Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ne treba 3 kod fujitsu, to mi je rekao majstor kada sam skoro ugradjivao klimu, majstor radi za viacom
Treba. Ne zbog garancije, zbog prenošenja vibracija! Picše lepo u servisnom uputstvu, pa čak i za 7-ce!
Jesam radio proračune gubitaka i nisam siguran sada tačno oko 8.25 kw na -25 što mislim da nije realno da se desi. Mislio sam ili split Ariston nimbus 35 ili 50 ili Mideu 8kw. Jos nisam definitivno rešio ali neću sigurno ove premium. Mnogo je to para, ali sam otvoren za sugestije.

Prilozi

• Midea.jpg
    Midea.jpg
    78.6 KB · Pregleda: 33
Da da, na tu sam mislio kad sam rekao midea, samo bih išao na split unit i da nadjem nekog u Kragujevcu ko bi mi to postavio i pustio u rad.
Ako ima nekog na forumu može mi se javiti na PM.

Meni je to isto prodavac rekao kada sam kupio 12KHCA, tako da bi radije neko drugi da ugradi.

Može li neko da preporuči ovlašćenog montera u Beoradu?
Zbog ovog sam ja zagovarao ranije da se otvori tema sa slikovitim opisima i jasnim instrukcijama, o pravilnoj instalaciji, ali me malo blam da kao neko ko nije tog zanata ili struke, ja to pokrećem.

U ponedeljak mi dolazi montazer da ugradi 4 klime. Na sta sve treba da obratim paznju prilikom ugradnje kako bih iskontrolisao da sve prodje kako treba?

Obavezno isprati da udaljenost unutrašnje jedinice od plafona bude minomum 10cm. Ako prostor dozvoljava idi do 15cm. Moja je na 6.5cm i već sada osećam posledice fušeraja kvazi montažera.

Treba. Ne zbog garancije, zbog prenošenja vibracija! Picše lepo u servisnom uputstvu, pa čak i za 7-ce!
Evo druze ja buljio, i nigde nisam nasao min 3 metra. Ako imas neko drugo upustvo ti zakaci ovde pa da procitam. Kod prijatelja klima ce biti ugradjena jako blizu, pa mu majstori rekli da nema potrebe vise od 100cm do 150cm. Ako ide 3 metra mora da je bas namota iza klime,i jos da doplati, a nece je bas koristiti non stop.

Prilozi

• fujitsu-klima-uredjaj-zidni-inverter-asyg12keta-b-aoyg12keta-installation-manual-indoor.pdf
    1.2 MB · Pregleda: 6
Odradite tih 3 metra zbog sebe, to je još 4-5k dinara i zbog tih para ne treba slušati vibracije i rizikovati probleme u radu i oko garancije. To "monter mi rekao" će vredeti ničemu ako dođe do problema. Može, neka da pisanu izjavu i overite kod notara, pomeni mu to i da vidiš kako će da ugradi i da peva.

Evo druze ja buljio, i nigde nisam nasao min 3 metra. Ako imas neko drugo upustvo ti zakaci ovde pa da procitam. Kod prijatelja klima ce biti ugradjena jako blizu, pa mu majstori rekli da nema potrebe vise od 100cm do 150cm. Ako ide 3 metra mora da je bas namota iza klime,i jos da doplati, a nece je bas koristiti non stop.
Pa postoji razlog zašto se namotava

Pa ove
Pazi svi pricaju Mitsubishi Amber Daikin Fujitsu i sad Oasis jeftinija od svih, a sa slicnim perormansama mnogo skupa.
Hocu da ih kombinujem sa sto manjom toplotnom pumpom, a da se pritom ugrejem lepo i ne potrosim bogatsvo na struju.
A sto se tiče drugih klima koje samo na papiru izgledaju impozantno, a u stvarnosti truba ima ih koliko hoces, ali se nebih oslanjao na njih jer rekoh kuća je na brdu i vetrometini i treba mi ozbiljna spoljna da nebi štucala kad je najbitnije da štekće.
Nema koliko hoces, samo par. Od kojih je jedna identicna (isti model, komponente, dimenzije, tezina).

Nazad
Vrh Dno