвала али увек неодлучни када сте неискусни. Инсталирао сам на крају са званичног Windows store.
Provericu linkove... Ovo kad sam pravio, matrix je tek bio u začetku, pa mi je za Android naročito zbog greena bio potreban stari kodi koji se sam ne apdejtuje... A ovaj server nema https verovatno...
Danas je skoro sve prešlo na Python 3, i kodi matrix, tako da nema baš neke potrebe za starim kodijem, tako da je najbolje instalirati sa zvaničnog sajta...
E sada jedna nedoumica.
Ovde: https://dexe.win/kodi/addon/Green/
Imam i blue thinder i green resolution. Posto si rekao da ne podr'avas ova dva sta da izaberem?

Хвала али увек неодлучни када сте неискусни. Инсталирао сам на крају са званичног Windows store.

E sada jedna nedoumica.
Ovde: https://dexe.win/kodi/addon/Green/
Imam i blue thinder i green resolution. Posto si rekao da ne podr'avas ova dva sta da izaberem?
Instaliraj kao što piše, 0 ne moraš, ideš sve po brojevima od 1, i ako ti treba tv tj. BlueThunder možeš I njega, radi kako radi...
Nisam rekao da ne podržavam, pričao sam o buildovima, mada kako se slabije snalaziš, možda bi to tebi bilo lakše...
A sam addon je koncipiran da rasi u okviru builda, pa mi se to nije dopadalo, kako su to rešili, pa ću nekad da izbacim moj nezavisni...
Moracu I ovo uputstvo nekad da dopunim, samo još da nadjem vremena i bolje, pošto dosta sam mislio da se podrazumeva a ipak ima ljudi koji se prvi put sreću pa nemaju pojma sta je sta, ali valjda njima nije ni namenjeno...

ako budes imao srece proradice ovaj drugi jedino ste se oba drugacije zovu
a druga alternativa je arrownegra dodatak sa aguia vavoo aguia branca tu ima i nasi kanali malo je nezgodno prebacivanje kanala ali uglavnom rade svugde na vavooo su isti kanali kao na Zadar ZTEU World
ali ipak probaj ovo prvo jer je dexe tako lepo opisao da svako ko malo radi sa racunarima mora da instalise iz prvog pokusaja

Instaliraj kao što piše, 0 ne moraš, ideš sve po brojevima od 1, i ako ti treba tv tj. BlueThunder možeš I njega, radi kako radi...
Nisam rekao da ne podržavam, pričao sam o buildovima, mada kako se slabije snalaziš, možda bi to tebi bilo lakše...
A sam addon je koncipiran da rasi u okviru builda, pa mi se to nije dopadalo, kako su to rešili, pa ću nekad da izbacim moj nezavisni...
Moracu I ovo uputstvo nekad da dopunim, samo još da nadjem vremena i bolje, pošto dosta sam mislio da se podrazumeva a ipak ima ljudi koji se prvi put sreću pa nemaju pojma sta je sta, ali valjda njima nije ni namenjeno...
Mora se imati WinZip izgleda. Pita da li da idem preko file explorer ili kodi? Prilikom otvaranja fajla nr 1. Izabrao sam File explorer. Ispravno?

Uh, kao što rekoh, nije baš za početnike, a zaista retko ko bi sad mogao da svakome ko se prvi put sreće sa kodijem objašnjava šta i kako sve od početka...
Odgledaj neke tutorijale, kako instalirati addon from zip u Kodiju, nema nikakav explorer niti winzip, sve radiš u okviru samog Kodija.... U okviru njega i dodaš adresu i onda preko nje kao source instaliraš addonove...
Kažem možda nekad uradim snimke ekrana i neki tutorial, ali zaista nije za one koji ne znaju šta rade...

Uh, kao što rekoh, nije baš za početnike, a zaista retko ko bi sad mogao da svakome ko se prvi put sreće sa kodijem objašnjava šta i kako sve od početka...
Odgledaj neke tutorijale, kako instalirati addon from zip u Kodiju, nema nikakav explorer niti winzip, sve radiš u okviru samog Kodija.... U okviru njega i dodaš adresu i onda preko nje kao source instaliraš addonove...
Kažem možda nekad uradim snimke ekrana i neki tutorial, ali zaista nije za one koji ne znaju šta rade...
Ok, Видим да морам да нађем неки видео. Корак по корак. Мислио сам да је лакше јер се сналазим на компу али нисам ИТ мајстор. :) Ништа, хвала јављам се када/ако завршим.

Инсталирао 1 и 2. Питање. Зашто се Коди кочи сваки пут после инсталације?

Imam TV android box. Kodi i Balkan green revolution. PVR ne skida listu programa. Ni jedan portal. Preko hotspota radi ali ne i preko Wi-Fi. Poveyao direktno na kabal opet ne radi. Ima li neko resenje??? Pozdrav!!!
Svi imamo taj problem. Izgleda da je doslo banovanja nasih IP adresa od strane servera.
Meni preko hotspota na pr ne radi isto.

