Pozdrav svima,
Treba mi preporuka i savet za klima uredjaj(e). Plan je da klima sluzi za dogrevanje i prelazne periode kako bi ustedeli sto vise na peletu, naravno leti da hladi ali to je vec standard za klime danas. Vec imam dva klima uredjaja u tim sobama ali su jako stari i nisu inverter, pa planiram da ih zamenim novim. E sad, iako se nalaze u dve razlicite sobe (dnevna i spavaca) klima uredjaji duvaju jedan u drugi (preklapaju se u hodniku) - sobe velicina 20kv i 16kv, hodnik je sirok par metara.
Tu dolazi dilema jer sam limitran budzetom i nisam siguran koja je bolja opcija za mene - da li da uzmem dve jeftine klime i da tako teram (znajuci da sam uzeo manji kvalitet) ili da uzmem jednu kvalitetniju i stavim je u dnevnu sobu, pa da otvaram vrata spavace i tako dogrevam po potrebi - jer generalno kad dodju hladniji dani cemo se grejati na pelet.
Budzet za klimu (bez ugradnje) mi je oko 500-550e, ako bih uzimao dve jeftinije mogao bih da dodam jos 50-ak. Ugradnju mi radi dobar drugar, pa bih voleo da se to izbaci iz ove jednacine jer sa njim mogu da se dogovorim oko svega.
U prvom scenariju bih razmislio koju snagu bih uzeo, u drugom mislim da 12 zavrsava posao. Inace mi wifi nije bitan, voleo bih da rade na sto manjem minusu zimi i da trose sto manje struje, takodje i da pomeram krilca levo desno, ali mi je jasno da ne mogu previse da biram pa ako postoji nesto tako super, ali mi je jasno da je to vrlo tesko sa budzetom kojim raspolazem.
Zanima me sta vidite kao bolju opciju i koje uredjaje biste mi preporucili za to.
Gledao sam neke Gree, Midea, Fujitsu (u tom cenovnom rangu), cak sam bio spreman i malo vise da dodam za Daikin Sensoru, ali sam naleteo i na negativne komentare pa vise ne znam sta da mislim.