Pozdrav svima, novi sam član foruma. Zamolio bih za jednu pomoć, ukoliko neko zna u čemu bi mogao da bude problem. Naime ni jedna verzija Kodija neće da se pokrene na mobilne telefone Mi 10T Pro i na najnovijem Xiaomi 12T Pro? Probao sam sve moguće verzije od 18.9 do 19. 4 Matrix.
Problem je u tome kada pokrenem Kodi, ekran na mobilnom je crne boje, jednostavno Kodi ne reaguje. Probao sam na Google da pronađem rešenje, da vidim u čemu je problem, ali džaba, nigde nisam video rešenje ovog problema.
Oba uređaja su na Android 12 sa Miui 13.
Unapred se svima zahvaljujem na odogovoru.

Pozdrav svima, novi sam član foruma. Zamolio bih za jednu pomoć, ukoliko neko zna u čemu bi mogao da bude problem. Naime ni jedna verzija Kodija neće da se pokrene na mobilne telefone Mi 10T Pro i na najnovijem Xiaomi 12T Pro? Probao sam sve moguće verzije od 18.9 do 19. 4 Matrix.
Problem je u tome kada pokrenem Kodi, ekran na mobilnom je crne boje, jednostavno Kodi ne reaguje. Probao sam na Google da pronađem rešenje, da vidim u čemu je problem, ali džaba, nigde nisam video rešenje ovog problema.
Oba uređaja su na Android 12 sa Miui 13.
Unapred se svima zahvaljujem na odogovoru.
Stavi refresh rate na 60....

@dEXE ako može pitanje u vezi Green Addon. Skoro sve radi savršeno što se tiče ručnog instaliranja koje si ti postavio. Jedini problem je kad se udje u Green Addon, sekcija Filmovi/Serije, i kad hoću da udjem na " Pretraži filmove/serije" izbacuje grešku Green Addon error ". U čemu je problem? Predpostavlajm da treba da instaliram neki plugin? Unapred se zahvaljujem

Što se tice kinezkih telfona i kodija evo rešenja!

Workaround:
  • Go from 120 to 60
  • Open Kodi. Now you can use it
  • Go to settings, system, expert. Change the display rate from 60 to 48.
  • Exit Kodi, properly, don't kill it
  • Go from 60 to 120
  • Launch Kodi. Should work now

@dEXE
Instalirao sve(tako se cini sa dodjim primedbama) sa tvog bloga.
1. Green klik se nalazi ispod Video add-ons
2.Green Scrape nalazim ispod program add-ons
4.. Blue thunder u Settings PVR live
Add-onn Pod br 3 vidim nigde dok za br 6 dobijam instalation failed.

E sada mozda je to sve ipak u redu ali to ja ne mogu da procenim.

Kada odvorim link pod dEXE's repo moze odmah Ok da ne biram add-onn ili treba da biram. Cini se da KODi sam bira sledece.
Cisto kada budes imao vremena neku sugestiju, ja pokusavam sve da radim sam.
A blog ti je odlican. Mnogo lakse nego kod drugih. :)
Unapred zahvalan./A

@dEXE
Instalirao sve(tako se cini sa dodjim primedbama) sa tvog bloga.
1. Green klik se nalazi ispod Video add-ons
2.Green Scrape nalazim ispod program add-ons
4.. Blue thunder u Settings PVR live
Add-onn Pod br 3 vidim nigde dok za br 6 dobijam instalation failed.

E sada mozda je to sve ipak u redu ali to ja ne mogu da procenim.

Kada odvorim link pod dEXE's repo moze odmah Ok da ne biram add-onn ili treba da biram. Cini se da KODi sam bira sledece.
Cisto kada budes imao vremena neku sugestiju, ja pokusavam sve da radim sam.
A blog ti je odlican. Mnogo lakse nego kod drugih. :)
Unapred zahvalan./A
Ako sam te ispravno razumeo...
Brojevi služe, da bi znali kojim redom da instalirate, a gde se oni nalaze u Kodiju, zavisi od autora addona...
0 je sam repo, koji ne mora da se instalira
1 je skraper bez koga sam addon Green nece da se instalira, koristi ga, zato se instalira pre samog addona
2 je green addon
3 I 4 su dodaci bez koga u samom addonu neće da rade određene stavri
5 je pvr addon
6 wizard koji služi za promenu portala, i trebalo bi da moze normalno da se instalira
Svaki addon ide u sekciju gde je autor namenio
Sto se tice 5 i 6,uskoro će biti deprecated iliti nepotrebni jer planiram da izbacim nezavisan addon, malo funkcionalno, ali pošto ide zaguljen period sa obavezama i fudbalskim prvenstvom malo će to sačekati...
Kada u Kodiju otvoriš link imaš folder sa definisanim sekcijama, repository, addons, I neke misc stvari... Idjes šta ti treba biraš I instaliraš...
Prvenstveno sam ovo pravio za sebe ali eto pustih ga u javnost i za one koji znaju šta rade i čemu šta služi, samo što mnogo olakšava stvari...

"naziv je script.module.resolveurl-x.x.xx.zip. Možete dodati i script.module.resolveurl.xxx-x.x.xx.zip koji je za pronalaženje XXX sadržaja..."
E ovo sam zaboravio pa cu sve od pocetka.
Da li isto kao dEXE's Repo, prekopiram link pa ga nekako nazovem, na pr XXX?
To sam veä uradio ali ga nigde ne nalazim. Mozda je pogresno na ovaj nacin.

Vrh Dno